Lite serier får avrunda en lång dag. Dotte...

Lite serier får avrunda en lång dag. Dottern somnade tidigt, magsjuk som hon verkar vara av kaskadspyorna i bilen att döma... Lilla lilla gumman. Med världens finaste fötter, det måste ju vara bland det gosigaste som finns, varma små barnfötter! Har världens gosigaste unge helt enkelt! :)


Dagar som denna...

...skulle man ju önska att man kunde vara ledig! Vackert väder, solsken och det ska visst vara rätt varmt också. Men här sitter jag, känner inte att tiden räckte till den här lunchen för att gå ut på promenad men förhoppningsvis kan jag kompensera det i helgen, färre ikea-besök och fler utepromenader!

Vad ska ni göra i helgen?

Så mycket att göra, så lite tid... Med hjä...

img_6393 (MMS)

Så mycket att göra, så lite tid... Med hjälp av maken avverkades nästa hälften att tvätten igår, men det ser ut som om jag har att göra hela fredagskvällen också, om jag inte somnar med dottern som vanligt. I bakgrunden syns mattan, visst gör den sig bra här inne på badrummet?! Ännu bättre utan tvätthögar dessutom... Nu ska här duschas, ätas ägg och drickas kaffe - och vara utanför dörren om senast 27 minuter. Full fart!


Sen middag på gång... Ikväll blir det färs...

img_5434 (MMS)

Sen middag på gång... Ikväll blir det färsbiffar med fetaost och lite soltorkade tomater. Grämer mig lite att vi inte handlade på vägen hem, lite sallad till salladen hade ju inte varit så dumt, nu får det bli en tomat-paprika-gurka-mix idag igen!


Vilken tur jag hade idag! Imorse sällskap ...

img_1148 (MMS)

Vilken tur jag hade idag! Imorse sällskap av kompis och nu sitter jag här med maken, på tåget på väg hem för ett uppföljningssamtal på förskolan. Så får vi veta lite mer om hur dotterns dagar ter sig där! Sedan väntar en kväll vid maskinerna... Tvättberget har återigen växt sig enormt och varken jag eller dottern har rena kläder, hon pga det eviga kladdandet och jag pga den eviga viktpendlingen, vilken medför många kläder i många storlekar och nästan inga som sitter bra just nu. Om sisådär 15-20 kilo (kommer nog ta ett år, om jag inte helt magiskt lyckas speeda upp viktnedgången) kommer jag kunna köpa nya kläder en masse och se riktigt snygg ut i dem. Det ser jag fram emot!!!


Ett öppet meddelande till alla muppar. Det...

Ett öppet meddelande till alla muppar. Det går absolut inte snabbare för att ni håller dörrarna för att NI ska hinna med tåget. Det enda som händer är att min nästan-chans att hinna med mitt tåg försvann helt. Så kom igen nu muppar, repetera efter mig " jag sinkar andra med mitt beteende och lovar sluta upp med detta bums!". Säg detta 10-15 gånger högt så kanske det förvandlas till sanning även för dig, mupp.


Kaffe, ägg, bacon, dagens tidning och mys ...

img_7360 (MMS)

Kaffe, ägg, bacon, dagens tidning och mys med tänt ljus. Bra start på en dag jag hoppas blir mindre körig än gårdagen!


Spelar Kinect med maken och svettas som en...

img_8162 (MMS)

Spelar Kinect med maken och svettas som en liten gris efter allt hoppande och flaxande! Vad hände med lugna kvällsaktiviteter som kortspel och TP..? :)


Äntligen en ny plånbok! Och den är nästan ...

img_4041 (MMS)

Äntligen en ny plånbok! Och den är nästan på pricken lik min förlorade plånka, bortsett färgen... Skönt! Nu ska jag ta med mig mitt lilla troll hem, sköta om hennes finger med koksalt och alsolsprit, och åka ner till Tumba och hämta nya körkortet, så är kortsamlingen komplett igen (och passet får stanna hemma i lådan).


Jag kanske överreagerar men är det verklig...

Jag kanske överreagerar men är det verkligen nödvändigt för folk att ta tag i dotterns vagn när de går förbi? Trots att det är ungefär två meter till nästa "skrymmande" föremål... Jag går ju inte och pillar på deras saker när jag går förbi, är det mer ok att ta tag i en vagn med ett sovande barn (som riskerar vakna) i än andra privata saker? Har suttit på Tullinge VC i drygt 40 minuter nu, verkar vara rätt lugnt här, vi och en annan patient i väntrummet men det ser ut som km vi blir sittandes ett tag till...


Det går visst glupska ungar på förskolan! ...

Det går visst glupska ungar på förskolan! Dottern har blivit biten i fingret så nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen hör av sig så att vi kan boka tid för kontroll av fingret, en av mina kortaste arbetsdagar på länge... Det värsta med det här stressandet är att min IBS obönhörligen sätter igång, ingen diet i världen kan rå på min stressmage. Nåväl, om en halvtimma är jag hemma och min fantastiske kollega tandläkaren tog på sig mina behandlingar idag, inte alla hygienister som får den hjälpen av sitt team!!


