Utifall att...

Så tog vi med såväl bebiskläder som babyskydd ner till Varberg. Vill väl inte påstå att jag tycker det känns så nära till förlossning förvisso, om jag inte lyckas hosta ut ungen. För förkylningen sitter, som vanligt, i luftrören och ställer till det. Hittills tycker jag inte att det blir mer än marginellt bättre med mina mediciner från förra gången (bricanyl, pulmicort och nasonex), kan väl ha att göra med att Kresselhos jobbar hårt på att komprimera alla mina inre organ också.

Kom ner i vettig tid igår, höll bara på att krocka två gånger, bägge i Nyköping, orsakade av bilister som inte förstår att en påfart är en accelerationssträcka och att man inte kan slänga sig ut framför andra bilar. Tvärnita på E4:an med bilar bakom är livsfarligt, tur att de för en gångs skull höll vettigt säkerhetsavstånd, annars hade vi varit pannkaka.

Dottern var superduktig och orsakade inga olyckor! En kisspaus räckte!

Nu vill jag ha te för min onda hals...


Det gick över

Den oerhörda gravidkänslan alltså. Idag är ryggen som den ska och det enda som stör mig är egentligen den ihållande hostan och halsbrännan. Slår mig ett par gånger per dag att jag utan problem får plats vid stolen, trodde det skulle vara ett av mina större bekymmer, men det är som om gravidmagen sjunker in när jag sitter ner. Och jag kommer fortfarande i mina vanliga arbetskläder.

Nu ska jag hem och snabbpacka för en helg i Varberg. Kom från jobbet lite senare än planerat, föga förvånande men den här gången berodde det på en akutpatient som föll på min lott, men en kvart hit eller dit gör förhoppningsvis ingen större skillnad på köerna ut ut stan...


T -31 dagar

Och helt plötsligt känner jag mig fruktansvärt gravid. Ryggen håller på att knäckas. Kroppen värker. Kan bero på att jag bar upp lilla fröken från bilen och varit igång lite mer än jag kanske borde under dagen. Eller så får jag väl börja packa den där BB-väskan och ha den beredd.

Trots att det här är min andra graviditet så kan jag omöjligt jämföra den med min första. Då var jag ett tjockt vrak från början till slut, hade inte en enda förvärk på grund av fysisk aktivitet (eftersom jag inte kunde göra något som kunde uppfattas som det minsta ansträngande pga foglossningen, som i sig var ansträngande men på ett helt annat sätt).

Om en vecka har jag semester. Nu börjar jag inse hur välbehövligt det är. Med 31 dagar kvar till beräknad förlossning. Och ändå kan jag inte låta bli att snegla mot joggingspåret som löper parallellt med vägen mot Tullinge och tänka att det vore fint med en rejäl promenad i kuperad terräng. Ibland förstår jag inte riktigt hur det är kopplat i hjärnan på mig själv...


Man minns ju hur det var...

Kommer ni ihåg när man klippte kartongbitar som tejpades fast mot ekrarna på cykeln så att det lät som en motorcykel? Den bättre begagnade cykeln vi köpte till dottern behövde lite småfix, bland annat nya handtag och på ena sidan satt ett "gashandtag" som inte fungerade längre. Fyrtio kronor kostar lyckan att ha en cykel som låter som en motorcykel, klart att det blev en ny sådan också!

Dottern gillade föreställning på Hågelby, när den var slut gick vi lekparken, tittade på djuren och fikade. Sedan var hon rätt slagen... Stackaren somnade i bilen på vägen hem och stackars jag fick bära upp henne till lägenheten. Så nu måste jag också ta igen mig!


Nattjobb

Träffade på grannen när hon kom hem från jobbet på morgonkvisten, hon såg lite sliten ut. Lite som jag känner mig, för att vara gravid är ju nästan som ett nattjobb. Passet börjar med att man lägger sig vid tiotiden, sedan försöker man somna i 2-3 timmar och lyckas kanske slumra till lagom tills dess att maken kommer och lägger sig så att det bara är att börja om att försöka sova i värmen, ett bäcken som gör ont, hosta och såklart 1-2 toalettbesök. Lyckas sedan komma till ro igen fram till kl tre då jag väcks av någon vansinnig granne som smäller i bildörrar och rivstartar utanför huset. Vid kl fyra är det då ljust att jag tror att maken försovit sig, blir lugnad av ett toalettbesök och försöker sedan somna om, vilket går sisådär, och från klockan sex är jag klarvaken, spelar wordfeud, läser tidningar på telefonen och försöker hetsa maken att kliva upp.

