Ett monster i sovrummet

Jag ställde in min yvigt växande aloe vera i sovrummet, den är för stor för att ha i köket numera, där den effektivt hållit borta folk från ena kortändan av bordet med sina taggiga långa armar... Vad gör man med detta monster? Klipper ner och gör egen hälsokost? Är dock lite rädd för att den ska känna sig stympad och utnyttjad...


Hemkomst

Den här synen mötte mig när jag kom hem idag, dottern har varit arg, dragit ut alla saker (inklusive knyckt och hällt ut en påse snacks under bordet), tagit på sig sin hjälm och till sist somnat på sitt bord utmattad av ilska. Den söta lilla skitungen...

(nu är hon vaken, äter äpple och river ut allt innehåll ur sin fars väska)


Såklart

Missade tåget, fryser, hann inte leta reda på några tjocka varma strumpor. Minus 12 grader idag. Till detta dotterns senste mantra "inte sova! inte sova! inte sova!" som vi försökte bryta (hon är jättehostig och är hemma med näsblodsmaken idag) med kramar, Bolibompa och löften om att äta lunch ihop när jag kommer hem.

Själv börjar jag balansera lite på den fina linjen mellan okej att gå till jobbet och jobbigt att gå till jobbet. Syftar på förkylningen, känner mig lite svullen i halsen så att det gör ont i öronen. Men inget som inte lite solpuder och en balja kaffe kan råda bot på, tillfälligt åtminstone!


-13

Inte så varmt och mysigt idag, nää... Dottern har sovit förhållandevis bra inatt, men hostat mycket och hade feber när vi gick till sängs. Maken är hemma med henne, och jag hoppas att han känner sig kry nog att åka ner till vårdcentralen för att kolla om hon har någon infektion.

Mitt lilla busfrö hade plockat ur mina vantar ur väskan, höll på att frysa ihjäl på vägen ner till Tullinge, och då är det ju ändå varmt i jämförelse med helvetesfärden upp till Jämtland förra julen. Då vi blev varse att värmen inte fungerade.

Så, jag brukar ju alltid gå från centralen till jobbet men idag blir det t-bana, måste dessutom komma in på jobbet så tidigt jag kan för att försöka få de nytvättade jobbkläderna att torka. Och så ska jag se om det finns något te i gömmorna, halsontet har inte blivit bättre.

Men det här kan nog bli en bra måndag ändå, jag slipper åtminstone stressa hem till hämtningen i eftermiddag! :)


En väntans dag

Det har inte hänt så mycket idag, dottern toppade med 40,5 i feber igår och idag var hon lite matt. Jag och mamma var ute med henne en sväng men det räckte med ett åk i pulkbacken, sedan ville hon gunga och åka vagn istället. Det har varit mycket gnäll hela dagen, förutom sista timman innan mamma skulle skjutsas till flyget, då förvandlades hon åter till sitt rätta bus-jag och kittlade mig med sina iskalla små fingrar och tjöt själv av skratt...

Två timmar i bil (ja det tar så lång tid att köra t/r Arlanda när man bor på den här sidan av stan), gymmet i en timma och fyrtiofem minuter, sedan hem och betala räkningar. Sparar ju det bästa till sist. Det här är dessvärre ytterligare en månad som inte lämnar något utrymme för ekonomiska utsvävningar.

Nu blir det duschen och sedan sova, förhoppningsvis vaknar jag utan halsont och träningsvärk!


En slagen liten prinsessa...

Kalas och besök av förskolekompisen tog musten ur lilla hjärtat, som nu ligger och sover i soffan med hög feber. Hon var så fin i sin Pippi-klänning (klänningen på bilden är en födelsedagspresent från M&L) och höll igång för fullt i 3 timmar.

Maken och J är iväg till centrum och köper mat, vår lilla prinsessa får nog stå över pizzan idag dock.

Och under tiden kör jag och mamma en omgång hets-Wordfeud...


Ostkväll

Nu har vi vallat mamma på vår favoritmataffär (Ica Kvantum i Kungens kurva) och lärt ut den ädla konsten i hur man handlar mat i minst 45 minuter... :)

Dags för vin, ost och På spåret! Ha en mysig fredagskväll!


Jag och min skrutt

Vampyrskolan på svt-b, läsa Pippi-bok och Wordfeud mot mamma. Och världens gosigaste unge i knät. Myspys!


Shopping i Tumba

Medan dottern sov i vagnen ute så passade jag och mamma på att åka en sväng till Tumba (maken var kvar hemma!). Hittade lite bl.a badkläder till sommarens plaskande för en struntsumma (Lindex) och en ny badrumsmatta för en hundring (Hemtex). Sedan lunchade vi, åt en enorm räksallad och är fortfarande proppmätt!

Spanade runt på Euroskos rea men hittade inget jag tyckte var riktigt värt att lägga pengar på. Jag kan ju faktiskt lämna in mina vinterskor på lagning istället, som kanske kostar en tiondel av summan för ett par nya likadana skor...

Dottern är fortfarande krasslig men inte värre än att vi ska kunna kalasa för henne imorgon! Själv är jag dödstrött och funderar på om det inte vore skönt att sova en timma?


Åh du ljuva morgon...

Du luktar lite.. Skit!

Det visade sig att kaoset fortsätter, hela lokalen stank avlopp och strömmen var bruten till servern på grund av att de jobbade för fullt med rören som går genom den lilla skrubben vi kallar serverrum. Ringde chefen, hon hade avbokat alla mina patienter. Och att sitta på jobbet i avloppsstank under fem timmar utan att komma åt journalsystemet kändes onödigt, så jag fick åka hem igen. Lite synd ändå, jag hade sett fram emot att jobba med mina kära gamla patienter och försöka gå igenom kallelselistorna.

Sitter nu på södergående tåg, bad mamma sätta på kaffet och har nu en hel dag utan direkta planer tillsammans med (febrig) dotter och mamma. Maken har migrän/muskelinflammation och är hemma han med. Får se vad vi nu hittar på...


Nära försovning

Men jag tog mig upp. Ännu en natt av knappt någon sömn, dottern febrig och ledsen. Vi pratade om att kanske gå på Junibacken idag men det blir nog hemgång direkt efter jobbet och kanske ta en eftermiddagslur...


Hujeda mig...

Så trött jag är! Nu ska här sovas men först en frisyrbild, blev ett par cm kortare igen! Har bokat in ny tid redan innan påsk faktiskt, vill ju hålla frillan snygg.


Torsdag

Varje onsdag säger jag trevlig helg till Kungsgatan jobbet och går hem, i tron om att det är helg på riktigt. Men det är ju inte riktigt så...

Har sovit dåligt två nätter i rad nu, dottern är sjuk, igår hosta och inatt feber. Som tur är har vi ju mamma på besök så jag slipper vabba!

Igår hade vi paketöppning och åt tårta (köpte en liten "sommartårta" på Kafferepet på Klarabergsgatan, som även jag åt av...). Dottern var mest intresserad av själva paketöppnandet, körde lite på löpande band-taktiken... Hoppas hon är pigg nog under dagen att leka lite med sina födelsedagspresenter idag bara.

Det här inlägget har jag försökt posta sedan kl sju imorse. Min app har stora problem med samarbetet idag... Nu ska jag strax kliva av i Tullinge, handla lite och sedan klippning!


Farväl kära jeans...

Jag slaktade mina festivaljeans från 2002 till förmån för dotterns nya sovfilt. Jag hade dumt nog lämnat en ljusblå filt där, exakt likadan som de filtarna förskolan har. Vilket har gjort att de lagt vår filt bland sina.

Så jag klippte ut dotterns namn ur de gamla byxorna, sydde fast bokstäverna, snett och vint som ni ser. Det är lite klurigt att sy i fleece. Men nu ska det väl ändå synas vems filt det är!


Pyssel, fixande och funderingar...

Var in på Ohlssons tyger på väg hem från jobbet, har en plan på en grej till dottern, om jag hinner vill säga...

