Lite schleten

En lång dag, och det kommer bli en lång natt. Epidural är himmelskt. Vi håller modet uppe med ostmackor, saft och makens dåliga ordvitsar... Är inne på tredje skiftet personal men alla har varit toppen så jag har inget att klaga på, de har ju till och med helt ok mat här! :)


Tillbaka i Södertälje

Händelselös natt, förutom dålig sömn, nu är vi återigen inlagda på förlossningen. Hoppas att det börjar hända grejer snart.

Funderar på om jag ska gå igenom min låtlista på iPoden och försöka hitta inspiration till någon annan förlossningslåt än Johnny Cash's "Ring of fire" som jag hade på repeat i huvudet förra gången det begav sig.

Några förslag?


Världens längsta dag

Om man vaknar kl 05 och hela dagen mest bara försökt få tiden att gå så känns varje minut som tre eller fyra...

Nu ska vi försöka slänga ihop lite middag, och se om vår dotter har något behov av sina biologiska föräldrar eller om hon har adopterat grannarna. Regnet öser ner och hon är ute och leker älva med granntjejen, sötisungen, hon har det bra... :)


Hemma och drar fötterna efter mig

Nu lär det ju bli som jag inte ville ha det ändå, om det inte händer något under dagen så checkar vi in imorgon bitti igen på förlossningen för igångsättning.

Maken sover, dottern är ute och cyklar med granntjejen, hon har för övrigt inte kommit hem idag annat än för att hämta en tröja och hjälmen. Hon är rätt självständig för att vara 3,5 år, men det känns tryggt, skulle vara tusen gånger värre om hon var orolig och ledsen över att behöva sova borta. Men lite besviken var hon när vi kom hem imorse, "varför har du så stor mage igen?" frågade hon mig. Ja det undrar ju jag också, hade ju hellre sett att allt dragit igång under natten.

Förstör mig med att städa, tvätta soffklädsel och titta på Biggest Loser. Som en vanlig semestertisdag!


Nyttan gjorde nytta

Hann både våttorka golv och ta några fönster under eftermiddagen igår. Och tittade på den där bilen, ångestframkallande med nya utgifter och dessutom skulle vi knappt få något alls för gamla bilen.

Fast nu skjuts allt det där på framtiden, för strax efter middagen visade det sig att det var dags för lite förlossning. Kanske påverkat av min städinsats? Fast än så länge ligger barnet i tryggt förvar i magen, vattnet har gått men det rör dig bara om lite småvärkar än, så jag passade på att läsa ut sista boken i trilogin om Victoria Bergman innan vi släckte lampan för natten.

En natt på Södertälje sjukhus bidde det och nu ser det ut som om vi blir hemskickade i väntan på lite mer action. Tills vi åker in igen ska jag se över innehållet i väskan, det är tex bra att ha extra byxor med sig, samt hårborste. Men det känns samtidigt skönt, komma hem till skruttis som fått bo hos grannarna över natten.

Känns hur som helst himla bra det här valet, personalen verkar inte överstressade och det är så mycket fräschare här än på SÖS. En bonus var bland annat att Mikael fick egen säng i rummet, så lite fick vi sova i natt, på SÖS hade han bara en hård fåtölj att sitta i en hel natt.


Göra lite nytta

Att dammsuga och städa lägenheten höggravid, 25 grader inomhus och kvavt ute, var en utmaning. Jag svettades mer än jag gjort på länge under tex ett gympass... Återstår att våttorka golven, och egentligen borde jag ta itu med fönstren.

I eftermiddag ska vi kika på en bil, pratade med bilfirman om vår Volvo. Värdeminskningen är deprimerande, begagnatmarknaden är inte på topp, får vi ut 40% av vad vi köpte bilen för ska vi nog vara glada...


Dagen med stort D

Fulltid. Ingen bebis i sikte. Städade bilen tillsammans med man och barn, två timmars fysiskt arbete i gassande sol. Nu ligger jag utslagen i sängen och har ont i kroppen, överallt.

Men bilen blev himla ren och fin invändigt. Utvändigt blev bi varse om ännu ett ställe som angripits av rost. Det känns som om vi borde överväga ett inbyte och dra på oss ett billån igen...