Vilken natt, vilken morgon... Dottern verk...

Vilken natt, vilken morgon... Dottern verkar tro att sova och karatematch är samma sak, så trots att jag ju faktiskt lägger mig i tid så är jag helt slut på morgonen. Och så vaknade maken med migrän, så jag fick stressad paniklämna dottern, storgråtandes, och sedan rusa hem igen för att ta bilen till stationen, hittills en halvtimma sen (nu rullar mitt ordinarie tåg in på centralen och jag står på perrongen i Tullinge). Dottern har för övrigt blivit anglosaxifierad och kallar mig numera för "maaamie", underligt, men bra uttal för att vara 20 månader gammal... Kan även konstatera att 20 minuter senare till infartsparkeringen kan innebära ingen parkering men lyckades knipa en av de sista. När jag vanligtvis parkerar är den nästan tom. Nu ska jag läsa Metro och pusta ut...


Måndag. Måndag. Efter gårdagens kamp med t...

Måndag. Måndag. Efter gårdagens kamp med trotsiga dottern som drog en ljuslykta (bröllopspresent) i golvet och var allmänt stökig är jag så trött, klev upp 20 minuter senare än jag borde kliva upp och mina frukostmarginaler utraderades helt. Dessutom smakade kaffet blä, kanske beror på att jag sköljt med såväl Listerine som Hexident rätt friskt och det kan ju påverka smaken. Ser redan fram emot helgen, en helg utan fullspäckat schema, för hur trevligt det än är med besök och kalas så blir man liksom mentalt bakis dagen efter. Jag behöver verkligen lugn och ro på helgen, eller så är det en kombo med allt annat som känns snurrigt just nu..?


Maken spelar spel (hans födelsedagspresent...

Maken spelar spel (hans födelsedagspresent till sig själv, eftersom jag inte köper saker han vill ha utan snarare saker som överraskar honom) och dottern är obstinat (slår på saker, tar sönder saker, knycker saker, slänger saker omkring sig). Den här helgen har flugit iväg! Och likaså har lönen försvunnit från kontot, den här månadens pimpning av hemmet blev nya överdrag till sofforna (Ikeas ektorp) eftersom ljus klädsel som bara kan kemtvättas inte går så bra ihop med en 20-månaders kladdmaja som gillar blåbärsyoghurt. Vi har väl inte vant oss ännu men det gjorde mycket för rummet att vi samtidigt bytte till ljusa gardiner också. Nu återstår nog bara att göra kväll, städa undan lite i köket och återigen bli tårögd av smärta när jag sköljer med Listerine för att bedöva min stackars tunga...


Efter tandställning kommer tungblåsor, ell...

Efter tandställning kommer tungblåsor, eller är det månne ett virus? Gått igenom hemmaapoteket och än en gång konstaterat att GUMs produkter inte fungerar tillfredsställande. Hittills är Listerine i kombination med Treo och Ipren plus Mucoangin det som funkat minst dåligt. På jobbet imorgon ska jag dundra på med xylocainspray. Längtar!


Jag är med tandställning, känner mig lite ...

Jag är med tandställning, känner mig lite som 10 år igen och hoppas att den här tandregleringen kommer göra underverk! Om allt går som det ska kommer jag ha fått tänderna på plats inom 3-4 månader, och inte de dryga 2 år som sagts med fast tandställning. Fått lite skav i kinden men det går nog att korrigera till veckan. Nyfiken på enklaste formen av tandreglering för tex trångställningar i fronten? Sök på Inman Aligner! Käre maken hade dock roligt åt mig igår eftersom man sluddrar rätt ordentligt med den i... :)


En timma senare och ingen mat i sikte... D...

En timma senare och ingen mat i sikte... De är inte snabba på O'Learys Heron City...


Att väga insatser mot utdelning. Det är fr...

Att väga insatser mot utdelning. Det är frågan för dagen. Skönt med tidig kväll idag, ska försöka fixa med lite saker innan eftermiddagspasset drar igång. I Stockholm är det underbart soligt väder och jag har åtminstone fått en halvtimma ute i friska luften!


Blev bara ledsen av att läsa Metro idag, d...

Blev bara ledsen av att läsa Metro idag, död och elände, hoppade över en del artiklar för att inte bli ännu mer nedstämd. Hallå fredagsfeeling, vart tog du vägen?! Kanske känns bättre efter lite kaffe, är strax på jobbet, får se hur den här dagen utvecklar sig...


Gräddar våfflor åt dottern, luktar förföri...

img_3204 (MMS)

Gräddar våfflor åt dottern, luktar förföriskt gott... Ett av de få tillfällen jag skulle kunna bryta min diet! Maken äter ute med en kompis, så vi får ha tjejkväll här hemma, fast jag lär väl sluta som vanligt, med kletigt smink och svettiga kläder vid dotterns sida i sängen...