Vi har för övrigt börjat lägga den lilla damen redan vid 19 nu, den där extra timman vuxentid gör väldigt mycket! Ikväll kan det betyda att jag hinner med allt jag vill hinna, maken ska dessutom ut med jobbet så jag kan arbeta ostört (och äta rester till middag istället för att behöva laga ny mat).

Tänk, för två år sedan hade jag vid den här tiden seriösa planer på att ta en finlandskryssning istället för att skriva in mig på SÖS för igångsättning. Fy så nervös jag var, och hade jag haft en aning om all dramatik som skulle uppstå vid förlossningen så hade jag nog inte klarat av att kliva över tröskeln själv... Men nu sitter hon här, busungen, som blir 2 år imorgon. Mammas lilla hjärta!


Tröttmössa

Ja jisses, jag drog mig en halvtimma längre än vanligt och istället för att i någotsånär lugn och ro dricka kaffe och läsa tidningen tryckte jag ner två ägg i väskan och stack ut till bilen. Svårt att landa och somna efter att ha hängt på gymmet nästan två timmar.

Önskar att dygnet hade fler timmar, och att jag, likt Annelie skrev en kommentar om förra veckan, kunde träna på morgonen. Men att kliva upp kl 04, träna, jobba och komma hem ca 17-18 känns inte hållbart.

Slutar halv ett idag, hoppas dottern sover lika bra som i fredags när jag hämtar henne, så kanske jag får gjort det som bör göras!


Lite rosig...

Och mycket nöjd! 45 minuter på cykel, en hel del styrka (fria vikter t.o.m!!) och lite crosstrainer och löpband. Känner mig genast mycket fräschare. Ska plugga in lite olika övningar så att jag inte ser så förvirrad ut när jag är där.

Snön fortsätter att vräka ner, men kan bli en joggingrunda ändå imorgon, eller så får jag utsätta mig för vardagsmotion i form av grundlig städning av lägenheten... Båda delarna känns som om de behövs för välbefinnandet men jag tror min mor blir gladast av att ha en obelamrad sängplats!

Nu duscha, sedan sängen! Hoppas ni andra också fått en bra start på veckan!


Ja här sitter jag...

Och hade jag vetat att första patienten skulle ringa och avboka sin tid så hade jag ju istället klivit av vid södra och gått hela vägen, istället för att ila till jobbet och bara gå från centralen.

Har fixat alla morgonsysslor och sitter nu med en kopp kaffe.

Är glad över att denna vinter bo i Riksten, där jag så här långt tycker snöröjningen funkar jättebra. Till och med på helgerna är det folk ute och skottar och sandar. Även vår trapp tar de hand om, Botkyrkabyggen alltså, toppen tycker jag!

Den här veckan har jag besök av mamma, och eventuellt pappa, att se fram emot, plus klipptid på torsdag. Vad ser ni fram emot?


Mumsmiddag

Stod lite handfallen i köket till en början, hade ingen som helst lust att åka till affären (dvs skotta fram bilen). Så jag rotade i skåpen och fann massor av saker att slänga i grytan... Resultatet blev riktigt bra!

Det som hamnade i grytan/soppan:
Torsk
Purjolök
Rödkål
Vatten
Grönsaksbuljong
Hela skakade tomater på burk
Tomatpuré
Hummerfond
Grädde
Smör
Salt, peppar, cayennepeppar, paprikapulver och timjan

Samt en klick crème fraîche!


En gubbe

Dottern har ritat en teckning, det är en gubbe, och visst kan man ändå urskilja honom bland alla strecken, med fötter, ansikte och hår... :)


Sommaren ligger långt bort...

Men det är inte så fasligt kallt. Dock inte optimalt att gå ut med sommarskorna och hämta förra helgens Ikea-prylar i bilen...

Idag dras projekt "Fixa rummet" (som dottern kallar det, inspirerad av svt-b) igång, bort med skrymmande bokhylla och in med smarta vägghyllor istället. Allt för att bereda plats för fina lekspisen som väntar på att slås in inför dotterns tvåårsdag på onsdag!

Hur vi ska göra med dotterns väggmålning återstår att se...


Sovmorgon?

Vad är det? Dottern vaknade vid halv åtta och när jag frågar maken om han kan kliva upp och göra frukost åt henne säger han att han inte vill.

Har man något val egentligen? Jag har uppenbarligen inte det, som vanligt, och ligger därför i soffan och ser på Bolibompa.

Lite småförkyld. Mycket trött.


Att festa som en trettiplussare...

Det innebär följande:

1. Planera utgången en vecka innan, minst och förankra planen väl hos maken
2. Köp ny gåutstass
3. Lägg noga makeup och testa olika frisyrer
4. Svida om från vardagspaltorna och väg noga snyggt mot praktiskt
5. Stå spänt och vänta på bussen, inte en minut får gå till spillo
6. Ät en god take-away-middag och drick ett par glas vin

Visst börjar det bra? Men här börjar urspårningen, gäspningarna och de lystna blickarna som kastas mot klockan...

Den här trettiplustanten sitter på pendeln hem nu, för vi tog oss inte ut, men jag har haft en superb kväll ändå! Tack L för vin och sällskap, den här tantaftonen gör jag gärna om igen! :)


Vin på söder

Indiskt till middag och ett par glas vin. Såg slutet på P3 Guld-galan och nu fnulas det på om vi ska ut på byn också...


Kom igen nu...

Jag åker sällan buss mellan hemmet och Tullinge, men exakt idag, när jag ska in till stan så är bussen sen, den skulle ha gått för ett par minuter sedan och nu har den precis åkt ner och sladdvänt på ändhållplatsen.

Hallå! SL! Jag är en desperat småbarnsmamma som ska UT för första gången på evigheter! Snabba på!

Har återigen insett behovet av en weekendväska, så skulle jag inte behöva använda så mycket muskelkraft för att få igen låset på väskan...


Det här är världen inte redo för än...

Nämligen jag i prickigt med volang eller transparent svart med prickar... Min outfit blir istället en rea-top från MQ och en trekvartskofta från H&M, och hårspännen. Men det får ni se bild på senare, ruschade iväg till tåget istället för att posera i provrummet!

Eller vad tycker ni? Inte några keepers va?


Mot Huddinge

Men maken och barnet vi lämnat i vårt hem... *nynnar på Pepparkaksgubbarna*

Det är ju ingen fröjd för någon av dem att springa i affärer. Kanske inte för mig heller, men otroligt mycket roligare än för 20-25 kilo sedan åtminstone.

Vaknade med hosta och ont i halsen, men det ska nog ge med sig, hostade ur mig ordentligt och tog en rejäl kopp kaffe, så nu känner jag mig som folk igen. Om jag verkligen känner mig pigg sedan också kanske jag kan åka till gymmet medan dottern sover.

För jag är rätt taggad nu! På två veckor har jag gått ner 3 kilo, trots att jag gick upp två igen efter magsjukans tillslag. 3 kilo kvar till att räknas som normalviktig enligt BMI-skalan...


Soffhäng

Dottern sov sisådär 1,5 timma längre än vanligt, lyckades kånka upp henne för trappan utan att hon vaknade och sedan fick hon ligga kvar i vagnen och snusa vidare. Nu hänger vi i vardagsrummet, ser på Bolibompa och inväntar makens hemkomst. Shoppingen får vi ta imorgon istället, vägrar ge mig ut i rusningen med barnvagn!

Är så himla sugen på grillad kyckling, undrar om jag kan flörta till mig det till middag? Maken är ju en kycklingmotståndare, tråkig mat säger han att det är. Tråkig kan han vara själv, säger jag som har salivdrypande drömmar om nygrillad kyckling...

Ser ni hur långt håret har hunnit bli på två månader förresten? Nästa vecka har jag klipptid, längtar!


Vinter, igen!

Lämnade gråa city och kommer hem till vitt Riksten. Härligt!


Fredag, happy fredag!

