Hej Ingvar

Ville bara säga att klädseln gick bra att tvätta i maskin, om man är beredd att stå och stryka ett par timmar på nyårsaftonsmorgonen.

Mvh din trognaste Ikea-besökare


2011 i ord och en del bilder

Ja nu börjar det dra ihop sig. Medan jag och maken tittar på Braveheart ska jag försöka knåpa ihop årets bra och dåliga saker (övervägande del bra saker såklart!)

Året inleddes i januari med att jag började jobba för fullt och maken fick smaka på det där med föräldraledighet på riktigt. Dottern fyllde ett år, kräktes på sitt kalas och svärföräldrarna var på besök. Dagen innan ettårsdagen började hon gå! Totalt snökaos såklart.

I februari packade vi ihop hela lägenheten, levde delvis utan möbler ett par veckor innan vi i slutet av månaden fick tillträde till nya lägenheten i Riksten, då mina föräldrar kom ner och hjälpte till med barnpassning och köra grejer mellan gamla och nya hemmet.

Mars var månaden då vi bodde in oss, det började våras och vi började utforska våra nya omgivningar.

Vi firade påsk hemma och i början av april åkte vi upp till Jämtland, dottern fick flyga för första gången, för att fira min mormor som fyllde 80. Jag var i Göteborg en weekend med STHF och maken åkte ner med dottern till Varberg i nästan en vecka.

I maj åkte jag till Boston! Häftig stad med många kontraster men blev lite besviken över såväl kurserna jag skrivit upp mig på som shoppingen. Jag började med LCHF så smått under USA-vistelsen, mest just då för att allt var så äckligt sockermättat, men sedan mådde jag så mycket bättre också.

Juni, varför känns det som om månaden försvunnit? Jag antar att jag jobbade mest, längtade efter semester och hade mamma på besök.

Semestern inleddes i Varberg, som denna juli månad inte liknade det vi sett förr, få riktigt fina dagar men jag lyckades bränna mig ändå, som vanligt. Hemma var det jättevarmt och vi investerade i en AC för att slippa ligga och sova i 30+. Skönt att sedan komma upp till Jämtland och avrunda semestern med frisk fjälluft och makens första hjortronplockning.

Augusti innebar inskolning för dottern och maken, mina föräldrar på besök en vecka och jag jobbade på som vanligt, hoppade över det där med födelsedagsfirande (förutom med maken och dottern) för första gången på ett par år.

Första september började maken jobba, det gick nog inte mer än en vecka eller två innan vi fick börja vabba. Vi hade ett halvmediokert kalas för maken där hälften av gästerna inte dök upp. Jag lyckades med konststycket att börja gå i tid från jobbet, något som inte alltid varit så lätt, men har man förskoletider att passa så har man.

I oktober konstaterade jag att min anställning inte var den säkraste, tog mig raskt i kragen och sökte jobb för glatta livet. Vilket gav resultat, så i...

...november började jag på mitt nya jobb. Veckan innan jobbstarten hade jag och dottern halsfluss och första jobbveckan tillbringade maken i Malmö på konferrens. Så början blev brutal och resten av november blev hektisk och förkylningarna avlöste varandra.

Så i december blev det ju faktiskt jul till slut. Jag tog mig hostande genom månaden. För första gången på evigheter hade jag/vi inget lucia- eller julmys hemma men bakade istället med dottern, dubbelt så mysigt! Julen tillbringades sedan i Varberg hos svärföräldrarna och imorgon är det årets sista dag. 3-rätters middag och bubbel väntar, röster har höjts om att TP står på önskelistan och så klart skall vi ge bifall åt den önskningen!


Delar av 2011 i bilder:


Och sedan tog bilderna på datorn slut...

Äntligen fredagsmys!

Dottern sover efter mycket skrik och gråt. Jag och maken har parkerat i varsin soffa, vilka fortfarande har skitig blå klädsel men imorgon när den beiga har torkat ska vi byta! Ett par bläckfläckar verkar vara kvar, svagt, men i övrigt ser de mycket fräschare ut!

Vi ser På spåret. Fredagsmåstet. Jag dricker rooibos och jag funderar på om det inte vore gott med lite nötter...


Dottern i Cloo!

Vi fick finaste kläderna av svägerskan som driver nystartade klädföretaget Cloo för barn upp till 2 år, i skön ekobomull. Den här dressen var kärlek vid första ögonkastet!

Vill ni se mer av svägerskans fina kläder så kan ni spana in henne på Cloo, kläderna finns även att köpa på tex babyshop.

 

 


Nu utmanar vi tvättråden...

Och håller tummarna för att "kemtvätt" mest är en rekommendation. Vi har saknat vår beiga klädsel i månader och den har legat som en sorglig textilhög i en fåtölj medan vi vantrivts med den blå soffklädseln. Om sisådär en timma vet vi om den här linneblandningen tål 40 graders tvätt och en skopa vanish...


Outletrea

Kilade in på MQs outlet vid Citygross Kungens Kurva, halva outletpriset på massor av kläder! Ursprungligen skulle kläderna ha kostat ca 3000 kr men vi betalade bara strax under 800 kr. Mycket, framförallt herrkläderna, var kraftigt nedsatta, maken tyckte det var lite snöpligt att hitta förra årets julkofta från Bondelid för 250 kr istället för de 900 han betalade...

