Det här med badmode...

Varför ska bara män få ha luftiga badkläder? Shorts som torkar snabbt? Ej åtsittande ålskinn? Jag har varit i Huddinge C, där HM förvisso hade shorts, men bara upp till storlek 42 och de har slutat ha mammakläder (och tjockisavdelningen var även den borttagen). Varken Lindex, Kapp Ahl eller Twilfit hade några shorts alls för damer, annat än i "vanliga" material (bomull, jeans). Och sportaffärerna hade samma klena utbud, män kan hitta snabbtorkande bekväma shorts och kvinnor ska ha minimala trekantsbikinis. Jag tycker mig skönja en lucka i modet här. Är den avsiktlig eller en ren slump?

Om jag skulle kunna gå på herravdelningen? Javisst, men modellerna kräver att jag odlar snopp och högre tolerans mot grälla färger och horribla mönster. Min tanke var ju att jag skulle kunna kombinera med befintlig överdel. Jag är så så så less!


Sisådär upplyftande

Idag hade vi hoppats på sol, så att de där badkläderna vi tänkt köpa kunde invigas i Lida i eftermiddag. Men det kanske blir finare under dagen eller i helgen, och annars får vi se fram emot hotellpolen i Mariehamn!

Ska bara försöka ta mig i kragen och hoppa in i duschen så att vi kan åka iväg till Huddinge. Känner mig lite sliten idag eftersom jag fick agera chaufför till överförfriskad make (och nyfunnen bekant till honom) i natt, sprang över till grannen med extranyckel utifall något skulle hända längs vägen, för dottern sov ju. Men sov jag sedan längre än vanligt? Näe, jag vaknade ändå innan kl 7, och dottern sedan framåt 8. Bara att bita ihop och njuta av att åtminstone inte vara ett bakistroll idag... ;)


Fartfyllt besök på Lekslottet

Det blev tio ungar plus några utomstående, en alldeles lagom klick, inga egentliga bråk och alla var sådär skönt trött och nöjda med lekandet när vi åkte därifrån efter två och en halv timma. Då hade barnen intensivt klättrat, hoppat, åkt rutschkana, sprungit omkring och brottats i sumodräkter! Försökte ta några bra bilder på dottern men hon hade helt enkelt inte tid att vara stilla så länge... :)

Tror absolut att det kan bli ett nytt favvotillhåll under hösten, och det ligger inte ens tio minuter bort med bil!


Saker som växer

Mina planteringar frodas, och så även magen!

Sitter och har långfrukost i köket, dottern är ute och blåser ut maskrosor så att grannarna ska få riktigt mycket att rensa i rabatterna framöver... Men det är ett så enkelt nöje att jag låter henne hållas.

Idag släpptes sommarpratarna, jag missade alldeles för många förra året men nu kommer jag ju ha lite mer ledigt!


Kramp i benen

De kommer mer och mer frekvent, de här kramperna, i natt var jag tvungen att kliva upp och gå en bra stund innan det släppt i bägge benen. Dagtid får jag oftast bara kramp i fötterna och tårna. Efteråt känns det som träningsvärk.

Ligger kvar och drar mig lite idag, var uppe för över en timme sedan och tog hand om dotterns morgontoalett men kröp sedan ner i sängen igen, utan att somna om dock. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fixa frukost åt oss. Solen skiner och jag ska försöka få undan lite tvätt och annat skräp medan dottern mest troligt kommer vilja vara ute och cykla med kompisarna.


Välbehövligt

Förskolan har stängt två dagar, vilket innebär häng med dottern på Lekslottet imorgon och kanske Junibacken på fredag. Fast egentligen efterfrågades badhuset, men få måste jag se över min utstyrsel...

Hur som helst så är det väldigt mycket på jobbet nu, att ha kortvecka kommer precis i rätt tid. Nästa vecka blir också en tredagars, sedan åker jag och dottern till Åland på minisemester. Och veckan därpå är det jobb tre dagar och sedan åker vi (jag och kollegorna) till Gotland onsdag-söndag. Efter det är vi framme vid midsommar nästan och då är det bara två jobbveckor kvar för att sedan ta semester och vänta in att Kresselhos behagar göra entré, eller kanske snarare det omvända...

Dottern ska ju få vara en vecka i Varberg och hänga med farmor, undrar bara när vi ska hinna med Jämtland. Å andra sidan är det ingen som har semester innan det är dags för nedsläpp, så vi får nog göra en sådan turné när den nya lilla familjemedlemmen har kommit. Sommaren får bli lite hipp som happ i år, trots allt är det rätt okej att bara vara hemma också sista veckorna, dottern kan vara ute och leka med sina kompisar, cykla och vi kan åka till Lida och bada.

Igår somnade jag innan kl 22 och det finns en överhängande risk att jag gör detsamma ikväll, i soffan, framför Scandal...