På väg hem till en sovande gosunge, imorgon ska vi på barnkalas och sedan ska mamman ut och dricka vin. Så vad betyder det? Att jag måste ha en present till dotterns kompis och framförallt något snyggt till mig själv! :D

Jag läste i Metro att neon var på väg tillbaka, tveksamt om det klär den här rultan dock... Blir nog något diskret som vanligt.


Inte så fräscht

Kunde ju önska att man fick en förvarning om att det pågår stambyte på jobbet och att någon hade försökt rädda mina arbetsskor undan cementdöden. Står och skrubbar dem med sprit nu, kul.

(den bortre är "ren", de blir nog aldrig sig lika igen)


Mina nya godingar

Jag testade dem på löpbandet (Saucony power grid, låter väl häftigt?), känns bra, så imorgon blir det nog en joggingrunda ute. Nästan så att jag skulle kunna ge mig ut nu, men det vore ju helt galet. Sängen är det som gäller nu!

Såg ni Debatt på SVT1 förresten? Barnmodeller, Juholt och LCHF, synd bara att allt bara debatterades ett par sekunder innan det var dags att byta person eller ämne!


All good

Humöret blev bättre av att träna, var ännu färre där idag och tänkte precis ställa mig med några fria vikter när en sån där skivstångstjej kom inglidandes, fast hon höll mer på med telefonen än hon lyfte vikter. Dock var hon DÄR, uppehöll platsen. Så det blev maskiner istället och avrundade med crosstrainern innan jag skyndade mig hem till duschen och Antikrundan.

Ser fram emot helgen, utgång med L på lördag, var väl sisådär 9 månader sedan vi var ute sist! Ska bli skoj!


Sur och tvär

Av lite olika skäl. Vill sticka till gymmet men det lär ju vara en idé som ej gillas av den tv-spelande maken.

Blä blä blä.


Hemfärd

Jag har haft en ovanligt behaglig dag på jobbet, inga förseningar och idel snälla patienter, hade en trevlig lunch med tandläkaren också. Gott om tid att stänga gjorde att jag slapp lämna sterilen i ett kaos. Enda som gick galet var väl att hantverkarna som åtgärdar vattenskadan i hygienistrummet missade att jag var kvar och larmet gick igång, men de var så trevliga så på larmcentralen när de ringde och hörde sig för om varför larmet gått...

Nu ska jag hem till lilla familjen, och den stora frågan är ju idag träna före eller efter Antikrundan?


Host, host!

Verkar som om jag och maken drabbats av samma förkylning, samtidigt. Men man får väl vara glad ändå, höll mig frisk flera dagar! Jag undrar när detta ska sluta, när blir vi lite mer resistenta mot alla baciller som dottern (mest troligt) drar hem?

Jag vill ju träna! Målsättningen var att ta mig iväg imorse men när jag kände hur risig jag är i halsen kändes det som en bättre idé att vara rejält utsövd och komma iväg ikväll istället, förhoppningsvis lite friskare.

Gjorde äggröra till frukost, gott med något varmt i magen, blev bara en skål yoghurt till middag igår. Har med mig matlåda till lunchen, varit duktig hela veckan faktiskt, min broccoligratäng räcker nog till en lunch till. Känns som om det är så vi får leva ett par dagar till, snåla in lite på lyxutgifter som lunch ute!

Metro skrev om det igår, men vad snålar ni in på när kassan börjar sina?


Snålt på inlägg...

Jag vet, har haft fullt upp hela dagen och helt enkelt inte hunnit... Bäste maken hämtade dottern så jag kunde gå på Löplabbet och prova ut skor, kom därifrån mycket fattigare, ska testspringa skorna imorgon tänkte jag, på löpbandet. Att prova skor när man har skavsår är inte optimalt.

Skriver mer imorgon! Nu sova!!!


Tröttast

Jag hörde knappt alarmet imorse, tog mig iväg senare än planerat. Men åt frukost och hann läsa stora delar av tidningen.

Dessutom lyckades jag för en gångs skull inleda starkt i Wordfeud! Man får vara glad åt det lilla!


Tjejgym

En stark anledning till att jag inte gillat gym (men ändå haft kort flera gånger och i perioder tränat regelbundet) är att man måste blotta sin okunnighet inför alla häftiga gymtyper som står och lyfter fria vikter och dricker sportdryck tills det nästan sipprar ut ur öronen.

Mitt (japp, ikväll mutade jag in det) nya gym har en tjejavdelning, otroligt skönt. Saknade ett par maskiner men körde på i nästan en timma, mest kondition. När jag blir lite mer vågad kanske jag slänger mig ner på någon matta och gör situps och andra jobbiga saker också. Som mest var vi 7-8 personer i tjejlokalen, ingen kö till löpband eller maskiner och ingen var sådär sjukt vältränad, slapp komplex helt och hållet!

Snabbduschat och kört träningskläderna i tvätten, nu lite tv och sedan soooova. Kram på er!


Det lönar sig att handla på Coop

Se bara, hela 3 kr och 20 öre i medlemsåterbäring. Undra vad jag ska köpa för fin mat för den slanten...


I väntan på middagen

Är stationerad inne hos dottern, hon vill ha sällskap till Pippi-tittandet. I ugnen står en broccoligratäng, maken är på väg hem och håller jag mig vaken tills han är hemma blir det en premiärtur till gymmet. Slog ju på stort och köpte ett lås på vägen från jobbet, och laddade iPoden under natten som gick. Så nu är jag redo! Dessutom hittade jag igen en förpackning med compeedplåster till stackars hälen, inga problem alls nu att gå!


Rensa, rensa, rensa...

...och prova, prova, prova.

Det här är några av alla de plagg som är på tok för stora, lite försmädligt känns det förvisso att min dyra blå "ståklänning" är för stor, för den har jag inte alls använt så mycket som jag velat. Jag får väl gå mer på coctailpartyn så att kläderna används mer... hmmm...

Det enda plagg i garderoben som jag inte kommer i nu är en vit linneklänning, den hade jag sommaren 2005 (en av mina bästa somrar). Men det fattas inte jättemånga cm innan den går att dra igen.

Det här betyder att jag snart är klädlös, måste spara lite så att jag kan uppgradera garderoben i vår! :D

I jeanshögen ligger för övrigt sex par jeans som alla är slitna på samma ställe, i grenen. Jag ska jobba på att göra 2012 till året då jag slipper få friktionsmärken på insidan av låren när jag går i kjol och året då inga byxor behöver kasseras pga slitage...


Härlig tisdag!

Vet ni varför? Min förkylning, som började blossa upp igår, är puts väck! Detsamma gäller munsåret jag kände av. Tisdagar är även halvdagar, så jag sitter på tåget söderut redan. Skönt!

Nu håller jag bara tummarna för att dottern sovit färdigt när jag kommer till förskolan. Så att jag kan gå hem och börja röja i garderoben.


Morgondagens uppdrag

- fixa hänglås till gymmet
- göra matplanering för kommande vecka
- vika tvätt
- rensa ur garderoben för att få plats med de nytvättade kläder som jag faktiskt på regelbunden basis använder
- försöka gräva fram babyoverallen som preggo-E vill låna, om jag kommer in i förrådet vill säga, eftersom låset tenderar att frysa...

Först tänkte jag faktiskt sticka till gymmet innan jobbet, men då skulle jag behöva kliva upp kring halv fem. Maken talade mig till förstånd, jag skulle ju vara död resten av dagen om jag gjorde något sådant. Bättre att äta frulle och sedan försöka hinna med ett tidigare tåg så att jag kan ta en promenad istället, hälen känns ju rätt ok nu (gick åtminstone mellan centralen och jobbet, både dit och och när jag skulle hem).

En idé vore ju ett pass på Wii Fit-brädan på morgonen, körde jag ofta när jag var föräldraledig. Sist påstod programmet dock att jag hade en fysik som om jag vore 40, måste anstränga mig lite mer tror jag... ;)


Och så var måndagen nästan slut!