Nu har vi vin och bubbel ordnat tills imorgon. Dottern sov sött i sin säng hela natten. Solen skiner och vi tar det lugnt här hemma, så skönt!


Nya tag

Vi har återerövrat vardagsrummet från bolibompaterrorn, nu har turen kommit till sovrummet. Det är dags att få dottern att sova i egen säng igen, nu under julen har det ju gått hur bra som helst.

Vi kom hem för ca 1,5 timma sedan och håller nu på att packa upp. Det gick bra att köra upp, alla däck satt kvar! Lite skamsen blev jag dock, vi skickade inga julkort alls i år och så låg ett från S i lådan bör vi kom hem, där det står att du gärna fikar! Förlåt S! Vi har varit ena eländiga förkylda stugsittare hela julen! :(

Maken hade en idé om att vi skulle åka och handla inför nyår redan ikväll men helst vill jag slippa, inser dock att det fattas en hel del i kylen för att ens få till en anständig frukost imorgon. Antar att jag inte har något annat val än att sätta mig i bilen igen helt enkelt...


Blåsigt hela natten

Vaknat om och om igen under natten, vindarna har slitit tag i huset och ibland har det känts som om taket skulle kunna lätta. Vid ytterdörren sitter en plåtskylt som hörts skallra i vinden hela natten lång. Blir väl sisådär skoj att packa bilen i denna blåst!

Har flera nätter i rad drömt att jag blivit jagad av någon son vill ta mig, olika scenarier varje gång. Vad kan det tänkas betyda? Några bra drömtydare här inne och läser måntro?

Nu syns det ju inte så bra att det faktiskt blåser men de mörka molnen talar lite för sig själv.


Såg den här länken...

Det här är något jag tycker skaparen ska spinna vidare på, eller vad tycker ni?

http://www.karinskonstgrepp.se/2011/12/nyarsutlottning-fy-fasiken-vad-ackligt.html

Skulle lätt kunna hänga det där smycket om halsen, även om jag annars är en tråkig en som har mitt bissmarkhalsband året runt...


Mönsterföräldrarna

Ja här är det full fart fortfarande, trots att det var nattisdags för länge sedan... Dottern leker med julklappen från min bror, ett rosa tortyrredskap som har miljoner små vissnuttar inprogrammerade.

Imorgon efter frukost rullar vi hemåt med nästan lika full bil som på vägen ner. Vi ska bland annat även få plats med dotterns cykel som hon fick av farmor och farfar. Tur att maken är bra på tetris för här kommer vi behöva utnyttja allt utrymme!

Ser fram emot nyårsaftonen med trevligt sällskap, hur ser era nyårsplaner ut?


En andraplats...

Maken spurtade på slutet och vann i TP, jag kom tvåa. Spelade mot svärföräldrarna, nyinköpt TP med aktuella frågor. Lite skillnad från när vi spelar hemma hos m&p där vi fortfarande kör på 80-talsfrågorna vi alla kan utantill... :)

Här blåser det för fullt och jag har fått surfförbud på vårdguiden efter att ha försökt ställa olika diagnoser på mig själv. Har sedan i förrgår mystiska utslag på halsen, de kliar inte men har spritt sig ned mot nyckelbenet nu, mest på höger sida. Kan det vara min nya halsduk eller har jag fått någon barnsjukdom som inte ger andra symptom? För övrigt har jag hittat igen mitt gamla vaccinationskort från BVC som jag trodde försvunnit i flytten, där står vattkoppor noterat så nu slipper jag vara rädd för det. Som en liten parantes, för er som sett mig fly från ÖF när det ryktades om att det gick där!

Vad tror ni?


Ojdå!

Nu är ju bara frågan om jag verkligen ska läsa till sjuksköterska? Jag tror jag anmälde mig till distansutbildningen, så i teorin borde jag kunna fixa det... Är det värt lägre lön samt tre års studier till? Vad säger ni som vet? Ni som är sjuksköterskor eller har sadlat om från ett yrke till ett annat?


Mellandagsrea

De tunga kassarna uteblev dock, av ett par orsaker.
1. Jag har vuxit ifrån bootcut
2. Jag är snål, är det inte RIKTIGT billigt så köper jag det inte
3. Det är alltid trångt och rörigt, så även om det skulle kunna finnas guldkorn bland reavarorna är de omöjliga att hitta
4. Maken förvandlas till en tjurig 5-åring och tar effektivt död på all shoppinglust genom att tvärt säga "nej" vart man än vill gå eller visar upp för plagg

Kanske gör ett nytt försök i veckan. Dottern sov hela tiden medan vi var inne på byn, hon vaknade samtidigt som vi klev in genom dörren och nu sitter vi framför tv:n tillsammans, Pippi på dvd var ett lyckat inköp!

Nedan en rätt intetsägande bild från Varberg, mer talande för den s.k vintern här är den sorgliga "isbanan" på torget (en rink fylld med sand, inte en isfläck så långt ögat når) men den tog jag ingen bild på...


Trampat snett i kostträsket

Nej, jag har faktiskt inte ätit något ur Paradis-asken nedan men jag har fått i mig knäck, kakor, bullar och glass. Hur jag mår? Däst, ont i magen och gasig såklart. Om jag är tillfreds? Inte det minsta, bara förstoppad och föräten.