Det här är min granne tjyvparkeraren, hon ...

img_8645 (MMS)

Det här är min granne tjyvparkeraren, hon som inte tycker det är värt att betala för en plats och tycker det är okej att parkera in sina grannar. Ren tur för henne att jag beslöt mig för att inte åka iväg på shoppingtur med dottern som behöver någon mer tröja. För då hade jag ju behövt ringa Q-park igen på henne... Det råder lite trafikanarki här ute hos oss, få tar hänsyn till enkelriktat, hastighetsbegränsningar eller det faktum att man inte bör parkera på båda sidorna av vägarna. Dagens lilla gnällinlägg!


Fick ett lite överraskande men mycket intr...

Fick ett lite överraskande men mycket intressant förslag idag. Måste tänka tänka tänka och höra mig för lite, så når jag nog snabbt ett beslut. Känns bra! Något annat som gläder mig är solskenet och att jag kortat mina dagar med en halvtimma så dottern slipper (egentligen mammans dåliga samvete som lättas) vara sista barnet kvar på förskolan. Och när vi kommit hem ska jag brottas med berget av ren tvätt, jag hinner verkligen inte med någonting när jag somnar med dottern varje kväll...


Hej hopp lunchvanor! Kaffe, ägg, bea och b...

Hej hopp lunchvanor! Kaffe, ägg, bea och brieost. Jag måste börja ta mig upp i tid på morgonen igen så att jag får i mig min äggröra och bacon. Borde i teorin gå, eftersom jag somnar med dottern innan kl åtta på kvällen och alarmet ljuder vid femsnåret. Men ändå går jag runt med mörka ringar under ögonen konstant...


Jag är en klant, klant, klant...

Lyckades återigen hamna utanför jobbet utan nycklar. Den här gången var de i säkert förvar inne på jobbet! Så jag satt i trapphuset drygt en timma med mitt kaffe och spelade Angry Birds (otäckt spel, beroendeframkallande) innan chefen dök upp och kunde släppa in mig.

Näsan gör fortfarande jätteont, ett nervpåslag hela tiden, tänk er lite känslan av att ha en rejäl nysning på gång hela hela tiden... Har sådana där praktiska Compeed munsårsplåster i väskan men det är nog inte helt smidigt att fästa under näsan.

Och till er som undrat om man över huvud taget kan få munsår på näsan så ja, det kan man, med stor sannolikhet handlar det helt enkelt om att viruset (herpes) vandrat lite fel i nervbanorna och nästippen hör till samma nervgren som överläppen.

Men vad nu?! Munsår på näsan, mer smickran...

Men vad nu?! Munsår på näsan, mer smickrande utseendemässigt än på läppen men det gör så fruktansvärt ont så fort jag nuddar näsan. Var säkert 5 år sedan det senast dök upp på näsan så det var väl dags antar jag... Nu ska jag hem och hämta dottern från förskolan. Dagen har gått jättesnabbt, full rulle hela dagen och avslutade med att sitta och prata tänder på engelska i över 20 minuter, vokabulären börjar sitta bra nu, men ibland tappar jag helt tråden, extra svårt när man samtidigt ska försöka förstå grötig irländsk dialekt...


Så praktiskt att somna ned kläder och smin...

Så praktiskt att somna ned kläder och smink på. I teorin skulle jag ju bara ha kunnat dra på mig ett par byxor och sparat 30 minuter av fixande till att äta frukost. Men jag är nog inte så mycket för den där out of bed-looken...


Hu sicket oväder! Det här kanske blir höst...

Hu sicket oväder! Det här kanske blir hösten då jag investerar i en snygg regnkappa så jag slipper se ut som en dränkt katt... Har ni några tips på var man hittar sådana? Kappor alltså, dränkta katter blir ingen gladare av...


Bredvid mig ligger en blivande storsnarkar...

Bredvid mig ligger en blivande storsnarkare. Med benen uppslängda på min mage. Det var en rejäl kamp ikväll för att få lilla fröken att somna, fick komma på en egen sång att sjunga som ett mantra om och om igen tills hon slutligen slappnade av och somnade. Vissa kvällar har jag nästan lite ångest inför nattningen för jag vet att det blir skrik och gnäll i timmar eller att jag måste somna med henne och gå miste om den lilla lilla vuxentid jag och maken skulle kunna ha tillsammans... Vad är knepet?!


Helgens andra Ikea-besök...

Och vi kom mest hem med saker till dottern. Lektält, gungälg och en liten poäng-fåtölj. Nu börjar vardagsrummet kännas lite lite trångt. Tvättställningen ska förvisso bort men längre än så här kan man inte sträcka 82 kvm tror jag...
Dagens kändisspotting på Ikea var Ernst Billgren. Så vi var i gott sällskap denna söndagsafton!

Granntjejen (5 år) kommer och knackar på f...