Jobbat för fullt hela dagen, hann inte ut på lunchen för att spana efter skor, satt utslagen i soffan på jobbet och drack kaffe istället.

Men sedan har jag varit mer effektiv, mitt möte blev inställt så jag åkte till Tullinge, tog bilen till Flemingsberg, hämtade ut mitt gymkort, tillbaka till Tullinge, handlade mat och hämtade ut paketet från Lekmer (mkt effektiva, beställde i torsdags eller fredags och under förmiddagen får jag sms om att paketet är framme!).

Ikväll blir det lövbiff med ädelost och ugnsrostade grönsaker, är galet hungrig. Funderar på om jag kan trotsa skavsåret efter middagen och ta en joggingrunda till, eftersom mitt gymkort inte är aktivt än på någon timma. Känner mig verkligen sugen på att komma igång nu!

Hur har er dag varit?


Risig start på dagen...

Maken vaknar med huvudvärk, jag får kasta om min morgon och ta ett tåg 30 minuter senare än planerat i och med lämning av dottern, vilket omkullkastar planerna på att ta en promenad från Södra station till jobbet. Men jag har ju ändå världens största skavsårsblåsa på vänster häl så det var väl lika bra att morgonen blev som den blev.

När skavsåret är ur världen ska jag ut på skojakt, ligger ju bland annat en Löplabbet-butik bara ett par minuter från jobbet!


Man får det man betalar för...

Efter förlossningen hade jag en storlek större fötter, ryktet hade sagt att man ofta fick större fötter efter en graviditet och att det skulle bestå (falskt, mina fötter är som innan graviditeten igen, men det tog kanske ett halvår). Så jag slängde mina fantastiska Nike-skor som tjänat mig många mil och köpte ett par SOC-skor på Stadium(?) som jag fått skavsår av VARJE gång jag tagit på mig dem. De är helt värdelösa och dämpar ingenting, men de är de enda skor jag har och de som helt enkelt fick duga då jag tidigare ikväll begav mig ut på en joggingrunda. Nu har jag två härliga skavsår, ett på vardera häl, men jag är rätt nöjd ändå, premiärrundan för i år tog mig ungefär 45 minuter och jag joggade väl till 90% åtminstone men på slutet gick jag pga skavsåren.

Mätte upp sträckan på Eniro. 6400 m har jag avverkat. Nöjd! Men målet får väl vara att ligga på max 50 minuter på milen, som jag gjorde när jag var som mest vältränad, nu håller jag ju en hastighet på 8,5 km/h.

Nu blir det soffan och Bones innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en superb helg allihopa!

Trumvirvel!

Nu har jag ÄNTLIGEN betalat av mitt gamla lån hos CSN. Återstår gör annuitetslånet på närmare 100 000 som beräknas vara färdigbetalt om 16 år. Om jag inte drar hem storkovan på Postkodlotteriet, för drömma kan man ju i alla fall... :)

Har även betalat för medlemsskap på gymmet Fitness24Seven (deras närmsta anläggning ligger i Flemingsberg, ca 10 min med bil), så nu får ni vara på mig ordentligt och peppa, maken tror nämligen att det är bortkastade pengar medan jag insett att min kropp kommer se bedrövlig ut om jag går ner mina kilon och inte blir mer "fit" ut också. Och så går det ju lite snabbare om man rör på sig.

Nu ska vi bara se var jag har mina träningskläder som jag köpte för drygt ett år sedan...

Ordningen återställd

Ingen helg är väl komplett utan ett besök på IKEA? Uppdraget idag var att hitta något bra hyllsystem istället för Billy-hyllan som står inne på dotterns rum. Förvaringsmässigt är den bra men jag har ju beställt en lekspis till dottern och golvyta börjar bli en bristvara i hennes rum.

Tror det här kommer bli bra, vägghyllor och lite omstrukturering. Passade som vanligt på att fika på femkronorskafét, dottern fick pannkakor, ratade sin bulle och mullade istället i sig övre delen av makens mazarin, den såg rätt sorglig ut när han fick tillbaka den efter att hon "smakat"... Den lilla busen. Själv äter jag rätt sällan av de halvtuggade saker dottern kommer med men maken har lite svårt att säga nej.

Åkte med kompis EG till Stuvsta och plockade upp ett babyskydd, det är ju väldigt nära nedsläpp nu för hennes del och jag avundas henne inte. Foglossning, sammandragningar och ett par liter extra vätska i kroppen. Och trots dessa vedermödor vill man ändå ha fler barn... :)

Vi började se på serien Once upon a time igår, jag har ännu inte bestämt mig för om den är bra eller inte. Någon av er som sett den?

Ska bli skönt att jobba imorgon (och resten av veckan), göra något vettigt av min tid, och träffa alla mina kollegor!


Småbarnsföräldrar...

...verkar få finna sig i att aldrig få gå på toa med stängd dörr, eller ja, den är oftast stängd i början men förvandlas till en svängdörr för barnet som kommer in och försöker dra ut allt papper på toarullen, hoppa sönder badrumsvågen, klämma ut vatten ur badankorna och sörpla i sig det eller slänga blöjor omkring sig. Dottern brukar även bli fly förbannad över att inte få leka med spolknappen på toan (finns det något obehagligare än att få "spolet" i rumpan?!?). Sedan står hon och skriker "usch! äckligt! blää!" åt mig.

Härligt!

Är förresten lite ledsen över hur himla ful badrumsmattan blev när jag tvättat den, de klara fina färgerna har blivit jättedassiga. Så nu får jag börja jaga matta igen...


Guldfiskminne

Bröd som precis kommit ur ugnen med en rejäl smörklick, det är ju himmelst gott men jag har insett att till och med det lilla är för mycket för mig. Jag "fyllde ut" middagen, som bestod av en sallad med kräftstjärtar, med en minibaguette. DUMT. Mycket DUMT. Dock slås ont-minnet ut av ett guldfiskminne som tycker det är en briljant idé när aromerna når näsan... För brödätande resulterar i magknip och uppsvälld mage. Usch och fy. Men det är ju så, varmt bröd har ju en mycket rikare smak och jag tänker inte ljuga och säga att det inte är gott. Fast det är ju inte värt det, magknip är ju allt annat än skoj.

Dagens intiativtagande är något jag spånat på en tid, nämligen en Facebook-grupp för barnvaktslösa grannar här i Riksten, fick omedelbart gensvar så nu får vi se vad det leder till. Vore ju jätteroligt om det blev lite snurr på det hela och faktiskt få något sådant att fungera mellan oss grannar som inte känner varandra sedan tidigare. Lite kan det ju också bidra till bättre social kontroll i området vad det lider, mindre stök och bus när ungarna blir större om de vet att de kan bli igenkända och att vi föräldrar känner varandra.

Nu blir det nog filmkväll med maken, om han orkar zappa vidare till videobutiken (jag vill hyra film, på den fysiska videobutiken, men det tyckte maken var alldeles för old fashion) i tv:n, annars lär Scorpionking fortsätta rulla och jag lär mest ha näsan i datorn resten av aftonen...

En tur in på byn

Maken, dottern och jag satte oss på pendeln in till stan och mötte upp L för att gå på Fotografiska.

När vi gick därifrån för att ta en fika såg dottern ett "jättenakenfisäpple" utanför entrén som hon och maken poserade framför. Det var inte den enda iakttagelsen, inne på en utställning med en hel del naket och skitigt sa hon att det var "snuskigt", var hon nu fått det uttrycket ifrån!

Maken har en släng av ryggskott eller liknande, plus att han är orolig för att ha magsjuka på gång. Stackarn! Själv har jag tagit igen all vätska nu och både svimningskänsla och blodtrycksfall är borta, känns skönt att vara sig själv igen.

Har återupptäckt H&M som byxbutik förresten, 199 kr för ett par supersköna stretchjeans med typiskt jeansutseende. Mjukaste jeansen jag haft på mig, och sitter jättebra! Mycket nöjd!


