Två djupa suckar...

Den första sucken är för patienten jag inte fått tag i, så nu får jag dra med mig dottern till jobbet och invänta att patienten kommer för att ställa in dagens behandling (övriga på jobbet är lediga), eller så kommer hon inte men har struntat i att bekräfta mitt meddelande på hennes mobilsvar (2 st).

Suck nr 2 är för vagnen, vår fina dyra Teutonia som i princip bara används på förskolan som sovvagn och står i förrådet resten av tiden. Eftersom vi aldrig använder den annars såg jag först idag att en spak som reglerar översta delen av ryggstödet är avbruten. Undrar hur möjligheterna för ersättning ser ut, då vi nog får lämna in vagnen för lagning eller köpa (förmodad) dyr spak med tillbehör. En olycka kan ske och det är möjligt att plasten blivit skör i kylan men när man lyckats bryta av en spak på vagnen och står där med den i handen skulle jag vara tacksam om vi fick veta något.


Stylad av en 2-åring

Ibland, när vi ändå inte ska vara så snygga, får dottern välja ut kläder till oss. Idag är jag alltså bondromantisk, i den klänning jag faktiskt kunde ha nästan hela graviditeten, vilket säger en del om hur luftig den är.

Hörde och läste om det igår. Det här med inseminering för ensamstående kvinnor, där KDs motargument bland annat är att alla barn har rätt till en familj (ett argument som trampar alla ensamstående föräldrars tår, de som blivit lämnade, lämnat av olika anledningar, att de då inte är LIKA BRA föräldrar som en kvinna och man ihop, hur destruktiva de än må vara, för alla familjer är faktiskt inte friska). Men har inte de ensamstående också rätt till en familj? De som vill leva själva men önskar barn i sitt liv? Jag tycker det är ett fantastiskt förslag, så slipper fäder oönskade barn när kvinnan har en brinnande barnlust, och om man gör fadersskapet spårbart slipper man ju de frågetecken som uppstår vid tex insemination i Danmark (poppis för ensamstående som vill ha barn), där donatorn är anonym.

Jag kommer hålla tummarna för att de arbetar fram ett bra beslut och att KD förläggs med munkavle i den här frågan.

Vi vabbar idag med, men imorgon är hon nog redo att återgå till förskolan om det inte plötsligt svänger om igen idag.


Om jag inte vore så glupsk...

Så hade nu fått se en bild på min middag! Baconlindad kyckling kryddad med bl.a. dragon och ancho (?) chili. Till detta sallad och currydressing gjord på massor av crème fraîche och majonäs. Snyggt och gott!

Fick förresten ett traderapaket idag, och jag måste ha tänkt helt fel (jag har en likadan skjorta som blivit för stor) eller så var auktionen inlagd under fel storlek, skjortan var i 34. Ärmarna var inga problem men över bröst och mage gick den inte att stänga... Men om sisådär 15 kilon kanske jag har en chans..? :P


Det här med barn...

Hur lyckas de se så ljuvliga ut när de sover? Själv dreglar jag, sover ömsom med öppen mun, ömsom pressar tänder och snarkar ibland så att jag väcker mig själv. Maken ser arg ut när han sover, åtminstone övre delen av ansiktet, han får en djup argrynka mellan ögonbrynen men ser avkopplad ut i nedre halvan.

Dottern däremot, henne vill man bara snusa på, pussa på de goa kinderna och bara lägga huvudet intill henne och känna hur hon andas. Det är rent magiskt.


Duplo

Det är såna grejer man lite längtat efter, att dottern blivit så stor att man kan bygga duplo ihop. Har ni förresten sett legos nya "tjejprodukt" Friends? För tjejer kräver stora bitar och förre instruktioner, eller? Dessutom i rosa och figurerna, för 5-12-åringar, är rätt yppiga. Vet inte riktigt om de tänkt till riktigt där va?