Nu blir det till att slopa kolhydraterna igen, för det är ju just den här känslan i kroppen jag tyckt varit så skönt att slippa. MEN, knäcken, kakorna och bullarna var jättesmaskiga. Dock måste allt gott få ett slut, för egentligen är ju julmaten väldigt mycket i linje med LCHF men valda delar kan man ju hoppa över...


Efter blåst & kyla kommer värme & kaffe

Vi tog en frisk promenad så att dottern och äldsta kusinen fick gunga och åka rutschkana. Oj så det blåste och gick höga vågor!

Försöker lägga memo med dottern nu, men hon vill mest röja runt med brickorna...


God Jul till er alla...

...om än sent, från soffan, när lugnet lagt sig. Julafton 2011 har varit som en solig dag i oktober. Härligt roligt med barnens paketentusiasm och nyfikenhet på tomten!

God mat och trevligt samkväm hela dagen, lite extra roligt att lillebror kom ner från Göteborg också.

Vi hann med en promenad, jag och svärfar, så att barnen fick lite frisk luft och gunga lite. Och skönt för min snuviga näsa med kylig klar luft.

Hoppas ni haft en härlig julafton! Varma kramar från västkusten!

(bilderna: promenad, jag med nya klänningen och årets tomte)


TP & mousserande

Barnen sover och vi är inne på andra omgången av speed-TP. Jag och maken utgör ett lag, ingen vinst än men himlans trevligt!


Snuviga familjen

Vi fortsätter snörvla men humöret är på topp ändå! Har gjort stan och köpte faktiskt en klänning på Lindex (som kompis L tipsat mig om!), nöjd med att utan problem kunna ha strl 40. Sedan inhandlades kortlekar och ett TP så nu skall här spelas hela julhelgen!

Kram på er och ha en mysig da'n innan da'n-kväll!


Dags för jul!

Med ett stopp vid Brahehus för att tanka och hos släkt i Dalsjöfots är vi sedan någon timma framme i Varberg. Skönt!

Ingen snö men rätt kallt, då är det skönt att sitta vid den sprakande kaminen och mysa...

Eftersom jag varit chaufför så har jag inte så mycket bilder att bjuda på. Kanske mer ikväll, då jag och fina svägerskan ska på julkonsert och lyssna på svärmors kör!


Tackar tackar!

Det här är en bilist som vet hur man smickrar en kvinna. Men riktigt så smal är jag inte, än.

Fast jag tog mig in, efter att ha hängt av mig väskan och tömt fickorna på ömtåliga saker...

Herregud, varför sitter jag som en trött potatis här i soffan när jag egentligen ska packa resväskor?!?


En del människor...

...borde få en charmkurs i julklapp. Sköterskan på våningen ovanför ljuger både mig och tandläkaren rakt upp i ansiktet och beter sig dom om vi var två spottloskor på hennes receptionsdisk. Vad hon tycker om min chef kan jag ju inte veta men mig hade hon ju aldrig träffat tidigare och hade ingen som helst anledning att vara otrevlig mot. Vissa personer ska nog inte ha ett yrke där de möter andra människor.

Nu blir det tvätta och fixa hela eftermiddagen, i övermorgon, helst innan morgonrusningen, åker vi söderöver. Upplyftande läsning i morgonens Metro om hur vansinnigt det är att köra bil dagarna innan jul förresten. Hoppet står till vår planering och hyfsade vinterdäck...

Läste för övrigt i SRAT:s utskick igår att tandhygienist var ett av de minst lönsamma yrkena, men det kommer bli brist på hygienister, borde då inte tillgång och efterfrågan se till att lönerna höjs rejält då? Fungerar ju ofta på andra yrkesgrupper. Men då *den största arbetsgivaren* ("DSA") håller nere lönerna så lär det ju vara en utopi att höja såväl status som lön för min yrkesgrupp. Jag tjänar ju tex lika mycket nu på att jobba deltid privat som jag hade gjort på en heltidstjänst (med bedrövliga arbetstider) hos DSA.

Pengar, pengar, pengar...


Avsaknad av morgonlektyr

DN säger att min tidning kommer delas ut om en timme, fast då är det ca 2 timmar sedan jag åkte hemifrån. Kan ju läsa på eftermiddagen också men det är inte samma sak, framförallt så får jag inte läsa ostört när jag kommer hem.

Förvisso vaknade dottern först av oss idag, händer ju aldrig annars! Men hon roade sig med att titta på Bolibompa och var nöjd när jag gick, efter att ha velat kramas och pussas lite i hallen. Nu hoppas jag bara att maken klivit upp också så att hon inte är ensam hela morgonen...

Fint på Hötorget tidigt på morgonen:


Fjärde advent

Och nu börjas det med årskrönikor. Undrar hur jag skulle summera detta år? Återkommer i frågan.

Nu ska jag fånga in dottern för ett blöjbyte och hetsa maken att kliva upp!

Mysigt med snö förresten, stora flingor singlar ner...


Reflexvästern

Jag och maken spekulerade i hur inspelningen av en reflexvästern går till. Den måste ju nästan filmas i Norden åtminstone, om "spaghettivästern" spelas in i Italien?

("klippt" ur dagens DN)


Vit jul?

Bara det här får ligga kvar så kan det nog bli vitt och fint här nästa helg!

