Sömnlös...

Hade precis somnat till när jag väcks av att maken är inne hos dottern, som panikgråter. Hon har kräkts i sängen och är klädd i spya, bär ut henne till badrummet och på vägen kräks hon ner mig också. Adrenalinpåslaget att försöka tvätta av sig själv och barnet utan att väcka hela Tullinge är inte att leka med, jag kan absolut inte komma till ro nu. Om fyra timmar ringer väckarklockan och jag måste in till stan för att boka om mina patienter, sedan får jag åka hem igen och lösa av maken så att han kan ta sig iväg till sitt jobb. Hoppas hon mår bättre imorgon, och får sova i natt. Mammas lilla hjärta, hon får sådan panik av att kräkas. :(

Midsommar är över...

Vi gjorde inget speciellt, åt lite sill och potatis, åkte till Grödinge och lyssnade på en spelman som körde igenom alla låtar det dansades till runt stången. Sedan fick dottern rida på en ponny, efter närmare en timme i kö, så salig hon var!
 
Blev grillmiddag på kvällen och film, the Descentants med George Cloony, himla bra film tyckte jag, i sin enkelhet.
 
Igår sken solen och det var varmt och skönt. Idag är det grått grått grått, regnade under natten och om det inte vore för att allt är stängt vore det en perfekt dag att dra fötterna efter sig på IKEA eller något annat shoppingpalats.
 
Jag gillar mer att blogga i stunden, med telefonen, men eftersom min app fortfarande inte fungerar så får jag använda datorn. Fortsätter den att inte fungera, appen alltså, överväger jag att flytta någon annanstans. Men jag säger till, så får ni hänga med! :)
 
Nu lite bilder från denna helg och förra, kram på er och hoppas ni haft en kul midsommar!


Midsommarmaten i sin enkelthet
Finaste ungen i världen, bullälskaren, på Grödinge bygdegård
Dottern på hästen Markoolio, första ridturen någonsin!
Förra helgen åkte vi till Nordiska Riksmuseet och tittade på dinosaurier och massor av andra spännande (om än ej levande) djur
På vägen hem, efter middag på TGIF med M&L, stannade vi till på PoP där det inhandlades ny jacka och en mössa, med maken handlade mat fick dottern sitta i skuffen och testa sin nya huvudbonad

Störigt

Min app har slutat fungera, det är mycket mycket irriterande. Så jag har inte gått och dragit något över mig, även om det känns som om det skulle behövas ibland, nej jag är bara lite handikappad utan min app.

Ser fram emot en lugn midsommarhelg, som avrundning på en intensiv jobbvecka med massor av övertid (som idag, 1 tim och 15 min för att hinna med alltför fullbokad tidbok, reception, steril och mängder av telefonsamtal). Nästa vecka kommer mamma ner, jag kör sista passet på Nybrogatan och SEMESTERN börjar!

Vad ska ni göra i sommar?

Lugnt och skönt

Dottern är lite gnälligare än vanligt men hostar mindre, maken är inne på tredje dagen på kåvepenin och börjar bli sig själv igen. Skönt!

Idag kan vi fira två lyckade "pott-försök"! Ser fram emot en sommar då vi slutar med blöjor, dottern sov utan i natt men jag hade lagt i ett kisslakan, fast det kom inget, en maskin mindre att tvätta. Vi får väl börja så, och se till att hon får kissa på pottan på morgonen. 

Hur har ni andra rutinerade mammor & pappor fått era ungar blöjfria? Några bra knep? Dotterns bästis (som tyvärr flyttade härifrån med sin mamma till Värmland i veckan) på förskolan fick ett fint klistermärke varje gång hon gått på toan istället för att göra i blöjan. Tveksamt om dottern skulle nappa på det dock.

Sitter och suktar efter sommarstuga, så skönt det vore med egen gräsmatta dagar som denna. Men det får nog vänta ett år minst, så att vi fått ihop till en kontantinsats, vilket inte är någon jättesumma förvisso om man kan nöja sig med en kolonstuga på runt 30kvm tex. Drömma drömma drömma... :)

Det här längtar jag efter!

Jag var riktigt ledsen på vägen hem, kände mig lite snuvad på Gotland, samtidigt som min familj såklart går före alla jobbresor i världen. Men det kompenseras av att vi bokade en semesterresa till Kneippbyn på Gotland i juli, dottern blev alldeles till sig över att hon kommer få träffa Pippi och se Pippis hus! Det kommer dessutom bli vår första semester som inte spenderas i Varberg eller Östersund, så vi slog på stort och bokade en egen liten stuga. Familjemys!