Jag brukar sällan få mörka ringar under ögonen men nu börjar det faktiskt finnas antydan till det. Lyckligtvis börjar det bli lite halvtråkigt väder, vilket underlättar för en gravidtjockis! Idag blir det ett besök på Biltema för att köpa stödhjul och lite annat till dotterns "nya" cykel (hon fick testa den utan stödhjul, med mig springandes bredvid, efter 20 meter var jag helt slut!) och sedan blir det jazzig barnteater i Hågelby. Men innan dess ska vi äta lite lunch, gamla barndomsklassikern fläskpannkaka!


Fortsätter i samma spår

Men det var inte lätt ska jag säga er! Var på Lindex, KappAhl och H&M för att leta efter framförallt byxor till dottern på rea men jag hittade inte ett enda par i hennes storlek förutom ett par aprikosa hemska byxor på KappAhl, som kostade mer än vad jag tyckte de var värda. Så jag kom bara hem med en klänning (hon har växt så mycket att i stort sett alla klänningar från förra året är för korta) och örhängen från Lindex barnavdelning, fast de sistnämnda är till mig för jag tyckte fjärilarna var så söta!

Väl hemma hade jag och maken en ost- och kexkväll framför den senaste(?) Die Hard-filmen, mycket mycket action, pangpang och sönderkörda bilar. Äntligen är det lite svalare ute och jag ska nog inte sitta uppe alltför länge, imorgon är den stora kurerardagen då min förkylning ska väck. Om jag får bestämma...


Lönedag är spenderardag

Ja som jag gått loss idag. Inledde frosseriet på Panduro, som hade rea på massor av saker, köpte jag färgpennor och tjocka kritor man kan måla med ute på asfalt för hela 50 kronor! Avrundade sedan dagen med att köpa en sommarcykel (att ha hos farmor och farfar) till dottern för 150 kronor!

Resten av lönen går väl som vanligt till räkningar, mat och bensin. Och faktiskt ett biobesök nästa vecka med makens grabbgäng, vi får passa på att göra vuxengrejer ihop när dottern är i Varberg, för sedan blir bi låsta till hemmet på heltid i minst ett halvår igen.

Har fått sommarens dunderförkylning, ont i halsen och svullna lymfkörtlar, nära att tappa rösten men mår än så länge inte direkt dåligt... En och en halv arbetsdag kvar den här veckan, ska se om vi kan få tag i biljetter till premiären av barnföreställningarna på Hågelby på torsdag då jag är ledig.

AC:n är framplockad, det är som om luften står stilla här, blir lite svalare i vardagsrummet där den står placerad men det är fortfarande som att gå in i en vägg av het luft i hallen, köket och badrummet. Funderar på att köpa en luftmadrass och sova på balkongen... Pust! Det börjar bli lite för varmt för mig nu, idag åkte dessutom ringarna av, efter en hel del möda, de får hänga runt halsen till efter förlossningen, jag har korvfingrar och korvtår... Men fötterna får jag fortfarande i mina skor, som dessutom fått sig ett lyft hos skomakaren. Sköna skor förtjänar lite omsorg och hellre lägger jag en liten slant på ett hantverk än att köper nya skor och kasserar de gamla för att en söm gått upp...


Jättepraktiskt!

Inga problem att stå upp och vika kläder om man har en preggomage, man viker dem helt enkelt på magen!

Fungerar annars som avlastningsyta för allehanda ting men lite riskabelt med glas etc, den kan ju sätta igång och röra sig oväntat...


Så var midsommarhelgen över...

Vi tog oss iväg till Ikea och gjorde av med pengar, bidde nya utemöbler till balkongen. Maken skruvade ihop dem och jag kokade potatis, sedan åt vi sill- och grillrester till middag i gassande solsken.

