Lite skit i hörnen gör väl inget..?

Imorgon får vi middagsgäster, varav en stannar tills på söndag. Det hade alltså varit fint om jag fått något gjort idag, städa av badrummet ordentligt (tog golvet för ett par dagar sedan, så lite duktig är jag), få undan klädhögarna i sovrummet och röja undan leksaker, ren tvätt och blandat bråte i vardagsrummet. Men jag lyckas inte åstadkomma något vettigt, har ockuperats av en gosunge som blir så arg och ledsen om jag lägger ner henne i sittern. Jag har gått på toa med henne i sele. Och nu får hon ligga här och gosa så får jag ta itu med städandet när maken kommit hem och kan avlösa mig...


Varje dag kan vara den sista...

Har lämnat stora fröken på förskolan och tar mitt kaffe på balkongen, gäller att passa på nu, snart är dagarna förbi då man kan njuta av somriga lata morgnar.

Lilla fröken var fasligt täppt i näsan i natt, runt kl tre stapplade jag ut i badrummet och lyckades hitta koksaltslösning till små barnnäsor, blev bättre men sedan fick jag halvsitta stora delar av natten/morgonen med henne på bröstet. Jag har knappt sovit något, inte förrän kl sju imorse blev hon så lugn att jag kunde lägga ner henne i nästet igen. Och vad händer minuten efter det? Jo makens alarm ljuder och hon vaknar...

Jag tror dessutom att vi börjat komma in i första klängperioden, så jag får troligen ha min lilla skrutt i sele på magen närmsta veckan eller två. Fördelen med att ha barn sedan innan är att man är beredd, jag kände mig otroligt maktlös ibland när storasyster hade sina "språng".

Igår kom första leendet, nacken blir starkare för var dag som går och innan man hinner blinka är väl den här också en treårig klätterapa med vilja hård som stål...

Nedan: första leendet, botaniserat i garderoben och hittat kläder som varken är för små eller stora - bra! Och så härliga balkongen som snart står inför vinterförvaring...


Äsch

Kanske inte så noga det där med "ledighet", jag är ju förälder och får GOSA obegränsat.

Härligt!


Föräldraledig

Förälder? Ja. Ledig? Nja, inte om vakna halv sex på morgonen och bistå pytteliten, städa kök, fixa med disk och tvätt och gå hemifrån för att lämna storasyster på förskola är detsamma som ledighet. När jag är ledig tar jag gärna sovmorgon, det kan jag ju drömma om! Men å andra sidan går jag ju och lägger mig vid nio-tio på kvällen nu så jag får hyfsat med sömn ändå. Igår var M ett mönsterbarn som bara väckte mig en gång under natten, inatt var hon inte alls lika tillfreds med tillvaron.

Sitter och andaktsfullt läser min DN, min nästnäst sista på ett bra tag, det är inte så glammigt att vara mammaledig, åtminstone inte på en deltidslön, så jag sade upp tidningen. Tillsammans med gymkortet som jag avslutade nyligen sparar jag in en femhundring i månaden, det blir en hel del på ett år...

Idag står det en enda sak på agendan: invänta hantverkare som ska ta sig en titt på vår fläkt. Igen. Han skulle komma mellan åtta på morgonen och fyra på eftermiddagen. Jag gillar verkligen när de har sådana där flytande tider... Tänk om jag sa så till mina patienter? "Kom hit någon gång under dagen, eventuell väntetid 7 timmar". Det har hänt att de inte dykt upp alls tidigare när jag felanmält saker i lägenheten, bara att hålla tummarna idag!

Är förresten glad över att jag inte tokrensat i garderoben, hittade igen ett till par byxor som jag kan ha tills dess jag kommer i mina pre-preggo-kläder! Tjoho!

Nedan: M passar på att ta sig en förmiddagslur, klart hon behöver det, man blir ju trött av att härja halva natten...


Mandelfrossa

Det farliga med att vara hemma är tristessen. När jag har tråkigt äter jag. Och överdrivet ätande är som bekant något förödande för figuren... Att vara mammaledig är mysigt men det är rätt dåligt med action när man har en inte ens 4 veckor gammal bebis.

Äter därför mandlar. Det är ju nyttigt. Och till detta en redig kopp kaffe.

Till lunch tog jag en härlig gammal LCHF-klassiker: en hel tallrik brysselkål och bea. Jag blev mätt men var fortfarande lite sugen, försöker alltså istället lura kroppen att den får smarrigt fika. Men det är mandlar, torra tråkiga mandlar.

Ska kila iväg och hämta I om en timma eller så, och kanske göra ett nytt försök att promenera. Storasyster var nämligen väldigt ledsen och besviken imorse över att inte få följa med!