"Mysig kofta!"

Dottern älskar sin nya fina oversize-kofta från Cloo, dock svårt att få en bra bild när den lilla fröken mest skuttar omkring eller torrsimmar... :)


Den lilla terroristen...

Nu vet jag hur mina föräldrar hade det. Dottern knuffar på mig och drar av täcket samtidigt som hon skanderar "sovit färdigt!".

Jag minns att jag och min bror brukade krypa in i mammas och pappas påslakan. Säkerligen mycket uppskattat...


Tiden släpar sig fram...

Huuu så tråkigt jag har det. Har lyckats peta i mig lite fisk till lunch, känner mig trött och lite yrslig. Dottern ska hämtas om 1,5 timma, vad göra tills dess?

Dessutom ser alla mina blommor ledsna ut, måste köpa nya att sätta i vaser i köket och vardagsrummet. Deprimerande var ordet...

Får besök av fina L ikväll, det ska bli kul, länge sedan vi sågs!


Fast föda

Idag är dagen då jag kanske börjar känna mig frisk? Vitt bröd och te till frukost, enligt rekommendation. Min urlakade kropp har återfått vätskebalansen någotsånär, upp 1,2 kilo sedan jag vägde mig sist. Känner mig mindre svimningsfärdig nu och blodtrycksfallen (då det bara svartnar för ögonen och jag nästan trillar) har blivit färre.

Maken ligger hemma med huvudvärk/begynnande förkylning men dottern var pigg och glad, lämningen gick bra, bara mamman som blev matt. Bjöd in en av förskolekompisarna på dotterns kalas, visade sig att de skulle ha kalas lördagen innan så nu blir det lite fart och fläkt helgerna framöver, kul!


Pyssel på sjukdagen

Jag har faktiskt sovit bort större delen av dagen, känner mig så sjukt matt. Imorgon ska jag drista mig till att äta mat, idag har jag fått i mig buljong och blåbärssoppa, inget man direkt står sig på...

Men efter att ha sovit och "ätit" påbörjades projekt förkläde, har kikat efter ett nytt på nätet, för dottern vill verkligen ha på sig det och vara likis med mamma och pappa i köket. Men att lägga 200 kr på ett förkläde kändes lite väl... Så jag hittade en stuvbit vaxat tyg (köpt på Åhléns för 2 år sedan, ca 30 kr) och kantband (köpt på Myrorna, 7,50 kr), tyget började jag sy en haklapp av för lääänge sedan men den blev kvar hos mamma och hennes fungerande symaskin, så jag använde väl ungefär 1/3 av tyget nu, så där är jag nere på runt 20 kr istället plus arbetsinsats. Dottern blev förtjust men vägrade posera... :)


På en halvtimma...

Hinner en del hända... Mer snö!!


Först tö, sedan snö

Och blir det bara kallt igen så kanske det blir pulkbacken i helgen igen! Om jag orkar, så trött jag känner mig, kroppen behöver mer mat än buljong, och mer fysiskt motstånd än 3 minuters promenad till förskolan. Men först bygga upp energidepåerna. Dock positivt att komma i de gamla träningsbyxorna igen utan att de sitter åt någonstans.

Roar mig med att se på amerikanska Biggest Loser, vilket alltid påminner mig om att det aldrig är ett omöjligt projekt att ta itu med vikten. Och appropå Martinas kommentar på "Nu och då"-inlägget, jag vill ju gå ner ca 10-15 kilo till innan jag är nere på rätt vikt, och tills dess behöver jag ju ha kläder på mig. Just nu har jag ett par byxor, det är allt, och jag kan ta av dem utan att knäppa upp dem... Så jeans/byx-shopping står på agendan när jag är frisk!

Är lite extra glad idag för kompis EF i arbetslöshetsträsket Östersund som fått jobb! Hipp hipp hurra!


"Så kall som en radiator kan bli"

Det skruvas och mäts, tre man försöker få ordning på värmen och har konstaterat att vi haft ett par grader kallare än vad som är normen.

Men nu är det visst bara ett element kvar att få upp värmen på, om allt går som det ska...


Te, buljong, proviva och mineralvatten

Det är min diet just nu, efter förhållningsregler satta av sköterska på 1177 (Sjukvårdsrådgivningen). Inget annat det närmsta dygnet minst. Hon trodde det rörde sig om en variant av vinterkräksjukan.

Så nu gör jag lite buljong. Gott med något varmt! Fast det ska drickas i små små klunkar.

Jag skulle vara en värdelös hemmafru, inte för att jag inte håller efter, fejar och pysslar utan för att det är så tråkigt. Jag är less, vill jobba, träffa folk!


Triviala saker

Men ack så irriterande. Efter att ha gått ner massor sitter nu mina ringar och skramlar på fingrarna, den här tunna lilla guldringen envisas dessutom med att snurra så att den bredare delen hamnar in mot handflatan. Snart dags att lägga åtminstone den ringen i skrinet istället, vill ju inte riskera att tappa den. Eller blir det bra när man tar in ringar? Någon som testat?

Är härligt torr om händerna också. Kanske ska bryta tristessen ett par minuter och leta upp en fet handcreme...


Som jag hoppats...

Jamen då spelar vi samma skiva idag igen! Börjar bli less och utmattad. Trodde verkligen att jag skulle vara okej idag eftersom det kändes bra igår kväll, inga akuta toabesök. Får se hur det går under dagen men risken är rätt stor att jag blir hemma imorgon också.

Idag, under förmiddagen, ska rörfirman komma och kolla vad som är fel med värmen. Av erfarenhet vet jag att förmiddag är allt mellan 07 och 14 ungefär och klev därför upp samtidigt som maken. Tänk om jag sa så till mina patienter "jag behandlar dig någon gång under förmiddagen". Tveksamt om de skulle tolerera sådan lös tidsplanering!

Kul förresten att de kommer och mäter i lägenheten när det är mer än 10 grader varmare idag. All snö har i stort sett tinat bort. Det är inte på något sätt varmt i lägenheten men det här överlever man ju. I natt däremot sov jag med yllestrumpor, långkalsonger, långärmad tröja och ylletröja, plus täcke...


Nu och då

Satt och gick igenom lite gammalt skräp på datorn och hittade massor av söta bilder på dottern och mindre söta på mig. Jag är så glad över de dryga 25 kilon jag blivit av med på två år, jag önskar att jag aldrig dragit på mig dem och hoppas innerligt att jag aldrig kommer dit igen. Men nu har jag ju lärt mig hur jag ska äta för att min kropp ska må bra.

Den här bilden är tagen på ett bröllop i Göteborg sommaren 2010. Jag gick ut på toa ett par gånger i timman och handmjölkade ur brösten, vi åkte hem tidigt för jag höll på att sprängas, svärföräldrarna satt barnvakt. Värt att notera här var att jag ändå gått ner en del i vikt mellan förlossningen och detta datum (drygt 5 kilo tror jag på ca 5 månader), ändå ser jag ut som en kusin till Jabba the hut.
2010


Det här är en dagsfärsk, suddig bild där jag ser lite väl sur ut, beror väl kanske på magsjukan..?

2012


Visst förtjänar jag ett par nya jeans förresten? Avskyr när de sitter sådär säckigt, måste ha skärp för att hålla dem uppe någotsånär. Avskyr också att vara ute och handla, för mycket folk att trängas med. Vilket dilemma!

En dag till...

Och en dag till blir det, är fortfarande dålig, trodde inte jag skulle klara av hämtningen. Och så fick jag gå tillbaka en extra gång (bärandes på dottern, som vägrade gå eller sitta i vagnen) eftersom nallen var borta. Hittade inte nallen, och det visade sig att jag hade rätt när jag misstänkte att dottern tappat den redan i hallen på förskolan och att något annat barn snabbt lagt rabarber på den, efter att ha ringt och frågat på hennes avdelning. Om maken är i krokarna innan de stänger (eller var det idag de skulle ha APT och ändå stänga tidigt?!?) får han kanske i uppdrag att gå förbi där. Annars får hon väl klara sig med bulldoggen och någon av alla kaninerna inatt.