Kvällsdopp i Getaren

Så varmt det var hemma! Och så skönt det var att åka iväg till Lida för ett dopp! Det känns rätt lyxigt att kunna sticka iväg så spontant och bada, man blir så fräsch efteråt och så är det ju skönt för en tjockis som mig att känna sig nästan viktlös i vattnet.


Jamen då säger vi det då..?

En dag kvar, enligt barnmorskesnurran åtminstone. Så nu är det dags att förbereda sig på att åka in på förlossning va? Och ett par gånger om dagen inbillar jag mig faktiskt att vattnet gått men inser sedan att det bara är floder av svett. Myspysigt! ;)

Vi har härliga 29 grader ute, på avstånd hördes åska och vi såg en blixt, för 4 timmar sedan. Hade varit skönt med en urladdning. Njuta av det härliga sommarvädret är uteslutet, istället sitter jag inomhus och testar Systembolagets alkoholfria sortiment med massor av is (som smälter på en gång), idag en typ cider. Okej men hade gärna fått smaka lite mer blodapelsin.


Yatzy!

När man har en treåring som tycker om att räkna, då kan man spela yatzy. Nybörjartur har hon också, tokspöad... :)


Nytt rekord i lekparkshäng

Sedan tre timmar tillbaka hänger vi i lekparken tillhörande det andra dagiset i området, de två första timmarna hade jag sällskap av mamman till dotterns bästis. Det gör rätt mycket om man bara har med sig lite fika också, och vatten, för det är fasligt varmt idag. Men det bästa av allt är ju att det fläktar betydligt mer här än hemma...

Börjar dock känna mig rätt mätt på utelivet nu, även om det är betydligt lugnare att vara här när dottern har en kompis med sig än att sysselsätta henne själv.

Blir nog rester till middag, gjorde ju en köttfärspaj igår och den räcker gott och väl till oss alla även idag. Skönt att slippa lägga ner någon större energi på matlagning när det är så varmt ute!

https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51f133bde087c35b2489ca2c.jpg" class="image">


Den magiska kornkudden

Det är svårt att sova bra när det är nästan 25 grader inomhus och helt stilla ute så korsdraget uteblir fullständigt. Och jag orkar verkligen inte ha dagar då jag är helt utslagen. Så jag sov med en av kornkuddarna som legat i frysen, så otroligt skönt att lägga handlederna mot den iskalla kudden och få ner kroppstemperaturen. Satt innan dess en stund ute på balkongen och svalkade mig.

Jag är sommarens stora party pooper, men jag skulle verkligen må bra av lite skitväder nu, svalka och ösregn, det vore något det.

Om en timme är det dags att släntra iväg till lekplatsen, ska vila lite i soffan tills dess. Å andra sidan kanske lite ansträngning kan råda bot på den här grejen med en unge som trivs lite för bra där inne, skadar ju inte att testa åtminstone...


Det här med färg

Känner mig lite... beige...

Dotterns playdate var oerhört stillsam, inga bråk, tårar eller sönderhoppade möbler! Hon fick vara kvar medan jag gick hem och gjorde middag, lugnt och skönt att få stöka för mig själv. Lite lugnad nu också vad gäller förvaringen av dottern vid eventuell förlossning, åtminstone till på fredag då dotterns kompis familj åker på semester. Så nu håller vi tummarna för att det drar igång snarast... ;)

Nu ska vi ta en kvällstur ner till Tullinge och köpa nektariner och annat kvällsgottis, för sedan blir det fotboll!


Befängt

Min man brukar påstå att det blir rörigare varje gång jag försöker organisera om något i vårt överfulla hem. Jag förstår inte vad han menar med det...

Ingen bebisankomst idag heller. Fick sova ca 6 timmar i sträck, himmelskt skönt och jag kände mig riktigt pigg och fräsch 7.30, då jag klev upp. Efter lite organiserande (jaja, jag har flyttat högar med bråte från ett ställe till ett annat, målsättningen är att böckerna ska återföras till bokhyllan, filmerna till filmhyllorna i förrådet och spelen till skåpet under tv:n) och en stillsam ensamfrukost (sjusovaren är fortfarande utslagen) är jag nu trött. Så tills dess att barnet vaknat tänker jag ligga här i sängen och beskåda röran. Och vila, för efter lunch är det playdate som gäller för dottern och bästisen som bor ett par hus bort! DET kommer kräva en hel del energi...