Efter att dottern somnat och jag budat hem lite somriga bebiskläder på Tradera (dottern är ju född i januari och kläderna jag har är mer anpassade till vinter än högsommar, så bland annat blev det en tunn mjukisoverall från POP) har jag och maken sett säsongspremiären av True Blood. Ska bli intressant att se hur den tar sig, förra säsongen var rätt skruvad och inte jättebra.

Känner mig lite förkyld, halsont och lite hosta, det sistnämnda kan förvisso bero på att någon liten busbebis ägnar sig åt höga sparkar mot mina lungor. Ska ta och slänga mig själv i säng nu så att jag kanske vaknar kry imorgon!


Bra läsning

Söndagsmorgonens feel-good-läsning i DN är denna artikel om att de vilda djuren blir fler i Sverige och Europa. Här ute i Riksten har vi kanske inte så stora vilda djur men det är kul att se rådjur trippa omkring, hararna som sätter av i full fart på morgonen när de inser att de inte är ensamma, rävar som stryker runt i skogsbrynen, bävrarna som tagit ena änden av flygfältet i besittning, och inte minst älgarna som lufsar runt i skogen. Fast nog blev jag lite nervös när vi stod kanske 20 meter från en älgko med kalv i höstas, skulle inte ha haft en chans om den inte bestämt sig för att strunta i oss och istället skrida vidare med kalven i släptåg...

Idag är det ju en alldeles vanlig dag. Dottern väckte oss vid vanlig tid, tidigt, vilket är bra, för då kanske hon kommer i säng ikväll utan gnäll. Fast lite trött är jag allt, vi satt uppe och åt jordgubbar framför Indiana Jones (senaste filmen) och kom inte i säng förrän vid halv ett, och jag har svettats genom natten, trots öppna fönster, balkongdörr och inget täcke. Ibland saknar jag mitt frusna jag...

Klädfavoriten just nu är mina luftiga halvlinnebyxor som jag köpte på Tradera för länge sedan men som blev liggandes länge, tyckte de var rätt hemska men ju större jag blir desto bättre passar de. Maken fällde dock någon kommentar om att de inte var så smickrande, men så länge de är sköna tänker jag ha dem på hemmaplan åtminstone... :) Och bästa materialet annars är stretchig trikå, då kan man ju komma i vanliga toppar i storlek small och ändå få plats för magen!


Jag har det bra jag!

Jag svor, svettades och svor lite till. Och sedan fick maken (vad gjorde jag utan honom när tålamodet tryter?) ta över skruvandet! Nu sitter dörren där, Billyn har blivit garderob och kläderna för Kresselhos första tid i livet utanför magen är tvättade och vikta. Jag undrar bara var alla strumpor och små mössor tagit vägen, misstänker att de rensats ut ur systemet långt senare och därför ligger bland de större kläderna.

Nu ska jag leta rätt på den där söta lilla spegeln som inte suttit uppe sedan jag bodde i Oxelösund (hela 6 år sedan!), den kommer bli jättefin ovanför hyllan!


En hemmadag

Ja här förtärdes inte en droppe alkohol igår, så sovmorgonen vi fick innehöll ingen ångest och illamående! Så skönt att vara gammal/gravid och inte ha några krav på att vare sig ha party eller vara särskilt party.

Maken pysslar med sitt, dottern ligger inne på sitt rum och ser på film. Rätt blåsigt och grått ute, som om man skulle kunna förvänta sig regn och åska inom ett par timmar. Jag funderar därför på om jag ska organisera bebisgarderoben (dvs röja ur en bokhylla i sovrummet och skruva dit dörrarna sim blev över från en annan hylla) eller om jag ska ligga kvar här i soffan och se på film...