Granntjejen (5 år) kommer och knackar på för att fråga om dottern får komma ut och leka. För att hon är så söt. Vilken tur att hon inte är ful då och måste isoleras hela uppväxten... Nu menade säkert inte granntjejen det, men jag har ju hört 5-10-åringarnas jargong och den är inte alltid vad man skulle önska. Fast de tycker att maken är snygg och det måste jag ju hålla med om, även om han nog tyckte det var lite genant... ;)


Storhandlade i fredags och köpte storpack ...

img_2388 (MMS)

Storhandlade i fredags och köpte storpack köttfärs, som sedan glömdes bort i kylskåpet! Ajajaj, då får vi sätta maken i arbete att trilla köttbullar på Ernsts sätt, med sprits och sedan in i ugnen istället för att steka i panna. Mycket praktiskt tex vid jul då man ska ha köttbullar till ett helt kompani! Maken gör superba köttbullar, mina blir oftast för lösa, för okryddade och absolut inte symmetriska... Idag har dottern uppgraderats till stor tjej som slipper ha bygeln på matstolen, hon löper därmed mindre risk att slå ihjäl sig eftersom hon sedan en tid både klättrar i och ur stolen på egen hand...


Nu har jag fnulat och fnulat...

...och ordnat med makens present. Han brukar försöka få mig att köpa tekniska prylar eller tv-spel, men det är ju inte så kul, roligare att hitta på något han inte förväntar sig!

Fick till slut tag i min runda matta från Åhléns som jag sökt efter i över en månad, nu ska jag bara försöka se till att få bort de där tråkiga kalkfläckarna från det mörka klinkersgolvet i badrummet, lyckades någotsånär med ångmoppen och ättika igår men det krävs lite mer tid, energi och ättiksprit innan det blir en godtagbart resultat. Roligare att lägga på en ny matta om golvet ser fint ut!

Bidde även två nya pyjamasar till dottern från NameIt, de har ofta erbjudanden på tröjor, jeans och sovkläder, tycker om deras kläder även om just tröjor och sovkläder (i alla fall hela pyjamasar) kan vara lite små i storlekarna. Synd bara att det finns så få butiker som säljer just NameIt-kläder, här finns en butik i Skärholmen plus att Åhléns City har en del av deras kläder. Om jag någon gång ska sadla om helt och hållet kanske jag ska driva barnklädesbutik?!

Ikea-häng med dottern och en kompis, mindr...

img_0500 (MMS)

Ikea-häng med dottern och en kompis, mindre folk än befarat...


Hemmadag och jag försöker sanera bostaden ...

img_0664 (MMS)

Hemmadag och jag försöker sanera bostaden lite... För ungefär ett år sedan var vi på mässa och köpte vår H2O-mopp, sedan dess har jag torkat golv på vanligt sätt en gång och insett att ångmoppen gör det tusen gånger bättre, dessutom får man rent annat äckligt lätt med den, som dotterns matstol. Dock är det väldigt mycket kalk i vattnet här så den sätts igen lite, testar nu med husmorstricket att ha lite ättika i vattnet och än så länge funkar det fint. Sedan ska jag hinna med handla färg åt en kompis, handla mat för helgen, försöka hinna gå på Öppna förskolan i Sätra och skjutsa kompisen och hennes barn till Huddinge och hinna hem innan kl 15 då en kompis kommer på fikabesök! Skynda skynda!


Ibland, speciellt på höstarna, är jag näst...

Ibland, speciellt på höstarna, är jag nästan medvetslös på morgonen. Piggades dock upp av mitt trevliga pendeltågssällskap, en kompis som bor längs samma linje och på torsdagar sitter vi i samma ände av tåget. Jobbat jobbat hela långa dagen, bara fått i mig kaffe idag (dock m grädde, 340 kcal per dl, så rent energimässigt är det ändå en del) och längtar hem, får se om det blir rester idag med eller kanske lite lax? Imorgon är förskolan stängd och jag hoppas på en bra kinkfri dag med dottern!


Kapitel 24 av 28. Snart kan jag allt om hu...

img_2018 (MMS)

Kapitel 24 av 28. Snart kan jag allt om hundraåringen. Ser fram emot helgen då jag får träffa mina fina vänner och nästa vecka då jag har ett spännande möte ladda för! Utöver detta funderar jag på kooperation i avseendet patienters vilja att ta till sig de rekommendationer vi kommer med. Menmen. Ska man vara riktigt hård mot dem är väl den slutgiltliga rekommendationen att de bara borstar de tänder de faktiskt vill behålla.


Dagens räknegåta... Om mamman och pappan h...

img_2827 (MMS)

Dagens räknegåta... Om mamman och pappan har en 180 cm bred säng och en dotter som är ca 86 cm lång liggandes på tvären i den, hur mycket plats får då mamman och pappan att sova på? Det är gosigt att somna med dottern men sedan övergår det gosiga i sparkar, knuffar och en söndertrasad sömn av tillrop som "yoghurt! vatten!" sisådär 03.30. Våra fina storblommiga sängkläder kommer från Hemtex, dem kommer jag längta efter hela långa dagen...