Hem och vabba

Maken är jättesjuk och dottern är så där lagom sjuk, så jag åker hem och vabbar istället för att ta mig till Visby idag. Om flyget gått som det skulle hade jag inte kunnat ta mig hem, tur i oturen men jag hade verkligen sett fram emot den här resan. Det är såna här gånger man önskar att ens kontaktnät var lite närmre.

På pendeln läser jag Mons Kallentofts senaste som jag passande nog köpte på flygplatsen igår, var rädd att inte hinna öppna den men nu har jag gott om tid, är inte hemma förrän kl 9.

Jag fick ju egentligen den sista flygbiljetten till det senare planet, eftersom de hade drygt 30 restplatser, gav den stolen till tandläkaren som äger huset vi skulle ha bott i, så hon kunde åka ner och förbereda.

Det finns nog en mening med allt ändå.


Så blev det en natt i Nynäshamn istället för Visby...

Vårt plan hade krockat med en fågel. Det var vad ryktet sa i alla fall. Så vi fick tillbringa hela kvällen på Bromma flygplats istället för en restaurang i Visby och morgondagens kurs kommer vi missa eftersom vi nu är tvungna att ta båten. Det hela kändes som en parodi.

Menmen, jag kommer kunna sträcka ut armar och ben i alla fall, dubbelsäng för mig själv!


Packa väska

Imorgon åker jag med jobbet till Gotland, flyget går kl sju, så jag hinner inte hem efter jobbet, så allt måste fixas nu! Borde ha en lite lite större resväska bara, ska bli spännande att se om allt verkligen går ner... Snyggskor, joggingskor, sängkläder, handduk och sedan var det nästan fullt!

Körde nya jackan i tvätten, upptäckte att den torrfällde och så kul är det ju inte med blå ränder på kläderna. Nu väntar jag bara på en tröja och två par byxor, sedan ska jag försöka få igen väskan...


Blåsigt va're här!

Det blåser friskt, vi håller oss nog inomhus fram till avfärd... Nu är alla barnen och hälften av oss vuxna förkylda, inte sommar alls, tycker jag!

(man kan ta bilder genom kikaren!)


Spring i benen på västkusten

Så härligt att kunna rusa runt på gräsmattan med kusinerna! Lite sol, lite regn och lite blåst här på Getterön. Synd att helgen är så kort, imorgon eftermiddag styr vi kosan norrut igen. För mig innebär det i stort sett bara att packa om väskan sedan, fem dagar på Gotland väntar. 11 arbetsdagar kvar (jag räknar inte resan till Gotland som riktigt arbete) innan det är dags för semester...


Svamp?

En söt svamp, som från Super Mario. Det var makens omdöme när jag kom hem från frissan. Han är snäll han...

Ska köra någon maskin tvätt till och försöka få lite ordning i köket, så blir det trevligare att komma hem igen på söndag kväll. Dottern har ätit pasta, yvigt. Sanering är ett måste!


Nu är det nära...

Sommarkläderna är inhandlade. Semesterplanerna någotsånär lagda. Och håret fixas NU! Undrar om jag kan få in någon spännande radiokanal med all aluminium i skallen..? ;)

Nu ska bara förkylningen väck, för det är INTE sommar att ha hosta och snuva. Men jag överlevde arbetsdagen, ville verkligen dit idag för att hinna ge C en sommar- och lycka till med allt spännande-kram inför hennes avresa till Kina där en lillebror väntar på att ansluta till familjen! Vilken lycka!

Imorgon brummar vi ner till Varberg över helgen, hoppas på lite solglimtar mellan skurarna. Dottern ska få kusinbusa massor och jag ser fram emot frisk havsluft...


Nya kunskaper

Nu vet jag hur innandömet av min blippbilnyckel ser ut. Man ska inte tvätta sina bilnycklar i tvättmaskinen. Himla tur att den andra knippan lagades när jag lämnade in bilen sist...


Sommaren är åter!

Efter en vecka av idel regn, blåst och kyla verkar det som om solen bestämt sig för att komma tillbaka. Det ska jag fira med att jobba över!

Är lite småförkyld men vid gott mod, semestern hägrar... I helgen åker vi ner till Varberg en snabbis, nästa vecka är jag på Gotland med jobbet onsdag till söndag, midsommar är helt oplanerad och veckan därpå kör jag mitt allra sista jobbpass på östermalmsjobbet. Och sedan har jag FEM veckors semester, härligt!


RSS 2.0