Varannandagsorkeslöshet

Idag har jag en trött dag. Sov förvisso riktigt dåligt i natt, var vaken ett par timmar och stirrade i taket/läste bloggar/spelade spel på telefonen/sprang på toa. Trodde frukost skulle göra susen men så enkelt var det visst inte, istället ligger jag i sängen och inväntar barnets uppvaknande. Klar fördel just idag att ha en unge som inte vill ha frukost och aktiveras klockan sex på morgonen! :)

Drömde att förlossningen satte igång men att jag inte kunde hitta numret eller vägbeskrivningen till Södertälje sjukhus, panik! Har även fjällvandrat under natten och hjälpt mina föräldrar att flytta genom att använda en teleport, mycket praktiskt. För att avvärja att panik uppstår på riktigt när det väl sätter igång får jag väl skriva upp numret till förlossningen på tavlan i köket och ta en övningskörningstur med maken till Södertälje ikväll eller så.

Och så måste jag ju packa en väska åt dottern, det får bli dagens lättsamma mission!


Det talas om värmebölja

Men själv är jag rätt nöjd med att det bara är strax över 20 grader i skuggan idag, samt att det fläktar lite. Har precis fikat lite kardemummakaka (merparten hamnade i frysen) och sitter nu och kämpar mot eftermiddagströttheten på balkongen.

Barnet är fortfarande inte intresserad av att göra något speciellt, har utfordrat henne med mellis och väntar väl egentligen bara på inspiration till någon middagsmat. Till lunch åt vi helgens rester, smidigt att slippa undan att ställa sig vi spisen! Borde nog sätta mig ner och planera såväl luncher som middagar någon vecka framåt men boken är mycket mer lockande... :)


Och så blev det måndag

Sov riktigt bra i natt. Det var rätt svalt i sovrummet och jag behövde bara ett toabesök. Några bebiskänningar har jag inte, vilket nu börjar ställa till det, för nu står vi barnvaktslösa (grannen hade lovat att ställa upp men hon åker på semester till stugan i Dalarna idag). Attans. Men det där löser sig nog på något sätt.

Fast det kan ju ta 3-4 veckor till. Vi förströr oss så länge med lugna aktiviteter, och jag har ju massor av böcker att hinna läsa innan jag slängs in i bebisbubblan. Har hunnit igenom halva andra boken i trilogin "Victoria Bergmans svaghet", Hungerelden, som jag lånade av svärmor.

Och så har jag fortsatt baka, idag blev det en kardemummakaka. Nystött kardemumma... Vilken himmelsk doft! Jag älskar kardemumma, blandar det alltid i kaffet när jag brygger, för man behöver ju inte köpa färdigblandat dyrt kaffe från tex Kahls för att få njuta av det, de gör ju på samma sätt, blandar kryddan direkt i kaffet. På bullfronten så leder Kustbageriet i Varberg och Rute stenugnsbageri, de har båda fantastiska kardemummabullar.

Barnet, familjens största sjusovare, klev inte upp förrän klockan var nästan 10. Och nu är hon mer intresserad av att se på film än hitta på något med mig, men bara lunchen sjunkit lite ska jag nog dra med henne till lekplatsen så att hon får rasa av sig!


Vecka 40 och allt är lugnt

Då går man in i slutspurten då. Vi firade inträdet i vecka 40 genom att åka till Kungens Kurva och göra av med pengar på Barnens Hus, storskruttan är ju så lång att hon växt ur sin stol redan. Så nu fick det bli en framåtvänd Brio-stol, som ska räcka fram till hon är stor nog att sitta utan bilstol.

Nu blir det lite mellis hemma innan vi ger oss ut på cykeltur!


