Så här en tid efteråt...

Ja nu är ju dottern 15 månader gammal men när jag läste det här inlägget hos Underbara Clara så minns jag så väl hur det var. Man skulle vara glad och tacksam, mest glad, hela tiden själaglad och överlycklig. Men det är ju en så oerhört stor omställning att bli förälder, mamma. Och vi hade det ju lite kämpigt innan, foglossningen från helvetet och ett år innan dess förlusten av en liten ängel (sådant är ju också rätt tabu att prata om). Det tog ca 6 månader efter förlossningen innan jag skrattade på riktigt för första gången.

Men nu är jag en lycklig mamma, nu när jag lärt känna den här underbara personen som är min dotter, den lilla obstinata skitungen som äter kritor, älskar hattar och halsdukar och som ger oss de underbaraste blötpussarna i världen!

Det är vardag igen. Vardag.

img_1920 (MMS)

Det är vardag igen. Vardag. Slog nytt gångarrekord mellan NK och spår 13/14 på centralen, 8 svettiga minuter. Hemma väntar en obstinat dotter, en slutkörd man och en hel del tvätt och städ. Arbetsdagen? Fullständigt kaos, ingen sköterska på plats och miljoner saker att göra utöver mina ordinarie arbetsuppgifter. Två dagar kvar till helg, känns rätt lagom! Hur har er dag varit?


En ensam kopp kaffe och dotterns flaska me...

img_1247 (MMS)

En ensam kopp kaffe och dotterns flaska med vatten. Maken, familjens stora sjusovare, ligger alltjämt och trynar vidare. Igår inhandlades cykel till maken samt en oerhört flashig cykelsits till dottern (när jag var liten fanns inga ställbara rygglägen eller mjuka sitsar, nej orange hårdplast skulle det vara!), dock hade de inga hjälmar i rätt storlek så nu håller jag tummarna för att babyland har öppet så att vi kan bege oss ut på tur tillsammans! Fast först måste jag nog ha en ny slang till bakdäcket på min cykel också...  Igår var vi till Lida, en nätt promenad på drygt en mil tur och retur, genom skog och över öppna fält. Vi njuter verkligen av att bo ute på "landet" numera. Det är tyst, med undantag av barn som leker och grannar som också njuter av vårvärmen, inga stadsljud. Det är liv här, man hejar på grannarna, det grillas och umgås, folk sitter ute och dricker kaffe. Inte alls så där instängt och sterilt som när vi bodde i ett åttavåningshus och på sin höjd mötte någon granne i hissen. Drygt 1,5 år efter att vi flyttat in sprang jag på en mamma jag kände igen från öppna förskolan, det visade sig att vi bott i samma hus hela tiden utan att träffas. Nej tack säger jag nu, den här radhuskänslan är så mycket bättre! I eftermiddag blir det picnic med en annan familj, resterna av påskmaten ska ätas upp och barnen ska få springa av sig!


Så var denna lördag också snart till ända....

img_6607 (MMS)

Så var denna lördag också snart till ända. Slötittar på en Stålmmannen-film med maken, hunnit se Facebook-filmen också sedan de sista gästerna begett sig hemåt i den ljumma vårkvällen. En orgie av mat, så skulle denna dag kunna beskrivas! Jag bakade kuvertbröd, gjorde silltårta och västerbottensnittar, en varm potatissallad och chilimarinerad lax, ägghalvor med räkor och maken gjorde filorullar med spenat. Till efterrätt blev det lime- och kokostårta med marsipankycklingar. En lyckad dag med goda vänner! Och städningen? Maken for fram som en virvelvind med dammsugaren, organiserade och plockade med grejer så lägenheten var i toppskick när gästerna anlände! Nu är det snart dags att natta, imorgon väntar mer pyssel, och förhoppningsvis även en del vila och njutning...


Idag (om 5,5 timmar) kommer gästerna, då s...

img_3078 (MMS)

Idag (om 5,5 timmar) kommer gästerna, då ska hemmet vara städat och maten lagad... Tjoho, en kamp mot klockan men på något underligt sätt så brukar vi alltid klara av det ändå! Min lilla armé av kycklingar saknar bara näbbar iaf... Glad Påsk!


Tillbaka i södern igen och jag ägnar min m...

img_9386 (MMS)

Tillbaka i södern igen och jag ägnar min morgon åt att låta dottern ge utlopp för sin kreativa ådra. Hos mormor och morfar blev hon fast, nu ritas det för glatta livet, massor av fina streck i regnbågens alla färger! Äntligen kommer mina gamla färgpennor till användning igen!