Känner mig rätt pigg och utsövd, vi struntade i att sitta uppe och titta på Terminator igår, efter att ha sett Om en pojke och Die Hard 4. Blev halvsent ändå men det kändes inte alls jobbigt att bli väckt av dotter för drygt en och en halv timma sedan, är ju ändå stor skillnad mot vardagarna då alarmet ljuder 4-5 timmar tidigare (och det är inte alltid vi kommer i säng så mycket tidigare).

Sista julklappsracet idag då! Hur går det för er andra?


Barnets favoriter

Mitt barn har lite speciella önskemål vad gäller mat och tilltugg.
- solrosfrön
- oliver (av alla olika slag och smaker)
- brieost

Betvivlar att jag själv gillade sådant som barn, undantaget solrosfrön då. Både oliver och brieost lärde jag mig tycka om som vuxen först.

Maken är jättesen från jobbet (på en fredag!) och väntas hem en halvtimma efter att På spåret börjat. Katastrof! Det är ju liksom ingen utmaning att mäta mina kunskaper mot en 23-månaders liten skrutt... :)


Fredagsglögg

Men vet ni vad? Jag gillar faktiskt inte starkvinsglögg, så här dricks det Blossas lättglögg. Dottern ska få fiskbullar till middag och maken är på väg hem från jobbet.

Ha en skön fredagskväll allihopa!


Helg!

Och nu har jag julkramats med två av mina jobb (fick en söt korg med glögg och tomte av Sollentunajobbet och en årsprenumetation på valfri tidning av Nybrogatanjobbet i julklapp). Två och en halv arbetsdag kvar, sedan susar vi ner mot Varberg och håller tummarna för att bilen håller hela vägen!

Trots huvudvärken från underjorden så njuter jag av att det är helg, ska hämta dottern om en stund, röja lite och slå in klappar. Och slänga mig i soffan med en kopp kaffe och senaste numret av Allt i hemmet. Härligt!

I helgen ska vi beta av de sista klapparna. Hoppas även på att hinna fika med L (och M) innan de försvinner iväg på julfiranden och långresor.

Avrundade arbetsdagen med en blekning som blivit så himla fin, tänk vad lite vitare tänder kan göra skillnad! Blir lite sugen på att köra en omgång själv här innan jul, dock ingen bra idé om man har hosta är jag rädd. Men testa går ju...


Nedräkning till jul

Nu kan jag räkna antalet arbetsdagar kvar till julledigt på en hand. Ljuvligt. Mest av allt för att jag hoppas hinna bli frisk. Orkar inte gå omkring med den här eländiga hostan och slitna känslan i kroppen längre. Framförallt är det väldigt obehgligt att hosta tills jag kiknar och knappt får luft eller nästan kräks.

Fick se makens videoinspelning av dotterns luciafirande igår, så fina de var! Fast dottern hade upptäckt maken i klungan med föräldrar och bara velat sitta hos honom. Nästa år ska detta inte missas!


Tur man inte har bråttom...

Tänkte ta min morgonpromenad idag men tåget jag åker med, som skulle ha varit framme för en stund sedan, lämnar nu Älvsjö. Tack tack SL för att ni återigen spolierar den lilla möjlighet jag har till lite frisk luft och motion.

Signalfel på signalfel. Är det inte på tiden att ett lite säkrare system ses över? Tur att jag åker hemifrån tidigare än vad jag behöver, hade annars varit chanslös i kampen mot tiden.


Gaaah!

Ser tidningsbudet, han ser förvirrad ut, går ut på "farstukvisten" och han säger vårt efternamn, för lappen börjar bli sliten på lådan så det syns inte så bra. Japp, det är vi! Står i bara särken och fryser. Först när jag kommit in igen efter att ha fått tidningen i handen ser jag att det är fel och i lådan finns ingen DN. Nu är jag sur, den här tidningen har jag ju ingen glädje av, viss skillnad mellan Dagens Nyheter och Ny Teknik...


I varsin soffa

Jag och maken sitter och spelar Wordfeud mot varandra. Dottern somnade utan minsta lilla protest. Har druckit rooibos-te för första gången på säkert ett år. En lagom intensiv tisdag, och jag somnade inte ifrån House heller!


Gofika

Kaffe och brieost funkar bra ihop. Dottern ledsnade efter fyra kort och skuttade iväg till tv istället. Här är det regn och rusk, skönt att inte behöva vara ute nu!


Pysseldags

Bland det bästa med att sluta tidigt (fast idag blev jag sen) är kvalitetstiden med dottern på eftermiddagen. Förra veckan bakade vi kakor ihop och idag tänkte jag att vi skulle göra fina julkort! Har handlat lite smått och gott på Panduro, inspirerad av det fina kortet dottern gjort på förskolan.

Dagens goda gärning var för övrigt att köpa Situation Sthlm, hade inga kontanter (som vanligt) men det gick lika bra med sms. Himla smart, nu finns inga ursäkter längre.

Lite bättre i hostan idag men har fortfarande jätteont i halsen, att det inte ger med sig någon gång?!?


Finaste julkortet

Man vet att man är en riktigt blödig mamma när man nästan tar till lipen när man får se dotterns fina julpyssel på förskolan!