Lugnaste veckan på mycket länge

Det har inte hänt så mycket den senaste veckan. Ett besök hos barnmorskan, alla värden bra och blodtrycket normalt igen efter att ha varit lite högt förra gången jag var där. Har påbörjat bebisbaket (det sista som lämnar en är hoppet, förra gången var intresset tyvärr mycket svalt för att komma och hälsa på då vi kommit hem med dottern, men de tappra själar som faktiskt kommer på besök den här gången ska bjudas på kruskalas!), sortering av familjens onödiga/överflödiga saker och framförallt har jag vilat.

Maken jobbar ju fortfarande så vi är ensamma hemma om dagarna, blir rätt stillsamma aktiviteter, dottern cyklar, leker i sandlådan eller så kör vi något inne, spelar kort, ser på film, läser böcker eller bara myser. Och så har jag ju haft hjälp vid kakbaket.

Idag har det varit strålande sol men blåsigt, perfekt kombo för mig som egentligen inte orkar vara ute i värmen (veckans rekord i solgasset på framsidan är 44 grader, då stänger man bara dörren och sätter sig i skuggan på baksidan...). Jag och dottern, och sedermera även maken, gick upp till den andra förskolan och hängde. Jag med en bok och dottern i klätterställningarna. Sedan blev det en blåsig men skön promenad på flygfältet, är så innerligt tacksam över att kroppen fungerar så bra den här graviditeten att jag kan vara ute och röra på mig! Under veckan har mina fötter antagit enorma proportioner, mina nya skor har varit för små trots att de är två storlekar större än vanligt, idag ser de faktiskt nästan ut som vanligt. Lite svalka samt att jag varit noga med att fylla på med vätska har nog gjort sitt, men lite lite tröttsamt är det ju att springa på toa 4-5 gånger under en natt...

En vecka kvar till beräknat nedsläpp, fortfarande fullt ös i magen, är nog en bråkis den här med. Blir lätt trött, ryggen och fogarna klarar inte av hur mycket som helst men annars känns det rätt lugnt. Vid barnmorskebesöket pratade vi förlossning, och att jag så länge jag och bebisen mår bra inte vill bli igångsatt eller utsatt för någon hinnsvepning. Och att jag önskar att det inte blir pannkaka av det hela den här gången, inga rosaskimrande förväntningar med andra ord. Bara det går BRA och att jag kommer hem med en frisk levande unge. Rätt basalt...

Nä. Om man skulle ta och slänga ihop en kakdeg eller så? Min nya darling i köket är för övrigt en ny elvisp från Bosch som var otroligt snabb! Lycka är att vispa en skål med grädde till våfflorna på drygt en minut istället för fem-tio (en av visparna på min gamla maskin gav upp, och det tar väldigt mycket längre tid att vispa vad som helst med bara en visp, och modellens vispar gick inte längre att få tag i).


Snart hemfärd

Två personer. Tre stora väskor. Och så har jag min handväska och dottern son ryggsäck. Men med lite lagom fördelat gods tyngdmässigt sett ska det här nog inte vara något problem, och har fått ett löfte av dottern att hon inte ska trilskas...

Maken är lite orolig. Men det här känns inte alls som en förlossningsdag, så jag känner mig rätt lugn. När vi kommer hem ska jag (om orken infinner sig) sätta igång med lite bull- och kakbak. Och fortsätta med projekt "röja rent hus" i sovrummet...


Snigeljakt

De senaste kvällarna har jag varit med på den dagliga snigeljakten. Ikväll kom vi ut sent, eftersom jag, dottern och svärmor satt och tittade på firandet av Victoria på tv (jag skulle kunna höra Körberg sjunga Anthem tusen gånger om utan att bli trött på den). Utrustade med ficklampa och sekatör gick vi till angrepp, men jag tror att sniglarna slitit en pakt med myggen, för de attackerade mycket offensivt! Jag har myggbett överallt, de tog sig genom kläderna, trots att jag hade mina luftiga linnebyxor på mig!

Men den här jakten, den skänker en nästan euforisk känsla när man kommer på de små äckliga krypen. Det är lite som att plocka bär eller svamp, jakten på bytet, att upptäcka något som inte vill bli upptäckt... Men nu vet vi deras svaga punkter, en av de senare är tex en löjtnantshjärta i kruka som huserade 6-7 stycken sniglar, medan det verkar som om vi lyckats utrota dem (tillfälligt) vid andra växter.