Goda rutiner

Det är ytterst lite gnäll och bråk vid läggningen nu för tiden, rutinen med att kissa, byta om, borsta tänderna och läsa saga har blivit just det, en rutin. Ibland vill hon ligga och läsa (högt, det hon memorerat av boken, eller bara bläddra och titta på bilderna till de sagor vi inte läst så mycket, eller inte alls) mer på egen hand och den här synen har blivit allt vanligare... :)


Vad han skulle kunna säga...

Lycka är att ha en fru som klär så bra i fotbollsshorts och orakade ben. Eller så inte. Hjälp! Jag är så oförberedd på sommarväder och måste ha sålt mina gamla gravidshorts på Tradera, och jag bävar för att ta fram epilatorn och ta av vinterpälsen, det håller sig bra men gör så ont!

Dottern är ute och cyklar, själv sitter jag och funderar på om det inte vore bra med lite sen lunch. Kom som vanligt inte ifrån jobbet i tid och har på känn att det kommer se ut så de närmsta veckorna...


Tjockisen

Ja här sitter jag med min tjocka mage och ser på tjockisar på tv. Det har regnat, annars hade jag kanske tagit en liten promenad, fast det är asmycket pollen i luften, bilrutan var alldeles gul, och jag har känt mig som en slemboll hela dagen. Blev lite bättre efter att ha tagit lite nässpray när jag kom hem men svalget är alldeles tjockt och det känns som om näsan skulle behöva snytas ur men det går bara inte!

Idag lade vi ut annonsen om min tjänst, det rasslade till direkt och inom ett par timmar hade det kommit in flera ansökningar. Så nu ska vi bara göra plats i tidboken för att börja ta in folk på intervju. Optimalt vore om vi haft ett fint personalrum att visa upp, men det ska visst bli min sista tunga uppgift innan semestern, att charma ägaren av lokalen så att vi äntligen kan få det lite uppfräschat...

Imorgon är det exakt två månader till nedsläpp. Undrar när jag kan börja inreda barnkammarhörnet i sovrummet..?


En dag som regnade bort...

Solsken gör så mycket. Så vill åtminstone jag fixa och feja, när man egentligen borde vara ute och lapa sol, energikicken är fantastisk! Men regniga dagar, då man ändå inte kan hänga ute (eller kan och kan, vill är nog det rätta ordet) tappar jag helt sugen, och så har denna dag varit. Mina enda större insatser har varit att tvätta ett par maskiner, laga mat och göra en ny matplanering, som sträcker sig fram till semestern.

Blev morsdagsuppvaktad av dottern med en fin maskros, och såklart massor av gos!


Vad det tar emot...

Idag har vi, förutom att göra oss av med saker på världens minsta loppis, omorganiserat sov- och vardagsrum. En bokhylla har fått flytta ut från sovrummet och tillsammans med nya fåtöljen har den övertagit platsen där soffan stod. MEN, i samband med den här omflyttningen öste vi över alla saker från hyllan och massor av andra saker i sängen som nu är fullständigt belamrad förutom en sträng uppe vid huvudändan. Så nu står jag inför att behöva röja innan jag kan sova, alternativt lägga mig på tvären i sängen och låta maken lösa sin sovplats på bästa sätt när han väl upptäcker att det inte går att ligga i sängen. Eller så kan ju han och M sova i skift, eller dra ut dubbelsängen i gästrummet.

Eller så får jag lyfta min trötta bak ur soffan och göra en sista kraftansträngning. Imorgon ska jag INTE bli väckt innan 07, så belöningen för lite slit nu på kvällskvisten blir en sovmorgon. Och eftersom det verkar som om grannarna festade ifrån sig igår (ljudligt, allsång till Shakira på högsta volym samt att alla fyllesamtal studsade mellan husen och lät mig ta del av tydliga triviala konversationer, som om de stått vid min säng) så får jag nog sova innan halv två inatt!

Imorgon ska jag nog fortsätta med den materiella reningsprocessen, det var väldigt befriande att ställa sig och plocka ner bok efter bok, filmer och andra pryttlar från hyllorna och inse att de faktiskt inte fyller någon som helst funktion för mig. Deras varande i mitt hem är fullständigt onödigt. Synd bara att vi inte lyckades få mer sålt, får väl hålla utkik efter bakluckeloppisar i området eller lägga ut mer på nätet. Krängde tex iväg ett par barngummistövlar efter en notis på den lokala köpes/säljes-sidan på Facebook. Blir ju inga stora pengar av de här affärerna, tror vi sålde för ca 300 kr dig men hemmet känns luftigare och det går inte att mätas i pengar...

Så, nu säger vi godnatt och trevlig städkväll då!