Fördelar och nackdelar med allt

Bra saker: sedan jag började med LCHF har PMS och mensvärk försvunnit
Dåliga saker: jag har vita byxor på jobbet och endast en tillfällighet räddade mig från att förstöra dem idag, eftersom jag inte längre blir förvarnad

Så här såg sluttampen av min promenad ut, Kungsgatan by morning:


Morgonpromenad

Efter förra veckans julbordsorgie gånger två samt besöket i Jämtland trodde jag att vågen skulle börja skrika åt mig. Men icke, är 300 g närmre mitt delmål och har nu bara 400 g kvar att gå ner till julafton.

Hostan var bättre i natt, när jag väl somnat (kring halv ett). Så för att fira början på mitt tillfrisknande tar jag mig en promenad från Söder till jobbet. Duggar lite men det är rätt skönt!


Två veckors skörd

Ja här har jag att göra med dottern sover, vika tvätt tvätt tvätt!


Ja så drabbades även jag

Har haft Wordfeud-appen i flera månader och så mina vänner har tjatat, jag stod emot dem länge men idag gick jag över till den mörka sidan. Vill ni också alfapeta mot mig så heter jag "maurices_mamma".

När vi ändå pratar appar och ord måste jag ju slå ett slag för Bookworm (igen), finns fick bara på engelska men kul ändå!


Uppe med tuppen

När barnet vill kliva upp, ja då får även mamman masa sig upp ur sängen. Jag somnade någon gång runt två, eftersom vi satt och tittade på Pearl Harbor som slutade sent och jag ägnade mig åt hostande en bra stund innan jag lyckades glida in i drömmarnas värld.

SVT har väl "lyckats" när dotterns första ord på morgonen är Bolibompa. Men det är rätt lugn och skönt att ligga i soffan och titta på tecknat...


Host host

Att det inte ger med sig! Tagit mig en omgång Noskapin igen, plus lite lättglögg (den har bäst före datum 2010-04, men fullt drickbar, hoppas jag!) så kommer jag nog kunna somna inatt...

Shoppingen gick sisådär idag men vi har en plan. Sedan blev det middag hos E och soffhäng, tills dottern blev lite för trött (slängde en tallrik i golvet, slogs, grät stora tårar för att hon blev tillsagd osv), då åkte vi hem och stoppade henne i säng. Och de trötta föräldrarna kunde i lugn och ro se på ett avsnitt av the Mentalist och två the Walking Dead-avsnitt.

Imorgon blir det kanske lite mer julklappsshopping och handla mat. Och tvätta kläder.


Klappjakt

One down... Sju personer kvar att köpa klappar till. Dottern har dessutom somnat så vi får handla i skift. Just nu letar maken efter roliga klappar till sina syskonbarn, jag försöker att hosta diskret så inte lilla fröken vaknar riktigt än...

När vi klev in i bilen noterade jag att ogräset börjat växa igen i rabatten, härligt med vinter!


Lördag och två veckor kvar till dopparedan

Så bara maken masat sig ur sängen ska vi panikhandla julklappar. Skönt med lugn frukost, till skillnad från vardagarna då jag slänger i mig allt på ett par minuter...


Tidig morgon

Nackdelen med att somna vid halv åtta är att man riskerar att vakna vid fyra på morgonen och inte kunna somna om. Om man dessutom har hosta och snorar blir det ännu svårare.

Har lagt mig i soffan nu för att inte störa man och barn. Kallt, trots lånkisar, tjocksockar, nattlinne och långärmad tröja. Och lite lite hungrig faktiskt.

Var förresten på Ikeas julbord med E och dottern. 99 kr per person med Ikea-kort, dottern år gratis (pillade i sig lite potatis, smakade på korv och köttbullar). Det kanske inte var en topp-10-upplevelse på gastronomiskalan men väl värt de slantar vi betalade.

Nu står valet mellan Noskapin eller en kopp té, vill bli av med hostan men är lite sugen på mer i magen. Har egentligen ingen lust att fortsätta vara vaken, alldeles för tidigt, så här dags kliver jag ju upp i veckorna! Och 1,5 timmas spelande av Bookworm får räcka, jag vill sova meeeer!


Neeeeej....

Ser mina besparingar rinna iväg... Vi fick tummen ner på besiktningen, så nu blir det till att ta med den tjocka plånboken till Bilia vid servicen.


Klantigt

Mina nycklar blev kvar i gårdagens jacka. Tur att det inte är något speciellt jag behöver hemifrån. Sitter på tåget nu, ska hämta dottern och sedan får vi se om bilen får godkänt i år med (vilket den egentligen redan är, eftersom förra besiktningen gjordes i februari men jag vill passa på nu, innan den inbokade servicen om ett par veckor). Sedan blir det en tur till Huddinge för att lämna kompis E:s (en annan E än den i måndags) barn hos extrafamiljen. Och fika! Behöver kaffe...

Dagen inleddes lugnt, hade en blekning och det innebär en del duttidutt och sedan massor av tid då man bara väntar på att blekmedlet ska göra jobbet. Lyckades rätt bra med att boka in patienter men det är jobbigt att sitta i telefonen med den här hostan. Precis när jag skulle till att stänga ner kom lite mer telefonsamtal så jag blev sen, men har bättre marginaler på fredagarna så det gjorde inte så mycket.

Nu är det HELG!


Slaskfredag

Idag skulle min mamma ha sagt "som lusa på tjärsticka" om hon suttit i vår bil. Bara för att det kommit blötsnö och regn behöver man inte köra i 30-40 km/h. Höll på att missa tåget trots att jag skulle ha haft goda marginaler.