Plötsligt känns det rätt okej att bo i lägenhet en trappa upp, där risken är rätt liten att odlingarna ska drabbas av mördarsniglar!

Det kommer bli en intressant natt, med alla färska myggbett men jag hoppas på några timmars sömn eftersom morgondagen kan bli rätt intensiv. Åka tåg med treåring, och ta åksjuketablett som gör mig dåsig, halvbra kombo... Maken (den saknade fine!) möter upp oss på centralen, men ett byte i Göteborg får vi klara av själva. Fast jag tror det ska gå bra, bara lilla damen inte trilskas allt för mycket.

God natt!


Två veckor kvar

När jag väntade dottern minns jag hur intensivt less jag var på att vara gravid, jag läste bloggar och hängde på forum och GRÄT över hur orättvist det var att andra minsann åkte in på förlossningen men inte jag... Skillnaden kunde inte vara större, visst är det tungt vissa dagar, orken och flåset är inte på topp, men den här gången har jag ju inte suttit på rumpan och väntat i flera månader. Det känns helt okej, just nu, att det kan dröja 2-4 veckor till innan den här goklumpen gör entré. Fast ju förr desto bättre så klart, framförallt ur ett ekonomiskt perspektiv, för jag har bara semesterdagar som räcker två veckor till.

Idag är sista hela dagen i Varberg, imorgon väntar en tågresa mot Stockholm med fröken bus och all packning. Vi ska eventuellt åka upp till Kungsbacka en sväng och hälsa på makens morföräldrar.

Solen skiner, fåglarna kvittrar, ute härjar sniglarna och jag funderar på om jag ska somna om en stund eller kila bort till brevlådan och hämta min DN...


Ett halvt dopp i havet

Jag har varit rätt sliten idag, roade mig bland annat med att spela fotboll och jaga dottern, mycket uppskattat av henne, inte alls uppskattat av mina fogar. Efter att hon trillat av cykeln (trots stödhjulen) fick jag dessutom bära henne en bit innan kroppen bestämt sa ifrån att den går sönder om jag tog ett steg till med den där extra belastningen.

Men badet var skönt! Nu skulle jag ju ljuga stort om jag påstod att jag faktiskt doppade mig, men jag var i vattnet en ta stund och det nådde nästan upp till rumpan. Iskallt till en början och behagligt efter en stund. Fötterna mådde gott av kylan och såg riktigt normala ut en kort stund.

Dottern, som är betydligt modigare än mig, doppade sig så klart. Och nu väntar ett par fina dagar så i slutet av veckan kanske jag också vågar mig på ett par simtag!

Imorgon får jag besök av M, min gamla exil-jämtlandskompis som numera bor i Göteborg. Skoj! Hoppas bara att jag får sova som folk i natt så att jag kan fungera socialt...


Morgonstund

Slammer från hamnen. Morgonpigga buskörare. En hare som spanar och yrvakna fåglar som sjunger upp. Och solen, varm trots att det är så tidigt.

Tar mig en kopp te på framsidan i väntan på att världen ska vakna till liv...


En rättelse

Serien heter ju Krigets unga hjärtan. Och jag kunde se en timme och sju minuter av det andra avsnittet innan nätet gav upp. Varför det nu gör det mitt i natten då knappt någon annan borde vara vaken.

Men avbrottet i tekniken gav mig istället tiden att läsa ut boken. Den var bra, jag grät en liten skvätt. Och nu har solen gått upp och jag ska nog kliva upp istället för att ligga kvar i sängen, klarvaken. Framåt lunch kommer jag nog ångra mig, men om jag inte kan somna om kan jag ju heller inte göra något åt att jag till slut kommer bli trött. Två timmars sömn är på tok för lite.

Dags att kika efter tidningen. Godmorgon allesammans!


Sömnlös på Getterön

Vad är meningen med det här egentligen? Vakna efter drygt två timmar och inte kunna somna om. Skandal!

Jag funderar på att ta en promenad men i mitt tillstånd vore det nog rätt dumt, mitt i natten och bara måsarna hör mig ifall jag börjar föda barn ute på någon klipphäll. Så jag får nog snällt ligga kvar här tills dess sömnigheten faller över mig igen.