Hög ambitionsnivå

Jag skulle ta en rejäl power walk idag. Laddade med en bra frulle, packade lite extra blöjor i lätt väska, tog på mig selen och efter lämning av storasyster gick jag iväg. Efter mindre än en kilometer var skavsåret på ena hälen ett faktum. Snöpligt. Gick hem igen. Får göra ett nytt försök med andra skor senare idag.

Veckans bästa (så här långt) är Baby Björn-selen jag nästan glömt bort att jag hade. Har den även inomhus, M sover som en stock när hon får vara så där riktigt nära hela tiden. Och jag får händerna fria, det är tex SÅ mycket lättare att hänga tvätt när man kan använda bägge händerna!


Vardag

Maken jobbar. Storasyster är på förskolan. Jag har hunnit vara förkyld ett par dagar. Och så åkte vi på långutflykt till Nyköping och Oxelösund i lördags.

Lilla skrutten sover bättre och bättre om nätterna. Jag lever annars i ett symbiosförhållande med tvättmaskinen, om någon undrar vad jag gör om dagarna. Så mycket mer händer inte här!

Förra veckan tror jag vi slog rekord i antal Ikea-besök. Igår plockade vi upp en ny bäddmadrass, efter att den gamla råkat ut för två bajsattacker (och den såg rätt sorglig ut redan innan, men vi lär oss av misstagen och köpte nu även ett madrasskydd). Tidigare i veckan kom vi hem med en liten bänk till dotterns rum, så nu är det mer eller mindre färdigt. Resten av lägenheten ser ut som ett bombnedslag dock, så jag har att göra tills på lördag då vi väntar gäster.

Har spikat datumet för jämtlandstrippen, jag tar ungarna med bil upp och ett par dagar senare kommer maken med flyg (återigen fullständigt vansinnigt av SJ att det ska kosta mer än dubbelt så mycket för ett mer miljövänligt alternativ, och att merparten av deras avgångar numera tar 8-9 timmar på sträckan stockholm-östersund istället för 5-6 som är det normala).

Valet idag står mellan att vara hemma och städa eller ta en promenad ner till Tullinge och plocka upp ett paket, köpa mjölk och kanske kika in på öppna förskolan. Jag är mest sugen på städningen, trots att det är fantastisk väder ute! Vore så skönt att kunna sätta sig ner och vila ögonen på rena ytor utan leksaker och högar av tvätt...


Genialt

Jag fick till och med ett erkännande vaden tvivlande maken. Spännband kan lösa de flesta kriser!

Dottern är lycklig över den extra golvytan att dansa på, och vi kan börja avveckla tältlägret i vardagsrummet. Nästan alla hennes drygt 7-8kvm är fri golvyta nu.


Familjen Superseg

Vi var på kräftskiva hos grannen igår, och kom inte i säng förrän framåt elva! Sicket slarvande! Idag har vi än så länge inte kommit längre än till lite ammande och sakta uppvaknande, storasyster kom yrvaket in för en stund sedan men släntrade tillbaka till sin säng skulle jag tro.

Lillasyster har sovit rätt bra i natt, själv hormonsvettas jag fortfarande massor och springer på toa om nätterna (antar att 1,5 liter alkoholfri cider gjorde sitt till också), men fick säkert ihop 2-3 timmars sammanhängande sömn!

Idag hoppas jag på en lösning på sängproblemet. Annars får vi ge oss ut på blocket och hitta en ny loftsäng...


Nästan som vardag

Vi tog en promenad upp till förskolan för att säga hej, och där blev hon kvar, stortrollet. Hon får nog gå imorgon också, träffa kompisarna och rasa av sig. Själv ligger jag till sängs med huvudvärken från helvetet, två Alvedon och två treo har inte hjälpt ett smack. Lilltrollet är dock snäll och sover, som tur är.

Igår hämtade vi en loftsäng köpt på annons, dock saknades en del viktiga delar så storasysters rum väntar fortfarande på att bli färdigt. Killen som vi köpte sängen av hade fått den av en kompis, och själv aldrig skruvat ihop den, så nu inväntar vi besked om den där mittbalken finns någonstans eller om vi måste söka rätt på en annan säng och demontera den nästan kompletta sängen i rummet...

Så länge ser hemmet ut som ett tältläger, lagom kul att visa upp på hembesöket från BVC, men å andra sidan kanske de bedömer andra saker än ordning och reda efter ommålning av äldre syskons rum!


Snart två veckor

Mindre vätska i kroppen - äntligen! Bebis är snäll, äter massor och sover rätt bra om nätterna. Vi gör inget speciellt, förutom projekt "fixa rummet" åt storasyster, som ska få ny färg på väggarna och så är vi på jakt efter en loftsäng till henne.