Om jag alldeles fritt kunde välja skulle jag åka till Ikea och investera i fler plastbackar till dotterns rum (städade igår, miljoner pryttlar som alltid dräller överallt), en vit slät dörr till Billy-hyllan (den jag har är ek/glas) och spana lite mer på deras utemöbler (låga lounge-liknande fåtöljer, som dessutom släpper färg och ser mycket mer chabby ut än chic efter tre vintrar/somrar utomhus, är inte optimalt när man ska kunna sitta ute och äta hela lilla familjen). Men Ikea är sunda, de har helt stängt under midsommar. Så där försvann den möjligheten att göra av med pengar... ;)


Fridfullt

Har hört några enstaka barn, annars är det både lugnt och tomt i området. Efter att ha mumsat i oss sill och färskpotatis tog vi en tur ut på flygfältet för att cykla och dottern fick köra radiostyrd bil (med väl tilltagna ytor slipper hon väja för hinder). Att cykla och simma är förresten två likvärdigt goda sätt att ta sig fram på, belastningen minskar avsevärt, som att inte vara gravid alls!

Maken ser på någon hjärndöd actionfilm och jag surfar fritidshus. I stillhet...


Utslagen av ringdans!

Förra året tittade vi bara på, och dottern var lite tveksam till en början, ville bara sitta och mysa under en filt. Men grupptrycket fick henne på fall, ju fler barn som anslöt sig till dansen kring stången desto mer intresserad blev hon också. Så vi dansade, snurrade och åkte i diket som prästens lilla kråka...

Varmt var det och vi stannade inte kvar så länge, energidepåerna tömdes rätt snabbt! Och så var det någon karl som stod och rökte cigariller precis i vår vindriktning, var som att fika mitt i en överfull askkopp, rätt äckligt. Annars var det fint och lugnt, rätt mycket folk och vi hoppade över entimmasköandet till ponnyridningen i år, skönt!

Nu är det snart dags att sätta på potatisen, får väl steka upp lite korv till lilla damen för jag misstänker att det är ett svårt projekt att få henne att äta sill...


Midsommar och sovmorgon!

Äntligen händer det, igen! Vi fick sova till kl 9 innan morgonmarodören kom och väckte oss, jag var förvisso upp en sväng redan vid 5.30, väckt av sopbilen, men kunde somna om gott igen! Jag och maken satt uppe och tittade på Django Unchained inatt, den var lång, blodig och rå, men bra.

Blev en skön frukost på balkongen, om än sen, så sillen får vänta till efter att vi varit en sväng till Grödinge. Nu ska jag drilla dottern till att midsommarstäda sitt rum och sedan göra en jordgubbstårta.

Ha en fin dag allesammans! Trevlig midsommar!


Små små plagg...

När de hänger på rad slås jag av hur stor dottern är, där går med nöd å näppe två tröjor in på samma sträck. Tjugo små bodysar, pyjamasar och byxor. Känns inte som om jag behöver investera i så mycket nytt. Har dragit igång en en till maskin men sedan får det nog räcka för ikväll, min halsbränna säger åt mig att inte bocka och böja mig något mer idag!


Det tog bara två år...

Kolsyrepatronen tog slut för ungefär två år sedan och idag tog vi oss i kragen och bytte till oss en ny. Inte det minsta krångligt eller dyrt. Och ändå tog det oss TVÅ år.

Midsommarmaten är inhandlad, det blir en klassisk sill- och potatislunch, jordgubbstårta till efterrätt och så köpte vi lite småfika att ta med till Grödinge. Om vädret håller i sig blir det idealiskt att grilla olika goda korvar till kvällen. Och på det lite glass. Känns som ett bra beslut att inte göra en så stor grej av midsommar i år heller!

Något annat jag äntligen gjort är att boka tågbiljetterna t/r Varberg. Får väl packa ner lite bebiskläder också, ifall Kresselhos får för sig att komma ut medan jag är där nere, men Varbergs sjukhus sägs ha bra förlossningsavdelning så jag känner mig inte så värst orolig. Tog för övrigt in bebiskläderna idag (eller ja, maken fick kånka in två fulla flyttlådor från förrådet) och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska tvätta upp dem, just nu luktar de en blandning av sköljmedel och bebis, en rätt berusande doft... Jag hade helt glömt bort hur dottern luktade som bebis, men det är som om hennes doft bitit sig fast i kläderna. Alldeles begeistrad sprang jag in till min 3-åring för att visa hur yttepytteliten hon varit, men hon bara skrattade. Jag får försöka igen om sisådär 20-30 år, då kanske intresset för bebiskläder är större. :)

Dagens stora fråga är middagen. Vill vi verkligen ha korv stroganoff när det är asvarmt ute? Känns inte så lockande! Vi försökte vara ute ett tag under eftermiddagen men luften står nästan stilla här och redan kl 9 imorse visade termometern 38 grader (i solen) på framsidan...