Alternativ två är att testa hur hårt belastat nätet är nu (turisterna stjäl allt internet!) och se om jag kan kolla på Unga tyska hjärtan på svt utan avbrott. Klockan är trots allt nästan halv tre, de borde sova vid det här laget...


Fotbollskväll med svärmor

Hamnade framför tv:n, med en ny bok, Barnmorskan i East End lästes ut någon gång efter lunch. Dottern har varit trulig hela dagen, vilket gjort att hon varit rätt lågintensivt och helst sett på tecknat, lyssnat på sagor på plattan och spelat spel. En liten promenad till brevlådan för att hämta min DN är enda egentliga utevistelsen vi fått till, för vädret höll sig tråkigt till klockan var omkring halv sju.

Passade vidare min bok till svärmor och i utbyte fick jag Förr eller senare exploderar jag, av John Green, om en cancersjuk tonåring. Plöjt halva boken, den har ett bra flyt.

Var riktigt kul att se matchen mellan Sverige och Danmark i damernas fotbolls-EM, de spelade bra men det där med att missa två straffar var inte så smidigt...

Hoppas på solsken imorgon, sugen på att plaska lite i havet med fötterna, så kanske de blir lite mindre svullna!


Inga problem!

Igår vid lunchtid kom jag ner till Varberg, och grät en skvätt när jag äntligen fick krama mitt lilla troll igen. Tågresan gick väldigt bra, max tio minuter av lätt illamående och inga förlossningskänningar. Är fortfarande lite slagen av tröttheten som följer efter att ha tagit åksjuketabletten, men hellre trött i två dagar än kräksjuk och ångest i fem timmar.

Har kommit halvvägs genom Barnmorskan i East End, och då vädret är allt annat än mysigt här idag så kommer jag nog läsa ut den rätt snart. Sitter på övervåningen och gosar med dottern som ville ha en tv-dag, och så intensiv som hon var hela dagen igår är det nog nyttigt med en lugn dag som omväxling.

Här nere fortsätter "vadslagningen" om vilket kön Kresselhos har, och ska man tro alla gamla tanter som siat om min mage så är det en pojke, för jag ser ju knappt gravid ut framifrån... Men vi får se vilket läger som har rätt vad det lider, själv har jag ingen som helst känsla för om det skulle vara det ena eller andra!


Min lilla odling!

Det blommar! Kommer nog bli en del squash från den här planteringen... Bara den får rejält med vatten så växer den så det knakar, men än dröjer det nog en vecka innan man kan skörda något. Har smakat på morötterna men de är så väldigt väldigt späda, kommer ta minst en vecka eller två innan de är i ätstorlek, om de nu ens når dit eftersom jag inte genomförde den planerade gallringen idag. Ruccolan däremot har vi ätit en hel del av, så smidigt att bara gå ut och nypa av en näve blad att ha till sallad! Och gräslöken har tagit sig bra, jag frösådde men den tog sig knappt alls och satte istället ut en köpt planta som blev över efter midsommarmaten.

Har haft en trött dag idag, trots stora planer på att baka så har det bara blivit sova, vila, tv och lite tvättande. Har känt mig så himla tungandad i den kvalmiga värmen, inte orkat med något alls. Som tur är blev det svalt och lite mer vind nu till kvällen, så väskan blev packad inför morgondagen. Får ju släpa runt på förlossningsmappen, bebiskläder och amningströjor ifall något händer nere i Varberg. Igår kväll trodde jag faktiskt att det var på gång men sedan stillade det sig och har nu bara lite små känningar av "vanliga" förvärkar, och det är ju inget nytt!


Första semesterdagen

Och vad händer? Vaknar kvart i fyra, svårt att somna om, lyckad slumra till igen till sist och vaknar kvart i sex. Kliver upp och äter frukost i ett relativt svalt kök. Och vad gör jag sedan? Höggravid och ledig? Jo jag åker till jobbet! Orkade inte gå tillbaka hit och hämta jobbkläderna i fredags efter bion, och har dessutom mina skor nere hos skomakaren här i huset/t-banan.

