Sista veckan

Snart tar vi sommarlov! Västkusten kallar på oss, det enda jag inte ser fram emot är att köra ner men det är ju alltid så med transportsträckor. Är i valet och kvalet om vi ska sträckköra kväll/natt eller om vi ska åka dagtid, det är ju skönt om ungarna kan sova i bilen och man slipper det värsta solgasset, men man är lite utelämnad på vägarna om något skulle hända (vilt, fel på bilen etc) och hela dagen efter blir ju förstörd om man ska sova ikapp förlorad tid. Vi har inte haft långledigt ihop sedan Ingrid var ett år, så det ska bli härligt med en sommar som ger utrymme för lösa planer, spontana utflykter och flexibilitet i resandet.

Vi har verkligen sommar här nu, på framsidan sa termometern 44 grader vid niotiden, strålande solsken och knappt någon vind. Jag och Märta håller oss inomhus nu på förmiddagen men ska in till stan en sväng nu mitt på dagen, hon ska bara få sova lite. Den där envisa förkylningen fortsätter gäcka oss, jag är också inne på omgång två, lite retligt att börja om igen precis när jag börjat känna mig lite fräsch igen.

Veckan lilla projekt, förutom att tvätta kläder, är att paketera traderapaket. Jag har ju nästan 70 annonser igång, och räknar med att försäljningarna ska finansiera resan Varberg t/r och ett besök på GeGå:s. Har tyckt det varit lite trögt att sälja senaste halvåret men nu har jag väl "rätt" saker ute, gravid- och amningskläder går superbra men förvånande nog även vissa barnkläder, Mikaels jeans som han blivit för smal för och begagnade skor... Tack och bock säger jag!

Vi "firade" nationaldagen med att cykla till Lida och fika, vagnen är superb, men jag måste nog sy lite skydd kring selarna så att de inte skär in i ben och hals.

Man på cykel!


Igår hängde vi i lekparken flera timmar, UV-tältet från Ikea var ett bra inköp ännu förra sommaren.

Ingrid i sina fotbollskläder!


Det hängde alltså på motivationen. Om hon lockas av att få leka med pappas mobil kan hon tydligen krypa/åla... 




Lycka på en liten grön kvist

Igår kom skatteåterbäringen, vilket gjorde att jag utan att behöva vända på slantarna kunde köpa de där sommarkläderna jag spanat in på H&M, och unnade mig faktiskt själv lite nytt till garderoben också, annars är det ju mest barnen som får kläder. Men förutom gårdagens lilla köpfest så är livet rätt stillsamt, Märtas förkylning kom tillbaka med buller och brak förvisso, så vi har minus på sömnkontot och snorsugen använda flitigt... Jag hoppas verkligen att hon kryar på sig snabbt, vi är ju bjudna på kalas/namngivningsfest på lördag för min kompis E:s son.

I veckan kom beskedet att Ingrid kom in på dansleken här i Riksten, hon som frågat och frågat om hon aldrig ska få börja på dans, i en evighet. Jag hade ingen aning om att Kulturskolan i Botkyrka hade dansundervisning men fick tips av E vars systerdotter gått på där, kostar en bråkdel av tex vad Funkykidz tar för en termin och vi kan gå dit på ett par minuter. 

Igår var jag in till jobbet en snabbis, vi fotades för websidan och fikade lite. Vår tekniker Camilla (whitedental.se) hade med sig en ljuvlig kardemummalängd från Fabrique, det är fortfarande de och Kustbageriet i Varberg som har landets bästa kardemummabullar. När vi åker ner till Varberg nästa helg ska träningskläderna med men jag blir nog tvungen att synda lite också... 

I söndags åkte de på, fotbollsshortsen, assisterade vid knattarnas träning, roligt men utmanande att få ett gäng 3-6-åringar att hänga med i övningarna...

Införskaffade kängor, nu fattas bara ett par vettiga byxor till sommarens vistelse i jämtlandsfjällen!


Den här stilen känner jag igen... Ingrid sov också helst med någon kroppsdel utanför vagnen.


Blivande prima ballerinan, i sin nygamla (fyndade gymnastiksräkt i nyskick på Myrorna i Skärholmen) dräkt till dansen i höst!

Gifte mig med rätt man, han gjorde smarriga toasts med skagenröra, syrad rödlök, rom och kräftstjärtar till middag igår. 


Sommarklänning finnes! Saknar dock ben som matchar min solbrända överkropp, får jobba på den biten när vi är i Varberg...

Lätt som en plätt, att göra egna tortillabröd gick rätt snabbt och de smakade bättre än köpebröden.


Sommarmat, grillat, äta på balkongen...



RSS 2.0