Valborgsmässofirande

Dagen har ägnats åt lågintensivt fejande samt en tripp ner till Tumba för att köpa lite vin och ett par sandaler åt dottern (som till hennes stora förtjusning hade lampor som blinkar när hon hoppar och springer, en detalj jag inte alls noterade i butiken).

Maken hade lagt fläskfilé i marinad igår, den grillades ikväll och blev helt perfekt, mör och saftig, sjukt gott! Sedan föråt jag mig lite på guacamole... Blev balkongpremiär med M&L, lite vin, fast jag skulle ju köra till Lida och fick hålla mig till vatten. Efter lite kaffe åkte vi iväg för att se på när majbrasan tändes i Lida, det var ingen imponerande rishög dock, jag och L stod och jämförde den med våra barndoms majbrasor uppe i norr.

Vi stannade inte så länge, dottern skulle ju sova, så vi hängde lite i soffan, jag tog mig ett glas rött (Black granite, sydafrikanskt shirazvin) efter att ha stoppat dottern i säng och för drygt en timma sedan åkte M&L hem. Jag och maken städade undan middagen och nu sitter jag här och hoppas att den där iprenen börjar verka snart så att jag blir av med min huvudvärk.

Imorgon är jag lite sugen på att åka in till stan och gå omkring lite, se om Kungsträdgården fortfarande är ett hav av rosa blommor... Hoppas på kjolväder även imorgon, idag var premiären för bara ben och jag hittade igen ett gäng gamla kjolar som jag kommer i igen! Ibland är det faktiskt bra att vara en samlare, garderoben kan fortfarande överraska! :)

Vad gör ni på första maj? Ligger hemma och tar igen er, lyssnar på tal eller passar på att städa undan vintern?


Solsken

Årets första frukost ute, me like!


Jordiga fingrar

Idag sätter vi våra växter! Plommonträdet fick en ny snygg zinkkruka och tomatplantorna får bo i sovrumsfönstret tills dess det är varmt nog att sätta ut dem!


Och så varvar vi ner...

Igår var det fullt ös hela dagen, dottern väckte mig före halv åtta, innan tio var jag ute och igång med förberedelserna för städdagen, sedan röjde vi (så gott det gick, av drygt hundra hushåll dök det upp folk från nio...) och var klara runt två med att ha packat ihop allt igen. Nu har jag frysen full med korv och hamburgare, och i händerna blåsor som bevis på att jag använde kroppen igår! När hände det senast?!?

Maken, som lovar att han inte alls håller på att förvandlas till Fredde i "Solsidan", ville ha en ny grill, så vi tog oss till NetOnNet i Slagsta, sedan vidare till Kvantum i Kungens Kurva för att köpa tonfisk att grilla. Och innan dess hann vi förbi Plantagen och köpte bland annat tomatplantor och ett plommonträd!

Medan maken satte ihop nya grillen åkte jag till Willys för att handla mat för hela helgen (är ledig imorgon och har helg tills på onsdag, skönt med 2,5-dagars arbetsvecka!). Sedan följde middag, röja, försöka få dottern i säng, vilket dröjde till efter kl tio innan hon till slut somnade. Och någon gång efter elva somnade även jag, i soffan, likt kvällen innan.

Idag är jag glad över att fått sova nästan till kl åtta, sitter nu här med min frukost och ska läsa tidningen i lugn och ro. Eller ja, tills vi om tre timmar måste börja göra oss i ordning för kalas för E:s dotter M som fyllde fem år tidigare i veckan!

Nedan: grillning med HGF efter krattning och dottern, som hävdar att hon har körkort, sitter på min plats i bilen och vägrar lämna den... :)


Slapparfredag

Jag hade så stora ambitioner, gå på promenad, sopa rent på parkeringen (jag sopade kanske en fjärdedel av den, gick in med dottern och sedan kom vägsoparstyrkan, så förutom att jag bränt lite kalorier så var det rätt onödigt, antar jag, än har de inte gått loss på just vår parkering) och städa. Men istället landade vi inne på dotterns rum, plus att vi "ritat" med glitterlimmet. Det mesta handlar om maskar just nu, så om ni undrar vad det ska föreställa så är det alltså glittermaskar.