Ett genomgående tema

Det är ju det här med tröttheten. Först idag börjar jag faktiskt känna mig som folk igen, i söndags (efter båtresa, åksjuketabletter och ett par nätter av lite för lite sömn) var jag på gränsen till medvetslöshet, kände mig berusad. I måndags var jag så trött att jag hade svårt att tala i tydliga meningar under förmiddagen och höll mig vaken genom att trycka i mig mat och vatten (och lyckades ta mig iväg på middag, helt otroligt). Igår hade jag med mig dottern på jobbet och klev upp extra tidigt för att plocka ihop alla saker och tog ett tidigare tåg för att ha goda promenadmarginalet (alarmet ljöd kvart över fem), och efter jobbet mötte jag upp man och barn på makens sommar-picknick med jobbet, var inte alls så social som jag önskat men klarade verkligen inte av mingel.

Den här "baksmällan" av ett par dagars socialiserande får mig att verkligen uppskatta långhelgen. Inget flängande, enda planen för midsommar är att åka ner till Grödinge med fika och filt, som förra året. Nu är det 5-6 veckor kvar till beräknat nedsläpp och det är väl dags att börja ta det lite lugnt, sägs det... Blir två jobbveckor till, en tur till Varberg (för att lämna trollet hos farmor och farfar en vecka) och sedan är det semester. Vilken inleds med ännu en resa till Varberg, helst med tåg så jag slipper köra själv, för att hämta hem barnet igen.

Och efter det? Då ska jag ligga och vila med fötterna i högläge (de är oskönt svullna nu), göra mest ingenting, bara ladda upp inför förlossning och omställningen att bli tvåbarnsförälder.

Nedan följer lite blandade bilder från Gotland. Från lite olika ställen över norra delen av ön och Visby.


Tröttmössa

Är i Visby med tandläkaren och samverkansgruppen, det blev en sen afton igår och idag är jag tröttast i stan! Vi var ute och åt på Bolaget, och jag gick förvisso till sängs direkt när vi kom hem igen men med glada kollegor och sedan en tungt snarkande rumsgranne blev natten inte särskilt sömnrik. Det slutade med att jag drog ut ett täcke och ett överkast i ett annat rum, "byggde" mig en liten sovhörna på golvet och fick några timmar efter klockan tre. Men jag har nog vaknat tusen gånger fram tills dess väckarklockan ringde kvart i sju, då det var lika bra att kliva upp innan det blev kö till toan. Till ikväll har jag fått ett par öronproppar av en av sköterskorna som är med, bara att härda ut under dagen och kanske stjäla ett par minuter till powernap...

Dagen bjuder på frukost, färd upp till norra delarna av Gotland för studiebesök på en grön tandvårdsklinik, lunch och diskussioner kring grön tandvård generellt. Och lite annat smått och gott som är tandvårdsrelaterat.

Festprissarna sover fortfarande och jag har det skönt ute, med julklappsboken...


En trend?

Maken är toksjuk, 40 graders feber och ser mer död ön levande ut. Vad är oddsen egentligen för att han ska lyckas pricka in min gotlandsresa två år i rad? Förhoppningsvis blir han snabbt kryare, känns inte så jättekul att åka iväg när han är så dålig.

Har vilat, städat lite och fixat med tvätten sedan vi kom hem från Södertälje. Återstår att packa väskan, men först blir det final i Biggest Loser på sjuan!


Enfaldiga enfaldiga jag

Tänk sådan dum optimist man kan vara, jag trodde på allvar, eftersom jag mår så bra och inte har några större problem att röra mig, att jag skulle kunna åka upp till Jämtland i sommar och kanske ta någon lättare vandringstur. Magen till trots. Nu vet jag bättre, halvvägs upp för Torekällberget i Södertälje är jag helt slut! Inväntar dottern, maken och förskoleavdelningen i en lekpark istället för att utmana kroppen mer...

