Nej men vad nu..?

Trodde vi lagt ner det här med vinter för i år, men igår var det snöstorm längs Kungsgatan och även idag singlar snön ner...

För att återknyta till gårdagens (enda) långa inlägg om otyget tobak, så fanns det två svar på den insändaren idag, och det känns ju betryggande att man inte är ensam om att tycka att rökningen bör begränsas mer. Tack Majja och Kajsa för kommentarer på mitt inlägg!

Idag kunde man på insändarsidan i Metro (människor med åsikter rör upp känslor hos mig!) läsa om en kille som tyckte man borde starta någon typ "taxifond" som skulle betala tjejers resor så de slapp bli våldtagna. Jag kan väl tycka att problemet är lite mer komplext än att tjejer behöver taxiresor för att slippa bli våldtagna. Och det vet vi ju att även stora bolag har fula fiskar i sin damm och taxi inte är en garanti för att undgå sexuella närmanden (Taxi Stockholm 2005, Östberga-Hökarängen, chauffören föreslår intimt umgänge istället för kontant betalning).

Borde det inte kunna vara så att män kunde ge fan i att våldta istället? Kostar ingenting och gör omvärlden tryggare... Istället för taxipengar till alla tjejer som riskerar att bli våldtagna kanske alla killar som känner att de ligger i riskzonen att våldta borde få sponsrad samtalsterapi så att de förstår hur FEL det är att ta för sig av någon annans kropp mot dennes vilja.

Återigen, en utopi är jag rädd. Det här är i grund och botten inte ett kvinnoproblem, det är männens problem att män våldtar. Där, och bara där, ska skuld och börda läggas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0