Behaga barnet

Ja vad gör man inte för de små? Om dottern är på risigt humör och det enda som hjälper är att hon får gå omkring med cykelhjälmen inomhus, ja då får hon ha sin fina gröna hjälm. Vet inte om hennes kinkande nu beror på tandsprickning (två nya tänder längst in i underkäken, hon säger aj, ont, tänder och pekar på tänderna och gråter lite även när hon äter yoghurt, så det känns som en lämplig kandidat) eller om det är en liten kris/trotsålder på gång (vid minsta motgång kastar hon sig ner på golvet, smågråter och dunkar ibland huvudet i golvet eller något annat lämpligt hård underlag/sak tex när hon inte får sin vilja igenom).

Sitter och ser på trams-tv nu igen. Men nu ska här sovas, imorgon ska jag försöka att inte znoosa bort sömnen. Och eftersom dottern somnat i rätt skaplig tid kanske vi äter familjefrukost på riktigt imorgon, var ett par dagar sedan sist (och jadu Martina - som svar på inlägget imorse, den här lilla tösen som vi satt till världen är verkligen en produkt av sina sjusovargener, hon är ingen solstråle på morgonen och är sällan den som vaknar först, vilket gör föräldrarna mycket lyckliga på helgerna tex!)...

Poängkort men inga pengar...

Jag förlustanmälde mina kort till Coop och ICA i söndags respektive måndags, idag låg de nya korten i brevlådan, sjukt effektivt! Men korten med pengar lyser med sin frånvaro, men det är faktiskt lite skönt att faktiskt inte kunna köpa något. Dock tycker jag inte att det känns helt ok att köra omkring i bilen utan körkort, måste leta fram passet så jag har någon id-handling på mig...
Inväntar nu makens hemkomst, dottern har ätit lite och sitter och såsar en stund framför "Bolompa", sedan blir det nog lite datornhäng för min del. Hej å hå!

Har faktiskt en riktigt dålig dag. Nu vänd...

Har faktiskt en riktigt dålig dag. Nu vänds saker upp och ner, jag som varit så trygg i min lilla bubbla. Får luta mig mot fine maken, underbara dottern och min kompetens. Så vänder vi blad och ser vad som händer...


Den här ovanan att snooza... Jag skulle ju...

Den här ovanan att snooza... Jag skulle ju egentligen få en timma extra kvalitetssömn om jag inte hade tre alarm igång på morgonen, ligger ju ändå och drar mig så länge att jag preciiiis hinner med det jag ska. Men jag har faktiskt testat att kliva upp bums när klockan ringer, det är en fysisk omöjlighet! Så hur ska jag göra? Ambitionsnivån är hög, jag vill ju ha långfrukost och hinna läsa hela tidningen, men det hela faller på min oförmåga att släpa mig upp i tid, eftersom jag är så utmattad av allt snoozande... Hur gör ni på morgon?!


Dagens middag: broccoligratäng och stekt k...

img_0589 (MMS)

Dagens middag: broccoligratäng och stekt kassler. Ack så mättande, men lite har det nog att göra med att min mage anpassat sig till mindre portioner bättre än vad jag trott, och lagar alltid för mycket mat! Ikväll ställs jag inför ett svårt val Vetenskapens värld eller Idol, det ena intressant och det andra ren förströelse...


Koll på läget

Vad gjorde man innan man hade mobiltelefonen och internet? Har idag lyckats spärra alla kort och beställt nya (utom Ikea som hade en usel telefonsupport som knappt verkade veta vad de själva sysslade med än mindre förstod vad jag sa, jag menar, jag talar ju oerhört sluddrigt när jag flera gånger berättar mitt personnummer.. nja..) som jag får inom ett par dagar.
Maken har fått alla mina disponibla medel så att de inte kommer på avvägar, samt att vi måste kunna köpa mat och sån't... Hoppas att min polisanmälan samt spärrning av mitt körkort inte sätter mig i samma sits som en kompis häromåret som under någon månads tid fick saker köpta på sitt id-kort, det var sängar, tv-apparater och ett par mobilabbonemang. Vilket nog är svårare nu när man måste ha stenkoll som butik på att rätt person handlar på rätt kort, annars sitter man illa till.
En liten glädjebringar är Aldos websida där det ser ut som om man kan köpa min plånbok på nytt, det är ju inte samma sak som att ha den gamla som är lite av en souvenir, men jag kommer nog handla där ändå.

Ack så ledsen och handikappad jag känner m...

Ack så ledsen och handikappad jag känner mig nu. Plånboken försvann på Heron city, lyckligtvis har ingen hunnit ta några pengar men det är ju inte grejen egentligen, utan att jag är utan min fina plånka, att jag får vänta ett par dagar på nya betalkort och att mitt nypåfyllda SL-kort är borta. Hoppas den som tagit den är nöjd över 65 kr i kontanter och diverse rabattkuponger, verkligen värdefullt att inte lämna in en sådan pengastinn plånbok...


