Gräsmattehäng

Det är så skönt att vara antingen hos mina eller makens föräldrar, som bor i villa och har rejäla gräsytor för dottern att rasa loss på. Och för oss att sitta på. Man är ute på ett helt annat sätt än hemma. Jag vill verkligen ha ett eget sommarställe att hänga på under helger och ledigheter, kunna påta lite!

Vi kom hit till Varberg igår, strålande sol, varmt, om än lite blåsigt. Idag är det blandad kompott, men inget regn. Har försökt uppdatera genom telefonen, så att ni ska få se lite fina bilder också men det vill sig icke, vi skyller på alla campare, de stjäl internet...

Resnerverna

Jag vaknade 05.45, superkissnödig och med en högerarm som var helt okontrollerbar eftersom jag legat på den. Gjorde det jag behövde och somnade sedan om en stund, vi gick trots allt inte till sängs förrän 01.30 och jag kände mig stirrig och hade svårt att komma ner i varv. Men nu ni! Om en timma beräknar jag att vi sitter i bilen och är på väg ner till Varberg. Frågan är bara om resten av familjen är med mig i den frågan, sömntutorna... Vi packade för övrigt allt utom toaprylar igår och stuvade in sakerna i bilen. OCH, hör och häpna, har fortfarande ett städat hem. Det här blir fint att komma hem till, bara snuttegrisarna klivit upp så ska jag bädda sängarna också, bara för att lyxa till det ännu mer... :)


Sista minuten-fixande

Om jag över huvud taget ska lyckas hålla min diet under vistelsen hos svärisarna så får jag jobba lite ikväll, så jag står och gör LCHF-kex. Spexar till receptet genom att även ha i en nypa kummin! Har packat nästan allt åt mig själv, konstaterar att jag skulle behöva en rymligare väska...


Solsken i Vinterviken

Mötte upp M och barnen i Liljeholmen, tog en snabbis i fruktparken och sedan promenad till Vinterviken. Barnen lekte någotsånär civiliserat med varandra och det var kul att träffa M igen! När vi kom tillbaka från fikande och sol tig jag en runda i gallerian och kom hem med en klänning (och ett snordyrt USB-minne som dotterns filmer kan ligga på istället för att ha massor av dvd-filmer drällandes i bilen) från MQ, nedsatt med 70%, jag är mycket nöjd med den men maken tycker att jag ser ut som någon från amerikanska södern eller ett Amish-samhälle. Ok, jag har nog aldrig tidigare riktigt gillat hellånga klänningar men de är rätt smickrande när man fortfarande har vinterbleka ben och kanske inte orkat ta fram epilatorn senaste veckorna... ;) Nu ska här packas, samt hämta upp en dockvagn i Årsta åt svägerskan. Vi ses på västkusten, där SMHI lovat mer sol än regn, hurra!!!


En hemlis?

Dottern satt till frukosten och tjatade om att hon ville se Prometheus (hon såg en bild i dagens DN) och hävdade bestämt att hennes morbror var med i filmen. Vet hon något vi andra inte vet, och är det därför han är så svår att få tag i på Skype? Upptagen med filminspelning? Idag tvättas de sista maskinerna innan avresan imorgon bitti till Varberg, ska hinna med parkhäng också med M från ÖF-tiden! Hemmet är I ORDNING, maken skrattade åt min naiva dröm att komma hem till ett städat hem efter semestern, som om vi skulle kunna hålla fint här i två dygn. Jag ska göra mitt yttersta för att motbevisa honom, det är ju sjukt höga vuxenpoäng på att ha det städat hela tiden...


Underbar morgon!

Äter frukost ute med fina dottern, gassande sol på framsidan, det här är bland det bästa med semester...


Fiskpaj

Dottern brukar kalla lite av varje för "fiskpaj", varifrån hon fått det vet vi inte, men idag till middag gjorde jag just det. Fiskpaj, med rökt lax, kräftstjärtar och räkor. Efter veckor av slarv med maten gjorde jag mig till idag, det blev en pajbotten på egengjort mandelmjöl (kör en påse mandlar i hushållsassistenten ett par minuter), ca 100 g smör och experimenterade med att ha i ett ägg också, vilket gav ett strålande resultat! Förgräddade skalet och det blev hårt, som det ska bli, och höll således ihop istället för som annars bara verka som en barriär mot botten av ugnsformen. Jag skulle såklart ha tagit en bild innan vi tryckt i oss maten men vi var så glupska... Smaskens!


Gött å leva...

Jag njuter av stekande eftermiddagssol på balkongen och tänker ignorera mastodontmolnen som nalkas så länge det bara går... Ibland slår vädret en med häpnad, för ett par timmar sedan haglade det (stora som rejäla kikärtor till storleken!) och åskan dundrade friskt alldeles över oss. Folk i grannskapet fotade av sina hagelsnögubbar och plötsliga strandtomter, vilken kontrast mot solskenet nu! Vi har ägnat dagen åt hemmapyssel, tvättat soffklädsel, städat och bara hängt. Semesterlycka är att få sitta ner med en tidning, en kopp kaffe och läsa ostört från första till sista sidan. Imorgon väntas besök av E med familj, hoppas vädret överraskar på samma sätt då.


Bra flyt!

Det mullrar friskt här under dagen och när vi åkte mot Skärholmen var himlen dramatiskt blåsvart. Men några droppar var allt vi fick på oss, sedan idel sol, vi lyckades kryssa mellan ovädersmolnen! Här i Riksten hade det vräkt ner under tiden vi var borta och jag såg bilder från stan där det visst varit riktigt busväder... Vi stannade till hos E och hennes familj i Sätra för att fika, innan dess handlade vi i Skäris och sprang på M från Öppna förskolan-tiden, hon och maken hade köpt radhus i Rönninge, nästgårds från oss räknat. Trevligt att träffa gamla bekanta bara sådär! Dottern var tjurigare än vanligt när hon skulle läggas, och vid middagen försökte hon gömma sig bakom sitt legohus... Nu när lugnet lagt sig ser jag och maken på Lord of War på sexan, himla bra film med himla bra filmmusik. Ha en skön kväll, vad ni än gör!


Underbart är kort?

Vi hade himla fint väder på Gotland, hemmavädret är desto tråkigare. Vi har varit ute och hängt i lekparken, det ser dock ut som om eftermiddagen bäst spenderas inomhus... Vilken skitsommar det är i år! Maken har dragit på grillen och jag hoppas lunchburgarna hinner bli klara innan regnet återigen öser ner...


Semester hemma

Det är rätt skönt att ha en vecka hemma också, hittills har det ju blivit en vecka i Jämtland och 4 dagar på Gotland, och om en vecka susar vi ner till Varberg. Här regnar det. Men efter ett par dagar av fantastiskt väder på Gotland är jag rätt nöjd ändå, det finns nog en hel del att göra hemma också, som att röja bland kläder som blivit för små (dotterns) eller för stora (mina). Ska försöka få upp lite bättre bilder från mina semesteräventyr men så länge får ni nöja er med mobilbilder (för nu funkar appen igen!). Kram å hoppas ni har en finfin sommar!


RSS 2.0