Ska jag ta det personligt?

Eller är det fullt normalt att varva motorn och gasa på ordentligt för att markera att jag sinkar dem (bilförarna) med möjligen en sekund. Det här gäller alltså innan de når övergångsstället och jag har goda marginaler, fast det förutsätter ju att de kör i laglig fart, vilket de sällan gör. Och redan där har de ju egentligen i förväg tjänat in den där sekunden de förlorat på att sakta ner så jag hinner över, kan ju tillägga att jag aldrig kastar mig ut i gatan så att de behöver tvärnita.

En av mina grannar (som kör mot enkelriktat, kör mot trafiken, parkerar där det är parkeringsförbud och har utsett handikapprutan till sin egen för firmabilen) gasade på ordentligt igår morse när jag var på väg från infartsparkeringen till tåget. Så om jag en vacker dag får mina ben klippta av någon sekundjägare så vet ni var det skedde...

Och annars då? Tjaaa, jag känner mig helt slut, ont överallt, lite som om jag skulle ha en rejäl förkylning på gång, ska bli ohyggligt skönt med fyra dagars ledighet. Känns som om jag försummat dottern, eftersom jag var borta hela onsdagen och hon har varit jätteledsen på förskolan hela veckan.

I onsdags ja! Jag var på en bra föreläsning om tandvårdsrädsla på Sophiahemmet, föreläsare var Shervin Shahnavaz (psykolog), kände dels att jag fick bekräftat att jag redan arbetar på ett bra sätt med mina tandvårdsrädda patienter men även en del andra saker att ta med mig till behandlingsrummet.

Igår struntade vi i matplaneringen och åt i centrum istället, dottern var mer intresserad av att få "klumpa" (klubba) än mat men var åtminstone stundvis sitt vanliga glada jag. Kanske skulle ha varit hemma en dag till från förskolan..?


Det här med min karaktär...

Maken var snabb igår med att kommentera det faktum att sockerråttan i mig ätit upp hans glass (ej hela burkar, vi var tre personer som åt av dem i lördags!), vad han inte förstått är att socker är mitt knark, jag går på avvänjning igen och DÄRFÖR kan jag inte fortsätta slarva och "bara äta en liten bit sockerkaka", jag måste sluta helt, och eftersom mitt belöningssystem SKRIKER efter sitt knark så är det ytterst svårt att stå emot när det står två öppnade burkar glass i frysen. Jag är lika illa ute på socker som alkoholister är på alkohol och rökare/snusare är på tobak, fast mitt sockermissbruk drabbar bara mig (kortsiktigt sett, i långa loppet kommer jag belasta sjukvården - dvs alla skattebetalare - med diabetes, sjukdomar relaterade till övervikt osv).

Därför. DÄRFÖR. Kommer jag plåga mina gäster med LCHF-mat, för tills dess att jag åter strypt mina skrikande sockerreceptorer är det alldeles för lätt att återfalla i dåliga vanor. Eller skulle ni sätta fram ett glas vin åt en alkoholist som försöker hålla sig vit, bara för att det är fest..?

Tack Annelie för tipset om chokladmousse med hallon, det är ju en smakkombination man ej kan misslyckas med! Ska bara få till det med stevia, både konsistens och förväntad smak kan ju vara lite sisådär.

Ha nu en alldeles strålande dag allesammans, själv ska jag jobba långdag och sedan gå på föreläsning på Sophiahemmet!

Baka baka liten kaka

Medan dottern sov gjorde jag kokostoppar med stevia istället för vanligt socker. De söta formarna kommer från Ikea, tyckte det blev lite smidigare så, eftersom de blir lite smuligare än annars utan socker.