En härlig eftermiddag på balkongen med mak...

img_0516 (MMS)

En härlig eftermiddag på balkongen med maken och dottern. Grannflickan blåser såpbubblor och fåglarna kvittrar. Äntligen vår i Stockholm också. Imorgon åker hela familjen upp till Jämtland, ser verkligen fram emot lite semester!


Min man är den försmådda hemmafrun. Jag ön...

Min man är den försmådda hemmafrun. Jag önskar att jag/vi hade råd att jobba mindre men verkligheten är en annan. Är det så här det känns att vara man, alltid vara sist från jobbet och hela tiden ha ett gnagande dåligt samvete över att tiden aldrig räcker till för familjen? Kanske inte bara gäller män förvisso men i regel är de oftast huvudförsörjare. När maken surt påpekar att jag är sen hem igen blir jag bara ledsen, han är arg på mig för något jag inte kan påverka. I nästa liv får jag väl skaffa mig ett jobb med generösa flextider... Suck.


Som vi åt igår... Idag håller jag igen lit...

img_6274 (MMS)

Som vi åt igår... Idag håller jag igen lite! Solen skiner och det känns nästan som lite sommar i luften!


Vilken dag! Lite sömnigt innan lunch men d...

img_2777 (MMS)

Vilken dag! Lite sömnigt innan lunch men desto mer fart och fläkt  under eftermiddagen. Imorgon blir det workshop och sedan lite ledig tid innan det är dags för hemfärd. Har kört lite face-time med familjen, började nästan gråta när jag såg min lilla plutta... Men först ladda på rummet inför kvällens middag! Ha en fantastisk lördagskväll allihopa, för det ska jag ha!


Sen afton och jag sitter och jobbar...

Tar sällan med mig jobbet hem. Bor ännu mer sällan på hotell. Så nu slår jag på stort och jobbar på hotellet, skriver lite journaler och vid närmare eftertanke borde jag gå igenom centralupphandlingen igen och se om något mer måste beställas innan köpperioden går ut.
Inte så inspirerande läsning.

Men jag kan berätta att jag åt en helt okej hamburgare med lite för salta pommes nere i hotellbaren tillsammans med övriga i sällskapet som ska deltaga i kongressen i helgen. Och drack en mineralvatten. 50% snålhet, 50% trötthet.

Maken ringde och berättade att dottern numera kan äta mat med sked, alldeles själv. Lite ledsen över att jag missar en sådan grej, men jag kommer ju inte kunna uppleva alla hennes "första gången-grejer", lika bra att vänja sig helt enkelt.

Imorgon bitti siktar vi på en powerwalk på morgonsidan, bor mittemot Liseberg så det finns lite fina omgivningar att gå omkring i, sedan väntar hotellfrukost, registrering och förhandlingar samt gruppsamtal angående ämnen jag borde ha läst på mer om...

Sov gott allihopa!

Utsikten från hotellrummet i Göteborg! Skö...

img_7672 (MMS)

Utsikten från hotellrummet i Göteborg! Skönt att vara framme efter en lång resa med förseningar. Saknar mina två bästa människor men ser fram emot en intressant helg! Nu ska vi äta lite och sedan kanske ta ett glas vitt?


Få saker gör mig så gråtmild som inställda...

img_7046 (MMS)

Få saker gör mig så gråtmild som inställda tåg efter en alldeles för lång arbetsdag... Buss runt halva norrort och sedan t-bana en bit innan det förhoppningsvis är dags för pendel är inte alls vad jag planerat denna eftermiddag! Ge mig en teleport NU.


Dagens lunchlektyr. Blivit fotograferad ti...

img_4780 (MMS)

Dagens lunchlektyr. Blivit fotograferad till någon artikel och har drivor av pappersarbete kvar innan dagen är slut... Men nu är det bara ett dygn kvar till avfärd, fortfarande nervös över hur det ska gå att vara utan mina älsklingar till på söndag?!


Äntligen verkar jag ha kommit i fas med li...

img_3672 (MMS)

Äntligen verkar jag ha kommit i fas med livet igen, den allra mest bedövande tröttheten infann sig faktiskt inte idag! Hann till och med äta frukost! Nu är det dags för jobb, ha en bra dag allihopa! :)


Läser senaste numret av Mama medan jag vän...

foto041 (MMS)

Läser senaste numret av Mama medan jag väntar på att min spenatsoppa kokar upp. Gillade artikeln om Åsa Vilbäck, igenkänningsfaktor. Blir sen middag idag eftersom vi tog en tur till Bauhaus och köpte lite grejer. Guuuud så trött jag är, tidig nattning för mig ikväll!