Loppislördag

Det vore en lögn att säga att det blev en succé men vi lyckades bli av med en soffa, lite filmer och en babyleksak. Att slippa lägga ut soffan på blocket var nog största bonusen, grannen nappade och vi (maken och M) bar över den på ett par minuter.

Vädret är helt underbart, grilla ikväll blir perfekt!


Woop woop! Fredag!

Jag har gått in i ett förberedande stadie inför den stundande spädbarnstiden. Jag sover dåligt. Vaknar av ALLT. Eftersom jag håller på att svettas ihjäl om nätterna måste fönster och balkongdörr vara öppna, och till och med ljudet av steg mot grus får mig att vakna om nätterna.

Medan dottern var upptagen med plattan smög jag mig in i sovrummet och slumrade en timme. Och om inte maken väckt mig för lite middagsfixande hade jag nog lätt kunnat sova för natten, för finns det något skönare än att bara få somna när man är så där trött?!

Maken, han sitter och pillar på datorn tillsammans med M som är på besök. Så tv:n är min och ikväll får svt stå för underhållningen, först en dokumentär om Siri Derkert (som gjort konsten i Östermalmstorgs t-bana) och nu Nineties, musik från 90-talet. Det sägs visst att den musik, klädstil och hur man sminkar sig tex vid ungefär 16 års ålder avgör hur man kommer att klä sig, piffa till sig och vilken typ musik man väljer att lyssna på resten av sitt liv. Vad tror ni, har ni en sextonåring inbäddad som styr era val?


Cementerad i fåtöljen

Så så så TRÖTT. Har sett en dokumentär om de kidnappade kvinnorna i Cleveland, vilka människor det finns i denna värld. Både här och där, vilket man blir tragiskt medveten om så fort man slår upp en tidning, ser på tv (gårdagens Efterlyst tex) eller lyssnar på radions nyhetssändningar.

Att det ska vara så svårt för vissa människor av behandla andra värdigt.

Sitter här och samlar kraft att lägga mig, bara skräp på tv och det känns som om John Blund stjälpt en hel säck sand i ögonen på mig. Imorgon hoppas jag på att få vakna till fröken munter igen, hon var så söt imorse, kom in med hela famnen full av bebisar (gosedjur), sjöng, skrattade och ville sitta och rita en stund innan vi gick iväg till förskolan. Under vårkanten har hon annars varit en liten minitweenie som bett oss lämna henne i fred och att hon vill sova meeeera, så den här förändringen till morgonpigg är mycket välkommen!


I sin enkelhet

Jag gillar när mat är god och enkel, och i det här fallet även vegetarisk (helgens gäst kommer ikväll), morotssoppa står på menyn! Med ett gott bröd blir det en bra middag. Börjar bli rätt vrålhungrig men får nog vänta en timme till innan pojkarna är hemma...


Tur att man inte är en koloss, än!

Det är alltid lika festligt att komma till bilen på infartsparkeringen, ett lotteri där man ibland får den väldigt smala lotten. Men men, jag som är så smärt och ogravid har ju inga som helst problem att tränga mig in i bilen...

(jag kom in, smidig som en iller!)


Tiden bara sprang iväg...

Nattade dottern, läste Alfons och gosade. Städade lite. Och sedan var klockan kvart i tio, hur gick det till? Och varifrån kom energin egentligen?

Skönt att slippa se dammråttor i alla hörn och struktur på hallgolvet i form av all sand dottern drar in... Och nu kan fler än tre personer sitta vid köksbordet, borta är högarna med teckningar, reklam och tidningar. Det är något renande över att se fria obelamrade ytor, framförallt i köket som är det rum man först ser (vår "hall" är en kvadratmeter klinkergolv precis innanför ytterdörren).

Igår var jag hos barnmorskan, hon blev lite orolig när jag berättade om min stundande jobbresa till Gotland om ett par veckor. Det är dags att packa ner förlossningsmappen, tydligen, för nu kan det visst börja hända grejer. Själv tar jag det hela med ro, än så länge, så länge jag inte beger mig upp till tex riksgränsen på vandring finns det ju förlossningsavdelningar inom rimligt avstånd över hela landet!

Och apropå Gotland, så är planen att vi ska fördjupa oss i grön tandvård, så nu har jag något att plugga in närmsta veckorna. Kan Ni något om det ämnet..?


Karaktär eller sjukdom?

Jag blir så arg, ledsen och besviken på människor som inte förstår att missbruk går ut över långt fler än den som har den problematiken.

Om man ska prata om detta som ett karaktärsproblem så borde väl ett underhåll av missbruket från anhörigas sida räknas som ett hån mot den missbrukande personen, att denne inte kan stå emot när det erbjuds.