Dagens viktnedgång? Är nu nere på -2,9 kilo på två dygn men jag lär ju äta upp mig snabbt igen när jag väl kan, har pillat i mig något salt smörgåskex, några apelsinklyftor och lite makrill idag. Framgång! Är underligt nog inte särskilt hungrig.

Min blogg-app har betet sig underligt senaste dagarna. Försökte lägga upp såväl bilder som långt inlägg tidigare, det stör mig så oerhört att det inte fungerar. Ytterligare ett hundraprocentigt i-landsproblem. Ett annat problem som verkar få sin lösning imorgon är värmen/kylan (som hade fått rubriken "fel på varmvattnet" när den skickades vidare till vvs-firman.. suck), då de åtminstone ska komma och mäta här.

Värma sig lite

På balkongen är den här infravärmaren rätt värdelös eftersom minsta vindpust tar bort all effekt. Den gör sig mycket bättre i sovrummet, där jag försöker få upp lite värme, skulle vilja bädda ner mig med den. Fast det vore nog både dumt och farligt...


Hinsehäxan

Bra svensk produktion! Jag läste boken för flera år sedan och ska definitivt se del två imorgon kväll! Gripande och sorglig.

Magen är miljoner gånger bättre nu, det känns himla skönt, lite magknip och obehagskänsla men det känns som om jag är på rätt väg. Tackar blåbärssoppan för detta, för vätskeersättningen drack jag bara ett halvt glas av, resten svepte dottern i något obemärkt ögonblick. Blir hemma imorgon också för att kurera mig klart men på onsdag borde jag vara på benen igen, det läskigaste just nu är väl egentligen att jag är nära att svimma när jag reser mig upp.

Och så var det värmen... En granne kom förbi och höll på att frysa ihjäl inne hon med, och hade ett sjukt barn hemma. Hon hade ringt jouren men det behövs fler som ringer för att de ska skicka ut någon, så jag ringde också (igen) men inte har de skickat ut någon inte. Idag såg jag tom två bilar från Botkyrkabyggen utanför huset men ingen kom upp. Just nu ligger jag i soffan med fårskinnstofflor, yllekofta, filt och infravärmaren ställd på max bredvid mig. NU är det rätt behagligt. Om de vetat om problemet över en vecka, varför är det ingen som försöker åtgärda det? Får väl ta på mig surtantsrollen och ringa hyresgästföreningen om inget händer i veckan, för varmare lär det ju inte bli ute heller...

Eftersom maken sitter i sin "mancave" (m.a.o arbetsrummet) och pysslar ihop nya datorprylar så kunde jag sitta och se på slutet av Brudens bäste man med både McDreamy och Hunt från Grey's Anantomy. Nu blir det ett avsnitt Scrubs och sedan sängen. Nattis alla!

Ett stort steg framåt

Jag klarade av hämtningen! Har gjort lite vätskeersättning, smaksatt med citron, som jag halvligger i soffan och sippar på.

Låset till förrådet hade frusit igen, så nu släpade jag upp vagnen till lägenheten. Lite mer än vad jag egentligen orkar.

Satte mig och kollade på TV4-play, ett program om en kvinna som åt rengöringsmedel och en ung tjej som solade solarium en timma per dag, resten av tiden solade hon ute. Underliga människor det finns.


Solsken ute, grått inne...

I mitt sinne alltså, yrsel och lite blodtrycksfall, fått i mig lite blåbärssoppa och läst artikel i DN (som jag slapp hämta, bäste maken kom upp med den efter att han lämnat på dagis!) om koleran i Haiti och det är nog inte så synd om mig ändå.

"Hetsvägaren" i mig konstaterade att jag nu tappat 2,6 kilo på ett dygn. Inte bra för kroppen. Mer blåbärssoppa till mig, och egentligen kanske jag borde göra vätskeersättning också men det är ju så äckligt...

Det är så fint ute, solsken och som om det flöt omkring iskristaller i luften, disigt men glittrande.


Måndag och det fortsätter...

Så klart har jag inte blivit frisk, väger mindre än på 5-6 år, då jag tappat 2 kilo (i vätska) på ett dygn. Ingen direkt sjukdomskänsla förutom lite matt.

Var i valet och kvalet om dottern skulle få gå på förskolan idag eftersom jag är rädd för att vistas utom räckhåll från en toalett men det får gå på något sätt, jag har ju rätt kort sträcka (ca 3 min) att gå för att hämta henne. Viktigast är att hon får träffa sina kompisar igen, och det ska bli roligt att se om hon gillar de två nya pedagogerna lika mycket som de som precis slutat. Å andra sidan tror jag att det är dags för henne att byta avdelning snart, stora tjejen som blir 2 år i slutet av månaden...

Funderar på om jag ska gå ut och hämta tidningen eller ligga kvar i sängen en stund till. Tidning utan kaffe är ju inte samma sak som tidning med kaffe!


Då håller vi tummarna nu då...

Magen är fortfarande i olag, men jag hoppas få sova i natt och kunna jobba imorgon. Har druckit en del blåbärssoppa, så det ger kanske med sig. Effektiv bantningskur, -900 gram under dagen. Jippie...

Jag har nog ätit något galet, då brukar magen slå bakut. Så det bör vara övergående men som värst har det tagit en vecka att bli kry.

Tack Martina för kommentaren till förra inlägget, och nej, jag smittar inte, för då skulle nog både maken och dottern vara dåliga redan.

Och angående Altman (som Annelie skrivit en kommentar om) så fick hon ju reda på makens död först i detta avsnitt, ser framför mig ett sammanbrott, kanske till och med troligt att hon kör sin sista säsong. Det här är ett tecken på att jag borde ägna mig åt något vettigare, inte analysera sönder triviala tv-serier. MEN, jag kommer nog tacka nej till utbildningsplatsen jag erbjudits, så det blir nog inga jättetunga ämnen närmsta tiden heller!

Och Janne, har funderat till och från på tv i sovrummet och vi har nog kommit fram till att det är dumt. Vill man se något finns ju telefonen, för en del saker iaf. Man sover bättre utan sovrums-tv. Vi får väl slåss om tv:n när det känns viktigt nog... :)

Godnatt nu alla fina och håll tummar och tår för mig och stackars magen!


En inte så angenäm avrundning på ledigheten

Jag har visst gått och fått mig en släng av magsjuka, hoppas det stillar sig under kvällen så att jag kan jobba imorgon (obs, obs, obs... Ingen vinterkräksjuka, sånt håller vi inte på med i det här hemmet. Ta i trä.).

Maken tog fram infravärmaren, därav skenet som nästan lyckas övertyga mig om att vi har en brasa här hemma, lite varmare blir det också. När jag blir stor vill jag också ha en kamin eller öppen spis...

Dottern bara sover och sover, men hör små knaka den från hennes säng så kanske hon är på gång nu?


Under filten

Med ett korsord och en kopp té. Huuu så kallt det är! Jag skulle kunna bo i duschen, det enda varma stället i lägenheten. Vi var ute förut, åkte pulka, gungade och dottern försökte fånga en katt. Jag har nog inte riktigt tinat upp än, måste skaffa varma utekläder, mitt allvädersställ är allt annat än varmt och gosigt. Inte ens gosiga långkalsonger och ylletröja kunde rädda mig.

Utevistelsen blev dock inte så lång, dottern är inne i en "min och mitt-period" vilket gör att hon bryter ihop och gråter om något annat barn är i sandlådan. Att hon dessutom försökte ta av sig handskarna hela tiden gjorde inte det hela bättre, för de satt ju som berget, hon bet och slet i dem men lyckades inte få av dem. Ilskan visste inga gränser!