Nåväl, här sitter jag nu, och är glad över att jag inte gjort mig av med mina smalisplagg. För 8 år sedan fick jag en jacka av mamma, ett felköp enligt henne men min räddare en morgon som denna. Varm och gosig, och jag har alltså gått från storlek 46 till 38 i jackstorlekar sedan dottern föddes. Det går inte snabbt men det går framåt, nedåt!

Idag känns det bra med en kort dag, jag hostade sönder natten för maken men en slurk Noskapin hjälpte rätt bra, försökte hitta min inhalator igår men den har hamnat på något konstigt ställe efter flytten är jag rädd. I gamla lägenheten hade jag den alltid i sängbordslådan.

Nu ska jag hosta lite i min Metro, ha en bra dag i slasket allesammans!


Tillbaka till 90-talet

Då jag gick på högstadiet och gymnasiet. Och åt i skolmatsalen. Så hög volym var det på Josefinas restaurang. Hörde knappt vad folk sa som satt alldeles intill mig och än mindre kunde uppfatta något av vad som sas någon stol bort. Men maten var jättebra! Ny julbordsfavorit är deras currysill, överlag hade de ett bra fiskutbud, många goda sillsorter, lax och röding.

Nu står jag på centralen och väntar på tåget, hostar hostar hostar och tog en taxi från Djurgårn istället för att ta kollektivt färdmedel, tycker jag kan unna mig det när jag inte ens lagt pengar på nya strumpbyxor till denna afton! Vi gick dit ut dock, var inte så fasligt kallt då men desto kyligare nu. Ska bli skönt att komma hem och sova. Och kramas med mina goskorvar!


High fashion

En lång, produktiv och bra dag i Sollentuna. Nu ska jag in till stan och möta upp nya kollegorna. Funderade på min klädsel när jag bytte om från jobbkläderna. Kofta inhandlad på Vila -06, linne från HM -07, kjol från HM -08, strumpbyxor från Lindex -10, till detta halsduk från Harrods i London (det enda jag hade råd med) -99, skepparkavaj/kappa från B-Young -06 och stövlar från Wedins -09. Nästan vintage, utan mellanhänder... :)

Men det bästa är att kläderna funkar fortfarande, kjolen sitter till och med bättre nu än när jag köpte den!

Har halvt hostat lungorna ur mig idag, gick bra medan jag åt och drack under lunchen dock, så jag kanske inte kommer hosta sönder middagen. Ska bli skönt med helg, de sista timmarna imorgon på jobbet kommer förhoppningsvis flyta på bra.


Den där klänningen som alltid varit en räd...

Den där klänningen som alltid varit en räddare i nöden har tappat formen, eller så är det kanske jag som inte fyller ut den på rätt sätt längre. Lyckades slänga på mig en kjol och ett linne istället innan jag kastade mig ut ur hemmet. Hann precis med tåget, som har krypkört så nu lär jag väl bli sen i vilket fall. Perrongerna är för övrigt livsfarliga, många (Stuvsta var värst) har inte ett sandkorn och är förvandlade till en potentiell dödsfälla där man riskerar halka och i värsta fall kana in under tåget!


Hej vinterhy!

Känslan av att ansiktet är täckt med lera och att minsta rörelse skulle få huden att spricka upp som en uttorkad flodbädd... Jag har inget enormt intresse för hudvård, om än ett behov att ta hand om det här 30+ansiktet. Köpte en ansiktscreme från Garnier som är jättebra dagtid men känner att jag skulle vilja ha något fetare till natten, vad har ni för tips på nattcremer?

Jag och dottern ligger och hostar ikapp. Under en patientbehandling idag fick jag lämna rummet och ställa mig och hosta, sedan dricka vatten och försöka få tillbaka normal andning igen. Känns segdraget att ha något i kroppen i drygt en månad nu, och hostan blir bara värre för var dag. Men jag är inte lika krasslig som mamma åtminstone, som till sist gick till läkare idag och det visade sig att hon har lunginflammation.

Har inte orkat leta reda på strumpbyxor under kvällen, chansar på att jag hittar några imorgon. Är jag pigg och riktigt ambitiös kanske till och med vinterfällen ryker imorgon, men känner jag mig själv rätt kommer jag sömndrucket strunta i håriga ben och ägna morgonen åt att irra runt och leta presentabla kläder istället. Jag har dålig koll på garderoben, använder översta lagret av tröjor och låter resten bara vara. Delar av min garderob är densamma sedan högstadietiden, fast just de kläderna är jag faktiskt fortfarande lite för tjock för.

Men då säger vi väl godnatt och hoppas på en blid morgontemperatur så att jag slipper skrapa igenisade bilrutor iförd klänning, strumpbyxor och skepperkavajen som saknar knappar upptill...


Ack, denna stress...

Onsdagen är utan tvekan veckans stressigaste, jag får inte bli en minut sen från jobbet för då kommer jag för sent till förskolan, dvs de stänger. Som jag stressar, bara för att sedan svettig på tåget få tag i maken som ligger 20-30 minuter före mig... Men jag vet ju aldrig om han kommer kunna sluta i tid så därför får jag fortsätta stressa!