Om vi istället kallar det för sjukdom så är det ännu värre, vad de anhöriga gör. De tippar en tillfälligt frisk person över kanten, så denne fallet tillbaka i gamla mönster och sjukdomen bryter ut snabbare än någon hinner blinka.

Men det här ser de inte, de har aldrig sett det. De har blundat för det som varit uppenbart för alla andra i många många år. Och de behöver heller inte ta reda på eländet som följer i missbrukets spår, hur närstående får lida, och hur de alltid gjort det. I skuggan av missbruket.

Det borde vara lika kriminellt att förse en omdömeslös alkoholist med alkohol som att langa cigaretter till ungdomar.

Men det värsta är väl att det är FULT att prata om den här problematiken. Istället ska det sopas under mattan och ses som en kul grej att någon alltid dricker för mycket, och ändå vill ha mer, i dagar och veckor efter att alkoholisten i den tillfälligt friska personen väckts till liv.

Jag tror vi måste vara öppna. Möta frågorna istället för att undvika dem. I mitt arbete skäms jag aldrig för att fråga och privat kokar jag av ilska när det återigen går utför, på bekostnad av personer som aldrig bett om det här, som står i beroende av den som missbrukar.

Om vi ser alkoholism som en sjukdom får vi inte döma, men heller inte stjälpa, istället stötta, stötta, stötta de som står nära och den med beroendet. Och inte ställa flaskan på bordet, bara för att det är fest.


Från noll till hundra

Ibland är Kresselhos läskigt lugn, och katastroftankarna kommer. Men så helt plötsligt är det jätteröj i magen och sprattel åt alla håll, så att jag kan andas ut igen! Vi har en lunchvila nu, kollegorna (som inte hade med sig matlåda när jag väl lyckats med det) tog en promenad till Kungsträdgården för att spana in hockeypojkarna, själv undviker jag gärna trängsel i värmen. Har en patient efter lunch och sedan bär det av hemåt. I solskenet, för det blev visst gassande sol istället för regn!

Ska ägna resten av lunchen åt lite wordfeud och surfa vegetariska maträtter. Eller slumra lite lite...


Men regna då!

Enligt YR skulle det visst ösa ner större delen av dagen. Men icke, istället har det bara varit ett tryckande dimmoln över Riksten. Mitt huvud är på väg att implodera, tydligen har jag blivit så pass gammal att jag påverkas av väderomslagen, och i det här fallet avsaknaden av ett förlösande regn.

En Alvedon och tidigt sänggående, imorgon väntar jobb, hämta tidigare från förskolan pga APT och sedan möte. Tisdagen jobba, barnmorskan och sedan ila hemåt, onsdagen ohyggligt lång och fullbokad som vanligt, plus att jag absolut inte får bli sen eftersom malen ska bort, torsdag sitta med Fokus på jobbet och fredagen eventuellt ledig, möjligen hoppa in extra i förskoleklass. Lördag loppis i Hyresgästföreningens regi, dvs min och grannens, söndag pusta ut. Och till detta gäst på besök torsdag till söndag, men det får maken rodda med.

God natt!


Lite smått och lite gott

Har äntligen fått mina frön i jorden. Dottern och granntjejen hjälpte till lite, och maken fick det otacksamma uppdraget att tömma snuskkrukan på balkongen där jag satte lupiner för två år sedan. Sedan har lökarna fått stå och ruttna bort, eftersom förra våren och sommaren regnade bort och krukan vägde ett ton, så mättad som den var!

I år blir det bara plantering på framsidan, inte fullt så helvetiskt varmt och dessutom lite under tak så att planteringarna inte dränks. Och blir det väldigt torrt kommer man lättare ihåg att vattna.

I den översta lådan har jag sått morötter, i den mellersta ruccola och gräslök och i nedersta lådan blandade sommarblommor. Den stora krukan, nu tömd och rengjord, får stå värd för squashfrön. Jag funderade på tomatplantor i år igen men förra året fick jag totalt bara tre ynka tomater på mina två plantor, och de levde ett rätt hårt liv, med torka, översvämningar och knäcktes av hårda vindar. Så det hoppar vi över, den dag jag har en egen trädgård får jag ta upp mina tomatdrömmar igen, för att plocka dem direkt från plantan och äta är rätt oslagbart. Jobbade i min ungdom en sommar på Rösta hemma i byn och där inleddes varje arbetsdag med tomatplockning i stora växthuset, det var ett himla bra sommarjobb även om det var mycket slit och ligga på knä i timmar och gallra morötter eller rensa rabatter med stickiga humlestänglar...


Det går ju faktiskt

Jag kan knäppa EN knapp åtminstone. Synd att jag aldrig vurmat för over size-skjortor! Och om någon undrat så går det inte att rocka rockring med gravidmage, sådana aktiviteter får dottern öva på själv!