Blinga med blått - gamla nyheter!

img_7196 (MMS)

Jag har fint blått arvegods från farmor, bland annat denna skål i pressat glas, står på tre små söta fötter och är perfekt att ha som bjudskål. Brukar leta efter liknande på loppisar men hittills inte sett någon som påminner om denna. En klar favorit i hemmet! Godiset i skålen är givetvis min godisråtta till make ansvarig för... :)


Förlåt kära gäster...

...men den trötta mamman stod inte emot, den här gången heller! Det börjar bli en klassiker, att jag somnar ifrån allt och alla. När jag kvicknade till var klockan kvart i tolv, tv:n stod på utan ljud och maken låg nedbäddad i soffan under en filt.

Men så fint väder det var igår och så härligt det var att vara ute nästan hela dagen, en långpromenad (uppskattat ca 12-13 km allt som allt) från Södra station, förbi Gamla stan, förbi Nybroviken och ut på Djurgården där vi fikade och spanade på de imponerande villorna med sjötomter som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att husera i... Sedan in mot stan igen vi Djurgårdsbrunnsviken och sedan kofösarsträckan (Nybroviken-Centralen) där vi gjorde små avstickare och bl.a hittade igen skokedjan Aldo som öppnat i Stockholm, när jag var i Boston köpte jag min handväska och plånbok där och var såklart nyfiken på vad de kunde ha i den nya butiken. Lite besviken blev jag, inte alls lika snygga saker som i USA, lite väl anpassat till Stockholm kändes det som, inga nyheter. Men visst, jag kommer nog gå dit och spana igen vid något annat tillfälle.

Sedan åkte vi hem med vårt sällskap. Gjorde baconlindad fläskfilé med sallad och ugnsrostad potatis & palsternacka och till det gott rött vin. Ungefär vid tiden för den planerade efterrätten, som ingen orkade, nattade jag dottern och försvann in i dimmorna.

Idag kanske det blir en sväng till Hågelby innan det är dags för storhandling. Och så får vi se om dottern är kry nog att gå till förskolan imorgon, annars får jag väl sätta mig och boka om morgondagens patienter. Himla smidigt att kunna använda sig av LogMeIn och styra journalen hemifrån. Helt klart veckans tekniktips (!) om man behöver jobba hemifrån men inte har en jobbdator att ta med sig hem!

Från en som inte förändrat något de senaste 15 åren...

Jag började sminka mig på allvar på högstadiet, 14 år gammal köpte jag billigt puder i orange-brun nyans och täckte in ansiktet med ett rikligt lager. Visst har jag kommit lite längre sedan dess i teknik och finess, och är hellre "snyggt naturell" än råspacklad. Men jag önskar verkligen att jag hade kunskapen och produkterna att se riktigt läckert sminkad ut när det behövs. Snubblade över den här bloggen som kommer med en hel del tips från en proffessionell sminkös. Lite sugen blir man ju på att testa lite saker - och uppgradera sminkväskan ett par steg...

Biggest loser Tullinge

Tänk, jag äter gott varje dag, min "träning" begränsar sig till promenader (och en och annan springtur genom centralen), och ändå går jag stadigt ner i vikt, ungefär ett halvkilo i veckan. Min enda uppoffring är att jag inte äter godis, kakor, pasta, potatis och ris, men när man ätit massor av smakrika grönsaker, goda gräddiga gratänger, ost och osockrade bär med grädde istället i ett par månader känns det inte det minsta som någon förlust. Sedan semestern har jag tappat 3 kilo och det är med förtjusning jag ser mina slimfit-byxor inte vara fullt lika slimmade längre - men än har jag en lång väg att gå. I den här takten kommer jag inte vara nere på målvikten förrän om ett år, men det kanske inte gör så mycket, har ju ingen direkt brådska...

I övrigt fortsätter vi på den snoriga vägen. Dottern vaknar tidigt, så jag har redan varit igång 2,5 timma, läser DN där det är ett reportage om en nigeriansk författare, vars stora bok jag har men inte läst, den är visst väldigt bra. Så när jag lyckats läsa ut "Hundraåringen som..." får jag väl ge mig i kast med den!

Inser hur bra det är med förskola. Läste någonstans (troligen DN) att för 30-40 år sedan så hade 10-15% av alla barn mellan 1-6 år barnomsorg, herregud. Hur orkade de? Nu vet jag ju att min kära mor var väldigt kreativ, vi lekte med trolldeg, ritade, var ute i skog och mark osv. Men folk i lägenhet? Folk utan egen trädgård? Dottern är väldigt intensiv och fastän hon är sjuk så ska det gärna hända saker hela tiden, och gör det inte det är hon rätt gnällig. Jag måste bara säga tack tack tack för att vi har en så fenomenal barnomsorg som tillåter vuxna göra det de är bättre på än att sysselsätta sina små telningar om dagarna!