Nu fnular jag på någon god efterrätt till på Valborg då L&M eventuellt kommer ut hit, något med choklad men samtidigt LCHF. Något tips?


Andra dagen hemma

Ingen feber men vägrar äta och är himla gnällig. Igår fick maken klämma massor på mina onda axlar eftersom jag får gå och bära på en ledsen tjej halva dagarna. Jag undrar om hon kan gå imorgon? Å andra sidan äter hon alltid bättre på förskolan än hemma, så krafterna återkommer nog bättre om hon inte stannar hemma.

Vi får se hur hon mår efter en sovstund...


Inte klokt

Varför inbillar jag mig att jag får någon som helst kvalitetssömn på morgonen av att snooza i över en timme. Jag borde istället sätta klockan på rätt tid och kliva upp direkt, men eftersom jag har så höga tankar om mig själv och min karaktär så tror jag varje morgon att jag kommer masa mig upp och springa. Och sedan drar jag täcket över näsan och somnar om.

Ser ni? Vansinne!

Dottern är för övrigt fortfarande febrig, så vi kör en dag till hemma och håller tummarna för snabbt tillfrisknande. Godnatt!


Febrig gostjej

Dottern vill bara ha vatten och isglass, ingen frukost, och febern består. Hon är rätt avslagen och ligger mest och myser i sängen med pappas apa Åtta-nio...


Upp upp upp

Febern stiger, men hon dricker bra. Vi får väl se hur hon mår imorgon bitti, hoppas det inte är något långdraget bara...

Jag och maken såg senaste avsnittet av Grey's anatomy tidigare ikväll, det handlade en del om försvunna barn. Tur vi inte såg det innan Ikea-besöket igår... Nu har jag röjt lite mer i sovrummet, så att man kan sova, dags att sluta de gröna, lär ju kunna bli en del spring i natt. Och så blev jag ju väckt av min ljuvliga lilla yrhätta imorse, sisådär kvart i sju... Men hon, och nallen, hade sovit gott inatt med!


Min lilla kräkis

Jag kan räkna antalet kräkningar senaste året på en hand, men idag var det dags igen och efter en stund fick hon feber också. Så nu hänger vi inne på dotterns rum och ser på "Kikis expressbud". Hej hopp, vab imorgon...


Finbesök

Vi fick snabbt skaka av oss dotterns försvinnande igår och vara goda värdar när kompis M kom på besök. Vi förköpte oss på grillade revbensspjäll, åt glass och pratade strunt hela kvällen. Idag hade vi långsittning vid frukostbordet och gick på en promenad här i området innan det var dags att skjutsa M till tåget för vidare resa till Grekland. Så tråkigt att ses så sällan, men vi har pratat om en tjejhelg framöver. Fast när jag tittar i kalendern ser helgerna/veckorna fram till semestern redan rätt tjocka ut, hur gick det till?!?

(på Ikea blev det gör övrigt en vardagsrumsmatta, lite förvaringsprylar och det här servettstället, sedan köpte jag lite nya fina blommor för att pigga upp i regnet)


En förälders värsta mardröm

Dottern försvann på Ikea medan vi stod och scannade av varorna i kassan. Paniken stegrades och efter att ha sökt igenom utgångens två plan så insåg vi att hon var helt borta. Tankarna om vad som skulle kunna hända en försvarslös 2-åring for genom huvudet... Vi tog kontakt med personalen som ringde kundtjänst för att efterlysa henne, då sken plötsligt solen över oss, dottern var i säkerhet i entrén! Hon hade gått till parkeringen, för personalen hade sett henne komma från det hållet, och sedan gått in i varuhuset igen. Vilken lättnad att se henne. Jag tror inte att hon förstod vad som hänt förrän först maken skällde på henne och sedan jag som sa att vi varit så oroliga, då började hon gråta.

I fortsättningen blir det vagn för hennes del när vi är ute och handlar...


Hurra, lördag!