Såg just årets första tussilago! Nu ÄR vår...

Såg just årets första tussilago! Nu ÄR våren här, på riktigt! Härligt att solen också valt att visa sig, lagom till arbetsveckan när jag ändå inte har tid att njuta av den...


För sisådär 8-10 år sedan köpte jag founda...

foto034 (MMS)

För sisådär 8-10 år sedan köpte jag foundation från FACE, stort misstag, var som att ha på sig en lermask hela dagen. Blev avskräckt och först när jag för någon vecka sedan fick ett prov hem med posten (minns ej vilket märke, bara att det var lite väl dyrt i butik) blev jag frälst igen, den här foundationen är matt, mjuk och känns inte, lätt att applicera (jag använder fingrarna) och framförallt ser det snyggt ut. Inhandlades på Kicks för ca 155 kr. Rekommenderas starkt!


Och vips hade vi ännu en ny möbel!

Nu börjar vardagsrummet kännas rätt komplett, åkte iväg och köpte en skänk/sideboard på blocket-annons, var lite otäckt att köra i rådimman men det gick bra och den ser SÅ snygg ut i vardagsrummet. Maken fick upp guldspegeln ovanför den och plötsligt hade vi ett helt nytt rum. Är verkligen nöjd! Dessutom fick vi plats med alla saker från vitrinskåpet och mer därtill.
Den gamla bokhyllan (en Billy från ikea med vitrin i övre halvan) fick flytta in i sovrummet och husera cd-skivor, pryttlar mm. Ska byta ut dörrarna dock, vitt blir bättre där inne eftersom vi vill ha just sovrummet rätt avskalat.

Lite mörkt nu, annars hade jag lagt upp en bild, kan knycka den från blocket så länge:


Lite trött på chabby chic...

Är det bara jag som lessnat på chabby chic? Som tycker det gått lite inflation i att smeta på vit färg, skava av lite och sedan sälja ett loppisfynd som ursprungligen kostat en femhundring för tio gånger så mycket och kalla detta för en unik stil? Vi har varit på jakt efter ett mindre skåp/buffet/sideboard en tid men det är svårt att hitta rätt, mycket för att de redan är nedkletade med vitfärg och i värsta fall står det "visa" väggord/dekorord på dem. Jag tycker det är så fruktansvärt klyschigt uppenbart att sätta "Carpe Diem" på köksväggen t.ex. Vi fick väggord i bröllopspresent i somras, "njut av varje minut", som vi (o)passande nog satt på toaletten, hade inte hjärta att slänga dem, för tanken var ju god men de passar inte in någon annanstans i vårt hem. Å andra sidan är jag stark motståndare till tryck på kläder, kuddar, porslin etc också.

Men tills chabby chic dör ut får jag fortsätta klicka mig fram i begagnatdjungeln och hoppas på något oförstört fynd...

Söndagsshopping i förortsgallerian

Nästa helg ska jag, i egenskap av styrelseledamot i lokalföreningen, iväg på kongress för mitt fackförbund. Alla andra, tycker jag, ser så vuxna och professionella ut. Så idag tvingade jag maken och dottern att hänga med på en förvisso snabb runda i närmaste gallerian (mindre än två timmar inkl transport t/r, shopping och fikapaus), det resulterade i en blåvitrandig figursydd holkärmad skjorta, en gammalrosa kortärmad top med lite volang över ärmarna (båda från H&M) samt en svart figurnära kavaj med trekvartsärm från KappAhl, till detta kommer jag ha mina nya Levis-jeans (stretch slim-fit, finns på bl.a MQ och JC) samt ett par skor med lite klack (mina älskade softwalk-skor inhandlade på Eurosko för ca 2 år sedan).

Ska försöka få ordning på håret också, orkar dock inte klippa mig, det kanske jag istället gör lagom till Boston-resan (jobb) i maj. Funderar på att göra lite nya slingor, fast det är lite jobbigt när man har långt hår...

Jag både ser fram emot resan och bävar lite, kommer jag klara av att vara borta från mina älsklingar en hel helg? Har hittills sovit ifrån dottern EN gång, och det var då jag var tvungen att göra en blixtvisit i norr för ett tag sedan. Men någon gång ska ju vara den första, tids nog kommer hon ju flytta hemifrån, skaffa egen familj osv osv osv.