Och skor var det ja! Jag brukar inte köpa skor på Skopunkten, men som gravid med jättefötter och liten plånbok blev jag oerhört glad av att hitta två par skor på rean, till en blygsam kostnad av totalt 124 kronor. De lär inte hålla i flera säsonger men kommer skona mina dyrare skor från att tänjas ut och bli obrukbara då fötterna antagit normal storlek igen.

Så, nu är klockan åtta och skomakarn har öppnat, dags för mig att vinka hejdå till jobbet på ett tag! :)


Systugan

Med lite flyt har vi solskydd till middagen! Maken är i full färd att sätta i öljetterna för upphängningen, sedan ska vi bara måtta nedre kanten, sy lite till och sätta fler öljetter...

Vi var till Skärholmen under förmiddagen, njöt av svalkan inomhus, samt ac:n i bilen. Det är ju som att svära i kyrkan, att säga att det är varmt. Men med 39 grader på framsidan (i gassande sol och noll vind) imorse vid niotiden är åtminstone min nivå nådd, höggravid som jag är.

Passade hur som helst på att köpa sommarens läsning, hittade inte de två böcker jag helst velat ha men två "gamla" span och två nya hamnade i shoppingkorgen. Det är väl inte helt troligt att jag faktiskt hinner läsa allihopa men med nyinredd balkong så ökar chanserna för lite kvalitetstid i litteraturens värld... Och så ska jag ju åka tåg på tisdag, bara där får jag ju drygt fem timmars pockettid!


Ett extra rum

Idag har fokus legat på balkongen. Tyg har inhandlats, slutprodukten ska bli ett sol- och vindskydd. Men så tog sytråden slut så vi fick lägga projektet på is tills imorgon åtminstone och istället satte händige maken upp ett lakan. Vilken skillnad det gjorde! Vi satt ute tills dess solen gått ner bakom träden på höjden, åt grillad tonfisk, sparris, halloumi och sallad i skuggan.. Gott!

Nu blir det lite film och fötterna i högläge i soffan...


Mina Rieker mig ej sviker!

Klart jag lyckades få på mig favoritskorna! Jag undrar hur många andra (kvinnor) som använder sina bröllopsskor dagligen..? De är hur som helst otroligt bekväma, och de enda skor mina svullna fötter passar i... Fast hur de såg ut efter att ha gått på stan och suttit ner på bion (såg Man of steel, den får väl sisådär tre av fem tummar) är en helt annan historia. Så nu sitter jag i svalkan på balkongen med fötterna i högläge.

Hade på mig mina söta blommiga byxor, och lyckades faktiskt undvika att spilla på dem när vi var ute och åt! Amazing! Försökte undvika alltför salt mat till middagen, så med lite mer vätska och fortsätta hålla fötterna högt så borde jag kanske lyckas få på mig skor även imorgon. Stör mig dock lite på att jag glömde hämta ut mina andra Rieker hos skomakaren. Men vi ska in till stan imorgon också, för att försöka hitta tyg till ett vind- och solskydd för balkongen och då får det bli en sväng förbi jobbet med omnejd på vägen.


Slapp inledning av semestern

Vaknade någon gång innan åtta, drog mig till nio och nu strax innan tio intar jag frukost och nyheter på balkongen! Det är lite grått och blåsigt idag, mina fötter är svullna som vattenballonger (gör ont att gå och får med nöd och näppe ens på mig träskorna) men det här blir nog en bra dag ändå!

Ikväll vankas bio inne i stan och innan dess ska jag försöka vara sådär lagom nyttig här hemma... :)


Långledigt

Inget patientarbete på tio månader, blir en lång semester för min del! Jag inser ju så klart att det inte kommer bli idel ledighet, men det var skönt att inaktivera alla mina alarm utom levaxinet som kvackar loss vid sjutiden varje kväll. Ska förbi jobbet innan jag åker till Varberg för att hämta mina jobbkläder och städa ut skåpet, men annars är jag rätt färdig och beredd att lämna över till min vikarie i augusti.

Lunchade ihop med tandläkaren och hennes två yngsta döttrar, sedan blev det provtagning på labbet vid Stureplan och en liten shoppingrunda. Ett par preggobyxor och två preggolinnen från HM för en hundring, känner mig nöjd med mina fynd! Mötte sedan upp käre maken och tog en fika innan vi åkte hem. Har gått rätt mycket idag, och igår, så ryggen känns rätt mör nu.