Ska nog passa på att se färdigt Kronjuvelerna medan dottern sover, lite sugen senare i eftermiddag på en film med Hepburn på tvåan men mest troligt missar jag den, maken har lagt rabarber på tv:n och spelar något pang-pang-spel på xboxen...


Den spännande kökslådan

Av någon underlig anledning postades inte mina inlägg igår. Så här såg lördagsmorgonen ut:

Dottern är mycket intresserad av våra köksredskap. Hon river ut sakerna ur lådan, en efter en och slickar på hälften innan hon ger dem till mig.

Den lilla skitungen. OBS! Kära framtida gäster, självfallet diskar vi upp sakerna efter att hon smaskat på dem. Om jag sett henne göra det vill säga...

Och idag är det söndag, sista lediga dagen innan allvaret börjar imorgon. Vaknade med intensiv huvudvärk och misstänker bristfälligt kaffeintag, för igår blev det bara en balja, jag och dottern spenderade ju dagen med EG och hennes familj.

Vi var en sväng till Skärholmen och jag inser allt mer hur glad jag är över att vi flyttat därifrån. Trångt, människor utan folkvett (nej det är bl.a inte okej att knuffa gravida för att snabbare komma till reaställen och det är heller inte okej att dänga kassar i huvudet på mitt barn när hon sitter i sin vagn, SÅ trångt är det inte, eller vill folk markera något med sitt beteende?).

EG bjöd på superbt lamm till middag, bättre än flera middagar på restaurang! Sedan hängde vi, barnen rasade loss och det var himla skoj att se min nästan tvååring leka med hennes nästan femåring, på ganska lika villkor, dottern börjar bli en stor tjej!

När jag kom hem var maken absorberad in i tv-spelsvärlden. Så jag låg i soffan och såg 2 av 3 delar av Kronjuvelerna som svt sänt, svt play är ju väldigt praktiskt!

Idag blir det tvättvikning, åka pulka och förmodligen lägga Cars-pusslet ett par gånger till... :)


Kaffetanten siar om...

På spåret: Peter Wahlbeck kommer nog inte sitta i studion nästa år. Det enda han kunnat svara på med säkerhet är olika typer av indiskt bröd samt indisk dryck. Räcker inte långt!

Grey's Anatomy: Något hemskt kommer hända, troliga kandidater är Karev eller Altman, de har haft lite väl mycket räkmacka sista säsongen.

Dotterns sovvanor: Looking good. Hon somnade utan större protester vid niotiden och jag tror det här är en positiv trend som är här for att stanna.

Får redigera inlägget nedan imorgon, det ville först inte laddas upp alls och sedan blir det dubletter en masse. Appen inte helt tillförlitlig helt enkelt. Nu ska jag se om mamma är vaken och beredd på spö i Wordfeud eller så blir det sängen och svt play.


Ost & vin

Hela familjen mumsar, olika ostar och kallskuret för min del, maken och dottern äter därtill kex. Och rödvin. Sån't här saknade jag under graviditeten, det är ju SÅ gott!


Pyssla collage

Dottern ville inte sova och jag orkade inte bråka till slut. Så vi pysslade istället. Det var mycket roligare! Jag klippte och dottern limmade. Skräpigt men kul!


Snölek!

Tänk sådan glädje 2-3 cm snö skänker både barn och vuxna!


Kallt kallt kallt

Det är fortfarande iskallt här hemma, inget av elementen genererar någon värme och helst vill man inte vidröra golvet. Vilket är svårt att undvika. Igår kväll hade vi infravärmaren (som man ska ha på balkongen) igång i sovrummet. Jag ringde om det här i måndags och hittills har ingen varit här, och nu är det helg igen och vi får finna oss i att frysa. Tack för den...

Igår hotade jag dottern med att väcka henne jättetidigt om hon inte lade sig ner på kudden, istället blev det dottern som väckte mig halv åtta. Ja, mig, maken har mycket selektiv hörsel och reagerar inte på dotterns rop. Är så trött och frusen!

Men en go' och gla' unge har jag åtminstone... :)


Nu är det helg igen

Med mina allra bästa människor, maken och dottern! Sedan jag kom hem har jag mest gjort inget alls, förutom ätit lite middag och suttit med dagens DN-korsord. Och så bjöd maken på en Baileys med is medan vi såg på Dafo.

Nu har vi det gott!


Hej mitt vinterland!

Nu trivs jag igen. Ångrar mig bara lite när jag inser att det snöat även på bilen...


Kaffepaus

Ni börjar se en röd tråd va?

Hur som helst behöver jag biotips, vad går det för bra filmer just nu? Jag gillar katastroffilmer, action, domedagsfilmer (alla blir sjuka och dör, förvandlad till zombies eller förvildas i ett skräpsamhälle), romantiska komedier, äventyr och viss drama/kostym. Helst inte thrillers eller skräck.

Guida mig i biodjungeln, ni som ser/upplever annat än era hem, arbetsplatser och pendlingssträckan därimellan... :)


Jag och min kaffekopp

Har lunch, funderade på om jag inte skulle kila ut en sväng men kaffetarmen skrek så gällt att jag bara var tvungen att ta lunch inne istället. Har haft en rätt tråkig förmiddag med två uteblivna patienter och precis innan jag skulle gå ner till personalrummet kom en eftermiddagspatient upp till receptionen och ville boka om sin tid. Suck.

Spånat lite med kompis E om att gå på bio i helgen, hon ville gärna göra något slappt, känner igen det där från då jag också var höggravid och hade foglossning! Har för många vänner med begynnelsebokstaven E, hädanefter får deras efternamns första bokstav också hänga med. Helgens biodejt blir således med kompis EG. Så, nu känns det mycket bättre och mindre rörigt! Ska hälla i mig kaffet och sedan ta mig an nästa patient, som kom 15 min tidigt.

Tjipp!


Mjukstartar...

Årets första arbetsdag. Sitter på tåget på väg till Sollentuna. Lagom mjukstart på arbetsåret. Men dygnet har jag vänt på, tittat på film med maken till efter midnatt, så lite kämpigt var det att komma upp (snoozade en halvtimma), för jag var ju inte alls trött när det var tänkt att jag skulle sova.

Morgonens mattefråga: hur många par strumpor måste den här kaffetanten ta med sig för att vara säker på att ha två någotsånär matchande och framförallt hela strumpor? FYRA par, och inte ens det garanterar att jag slipper använda de jag har på mig nu (jag har alltid ett ombyte strumpor med mig till jobbet, man är i så mycket äckel om dagarna som man inte vill krypa upp i soffan med när man kommer hem). Fick nya snygga strumpor av lillebror i julklapp, men de är "privatstrumpor". Måste inventera och rensa i garderoben snart igen...

De mystiska utslagen på halsen och vänster öra är borta nu, jag har kommit fram till att det måste ha varit värmeutslag pga fönborsten, innan jag fick kläm på hur man egentligen ska använda den (magisk pryl, på ett par minuter är jag snygg i håret utan vare sig kletiga produkter, svåra handgrepp eller svordomar).

Ha en superb dag allihopa, själv ska jag försöka hålla mig vaken... :)


Dog tooth

Hemska saker:
En av de sjukaste, äckligaste och konstigaste filmer jag någonsin sett. Konstant obehag genom hela filmen. Se den inte om ni inte vill må dåligt. På sitt vridna sätt är den ju bra och jag fascineras över hur skådespelarna lyckas spela sina roller och övertyga mig om hur deras sjuka värld ser ur.

Bra saker är istället:
- dottern går gladeligen med på att få tänderna borstade, om hon får ligga ner i mitt knä, skrattar till och med!
- Ikea-besöket resulterade i nya frukostskålar
- jag lyckades få grillpannan ren efter makens kremerarkonst (goda biffar, rökfylld lägenhet!)
- bilen känns lätt som en fjäder att köra
- mamma kommer ner på besök om 3 veckor!