Jag tappar i vikt varje dag, men för att komma tillbaka till min tidigare form krävs mer fysisk aktivitet, längtar efter en joggingtur. Men det får vänta lite till, har fortfarande lite ont vid vissa rörelser och den ihållande molvärken.


Gosigt

Jag har en sovande bebis på magen. En mätt sovande bebis. Själv är jag lite trött, lite hungrig och framförallt svullen som en vattenballong.

Antar att Det är aningen fördröjt, utdrivningen av all överskottsvätska i min stackars kropp. Fötter och ben är stenhårda och gör ont när jag står, går, ligger, sitter och böjer lederna.

Men jag försöker hålla igång i vilket fall. Igår gick vi på kvällspromenad på flygfältet, och jag blir allt rörligare i det vardagliga. Kliva ur sängen är fortfarande en visst projekt och jag kan inte lyfta ner tallrikar från skåpen i köket tex, men i det stora hela känns det helt ok.

Ska försöka få liv i mina stora bebisar nu (storasyster och maken), så att vi får något gjort idag. På agendan står dejt med E i Liljeholmen, hitta tofflor till maken, ringa BVC angående lillasyster och plocka lite med tvätt.

https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a49606ee0b04875fc9.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a49606ee0b04875fc9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a49606ee7b9acaa2c3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a49606ee7b9acaa2c3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a4ddf2b30f4fc5ae6c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55a4ddf2b30f4fc5ae6c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55c7e087c357fd20c71d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55c7ddf2b30e6dce95ca.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_51ff55c7e087c3586637eaf9.jpg" class="image">


28 grader i skuggan

Vi vet inte riktigt vart vi ska ta vägen, varmt ute och varmt inne. Storasyster rastlös, lillasyster varm och gnällig. Själv har jag så svullna fötter och ben att det gör ont att stå och gå, samtidigt som jag måste försöka göra just det för att minska risken för blodproppar.

Maken tog med sig storasyster ut till lekparken, vi sitter kvar inne och inväntar avfärd mot Södertälje sjukhus runt kl 15.

Storasyster vill sin lillasyster väl, försöker underhålla henne när hon är gnällig och vill visa alla sina fina saker. Inte så lätt att förstå för en 3,5-åring att två dagar gammal bebis inte kan leka och greppa saker... Men annars fungerar det bra så här långt, jag får assistans med att hämta napp, handdukar och filtar, och det gosas och pussas för fullt!


Hemmahäng

Lillasyster åt och sov, vaknade och åt lite mer, och sover nu på maken ute på balkongen. Där det är som skönast en varm dag som denna!

Mina föräldrar åkte tillbaka till Jämtland idag, vi ska också försöka ta oss upp nu under augusti men min mage måste få läka lite mer innan det blir någon långkörning, känner av varje litet gupp. Och lillan har blivit rätt gul, så jag antar att vi blir hemma på solbehandling för henne ett tag, ska tillbaka på kontroll under eftermiddagen så får vi se vad barnläkaren säger. Tydligen är det större risk att barnet får gulsot med min typ av blodgrupp.

Är oerhört lättad över att amningen fungerar precis dom den ska trots att jag blev snittad, kan ju annars ta lite längre tid visst att få igång produktionen då. Ingen baby blues heller så här långt, och jag har inget jättebehov av värktabletterna, känns som om det är ett fasligt flyt. Det enda som är uttalat jobbigt är att ta sig upp ur sängen, men även det går bättre och bättre, plus att jag för varje gång kommer på någon teknik som är lite bättre än den förra...


Systrar

Vad fina de är, storasyster och lillasyster!


Här går det undan!

Jag är det medicinska undret här på BB, hemgång inom 36 timmar efter snitt, att vara pigg och väldigt rörlig hör visst inte till vanligheterna. Lycka, lycka, lycka!

Får med mig recept på lättare smärtlindring men skulle nog nästan klara mig på bara Alvedon och kornkuddarna för lite magknip.

Det ska bli så skönt att komma hem, för tiden går så sakta här. Har nog gått någon kilometer idag i korridorerna (varit på språng sedan kl 05), och tiggde till mig frukost innan serveringen egentligen öppnade.

Södertälje sjukhus var en tiopoängare, blir det fler barn så tänker jag föda här igen!


Så var vi fyra

Ja det blev ju inte som vi tänkt oss. Akutsnitt. Men nu mår vi alla bra, storasyster är mäkta stolt och har varit på besök tillsammans med mormor och morfar. Nytillskottet har fått kläm på det här med amning på en gång och är så här långt rätt nöjd med livet!


RSS 2.0