Idag var jag ändå i tid, alla journalanteckningar skrivna och sista patienten ute ur rummet till kvart i fem. Jag hann till och med gå på toa innan jag rusade iväg, i förvirringen sa jag trevlig helg till kollegorna trots att vi ses imorgon då det är inbokat julmiddag på Josefina på Djurgården.

Funderade på kläder, det får nog bli en svart klänning imorgon, den borde jag kunna ha fortfarande. Annars får jag panikshoppa något efter jobbet, eller rota djupare i gömmorna hemma...


I tid

Jag börjar ju senare (än vad jag tidigare gjort) två dagar i veckan men jag försöker vara på plats tidigt, samt att med tanke på SL är det bra med goda marginaler. Och så är det så skönt att bara ta det lugnt, hinna ta en promenad, köpa lunch och öppna upp i lugn och ro. Patient om 15 minuter, jag tänkte ta en kopp kaffe till så mitt trötta sinne och frusna kropp kommer igång.

Vad är årets julklapp förutom hemkörd matkasse? Nu är det ju dags att ge sig ut i shoppingdjungeln, kom gärna med uppslag till stora och små!


Nu ska jag vara duktig!

Och svara på alla kommentarer igen! Var ett tag sedan sist, tar nämligen väldigt sällan upp datorn och i mobilen har jag inte fullt lika smarta funktioner i min bloggapp som websidan har. Tyvärr.

Martina: Kånkade på dottern! 11,7 kilo goknul, inte så lätthanterlig alla gånger dock. Och angående wifi så händer det ibland även bara man stannar på Flemingsbergs station med pendeln, sjukt irriterande, varför får man på vissa ställen inte ens välja om man vill "ansluta", istället får man stänga av sitt wifi tillfälligt för att kunna surfa. I-landsproblem så det skriker om det förvisso.. :) Och det där med sockerberoende, ja det är bara att ta sig i kragen och hålla ut ett par dagar, så går det ner. Men jag har dessvärre upptäckt att sockerdemonerna väcks ganska lätt igen, efter att ha fuskat med lussebullar plus mormors smarriga rulltårta.

Stefan och Janne: Det blev varmt, till sist, även utan brasa. Men glöggen värmde en hel del den med! Nu blev jag lite sugen på glögg igen.. hmm..

Annelie: Panodil i vatten låter lite äckligt, eller? Vi åkte ju flyget från Arlanda men jag tänkte faktiskt på dig när vi satte oss i planet, att någon gång ska jag kanske försöka åka med din karl! :)

Stina: Tack för att du delade denna svettiga dag med oss! Är du i Varberg under julen kanske vi kan ses och ta en rykande het kopp kaffe på stan eller så?

Och så har jag ju fått fler kommentarer längre tillbaka, av kända besökare och tillfälliga, det är jättekul att ni skriver, fortsätt med det! Så ska jag försöka vara lite mer spännande än att skriva om dotterns febertoppar och mina hopkok i köket till vardags...

Kram på er och sov sött! ♥

Baka baka liten kaka

Dottern hjälpte till med kakbak, in i ugnen strax! Jätteduktig är hon!


Lilla trötta tjejen

Det hade visst varit en trött dag på förskolan, frågade om jag skulle lämna henne imorgon, och ja, om hon var piggare. Hemma är hon ju nästan som vanligt nu, busar och håller på. Svårt läge...

Dottern äter fortfarande lite dåligt men smörgås och mjölk till mellis gick ner, och lite brieost. Tagit fram lite köttfärs att göra någon middagsmat av, vad vet jag inte än, bara det är något dottern kan tänka sig att äta!

Hade en lagom dag på jobbet, skönt att sluta vid lunch men irriterande att Opus-supporten har lunchstängt när vi har tid att ringa, femte jobbveckan och vi har inte lyckats få igång min licensfil till journalprogrammet.

Sprang in på Intersport på vägen till centralen men hittade inget kul, deras jackor var antingen rätt tråkiga eller hade en lite för hög siffra på prislappen... Hade tänkt ta en sväng ner till Tumba efter att dottern hämtats men hon kändes alldeles för trött. Och så är det ju rätt skönt att bara vara hemma. Får istället rota i gömmorna och se om jag har några kläder som kan passa på julmiddagen med jobbet på torsdag!

Övrigt på agendan är inslagning av julklappar och göra julgodis att ta med ner till Varberg, för alla går ju inte på LCHF... Jag fuskade stort igår och tryckte i mig lussekatter på kvällskvisten, idag har magen varit arg på mig. Måste se till att ha bättre alternativ hemma när jag är trött och panikhungrig, annars kommer jag snarare ligga på plus tio kilo istället gör minus tio kilo till jul...


Titta, titta! Snö!

Entusiasmen når inga gränser! Nästan. Under det puderlätta snötäcket fanns en isskorpa som knappt lät sig brytas igenom när jag skulle skrapa rutorna på bilen...

Min jacka gick sönder av allt kånkande, så hur ogärna jag än vill det så får jag nog bege mig ut på jackjakt i eftermiddag. Tur att jag slutar tidigt.