Bilder på kommande helgs look kommer nästa helg!

Nattlektyr

foto020 (MMS)

Läste "Vindens skugga" för ett par veckor sedan och blev hänförd. Fantastiskt språk och en välberättad historia. Mina förväntningar på "Ängelns lek"är mycket höga, men än har jag bara hunnit ett par kapitel och det blir inte så många sidor i natt. Är ju gammal numera (samt småbarnsförälder) och kan med all rätt slänga mig med utryck som "det är ju en dag imorgon också"...


Länge har de väntat..

Men nu äntligen ska de få användas, de söta ljusmanchetterna som jag fick av mamma för jättelänge sedan. I år ska jag för första gången på ca 10 år fira påsk i mitt eget hem, vi hade tänkt oss en påskbuffé tillsammans med vännerna och bara njuta av ledigheten utan att flänga runt till släkten.

Jag har tjyvstartat lite, det vet jag. Men man blir ju så glad av blommande påskliljor!



Bästa pysselklappen

foto113 (MMS)

Tack snälla mamma och pappa för den här julklappen. Så himmelskt skönt att slippa en symaskin som låter som en jetmotor och där det ideligen trasslar sig. Hugin rest in peace. Tyget är ikeas FREDRIKA.


Nyaste möbeln i hemmet

foto110 (MMS)

Testar att lägga upp en bild på senaste fyndet från IKEA, Liatorp, som maken kämpade med igår kväll. Äntligen har vi tekniken på plats (har sedan flytten använt dotterns expedit-ikea-hylla) och kan titta ikapp på alla våra serier. Längtar efter nya avsnitt av Greys anatomy, Fringe och The mentalist!


Gardiner beställda!

Det blev de här våriga gardinerna:
http://www.jotex.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42588&productId=298540&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=
Och till påsk får de här fina gardinerna sitta uppe:
http://www.jotex.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42588&productId=261013&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=
Vad tror ni, lite vår-feeling nu?

Äntligen helg

Som jag sett fram emot en helg hemma. Mysa med familjen. Men allt går inte riktigt min väg, maken har åkt på någon mässa (ja det är klart att jag inte tänker hindra honom från att lämna hemmet då han är isolerad ute i skogen hela veckorna), dottern är obstinat och gråter/skriker/kinkar så fort hon inte får mat/en bok läst för sig/slå på mamma. Själv är jag dunderförkyld, alternativt fått en överdrivet jobbig start på pollensäsongen.
Men om man ska se saker från den ljusa sidan så sov ju dottern i sin säng hela natten. Och jag fick sova till från ca kl 22 till nästan kl 9, minns inte sist jag sov så länge i ett svep, kan ha varit någon gång i början av graviditeten (dvs för ca 2 år sedan). Inte undra på att man känner sig sliten liksom...

Läser inredningsbloggar, passar på nu när dottern sover, försöker piffa upp här i nya hemmet men det är lite svårt när det fortfarande dräller av flyttkartonger. Maken gjorde dock en stor insats förra helgen för att snygga upp här hemma. Fattas gör: gardiner i köket (kommer nog beställas från Jotex, de är nästan ensamma på nätet om att ha ett hyfsat utbud av gardinkappor), gardiner i dotterns rum (börjat sy dem men inte så lätt när man blir avbruten av en arg liten tjej hela tiden), vitrinskåp, alternativt sideboard eller ett nätt hörnskåp samt lite bättre ordning i gäst-/arbetsrummet. Gärna lite mer ljusa och våriga textilier också, fast den där blommiga vintageduken i köket är ett steg i rätt riktigt. Blir lite avis på  Underbaraclara som får till det så himla fint hemma med så enkla (?!) medel. Mina projekt blir ofta ställda i ett hörn och förträngs.

Over and out för nu, ska fortsätta sy gardiner lite medan lugnet består!

Välkommen till min nya blogg!

En så'n där blogg. Vore det nå't det?

 

Jag har ju faktiskt bloggat förut, i perioder, och behovet av att uttrycka mig själv i ord är stort, det skrivna bevaras och tankarna flyger iväg.

 

Det är vardag och helg, glada dagar, arga dagar och ledsna dagar. Lite som livet är, upp och ner. Så får vi se hur länge jag faktiskt håller på med den här bloggen, om någon läser över huvud taget?!


RSS 2.0