Igår hade vi förresten bröllopsdag och var på Koh Phangan för god middag (scampi och nudlar, utan starka halsbränneframkallande kryddor) som avrundades med banana split! Mums!

På tisdag bär det av söderöver igen, denna gång med tåg, och SÅ jag ska pussa på mitt lilla troll! Saknar henne massor men samtidigt är det såklart skönt att för en gångs skull slippa stressa till hämtningar på förskolan, bara äta barnvänlig mat och kunna rå sig själv. Barnvakt är ju en lyxvara vi annars mycket sällan kan unna oss!

Och apropå lyx så gjorde maken toast skagen till middag idag! Vilken tur jag har!


Och äntligen fick jag till det

Jag somnade i soffan igår, helt utslagen, förstod inte ens att jag sovit ca 45 min när jag vaknade till/blev väckt. Skyndade mig sedan att göra kvällstoalett så att jag inte skulle hinna bli pigg igen och hoppade i säng. Och SOV med endast ett avbrott fram till morgonen. Antar att kroppen fick nog av för lite sömn till slut och gav upp den här dumma idén om att bara koppla av någon ynka timme per natt.

Jag hoppas att grannarna, som förmodligen har semester, lyckades somna om. Nu när temat ändå är sovtid. För botkyrkabyggen har skickat ut två nissar att trimma häckarna i området, och visst beundrar jag deras hängivenhet men att dra igång motordrivna häcktrimmers kvart i sju på morgonen är väl kanske att ta i..? Till slut kom någon trött och sur granne ut och påpekade det olämpliga i att föra oväsen så tidigt och de satte sig och skruvade på någon av maskinerna istället.

Själv har jag nu EN dag kvar till semester, vilket min barnmorska var glad över. Var där igår och blodtrycket hade gått upp lite, inte så förvånande med tanke på hur mina händer och fötter ser ut. Ringarna räknar jag med att kunna använda någon gång i augusti igen... Drömde för övrigt att jag fick en "ploppförlossning", och ut kom en kokong med en pyttig kattunge i, som sedan sakta förvandlades till en liten flicka, som rymdes i handen på mig. Litenheten kan nog ha varit en önskedröm, för den här krabaten växer som den ska och är stor nog att trycka ihop allt i närheten av magen, inte minst magsäck och blåsa.

Mindre än fyra veckor kvar till beräknat nedsläpp. På göra-listan har jag bockat av allt utom blöjor och en ståbräda till vagnen. Det ena lätt fixat och det andra inte livsnödvändigt förrän det är dags för den stora skrutten att gå tillbaka till förskolan efter sommarledigheten. Och dit är det ju ett tag!


Det här med sömnen

Jag snittar på 3-5 timmar per natt. Igår (ja för nu är det ju tisdag morgon snart) somnade jag nog faktiskt någon gång efter halv tio men väcktes två timmar senare av maken, och sedan hostan, och värmen. Har slumrat till lite sedan dess men sedan en timme är jag klarvaken. Sova brukar ju vara min paradgren! Är besviken på mig själv.

Just nu överväger jag städa i köket, ta en promenad, sätta igång med tvätten eller försöka somna igen. Men det sistnämnda är bara dumt eftersom alarmet går igång om drygt en timme.

Dottern har det bra i Varberg men jag saknar henne, om en vecka åker jag ner och är där med henne. Och vem vet, kanske föder barn? Den här insomnian måste ju vara ett invänjningstadie inför den tid som komma skall. Men blir det inte bättre får jag väl börja knapra åksjuketabletter så att jag garanterat däckar. Förra graviditeten fick jag utskrivet tabletter mot klåda, som jag sedan använde för att få sova som folk. Jag behöver mer än tre timmars sömn för att fungera hela dagen! Som tur är har jag bara en egen patient imorgon, resten av dagen består av assistans, pappersarbete och sterilen.

Nä. Om man kanske skulle gå och ta sig en kopp te och läsa tidningen som jag hörde kom precis..?


RSS 2.0