Dottern kom och väckte mig med orden "jag har sovit gott!" runt halv åtta. Jag kunde nog ha sovit längre men kände mig rätt nöjd med att ligga i sängen och läsa böcker med gullungen också.

Nu sitter jag redo att äta mumsig frukost och långläsa tidningen! Resten av dagen är rätt löst planerad men vi måste städa undan lite så att M inte blir rädd i alla fall...

Bakade LCHF-kex igår, de blev jättebra! Man tar 2,5 dl av solrosfrön, linfrön och sesamfrön, blanda med 3 ägg och smaka av med salt (ca 1 tsk). Låt röran dra minst 10 min och platta sedan ut på en plåt, grädda (225 grader) 10 min och stäng sedan av ugnen och låt stå ytterligare 10 min på eftervärme. Jag råkade låta ugnen stå på istället för att stänga av de sista 10, så de blev lite brända i kanterna. Sedan är det bara att skära eller bryta i lagom stora bitar, jättebra till ostbrickan eller bara som mellanmål med lite smör på!


Åh, hemmakväll!

Fylld fläskfilé, sparris, bubbel. Och finaste maken och finaste dotter. Kan inte bli bättre en fredag helt enkelt. Nu sitter vi allihopa i lägenhetens minsta rum och drömmer om en ny bränslesnål bil, tittar på foton på dottern som bebis och i dotterns fall surfar "funny cats" på youtube... Livet är bra!


Det stjäls lite här och var...

Tid. Jag skattar min tid rätt högt. Därför stör det mig så oerhört att behöva jobba över på grund av felplanering i tidboken. Jag planerar in visst mycket tid på mina patienter, och den håller jag. Ändå blir jag alltid sen, eftersom jag dessutom ska sköta reception och steril, vilket det inte finns någon tid avsatt för. Den enda lilla lucka på 10 minuter som jag haft idag åts upp av en patient som kom sent. 20 minuter av min tid bara försvann, och då ska ni veta att jag egentligen hade en halvtimma inbokad innan jag slutade för just steril och reception. Dominoeffekten är skoningslös...

Nu ska jag åka hem, packa in barnet i bilen och ta mig till Sätra för att gå på ÖF med kompis E och hennes lilla plutt. Så blir det något bra av den här fredagen!


En dröm

Det vore rökförbud innan man kliver på pendeln! Sitter bredvid en kille som stinker, han suckar djupt och spyr ut sina gifter. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, samtidigt ska ju inte JAG behöva flytta på mig för att han är drogberoende. Mår illa och fått huvudvärk, tack för det liksom...


Effektiv morgon, trots sömnbrist!

Dusch med hårtvätt, fix å smink, frukost, plocka ihop saker (dock inte jobbnycklarna, de ligger kvar hemma...), ge dottern frukost (plötsligt hette det "sovit färdigt" kl 06 istället för "låt bli!"), sätta på film åt nämnda yrtroll eftersom maken inte klivit upp än (de går upp när jag går hemifrån) och sedan springa runt i kvarteret och sätta upp lappar om vårstädningen. När jag kom ner till Tullinge hade jag ändå ca 4 min till godo.

Allt detta trots att jag bara sovit ca 4 timmar, hade hemsk huvudvärk och svettats som en liten gris inatt!


Heja heja!

Ohja, jag älskar att förkyld, trött och med en intensiv huvudvärk, få springa för att hinna med en buss som sedan visar sig vara så försenad att jag nästan missade mitt tåg. Jag har varit på middag ungefär vid Bromma kyrka, det är LÅNGT hem, 1h 20min enligt reseplaneraren, vid Spånga station funkade dessutom inte rulltrappan, så det var bara att springa springa. Två minuter från bussen till att hoppa på tåget mot stan. Nu hoppas jag att resten av resan flyter på... Undrar om SL stått för taxi hela vägen hem annars?

Imorgon bitti ska jag upp tidigt och sätta upp lapparna om vårstädningen, ser fram emot mina ca 5 timmars sömn innan det är dags att köra igång torsdagen...