Sparlåga

Drack jag kaffe efter kl 21 igår? Såg jag ESC? Stannade jag uppe till halv två och såg på Scandal? Vaknade jag kvart i sju av att någon våldförde sig på min blåsa? Vaknade någon annan liten och ville ha frukost? Fick jag sedan börja ta fram cyklar? Fick jag gå och lägga mig igen för att sova tills jag blir människa?

Ja, ja, ja, ja, ja, ja och nej.

Inte det bästa och starkaste kaffet i världen kan rädda mig. SNARK.


Lite skit under naglarna

Lycka är att kunna vara ute och gräva i rabatter, rensa ogräs klippa ner gamla växter från förra sommaren och kratta. Varje dag är jag så tacksam över att kroppen bestämt sig för att fungera den här graviditeten!

Plommonträdet blommar och efter lite filmtittande ska vi nog sätta igång med frön och jord. Vädret är lite tråkigt men man slipper rinna bort, skönt tycker jag.

Utöver utepyssel har vi hunnit med en tur till återvinningscentralen i Tumba, gamla tv:n, lite datorskrot, den trasiga H2O-moppen och annat smått och gott fick lämna hemmet efter att ha stått och samlat damm och tagit plats på tok för länge... Känns befriande att bli av med saker! Nästa helg ska vi ha loppis i området, förhoppningsvis gör vi bättre ifrån oss än förra året då vi inte sålde en pryl men kom hem med ett lego-hus... Ska ägna morgondagen åt att samla ihop kläder och pryttlar vi inte har så stort behov av men som kanske kan vara till nytta för någon annan.


Hård dag för kroppen

Jobbat, sedan hem, åka på plantagen och köpa planteringsjord (vi, förmodligen tillsammans med många andra, glömde skicka med dottern ett tomt mjölkpaket att plantera en solros i, så vi ska kompensera henne med plantering av smått och gott i helgen), handla kött och annat på Citygross (fy bubblan vad de är dyra jämfört med min Willys-butik, enda fördelen är ett bredare utbud men på basvaror blir man skinnad) och sedan hem och förbereda middag för idag och imorgon. Jag är helt slut i ryggen, känns som om jag ska gå av på mitten!

Börjar inse begränsningen med magen, plocka upp varor ur kundvagnen var bökigare nu än för någon vecka sedan. Men om 10-12 veckor är jag ju mitt gamla slanka (hohoho) jag igen. Har än så länge inga problem med skor tex, och kommer i jobbkläderna utan större bekymmer.

Vilar intensivt nu ett par minuter innan det är dags att bistå maken ute i köket igen...


E blååås

Ja här sitter jag och tittar på cyklande barnet. Dagen har varit produktiv, har hunnit med massor av telefonsamtal, kallelser, skriva remissvar, journalföring. Och kaffe med kollegorna och vår tandtekniker (som gör de snyggaste kronorna jag sett). Och så tog vi lunch ihop innan jag begav mig hemåt, uppe på Johannes kyrkans kyrkogård.

Skönt att bara göra mest ingenting nu, i blåsten, får väl flytta till baksidan vad det lider, där solen är. Men först glada tillrop över dotterns nyvunna kunskaper i hur man bromsar på stortjejcykeln!


Miljoner saker

Jag börjar känna att det drar ihop sig nu, dagens gravidskämt... Det är så sjukt mycket att göra på jobbet, imorgon är jag egentligen ledig men ska åka till jobbet ändå för att i lugn och ro göra allt jag annars inte hinner med, utan att bli avbruten.

Blev rårakor och stekt fläsk till middag, till och med dottern åt med god aptit och själv lider jag av lätt paltkoma! Nu nattning av övertrött unge och läsa godnattsaga, sedan säsongsavslutningen på Scandal med maken. Och så sova lite...


Lortungen

Vi kör med chockterapi här hemma. Dottern, som avskyr duschen, får nu finna sig i att tvätta sig varje dag. Det är stora tårar dom rullar, men vad ska vi göra? Hon ser ju ut som om hon rullat sig i dynga när vi kommer hem från förskolan, eller gör den delen varit ute och lekt här hemma. Vissa dagar räcker det med att vi serverar mat för att hon ska bli skitig från topp till tå!

Det känns hur som helst lite elakt att tvätta henne när hon blir så ledsen men annars börjar det väl växa nya livsformer i knävecken... Vad är det egentligen som är så läskigt med att bli ren?


Från klarhet till klarhet

För en vecka sedan kunde dottern knappt ta sig fram på sparkcykeln, idag har hon fått kläm på hur man cyklar på tvåhjulingen! Vi tog en tur ner på flygfältet och som hon trampade och trampade! Maken fick knuffa på lite då och då, men annars gick det jättebra.

För egen del är det också himla skönt att cykla, magen är noll belastning, en stor fördel när jag helst skulle kasta mig ut i joggingspåret men vet att jag skulle gå sönder efter 50 meter...