Idag vabbar jag, dottern snorar friskt och...

img_4137 (MMS)

Idag vabbar jag, dottern snorar friskt och håller oss återigen vakna med sin hosta. Medan hon tittar på I Drömmarnas Trädgård går jag igenom gamla papper, har nog slängt ett par kilon med över tio år gamla lönespecar, kluddpapper och annat onödigt. Maken kommer nog bli stolt över mig, han anser mig vara en skräpsamlare av värsta sort. Den fina pallen kommer från farmors sida av släkten, som hade snickeri, målad av min käre far under 80-talet i denna bedårande nyans och är ett av makens absoluta hatobjekt i hemmet, därav placeringen i skrubben...


Visst kan jag bli irriterad på folk men yt...

Visst kan jag bli irriterad på folk men ytterst sällan ger jag ifrån mig ett pip om det. Dåligt morgonhumör genomsyrar dock ofta stämningen på pendeln, folk svär åt varandra och ordmälen som "kärringjävel" och "jävla idiot" viner genom vagnen. För vad? Någon läser sin tidning med lite för vida gester, någon råkar stryka med sin tå mot en jacka som hänger ner på golvet... Petitesser. Tänk vad goa och glada de kanske skulle vara om de vara fick lite ägg och bacon, och (mitt) mumsiga kaffe på morgonen... :D


Det där med middagsplanering... Har ni lus...

img_9019 (MMS)

Det där med middagsplanering... Har ni lust att hjälpa mig fylla luckorna?!


Varmt kaffe från imorse! Glömmer man sin t...

img_3250 (MMS)

Varmt kaffe från imorse! Glömmer man sin termos på morgonen har man en bonus som väntar när man kommer hem, fortfarande varmt! Ger termosen högsta betyg och mig själv rätt lågt, eftersom jag sprang ifrån både ägg och kaffe imorse...


En odramatisk första lämning. Känns bra, a...

En odramatisk första lämning. Känns bra, annars hade jag väl blivit kvar hela förmiddagen. Börjar lite senare idag och ska passa på att ta min sköna morgonpromenad, nu när alla baciller är väck och jag över huvud taget orkar med sådant! Veckan bjuder inte på några större överraskningar, mest jobb som vanligt, så får vi se om vår nya planering håller?!? Städa, tvätta och handla på specifika dagar för att hålla efter hemmet bättre, makens motförslag till städhjälp...


Åh! Vad fin min ros är! Köpte en buske på ...

img_7774 (MMS)

Åh! Vad fin min ros är! Köpte en buske på Plantagen för en månad sedan, den såg då lite ledsen ut men har förvandlats från en ful ankunge till en vacker svan! Synd bara att de otäcka små lössen hittat upp hit på andra våningen också...


Äntligen en organiserad garderob! Det har ...

img_9085 (MMS)

Äntligen en organiserad garderob! Det har ju bara tagit mig 6 månader... Gårdagens Ikea-besök resulterade även i ytterligare en trådback (dock har de av någon underlig anledning bara vita numera, så jag och maken fick byta med varandra så att jag fick två gråa), och efter lite flyttande av stänger att hänga kläder på så har jag nu skjortor och koftor på övre stången och klänningar och tunikor på den nedre. Och alla kläder vikta och nedstoppade i rätt korg i trådbacken, har hittills tagit mina kläder, de jag kunnat hitta, från torkställningen, någon sopsäck, enstaka plagg ur garderoben och efter semestern även ur resväskor... Så mycket bättre det känns nu att öppna garderoben! Helnöjd!


De nya familjerutinerna är alltså arla mor...

De nya familjerutinerna är alltså arla morgon, frukost två gånger, städ och pyssel samt att idag tex ha avverkat Ikea innan kvart över 11. Effektivt men jag kommer nog somna ifrån make och svärmor ikväll... Vi gör ett snabbt stopp i Huddinge för att proviantera, sedan blir det hemfärd och organisera garderoben med ny trådback samt bädda rent med de nya sängkläderna "smörboll" i grå/svart (vi har dem i grönt till gästrummet). Ha en fin dag i solen!


Sovmorgon, den ljuva tiden är förbi...

Vi kör förskoletider på helgen också, uppenbarligen. Dottern vaknar kl 06, vill ha frukost, mamman är lite mer motvillig men kravlar upp ändå. Det är höst nu, kallt, rådimman ligger kvar lite. Men snart har solen nått över trädtopparna och kan börja värma upp dagen...
Sitter och lyssnar på P3, dottern har krypit upp i soffan med sitt täcke och tittar på "bolompa", nu ska jag också äta lite frukost, sedan blir det väl lagom med second breakfast kring åtta-halv nio, så att vi följer matschemat dottern har i veckorna. Då ska jag baske mig ta och driva upp maken också, om så våld behövs.
Det här är kanske den helg jag får ägna åt att försöka slå in min rosbuske också, den luktar fortfarande underbart men frostnätterna är nu nära och jag vet inte om den klarar av så hårda nypor.