Home sweet home

Dottern sov hela flygresan, det här går ju bra tänkte jag. Men när vi skulle av planet började hon krångla, lyckades dock komma med bussen från Arlanda till Märsta utan större bekymmer. Men sedan... springa med dottern på höften, en väska över axeln, dotterns ryggsäck och en påse full med julklappar i handen PLUS en stor tung resväska... Dottern har nog lärt sig några nya fula ord ikväll, fast å andra sidan dränktes nog mycket av mitt muttrande av hennes skrik och gnäll. Efter ungefär en tredjedel av pendelresan kom dottern på att hon var törstig, jag hade inget vatten eftersom jag inte hunnit köpa något efter flygresan. Hon skrek och grät sedan i 30-40 minuter, ringde maken som fick kasta sig på cykeln (livsfarligt, halt och kallt) de 3,5 kilometrarna ner till centrum för att möta upp oss med en flaska vatten. Var rätt skönt att komma hem efter en sista bussresa på 15 minuter och bara sitta ner i lugn och ro sedan...

När ska någon uppfinna den där teleporten egentligen?


Är det något jag blir irriterad på så är d...

img_9237 (MMS)

Är det något jag blir irriterad på så är det flygplatsinternet. Nu får jag mms:a till bloggen eftersom jag vägrar betala 29 kr för att komma ut på internet, jag har för f-n redan internet i telefonen men skickas vidare till deras "cloud" eller vad det nu hette. Irriterande. Här på Frösö flygplats är det lugna gatan, vårt plan går om en halvtimme och dottern roar sig i lekrummet så länge. Hann träffa kompis E en stund, lite té och prat, och parera för ungarnas tillhyggen!


Your wish is my command

Vad gör man inte för barnet som inte ätit ordentligt sedan i... tisdags?!? Min mor står och kärnar ur kalimataoliver, själv har jag värmt en fryspizza och brett smörgåskex... Att klockan är halv elva har inte så stor betydelse, hon ÄTER ju!!


Julmat i Dvärsett

Himla gott och ack så mätt jag blev, vi bokade in julmiddag på Ava Garden i Dvärsett. Dottern lyste upp när dottern till kvinnan som driver restaurangen kom och sällskapade med oss, så imorgon tänkte jag hinna träffa kompis E och hennes familj. Nu är hon pigg nog känner jag!

Min far fick barnvakta så att jag och mamma kunde åka in till stan, hittade fina saker (som jag inte köpte) på Ixo och Önska, och så blev det påfyllning av strumpförrådet på Triconor, varma gosiga ullstrumpor.

Nu sitter jag i bilen på väg till min mormor och morfar i Lit, dottern sover och snarkar i bilbarnstolen...


Snö!

Igår kom den, snön. Så mycket ljusare och juligare det blev! Här är utsikten från mitt gamla flickrum.

Dottern sover och är fortfarande feberfri, hurra!!!


Tidernas längsta lördag

Dottern vill bara vara hos mig, känner ryggskottet komma klivande med sjumilasteg... Hon hade feber på förmiddagen men har varit feberfri sedan lunch, men äter man inte orkar man inte så mycket. Hon stortjuter för minsta lilla och varken mormor eller morfar duger.

Vi hade ju tänkt gå på julmarknad, åka till min mormor och morfar samt fira kompis E som fyller år idag. Istället har det varit något att hurra för om jag ens kunnat gå på toaletten, eller äta mat tex. Aldrig tidigare har jag upplevt dottern så extremt mammig.

Så här ligger vi nu, på kökssoffan, om jag rör mig en cm börjar hon gråta...


Och så var vi bara fyra...

Bror på väg till nattåget mot Göteborg, dottern sover som en stock och jag funderar på om det inte vore gott med lite glögg..?


Lite tv-tid

Men annars har det inte hänt så mycket idag, dottern piggnade till när "moffa" kom hem men har annars varit rätt seg.

Överbevisade min far vad gäller rådande temperatur på övervåningen, 16 grader, rena tropiska värmen... Fick fadern att höja värmen så nu ska vi se om vi kan sova utan att förvandlas till isbitar i natt.

Nääe, det här är verkligen inget upphetsande inlägg men det är faktiskt skönt att inte göra så mycket alls, nu ska vi tex gå upp och göra ingenting medan dottern somnar. Istället för att se färdigt på otäcke Juholt på Skavlan, vilken floskel-man!


Inte många knop...

Ja här händer inte mycket, dottern sov länge och är inte helt kry, feber hela natten.

Ska väl åka en sväng in på byn och se om jag hittar något till bror som fyllde år förra veckan. Ikväll styr han kosan mot Göteborg nämligen, så jag har lite brådis...


De sovande tu

Dottern kurade ihop sig i soffan och somnade, bror gjorde samma sak i sin fåtölj. Själv sitter jag och småfryser lite trots ylletröja och fötterna på bordet (golvet är iskallt).

Funderar på om jag skulle försöka få fyr på brasan, elda lite i kaminen, fast min far lär väl häckla mig när han kommer hem. För här är det ju så varmt så, trots att fötterna skiftar i blått om man har dem på golvet...


Hem till byn

Nu är vi framme, hunnit varva ner, tittat på Bolibompa, druckit kaffe, och dottern har haft kafferep för mjukdjuren på köksgolvet.

Flygresan gick bra, skumpigt på vägen ner men då sov dottern, så det var bara jag som satt med illamåendekänslor och önskade att sekunderna kunde gå snabbare!


Lite kvar bara...

Nu är vi snart framme på Arlanda efter 1,5 timmas resa. Dottern har varit rätt gnällig och jag har försökt distrahera henne med sagor och kex...


RSS 2.0