Ny salladsfavorit är rödkål, mest för att den ser så snygg ut! Här har vi rödkål, purjo, gurka och lite apelsin. Gott och nyttigt, fungerar jättebra istället för pasta, ris eller potatis till maten.


Buhuuu!

ALL snö har regnat bort! Besvikelsen är stor! Skulle jag ha dragit upp dottern inatt för att åka pulka? Nej, det hade ju varit vansinne, men jag vill att hon ska få uppleva riktig vinter!

Idag har jag vad jag gör, två veckors tvätt ska bli ren och väldoftande.

Ställde mig på vågen och kunde glatt konstatera att jag gått ner 100 gram till. Fast nu har jag ett nytt mål, missade ju mitt tiokilamål till jul med 400 gram. Så nu är det -10 kilo till midsommar som gäller, 1% avklarat nu då... :)

Nu väga in på WiiFit och sedan driva upp maken, IKEA here we come!


Njutning för öga och själ

Att kliva upp och slippa se högar med skit överallt. Det gör mig tillfreds. Jag jobbar på att bli mer ordningsam, köket har jag rätt bra kontroll över nu.

Fina duken är från Ekelunds, en bröllopspresent, kändes rätt skönt att städa undan lite julrött, och min nya grej är blommor, rummet får lite mer liv liksom.

För er som hoppats på en grön vinter i Stockholm har jag två bilder, tagna med ett par minuters mellanrum. Det snöar lappvantar här nu, kaos är nog att vänta i trafiken imorgon!


Gojibär och Sherlock

Ingen av mina LCHF-appar säger något om gojibär, de smakar egentligen rätt illa, som lite småbeska nypon. Jag äter dem för att inte äta annat, socker/kolhydratavgiftning nu igen, eftersom jag fått i mig ett och annat under helgerna.

Ligger i soffan och ser på Sherlock med maken, rätt intressant serie men ser fram emot våren då alla "mina" serier drar igång igen.

Har haft kompis E på besök, himla trevligt, saknar hänget med henne som vi hade förut, då vi gick ut nästan varje onsdag på en liten klubb, pratade strunt, fikade osv. Men tiderna förändras, nu är det hemmahäng och bus med pluttiplutt som gäller!

Ny favorit bland böckerna är Inger & Lasse Sandströms "Pojken, prinsessan och grönt" som vi läser för dottern ett par gånger per dag, det är kul att hon redan vill ha lite mer text och hänger med i berättelsen. Böckerna om Ingrid av Katerina Janouch är förvisso väldigt söta men börjar kännas som om både vi och dottern kan dem utantill...


Jättebakis?

Annars borde man väl ha lyckats tagit sig ut och städat upp efter sig i lekparken vid det här laget?


Åka buss!

Man glömmer lätt bort hur enkelt det är att roa små barn, åka buss är jättespännande! Nu ska vi hämta bilen!


Godaste kvällsgottiset

Värmde upp hjortronen som blev över efter nyårsmiddagen och vispade grädde till. Guuud så gott det var!

Har återställt ordningen efter galej och dotterns framfart. Imorgon drar jag nog igång med den sprängfulla tvättkorgen och kanske sorterar ut lite tjockiskläder ur garderoben. Och så är jag sugen på att ligga i soffan med en bok, om jag får vara ifred vill säga. Böcker har legat rätt långt ner på prioriteringslistan det senaste året men nu när dottern sover i egen säng igen kan jag kanske komma ikapp med lite sängläsning!


Lätt som en plätt

Har visst ingjutit viss respekt hos dottern, det enda jag behövde säga var "du vet vad som gäller" (dvs jag ger mig inte, jag är starkare och DU ska sova NU) och hon lade sig ner.

Så nattningen, och eftermiddagsvilan, gick som en dans. Men jag får nog ta i trä för vilken sekund som helst kan hon ångra sig och förvandlas till ett litet trotsmonster igen!

Är det förresten någon som försöker bjuda in till wordfeud-spel och inte lyckas så kan det bero på att dottern knyckt telefonen och trycker bort det hon inte tycker är av intresse...


Eftermiddagsvila

För både barn och föräldrar. Dottern har lekt intensivt, med det menar jag nog att hon ihärdigt dragit fram miljoner leksaker sedan hon vaknade. Imorse var det här ett städat vuxet vardagsrum, nu liknar det dotterns rum, grejer överallt.

Två bra saker är dock:
- bilen behöver troligen inte något kamremsbyte än, vilket besparar oss ca 3600 kr
- jag gick inte upp något under julen trots allt svullande

Och Janne, du reagerar precis som baristan på finkafét när jag råkade försäga mig vad gäller kaffevanorna på Nybrogatanjobbet. Det smakar helt okej men ni findrickare är så petiga... ;)

(dämpad belysning = suddig bild, men annars störs dottern av ljuset när hon ska sova)


Min lilla sjusovare

Tredje gången jag gick in till dottern vaknade hon, är ju en bortskämd mamma som oftast får väcka min lilla tröttis. Nu sitter vi och läser böcker, fast är det för mycket text bläddrar dottern igenom boken snabbt snabbt.

Har ringt och felanmält värmen (eller snarare avsaknaden av den), det visade sig att jag inte är den enda som håller på att förfrysa mig inomhus i vår länga. Är mycket nöjd över min nya kofta, skulle inte klara mig utan varma kläder! Måste hitta mina fårskinnstofflor, alternativt köpa heltäckande mattor till alla rum. Brrrrr!


Plaskvåt

Har lämnat in bilen på Bilia nu, en heldag med övernattning på detta bil-spa kommer gå loss på över 10 000. Höll på att springa därifrån utan att lämna bilnyckeln, kanske ett undermedvetet val..? Hann dock både springa tillbaka och sedan hinna med tåget från Tumba som ligger ungefär en kvarts promenad därifrån. Nu väntar jag på bussen i Tullinge, blöt om fötterna och ser ut som en dränkt katt efter att ha gått i regnet.

Hade faktiskt hoppats på minusgrader, då hade jag ju kunnat gå hem från Tumba, en promenad på drygt 6 km. Känns inte så lockande idag. Kanske går och hämtar bilen istället, om vädret tillåter!

Ska bli skönt att komma hem igen om 15-20 minuter, micra upp morgonkaffet och fortsätta läsa tidningen. Resten av familjen sover nog fortfarande...


Filmkväll

Transformers 3. Action och pang pang.

Dottern satt i sin fåtölj och förklarade för Makka Pakka att det inte var farligt, bara läskigt, bara smäller. Hon pratade såklart om fyrverkerierna vid tolvslaget. Lilla gumman...


Så blev det nytt år!

Tack fina gäster för ett trevligt nyårsfirande! God mat och årets första prestigefyllda TP-vinst för min del.

Nattens magknip var en påminnelse om varför jag äter enligt LCHF, men jag kan inte ångra att jag åt av maten igår, för det var så smaskigt! Menyn?

Förrätt: Västerbottenrösti med vispad crème fraîche, syrad rödlök och röd kaviar
Huvudrätt: Boeuf bourguignon med pressad potatis och apelsin- och rödkålssallad
Efterrätt: Mjölkchokladpanacotta toppad med hjortron

Till vickning blev det snittar med olika röror innehållandes rökt lax, räkor och rostbiff.

Vi var uppe och suddade till klockan sent, är idag tacksam över att dottern ärvt våra vanor och gärna sover länge, men så var hon ju vaken nästan lika länge som oss. Väckte henne vid halv ett, då jag hunnit röja undan allt i kök och vardagsrum.

Idag tar vi det lugnt, löser korsord och ser på tv. Njuter av att sitta i våra nyomklädda beiga soffor, blev ett helt nytt vardagsrum, eller ja, det vardagsrum vi ville ha från början! Lite verkar klädseln ha krympt på längden men vi kanske kan sträcka ut den så benen på soffan inte syns.

Dåligt ljus och vid tolvslaget hade jag inga händer fria, så de här bilderna är de enda jag har att bjuda på från nyårsfirandet!


RSS 2.0