Snart även i Stockholm?! Har hört skräckhi...

img_9309 (MMS)

Snart även i Stockholm?! Har hört skräckhistorier från olika håll om föräldrar omkring i Stockholms kommun som hänvisas till förskola på andra sidan stan eller vänta med inskolningen ETT ÅR. Eftersom många ställen visst inte tar in nya barn mitt under terminerna, så det gäller att planera barnaalstrande noga, har man fått barn i säg oktober sitter man med fingrarna i syltburken så att säga, om man tror att ens ettåring ska kunna skolas in. Sjukt.


Första hämtningen själv avklarad. Dottern ...

Första hämtningen själv avklarad. Dottern ropade glatt "pappa!" när hon fick se mig... Sedan mutade jag henne med glass för att få ner henne från en rutschkana, jag har ingen karaktär alls visst! Vilket ströks under av att jag smakade lite lite av den där franska chokladkakan som ligger kvar i kylen trots att jag beordrat maken att trycka i sig den så att jag ska undgå att bli frestad (han kommer håna mig till tusen när han kommer hem, alternativt läser det här). Nu väntar tvätten, det eviga plockandet och sedan ska jag försöka svänga ihop lite mat! Har man syndat får man gott utstå lite hushållsarbete. Det här är ju lite som en offentlig bikt...


Tre saker jag reflekterat över nu på morgonen...

För det första, Metro hade fyllt tidningen med gårdagens nyheter. För mig var de det åtminstone. Lite fantasilöst, eller så får jag sluta läsa dags- och kvällstidningar på nätet innan jag går och lägger mig så att det blir några små aha-upplevelser på tåget morgonen därpå.

För det andra så gick jag som vanligt förbi Riche på vägen till jobbet, de serverar frukost, och det såg så himla trevligt ut. Undrar om de serverar min typ av frukost också? I sådana fall skulle det vara trevligt att äta toktidig frulle i stan någon gång, om jag får sällskap?!

Och för det tredje. Östermalm, oavsett tid på dygnet är bästa stället för kändisspotting, om man är ute efter sådant. Min mest frekvent synliga kändis är Dr Alban som jag ser titt som tätt på Nybrogatan, men även damer som Kerstin Dellert och en och annan musiker och skådespelare flanerar omkring i närområdet. Idag höll jag först på att snubbla över kopplet till en hund och sedan krocka med ägaren, i andra änden fanns "Babsan", som såg lite småstressad ut. Dagens lilla Lassie-berättelse! ;)

Åh, en orkidé! Fick present av chefen och ...

img_5973 (MMS)

Åh, en orkidé! Fick present av chefen och kollegan, hann inte öppna förut men kikar lite nu på vägen hem. Jag som just fått ställa undan min sista fd blommande orkidé hemma, de har varit så oerhört fina ända sedan i julas men nu har den sista gett upp och står med sina utblommade orkidékompisar i vårt sovrumsfönster och vilar tills det är dags att blomma igen. Jag följer inga av skötselråden som ges men lyckas ändå få dem att blomma om gång på gång, ibland blir de så översållade med blommor att grenarna nästan lägger sig ner på fönsterbrädan, omedvetet gröna fingrar verkar det som! Och när vi ändå är inne på ämnet grönska och blomning kan jag meddela att mina gladioler slagit ut, flera stänglar! Dock bara de vita, satte ungefär lika många av röda och vita lökar, ett mysterium... Någon som vet hur man tar hand om sina blomlökar på vintern? De är ju planterade i en stor kruka som med största sannolikhet kommer bli genomfrusen om den får stå ute, å andra sidan klarar ju tulpanlökar att det blir tjäle i marken... Får forska vidare i litteraturen tror jag!


Lunchkaffet i Sollentuna. Är jag väl förtj...

img_4409 (MMS)

Lunchkaffet i Sollentuna. Är jag väl förtjänt efter att ha lekt datatekniker på lunchen fått in nya referenspriserna på alla sex datorer på mottagningen. Utan att ringa supporten (fast sista steget att verifiera allt fick jag be chefen göra i brist på tillgång till alla lösenord), fast det var ju inte så svårt, tog bara lite tid. Är lite sockerbakis idag, eller var imorse iaf, köpte en fransk chokladtårta till efterrätt och åt tillsammans med maken framför senaste avsnittet av True Blood. Det var inte så gott som jag minns det, rätt kletigt och den där euforiska känslan jag trodde skulle infinna sig när jag åt choklad för första gången på månader, ja den uteblev helt. Jag måste alltså ha gjort ett fenomenalt bra jobb när jag sockeravgiftade mig innan sommaren. Idag blir det snabbg snabbt hemåt, hämta dottern och sedan börja röja hemma inför svärmorsbesöket i helgen. Vore kanske fint att byta ut lakanen i vår säng tex som dotter snorat ner... När hemmet ser ut som det gör, enda rummet som hålls efter bra är köket, så funderar jag allvarligt på att anlita städhjälp. För när ska vi städa ikapp? Ägna hela helgerna åt det, istället för att umgås med varandra?! Nix, jag får nog ha ett familjeråd med maken och se över möjligheten att låta någon annan hålla dammråttorna borta från hemmet...


RSS 2.0