Imorgon bär det av till Visby med jobbet, kvällen innebär med ande ord tvättande och packande. Och gosande, för det är alltid lika kluvet att lämna min lilla skrutt!


Dagens

Sämsta: egon och bufflar i kollektivtrafiken, min mage är ingen boxboll, och det är jäkligt fult att blockera handtag (eller för den delen tränga sig förbi mig bör jag försöker sätta mig ner på den ENDA lediga platsen) så att jag kommer till jobbet helt ledbruten av att ha stått som en ostkrok och försökt hålla balansen på ett överfullt tåg. Nästa person som tacklar mig får en smäll.

Bäst: somna med skruttisen! Helt ledbruten av det med, hennes madrass i juniorsängen är inte riktigt anpassad för min vikt och form men det var så himla mysigt, och skönt att spontansomna!

Bonus: världens skönaste unge ritar så fina gubbar, jag vill rama in allihopa och sätta upp över hela lägenheten.


Söndagsmys

Hela familjen samlad, med varsin platta, i sovrummet. Samlar ork att åka iväg och veckohandla, plus att jag tingat ett babyskydd med bas och vagnsadapter uppe i Bromma. Så min bilfria dag blev inte så bilfri som jag tänkt mig. Men det kändes dumt att avvakta när det var exakt ett sådant babyskydd med tillbehör vi suttit och kikat på, och mycket billigare dessutom!


Detaljer

Dottern ritade en gubbe till mig. Han har tröja på sig och ben. Och ögon, ovanför dem ritade hon ögonbryn, men han är inte arg, gubben.

Annars ritar vi mest sådana där ellipscirklar som man gör med ritverktygen från ett kinderägg. Och blir arg om det blir snett eller tramsigt.

Och medan jag skrev så ritade hon ett självporträtt, med dagens randiga tröja och med hennes långa hår! Och sist ritade hon av Kresselhos, som också har långt hår! (Och med en hög med mat bredvid)


Ösregn och åskoväder

Dagen blev inte fullt så inspirerande som jag hoppats, under morgonen var det ömsom regn, sol och åska, nu är det bara regn och åska. Men med tanke på min blygsamma avverkning av böcker nu för tiden är det kanske inte så dumt väder ändå? Letade fram en bok jag köpte i Boston men så här två år senare fortfarande inte öppnat, författaren Elizabeth Kostova finns vad jag vet bara utgiven med en titel i Sverige, "Historikern", en väldigt läsvärd bok. Ska försöka traggla mig igenom den här på engelska men det finns inga som helst garantier för att jag kommer slutföra den, men OM jag gör det så ska jag lämna en kort recension...

På önskelistan över böcker står annars Khaled Hosseinis (stavning??) nya bok som släpptes för några dagar sedan. Både hans "Flyga drake" och "Tusen strålande solar" är böcker som etsat sig fast hos mig, så för den som inte läst dem är de ett mycket hett tips för sommaren!


Morgonnjutning

För grannarna: de får se mig se så här härligt rufsig, tjock och blommig ut när jag hämtar tidningen och sedan sitter ute och dricker kaffe på brua. En ren ynnest i vårt välpolerade område!

För mig: jag får en sval morgon, i min härliga kimono/morgonrock och behöver inte bry mig om någon frisyr eftersom vi inte har några planer för dagen. Hurra!


Där gick mina förhoppningar i kras...

Jättefötterna och korvfingrarna är tillbaka! Jag svällde upp tidigare under förra graviditeten och eftersom det dröjt denna gång hoppades jag att det skulle utebli helt. Men icke. Jag önskar att det gick att sova med fötterna i ett fotända och linda påsar med is runt händerna men det enda som nog egentligen hjälper är att dricka mycket och att undvika sådant som binder vätska (dvs salt och socker).

Till och med ansiktet ser plötsligt väldigt plufsigt ut. Inte fagert! Får komma med bildbevis imorgon, nu ska jag försöka sova med bråkstaken Kresselhos härjar runt i magen. Kvällen har innehållit sallad med kräftstjärtar ute på balkongen, den där nya tyska miniserien (Krigets unga hjärtan tror jag den heter) som jag missade tidigare i veckan (hurra för svt play!), två avsnitt Scandal och lussebullar (en påse av mammas saffran- och mandelmassebullar som legat i tryggt förvar längst ner i frysen sedan i julas). Vilken lördag! God natt på er!