Man ska ju inte klaga...

Men det är faktiskt skitvarmt idag! Sitter på min (numera) vanliga position, trappan, och ser till att dottern inte slår ihjäl sig själv, något annat barn eller hittar på något annat vansinnigt

Ska tvinga maken till ett skiftbyte om en stund, så att jag också får något gjort. Tvättberget skriker efter mig...


Styled by 3-åring

Nu måste jag bara försöka komma ihåg när jag blev stylad, har jag varit ute och frotterat mig med grannarna sedan jag fick en hår-make-over av dottern?

Nåväl. Maken tycker att det är skämmigt när jag går omkring i mina fotbollsshorts, så ett par rosa hårklämmor hit eller dit gör nog ingen skillnad!

Eftersom lunchen blev sen hoppade vi middagen och tog lite ost och kex framför tv:n istället. Saknade dock att ha något festligare att dricka än svartvinbärssaft, ett glas Billabong hade suttit gott till exempel.

Sov gott, en dag kvar av helgen, hurra!


Övning ger färdighet

Har suttit ute på trappan delar av kvällen, i kylan, idag var det verkligen bara solen som värmde!

Men, dottern ville ju åka sparkcykel, och nu har hon fått riktigt bra kläm på det. Gullungen...


Tröttast i stan

Sen älggrytelunch i lekparken (tur vi bor så nära att det inte blir något större projekt att ta med sig mat och tillbehör, samt i makens fall även ett glas vin) och en snabbröjning av bilen, då grannen med familj missat bussen och jag gav dem skjuts till Huddinge.

Men det är ungefär allt. Trots att jag sov drygt 9 timmar i natt och tog en tupplur mitt på dagen känner jag mig otroligt slut. Kanske också för att vi inte har några aktiviteter inplanterade och därför inte ens behöver försöka anstränga mig att verka pigg och alert.

Dottern har lärt sig rita blommor, jättefina! Så nu lever gångvägen utanför trappan farligt... :)


Helt utan planer

Det är så skönt att inte ha några tider att passa, inga planerade aktiviteter. Hade kompis E här på fika och middag, en trevlig avrundning på fredagen. Vi tog sedan en liten promenad i området, solen värmer skönt och det sitter folk på nästan varje uteplats.


Vilken dag

Vi har hängt på grannarnas gräsmatta, ungarna har lekt (och bråkat) och vi vuxna har druckit kaffe. Början av maj och det har känts som högsommar...

Sitter och vilar i skuggan medan dottern och granntjejerna sprutar ner varandra med iskallt vatten. Men hon är nöjd, trots att hon annars piper så fort en regndroppe träffar henne! Har äntligen lite tid över att läsa veckans Amelia, om en stund får vi sätta igång med maten och jag ska gå och se till grannens katt som vi vaktar i helgen.

(Det kanske inte syns, men mot alla odds överlevde plommonträdet vintern och har skjutit nya skott!)


Leeeeedig!

Gårdagen var inte toppen, den var alldeles för lång och lunchen krympte från en timma till att kasta i sig maten på 10 minuter. Ibland önskar jag att folk var lite mindre snacksaliga. Samtidigt förstår jag att 88-åriga tanter beroende av hemtjänst är lite svältfödda på sociala kontakter.

Vi åt lite grönsaker och dipp framför tv:n till middag (sent, jag blev kvar på jobbet en timma efter att jag egentligen slutat), stoppade lillskruttisen i säng (hon somnade medan jag läste för henne, helt utslagen) och sedan såg vi lite på tv tills dess jag somnade i soffan och maken u fåtöljen...

Så nu är det oerhört skönt att vara ledig, dricka lite kaffe på framsidan, läsa gårdagens tidning och slänga ett öga på dottern som är ute och leker med granntjejerna.


Kontinentala (o)vanor

Äta middag halv åtta. Efter läggdags! Men jag missar alltid det där med hur lång tid det tar att göra matpaj, och fick dessutom hyvla på lite ost i sista minuten eftersom jag glömt riva i någon till äggstanningen. Det blev en ok middag till slut, lortungen (det där fina dammet som är kvar efter att gatorna sopats letar sig in i varje vrå, näsborre och lägger sig i hårbotten), aka "den levande gråtandebarntavlan", åt dock bara lite crème fraîche och ett par gurkbitar.

Storhandlade på Willys efter jobbet, så skönt att ha basen till alla maträtter närmsta 3 veckorna färdig. Kommer bara behöva komplettera med lite mer grönsaker och mejeriprodukter!


Det lyckliga barnet

Hon tjuter av glädje, kastar bollar och skrattar. Att vara så STOR att man får vara nere på gården själv (nåja, själv var art ta i, grannbarnen 1,5-13 år plus mamman till den yngsta och äldsta) är nog något speciellt. På väg mot tre och ett halvt, och lycklig över friheten att inte behöva ha mamma och pappa i hasorna hela tiden...