Men min nya blus var snygg och bra i alla fall! Och sköterskan gav mig ett recept på supergoda LCHF-kex som jag ska försöka baka till helgen!


Inte glassväder...

Det hindrade dock inte dottern, så efter däckbyte och lite annat bilpyssel tog vi ett stopp i Tullinge. Dottern åt isglass och jag drack pressbyråkaffe. Sedan blev det en liten promenad, tittade på när returstationen tömdes på saker och sedan fick jag släpa tillbaka lilla fröken till bilen. Hon hade nästan förvandlats till en isglass hela hon men ville absolut inte in i värmen.

När vi kom hem grät och skrek hon efter mormor och morfar, det gjorde riktigt ont i mammahjärtat av att se henne så ledsen. Hon pratar mycket om mormor och badhuset, vi får väl försöka locka ner de gamla eller ta oss upp dit igen snart...

Kvällen har varit lugn, maken har varit på middag med jobbet och jag har mest bara vilat och försökt kurera mig. Dottern var i säng på mindre än en minut, hon är så himla duktig vid läggningen numera, otroligt skönt att slippa skrik och bråk. Hon lägger sig ofta självmant, och har vi sagt att det är sovdags tex när en film är slut så accepterar hon det utan minsta pip.

Känner mig lite kryare nu, hoppas bara det håller i sig resten av veckan!


Den där våren..?

Så passande att det återigen snöar nu när jag har bokat tid för däckbyte i eftermiddag... Hade helst stannat hemma idag, känner mig genomrisig, tur det är kortdag åtminstone.

Ser fram emot helgen, få vila lite, kanske åka till badhuset, men framförallt för att kompis M kommer på besök!


Måndag måndag måndag...

Trött och förkyld, ganska lättsam dag på jobbet dock. Avrundade kvällen med möte med lokala hyresgästföreningen, skulle bara bli ett snabbt möte men vi fastnade i idéer och frågor i två timmar! Som tur var hade jag kort väg hem, mötet hölls hos ordföranden som bor på andra sidan gatan!

Nu ska jag slita mig från Betnér på tv, även om det verkar vara rätt intressant ämne (Utøya) ikväll. Om jag inte känner mig alltför krasslig imorgon skulle det kännas fint att komma igång med morgonpromenaderna igen, framförallt efter allt matfusk under påsken (godis, läsk, tårta, kakor, bullar, potatis, morötter, bröd)... Nu kör vi, sista rycket inför beach 2012! ;)


Dagens trevliga överraskning

Efter drygt en och en halv vecka på vift ekade det rätt tomt i kylen, ja maken har varit hemma men han har inte kommit iväg och handlat. En liter mjölk kostar ungefär 90 minuter i restid, bil är mer eller mindre ett måste när man bor mitt ute i ingenstans (där bussarna går mycket glest). Hur som helst, dottern gjordes i ordning för natten och sedan åkte jag ner till Tumba och den nyrenoverade Willys-butiken. Superfräscht och bra utbud, verkligen ett lyft! Tidigare har det varit rörigt och sunkigt, nu var det en fröjd att handla där. Att två kassar med mat inte kostade mer än 350 kr kändes inte heller så dumt, hade jag handlat på Konsum i centrum hade det minst gått på 150-200 kr mer.

Ska hänga en tvätt, plocka undan lite i köket och sedan SOVA. Hade egentligen behövt skriva en sak till Hyresgästföreningsmötet imorgon men det kanske hinns med på morgonkvisten eller efter jobbet. Det är utmattande att resa, framförallt resa med barn. Min kära dotter har en stark vilja och pratar gärna med mycket stora bokatäver. Fast större delen av tiden var hon relativt tyst och snäll, och sov nästan två timmar! Gick faktiskt väldigt bra att resa utan vagn dessutom, dottern är jätteduktig på att gå och veta när man verkligen måste hålla mamma i handen för att inte komma bort...