Mama calling, Kresselhos kan komma nu!

Med undantag av det där babyskyddet till bilen och en hög med blöjor är vi beredda nu. Ikea hade fina sängkläder och vi köpte ett nytt spjälskydd (det förra var sött, mönstrat, men kändes lite plottrigt). Dotterns gamla skallergosisar hittade jag i en låda med bebisleksaker, som vi passande nog inte "hunnit" ställa ut i förrådet. Sängen finns inte längre i Ikeas sortiment, kanske inte var poppis med knallrött i barnrummen..?

När dottern var liten sov hon de tre första månaderna mellan oss och sedan tre månader i liggdelen till vagnen i min fotända, när hon slutat ammas fick hon vid ca sex månader flytta ut från sovrummet och sova i egen säng i sitt rum (då hade vi inte plats för spjälsängen). Kresselhos kommer nog få gå över i säng direkt, han/hon föds ju mitt i sommaren och det är varmt nog i sovrummet, så för att undvika plötslig spädbarnsdöd och ge oss så bra sömn som möjligt blir det ingen bebis i vår säng den här gången!


Hemma från Åland och dags för boande!

Jag och dottern hade två fina dagar i Mariehamn, det badades i pool, vi var på Sjöfartsmuseet (och gick på skattjakt) och hängde i en lekpark. Jag hann läsa ut en bok. Och så åkte vi ju såklart stor båt och tittade på vågskum. Väl hemma väntade trevligt spontanbesök, kompis I:s familj på genomresa, så maken och J (nyligen hemkomna från sin tripp till England) fick agera värdar tills dess att vi tagit oss hela långa vägen från Grisslehamn till Stockholm och sedan ut till Tullinge med pendeln. Nästa gång tar vi nog båt som går direkt in till stan!

Dagen har varit VARM! Tycker lite synd om I, P och lille E som skulle fortsätta sin resa hem till Göteborg idag, medan vi istället kunde sticka iväg till Lida och ta ett dopp i Getaren. Det fina med att bo så nära är att man kan byta om hemma och bara dra på sig en badrock... Jag är ju en fruktansvärd badkruka men det var till slut riktigt skönt i vattnet.

Efter badet blev det en sväng till ett rätt folktomt Ikea för lite lunch, fika och bebisprylsshopping. Sängkläder, madrass till spjälsängen och annat, plus att vi gick igenom förvaringsalternativen (igen) för barnkläder och andra saker man vill ha nära till hands i barnkammaren (vilket är ett hörn i sovrummet).

Nu är vi hemma, jag vilar trötta ben och ond rygg i soffan, maken gör middagssalladen och dottern ser på film. Solen steker och man borde väl vara ute, men jag orkar verkligen inte! Ibland är det ju bara så skönt att trotsa och hålla sig inne, där det är svalt och skönt!


Mot båten!

Det känns väldigt ambitiöst att driva upp sin treåring halv sex på morgonen för att åka på minisemester... Men nu sitter vi på bussen som ska föra oss till ålandsbåten. Baddräkter är nedpackade (hotellet har pool) och vi planerar att gå på Sjöfartsmuseet kanske både idag och imorgon.

Ha en fin nationaldag allesammans!


Ännu en kortvecka

Ja så var det helg igen! Men här ligger vi inte på latsidan, har ägnat kvällen åt att tvätta så att vi har rena kläder på minisemestern på Åland, och ska försöka snygga till lite här hemma innan jag dråsar i säng.

Dagen har annars varit hektisk, fylld av patienter, intervjuer och säljare från dentalföretag. Lyckades komma från jobbet i god tid men sedan stod gröna linjen helt stilla, inte alls kul att stå och svettas i närmare en kvart mellan Hötorget och centralen på ett smockfullt tåg. Och det ledde ju så klart till att jag inte kom tidigare till hämtningen. Å andra sidan har jag ju ingen skyldighet att ställa upp på jättetidiga hämtningar hela tiden, dessa "tolv-dagar" som införts är ju bara om arbetet tillåter, vilket mitt inte gör. Jag är fullbokad. Och skulle jag hämta kl 12 skulle jag ju bara hinna in till jobbet och vända, de får nöja dig med att vi är hemma de flesta klämdagar istället. För det är faktiskt av en anledning dottern går på förskolan, vi jobbar ju!