Dagens plagg

Den som spar hon har sina fotbollsshorts från 90-talet kvar! Ack så skönt med något luftigt, var 26 grader inomhus när vi kom hem, ett par timmar med korsdrag fick ner tempen rejält men skönast var att komma ur jeansen.

Jag har verkligen inte lust att köpa massor av mammakläder, mycket skojigare att vända upp och ner på garderoben och bli positivt överraskad av godbitar som legat och bidat sin tid genom 10+ flyttar, år av passivitet och otaliga garderobsrensningar efter viktupp- och nedgångar.

Nu ska jag sova. Inte se något mer på Nugammalt som visar otäcka informativa förlossningsfilmer för barn på 70-talet. Usch.


Vad man gör och vad man borde

Jag ligger efter här hemma. Tvätthögen (rentvättat) är enorm men det är mycket mer lockande att ligga i soffan och vila benen. Dessutom ryktas det om att vi har ett avsnitt av the Mentalist att se, innan det är dags för tjockis-tv kl 21. Jag älskar Biggest Loser, tjockisar som sliter för att bli normalviktiga, jag var ju nästan så tjock att jag kvalat in där efter förra graviditeten. Och jag slet också för att bli normalviktig igen, vilket var oerhört tungt efter sjukskrivning och annat elände. Lycklig är jag över att må bra den här gången, och bara fyra kilos uppgång med elva veckor kvar. Just nu känns det väldigt avlägset med en sjukskrivning, igår var jag ju till och med ute i lekparken och sparkade boll!


Nu är det vår

Undrar ni hur jag har det på jobbet? Jag kan meddela att det är SVETTIGT, och en smula stressigt. Har fyra av sex fönster öppna på mitt behandlingsrum, ingen direktsol och ändå håller jag på att rinna bort. Att byta handskar mitt under pågående patientpass är något jag försöker undvika. Skulle behöva ha ett tråg med talk att doppa händerna i. Och det här är bara början, imorgon tar jag med mig en fläkt, så kanske dagen blir lite drägligare...


Det fina med en trappa

Det är ju att man kan sitta och titta på när kreativa dottern ritar segelbåtar på asfalten utanför huset! Och sedan springer runt runt runt dem!

I lekparken blev det mest bara gungande. Och lite sparkcyklande. Och käre maken blev varse sin verkliga ålder, INTE 20, då han försökte stajla för dottern på vägen hem och hoppa över ett litet hinder med sin sparkcykel. Blev en luftfärd som slutade på rumpan och gav ett par fina skrubbsår... Men det är ju bra med varnande exempel, dottern påpekade snabbt att han måste vara försiktig och ha hjälm på sig!


Hemkomna

Och banankakan står i ugnen (det är min senaste grej, baka mjuka kakor, så långt från LCHF man kan komma...). Kalaset var väldigt lugnt jämfört med dotterns, för att inte tala om bästisens, då jag var helt utslagen efter att ha varit i samma hus som en flock härjande minielefanter!

Jag och E hade inte setts på drygt två månader och sedan dess har jag ju exploderat omfångsmässigt. När hennes yngsta fyllde år och vi var bjudna på kalas var det bara de som redan visste om det som reflekterade över magen, men å andra sidan, för en månad sedan kom jag i mina vanliga jeans. Det skulle jag aldrig göra nu!

Så det blev en maxiklänning istället, skönt med lite luftigare kläder nu när det är så varmt.

Lilla barnet tog ut sig totalt av allt socialt interagerande med andra barn, och förmodligen också blodsockerdipp efter att ha mullat i sig godsaker. Hon sover sött, det där snusande ljudet skulle jag kunna lyssna på i timmar... Så när det nu är så lugnt kan vi passa på att se på lite serier och ladda för att gå ut och åka sparkcykel, sparka boll och gunga innan middagen. Jag önskar att helgen aldrig skulle ta slut, fantastisk väder och alla göromål avklarade... :)


Brun utan insats

Jag har begåvats med sådana där gravidfläckar. För första gången på va 25 år har jag "fräknar", fast mer som bruna blaffor som med tiden smälter ihop till större blaffor. Så går det när man rastvaktar och sitter ute i solen korta stunder. Näsan är markant brunare än resten av ansiktet och jag får försöka väga upp med solpuder...

Nu ska vi åka iväg på barnkalas i Sätra!


Effektiv morgon

Vaknade såklart kvart över sju. Tog en dusch och snyggade till mig, för idag kommer jag sitta på konferens hela långa dagen, i Hyresgästföreningens regi. Kände för kjol, så nu rök vinterpälsen! Och sedan har jag suttit och skrivit protokoll till frukosten, avfärd mot Tumba om ett par minuter. Så gick den lördagsmorgonen...