Nu åker vi hem!


Ibland går det nästan för lätt

Dottern: "nu är det kväll"
Jag: "vad gör man då?"
Dottern: "somnar"
Jag: "ska vi gå och lägga oss?"
Dottern: "ja"

Tre sekunder senare är vi på väg upp för trappan med nattlinne, nalle och nappen. Rekordlätt nattning!


Det blir en sista hemmakväll...

Planen var från början att gå ut med E&A ikväll men jag känner mig faktiskt lite hängig och fått ett skönt munsår på näsan. Bäst att ta det lugnt med andra ord så att jag orkar med hela jobbveckan...

Idag hämtade vi upp min moster och åkte till mormor och morfar igen, passade på att uppvakta mormor lite i förskott, hon fyller egentligen på onsdag men då har vi ju kommit hem redan. Dottern var på allt annat än solskenshumör när vi kom dit men smälte lite av att få bullar och mjölk. När vi lämnade av min moster följde jag med upp och hämtade en trehjuling som min kusins döttrar vuxit ifrån. Dottern har dock inte riktigt kläm på hur man trampar, så det gick mest bakåt när hon testade den ute på gårdsplanen.

Innan vi åkte hem från stan slank vi in på KappAhl igen och den här gången botaniserades det mest på barnavdelningen, flertalet plagg var ytterligare prissänkta och kostade nu mindre än en fjärdedel av ursprungspriset! Dottern hittade två par öronmuffar som hon bytte mellan inne på affären och det är väldigt väldigt svårt att avstå från att köpa saker till henne. Nu leker hon i badkaret och den här lite frusna mamman smyglånar öronmuffarna, som är riktigt mysiga att ha på sig! (mamma lånade de röda hjärtformade med paljetter, så snygga är vi denna lördag!)


Rätt val av helg

När det snöar i Stockholm har vi strålande sol i Jämtland, kunde inte ha planerat den här vistelsen bättre!


Efter en stunds frånvaro...

Ingen bloggtorka men däremot en del teknikproblem, och sedan lite brist på motivation efter motgångarna vad gäller den tekniska biten (läs app-eländet).

Vi kom hem i tisdags från Varberg efter att ha firat en mycket trevlig påsk hos makens föräldrar. Mina föräldrar var då hemma hos oss, eftersom de hade en begravning att närvara vid under tisdagen. Väskorna packades om och på onsdagen lämnade vi Tullinge och susade upp till Jämtland, maken stannade hemma även denna gång. Väl framme har vi inte gjort så många knop egentligen, men ett besök hos mormor och morfar i Lit har det i alla fall blivit och idag var jag, mamma och dottern på Storsjöbadet. Fick slita och dra för att få med mig dottern hem! Och vilka framsteg hon gjort! Borta är den där lilla apungen som klamrade sig fast vid mig och fick panik av att doppa fötterna i vattnet... Hon plaskar, har lärt sig flyta (står på armarna på grunt vatten och låter benen och kroppen flyta) och vågar bubbla/"koka vatten" med munnen under vattenytan. Vi tog massor av bilder med mammas kamera, ska försöka lägga upp dem när jag kommit hem och kan uppdatera bloggen från min dator. Då ska ni få se påskbilderna jag försökt ladda upp i flera dagar också!

Nu är det dags att sova, för imorgon blir det fikaturné och kanske en sväng förbi KappAhl vid Lillänge igen. De hade massor av snorbilliga kläder, och jag behöver ju ge garderoben ett litet lyft. Idag fyndade jag tex en BH i min storlek, hur ofta händer det? Aldrig! 50 kronor kostade den och den satt nästan perfekt, ett par minuskilon till så... Sedan hittade jag en blus, ordinarie pris dock, som inte alls är i min stil egentligen men som satt så himla snyggt på! Den ska jag ha på jobbmiddagen nästa vecka.

Sov sött kära vänner!