Vi fick höstens planering redan nu, väldigt tacksamt, kanske har förskolechefen fått fler klagomål än mina om brister i planeringen? Å andra sidan är det ju inget problem till hösten, som föräldraledig kommer jag njuta av att inte behöva stressa som en dåre! Nu har vi bara en APT och en sommaravslutning kvar innan sommaren och lugnet väldans skönt...


Fullt upp!

Vi har fått massor av ansökningar på min tjänst och börjat kalla in folk på intervjuer, problemet är ju dock att de är lika oanträffbara som oss. Så det kan ta sin tid att rekrytera vikarie. Tanken är ju att vi ska hinna med patienterna också, så intervjuerna får klämmas in där vi fått något återbud eller på lunchen, förutsatt att den vi ska intervjua ens kan komma på de tiderna...

Annars? Någon som undrat över min sömn? Jag fick mig säkert ca fem timmar i natt. Vaknade runt halv fem och låg halvvaken/halvdöd tills dess att väckarklockan ringde. Hade då vaknat av kramp i benen flera gånger, dock inte så farligt den här natten, lätt att få det att sluta. Så utan kaffe och socker skulle jag gå under nu, inväntar bara att dottern slumrar till framför sin film så att jag också kan lägga mig en liten stund.

Nöjd med födelsedagsinköpet från 2011, maxikoftan, det enda plagg jag kan knäppa igen just nu, behövligt en lite grå och blåsig dag som denna!


ÅTTA timmar

Det är vad som finns på de två senaste dygnens sömnkonto totalt, är det ett härligt practical joke från kroppen inför vad som väntar mig närmsta halvåret? Jag vaknar för tidigt, har svårt att somna och vaknar av allt och inget under nätterna. Och jag sliter mer än någonsin på bettskenan tror jag... Ändå har jag varit över förväntan fungerande i jobbsammanhang idag, plus att jag på autopilot lyckades sno ihop middag (rårakor, bacon - i brist på stekfläsket som jag glömt ta fram ur frysen samt lingonsylt).

Önskvärt vore dock sju timmars sammanhängande sömn nu, snälla! Hoppet står till vädret och temperaturen, betydligt svalare idag efter dagens regnskurar. Håller tummarna och sluter ögonen...


Varmt!

Idag är det högsommarvärme, vi rinner bort, dotter (som vägrar dricka så mycket vatten som hon behöver) är stingslig och har fått ta en paus från cyklandet nu efter lunchen. Jag och maken städar på varsitt håll, vilket känns som ett rätt otacksamt arbete med tanke på den enorma mängd pollen som ligger som ett täcke över varenda fri yta i lägenheten, och säsongen är inte över än. Allt är gult! Klinkersgolvet har små drivor i hörnen. Och till och med spisen är täckt av pollen.

Nu blir det sill och potatis!


Det där var ju kanske inte så smart...

Bevittnade just en taxichaufför, som efter att ha lämnat av en passagerare i vår länga, tar upp telefonen och börjar sms:a medan han i full fart backar ut på vägen och med rejäl kraft åker rakt in i en stolpe. Smällen hördes in till oss och han hoppar ut, utan att släppa telefonen, för att inspektera skadan. Den här gången var det en stolpe, nästa gång klipper han min dotter eller något annat barn. Jag ska nog slå en signal till Taxi Kurir på måndag och fråga om det är ok att deras chaufförer kör och sms:ar utan att ha koll och dessutom mot enkelriktat...

(Och ja, hortensian ska gå till blomhimlen, har bara inte hunnit så långt!)


Regn eller sol?

Garderar mig och är inte jättesomrig idag, vilket jag säkert svettigt får ångra... Ska in på byn, själv! Händer ytterst sällan. Mest för att jag inte orkar dra omkring och trängas med turister och flanörer. Men vad för man när utbudet inte finns utanför stan??


RSS 2.0