Sen fredagsmiddag

Vi hängde på balkongen, drack kaffe (i makens fall även öl) och planerade maj och juni. Och sedan kom vi på att middag vore en bra idé. Receptet på den här fantastiska morotssoppan kommer från Nynäs Havsbad där vi var på kurs med jobbet i januari. Jag använder lite mer grädde än receptet anger, vill man så är det bara att byta ut morötterna mot tex blomkål.

I bakgrunden min förtjusande chef! :)


Saker man kan vara tacksam för

Jag känner en mamma som drabbades av den här förskolan, hon var en av de drivande i frågan om hur förskolan i fråga fungerade vilket hela hennes familj fått lida för. Den där soppan är jag glad över att slippa och jag är så innerligt tacksam att vi har en förskola som får mig att känna mig trygg med att lämna mitt barn i deras omsorg. Jag hoppas verkligen att E och hennes bedårande lilla dotter får en bra nystart på den nya förskolan!

(Urklipp saxat från Södra Sidan som kom i lådan idag)


Blödig

Det började med att jag inte längre kunde se på Walking Dead. Blod, zombies och elände. Fy sjutton sa jag och nu ligger vi säkert en säsong efter. Ikväll försökte jag se på Criminal Minds men zappade över efter ett par minuter. Blod, mord och elände. Hamnade istället framför ett brittiskt bak-program där jag intresserat satt och hummade med i kommentarerna om flarn, foccacia och citronpajer, fick små aha-ögonblick (NU kan jag äntligen lösa problemet med nedfallna kanter på pajskalen på ett smart sätt) och lärde mig att om man ska kavla ut marsipan bör man pudra kaveln med florsocker (eller var det vaniljsocker?!?) innan. Utifall jag någon gång skulle få för mig att göra egen prinsesstårta...

Och blödigheten hänger nog ihop med att jag lite börjar boa. Efter middagen (grillade älgfärsburgare, mums!) åkte jag ner till Tumba och köpte en babysitter som jag hittat på Blocket. En Titanium Baby igen, den var superb då dottern var liten men jag sålde den vi hade när hon började använda den som trampolin... Nypris ca 500, fräsch begagnad 250. Månadens kap. Och det enda inköpet denna månad, har köpstopp under maj, undantagsvis om det är något dottern behöver akut.

Imorgon blir det helg igen, fast helgen är helt uppbokad. Lördagen ägnas åt Hyresgästföreningskonferens och på söndag är det barnkalas för guddottern som fyllt år nyligen. Och i den andan kommer våren rulla på! Tur att jag och Kresselhos mår så bra, annars hade planering och tempo säkerligen knäckt mig rätt snart.

Sovadags nu för mig och bråkmakarn i magen!


Nu skulle jag ju ha fotat...

Det var raggmunkar och fläsk till lunch. Skolmat när den är som bäst! Proppmätt sitter jag nu på rast innan det är dags att gå ut till vildbasarna på skolgården igen.

Idag har vi gjort barkbåtar, lärt oss ord som börjar på G och att manliga grodor övervintrar i dyn på sjöbottnar och kan andas genom huden.

Solen skiner och jag har 4,5 timmars solsken kvar innan dagen är slut. Inte så illa!


Morgon-picknick

Idag är jag på extrajobbet, förskoleklass, har varit och hämtat frukten vi ska ha med oss på skogspicknicken. Känns lite lyxigt med så mycket friskluft på arbetstid! Är bokad i en klass jag inte varit i förut och tillsammans med en pedagog jag bara hälsat på i farten, men det ska nog gå bra, de flesta av barnen känner jag igen efter att ha rastvaktat.

Önskar mig bara lite mer sol så blir det här super!


Ordning på torpet

Senaste tiden har begreppet middag var rätt flytande. Och vi har samtidigt haft galopperande matkostnader, blir ju lätt så när man spontanhandlar på lokala Konsum... Så nu har jag satt ihop en planering för de närmsta veckorna, så får vi se om den hålls också!

Men visst. Någon gång kan man ju byta rätt, minns dock att det var rätt skönt att veta i förväg vad som behövdes i kyl och frys. För konceptet är oss bekant men så var det det här med att inte falla för trycket och sticka ner till thaien och köpa dumplings istället...

Ikväll hoppade vi middagen eftersom frukosten intogs vid elvatiden och lunchen halkade fram till nästan klockan fyra. Istället dyker vi rakt på efterrätten, rabarberpaj med vispgrädde! :D


Favorit i repris

Vilken tur att jag gillade maxiklänningar och inte ålskinn förra sommaren! Den här blir en favvo även i år, nu är det klänningsväder!


RSS 2.0