(bilden: dottern kör omkring min gamla docka i dockvagnen, då och då böjer hon sig fram, fäller ner sufletten och frågar dockan "går det bra vännen?".)


Efter solsken kommer stora mängder regn...

Igår var det fantastiskt väder, jag tog en morgonjogg och njöt av sol, lä och vackra vyer. Vi passade på att ta en promenad efter frukosten och sedan åkte vi till Kållered och hälsade på lillebror i nya lägenheten.

Kvällen avrundades med fotbollsspel med dottern och städa bilen med maken. Och sedan ett parti TP där jag föll på mållinjen mot svärfar!

Imorgon när vi kommit hem får jag försöka ladda upp bilder, för det har bara trilskats...

Nu är vi på väg mot Ullared med svärfar, i ösregnet. Vi håller tummarna för att det är folktomt!


Solsken!

Idag har vi varit på torget, jag köpte ett par träskor och nu sitter vi utanför Kustbageriet och solar lite. I lä är det väldigt skönt!


Påsk på Getterön

Runt halv två inatt kom vi fram, efter att bland annat legat bakom ett cirkusekipage mellan Jönköping och Borås, gick i makliga 40 km/h delar av vägen och kön bakom dem ringlade sig ett par km... Kände mig rätt sliten imorse och dessutom har jag nog gått och blivit förkyld.

Idag har vi varit på utflykt till Öströö fårfarm där vi kikat på får och nyfödda lamm, fikat gott, handlat kött och suktat efter underbara hantverk i fårskinn... Det är kallt, blåsigt och regnigt men solen kikade faktiskt fram lite lite en stund. Dottern tog dock tillfället i akt och hoppade i alla dyngiga vattenpölar!

Imorgon kommer makens moster med familj hit, ska bli trevligt! Resten av långfredagen kommer nog att ägnas åt soffhäng och kanske ett parti TP på svärfars begäran...

(Glömde tyvärr telefonen i bilen när vi var på Öströö, så det får bli en utsiktsbild mot havet och en slapparbild från soffan istället!)


Och där gick planeringen upp i rök...

Jag och maken körde ett "sista-rycket-städpass" igår och kom väl i säng strax innan tolv. Då borde ju jag rimligen vara död halv fem, men icke, kunde inte somna om. Så jag klev upp, gjorde mig iordning, åt äggröra och drack kaffe, läste tidningen, plockade med grejer och småstädade. Satte mig sedan i bilen och åkte ner till stationen med god marginal. Ja det hade varit så om inte en klåfingrig dotter plockat ur min plånbok ur väskan. Fick vända hemåt, springa in och hämta plånboken och sedan åka ner till Tullinge igen, bara för att se mitt tåg lämna plattformen när jag parkerat bilen...

Men med lite flyt kommer det här funka ändå, jag ska ju nämligen förbi jobbet på Kungsgatan och hämta mina ringar som jag glömde i skåpet. Sedan rusa tillbaka till centralen och åka vidare till Sollentuna. Pust.

Glad påsk!


Snälla stoppa tiden!

Känns som om jag har miljoner saker att göra, och bara ett par timmar på mig... Måste packa ikväll så att vi kan susa iväg imorgon direkt efter jobbet, kan väl inte direkt påstå att jag ser fram emot att sitta bakom ratten ca 50 mil direkt efter en heldag på jobbet men så får det bli ändå.

Idag har jag varit sen med var och varannan patient, har ont i fingrarna och handlederna efter all hetsdepurering och kände mig rätt ohövlig mot kollegorna när jag rusade ut och ropade glad påsk i farten...

Som tur är slipper jag laga mat ikväll, har kvar massor av lasagne (med pasta, fusk fusk fusk med maten...) från igår, sedan är det bara att slänga barnet i säng och försöka få något gjort!

Hur ska ni fira påsk?


Ledig eftermiddag är guld värt!

Lite påskfint. Ordentlig middag. Hunnit måla med dottern.

Men mest nöjd är jag med att äntligen ha dammsugit och torkat golven i hall och kök. Att de skitades ner igen av lilla fröken skräp är en annan sak, nu är det rent under den nya lorten åtminstone!

Är lite sugen på att börja packa väskan, så jag har allt fix å färdigt på torsdag. Men först lite soffhäng (utan sittkuddar, för jag har överdragen hängandes på tork efter att i tvätten faktiskt ha lyckats få bort det mesta av torrfällningen från mina jeans).


Kan man jämföra?

Jag kör dubbat, på däcken alltså, men imorgon ska de av. Fast det här handlar inte om mina däck egentligen, utan om tobak. Det föreslås att man ska ha en extra skatt på dubbdäck eftersom de orsakar så många dödsfall pga att partiklar rivs upp av dubbarna. Jag betalar fordonsskatt men är egentligen helt okej med att eventuellt betala extra för att få använda mina dubbdäck, eftersom jag (och många andra ute i landet) anser att de räddar en hel del liv också. Men då vill jag att det ska påföras extra skatt på cigaretter till exempel, för de räddar verkligen inga liv.

Det är väl rättvist och bra..?


Hinna med allt...

Snygga till hemmet, tvätta (det tar aldrig aldrig slut) och kanske pynta lite, fast vi blir borta hela påsken. Helst hade jag stuckit iväg och tränat men istället blir det lite förnedrings-tv på femman och vika tvätt. Och sova tidigt. Imorse var jag helt utslagen, blev inte ens någon promenad mellan centralen och jobbet!

Min kollega berättade att hon och hennes dotter från balkongen upptäckt en kvinna utanför huset, mitt på gatan, som låg ner. Bilar och gående passerade men hjälpte henne inte. Dottern hade sprungit ner till henne tillsammans med sin pojkvän, det visade sig att hon brutit foten och de fick tillkalla ambulans. Hur hade du gjort? Ignorerat en kvinna med bruten fot eller åtminstone gått fram och hört efter om hon behövde hjälp? Tycker det är skrämmande hur nonchalanta folk verkar kunna vara...


Alltid är det något...

Satte mig i bilen med den där gnagande känslan av att ha glömt Något. Väl på jobbet inser jag att Något är mina jobbkläder! Hade som tur var ett par extra (gigantiska) byxor i skåpet och en bussarong. Ska bli skönt när den där tvättmaskinen installeras så jag slipper ta hem kläderna och tvätta!

Solsken i stan, inte så dumt! Hur är er måndagmorgon?


En fulltecknad söndag

Städandet gick sisådär. Får hugga i lite mer till veckan. Men äntligen tog vi oss iväg till Iittalabutiken och använde oss av presentkortet vi fick i bröllopspresent, väl där fick vi veta att vi hade kunnat använda det i vilken butik som helst (det var utfärdat i Täby). Jag som passerar butiken på Söder ett par gånger i veckan... Jaja, det blev fem stycken glas i samma färg och serie som vi redan har, så slipper vi problemet med uddaglas när vi är fler än fem vid bordet!

Sedan kalasade vi, dottern blev helt begeistrad över den skörd leksaker som fanns hos N&J... N hade gjort fantastiska cupcakes och jättefina tårtor, maken intygar hur gott det var, själv drack jag bara kaffe, tråkigt men i linje med dieten!

Är dottern en blivande rockstar kanske?

(PS! Maken vill ha upprättelse för all tvivel jag någonsin haft gällande honom och hans tekniska kunskaper. För allt man skriver på internet är sanning huggen i sten, så nu skriver jag det han vill att alla ska läsa: han är ett tekniskt geni som har räddat vår semesterkassa från Elgigantens pengamaskineri!)


Magiske mannen!

Det verkar som om han lyckats fixa tv:n!

Nu ska vi med magi få lägenheten ren, åka till Täby centrum och använda vårt presentkort på Iittalabutiken innan det förfaller och sedan kalas.

Men visst måste jag ta en kopp kaffe först?


RSS 2.0