Hur som helst är det ju svårt att lägga band på sig och inte styra upp leken och bygga riktiga hus, men man måste ju, jag kan ju redan det här, det är dottern som ska utveckla sina duplofärdigheter!

Annars skiftar vi mellan Pippi på pussel, bok och dvd, Bamse på pussel och dvd och så duplo. Och dottern har fått mig att högläsa ur Ekulfs katalog och berätta om mellanrumsborstar, tandtråd och tandborstar...


Brännhet

Dottern sov inne hos oss halva natten, med sin brännheta arm runt min hals, för hon ville kramas. Febern ligger konstant på nästan 39 grader men hon är rätt pigg, äter skorpor och tittar på Pippi. Jag har varit vaken sedan kl 05 allra minst, meddelat patienter att tiden måste avbokas, försökt få tag i min chef, gjort mig i ordning för att åka till jobbet ändå tillsammans med maken men det bidde inte så.

Snön har vräkt ner under natten, till alla sportlovsledigas lycka! Så här såg det ut här vid sextiden imorse:


Tji fick vi...

Maken och jag trodde, enfaldiga som vi är, att vi skulle klara oss utan vabbande resten av februari. Men icke, imorgon blir vi hemma (nästan 39 graders feber när vi kom hem från förskolan), fast delar på dagen, maken och dottern får följa med till jobbet, jag tar två patienter och sedan åker jag hem igen.

Fick agera sköterska idag, tycker det är rätt kul, man får se en annan vinkel av området. Och mindre slitsamt för kroppen.

Dottern har blivit jätteduktig på att ta Alvedon, vi använder flytande. Boken "Ingrid och bassiluskan" har haft gott inflytande, kan verkligen rekommenderas!

Blev skickad ner till Tullinge på gottisjakt av maken, var väldigt lugnt och stilla i centrum, trots att sportlovet dragit igång, eller kanske just därför?


Avancerad toalettlektyr

Dottern krävde att få sitta på toaletten, vilket såklart välkomnas! Dock brukar intresset för att fylla toaletten (och jag överdriver inte!) med toalettpapper vara större än intresset för att kissa. Positivt att hon redan intresserar sig för böcker på mer än 10-20 sidor. Mindre positivt att hon gör serpentiner av toapapper ikväll...

Hux flux kom mina föräldrar på besök på väg hem från lillebror i Göteborg! Himla trevligt, önskar att vi kunde ses spontant oftare, måste fortsätta lobba för en flytt söderut för deras del! De hann med middag och kaffe men sedan var de tvungna att åka vidare norrut med flyttbilen som fraktat brors saker ner till nya lägenheten.


Schlager, denna schlager...

Jag röstade på Lisa. Bra låt, snygg är hon också, på ett sånt där trevligt sätt som man aldrig skulle kunna bli irriterad på. Dottern däckade under omröstningen och förvånade mig alltså, hon höll ångan uppe längre än förväntat. Men ack så obstinat...

I övrigt inga överraskningar, dvs inget som var riktigt bra. Bidrag nr två var bedrövligt och den där Håkan Hellström wanna be-killen var bara pinsam.

Och Janne, det där träningskortet ja, autoöverföringen verkade inte ha gått igenom och eftersom jag drogs med en förkylning och yrsel ett par veckor så märkte jag ju inte att det inte fungerade. Märkte det istället på att det inte dragits några pengar och att den överföring jag lagt in var puts väck! Det blir veckans uppgift att rodda med, mellan dess M kommer hem och personalen försvinner (kl 19).

Ser på kommisarie Banks på ettan, baserad på Peter Robinsons deckare, en av mina favoriter. Har läst nästan alla böckerna och just den här (har för mig att titeln är En lek med elden) läste jag för 6-7 år sedan. Jag borde läsa mer, men det blir inte av på samma sätt längre.


Skype

Sedan ett par veckor tillbaka har Skype vägrat logga in mig från min dator, jag har en handfull standardlösenord men inget av dessa har fungerat och jag har inte kunnat återställa lösenordet heller eftersom Skype påstår att jag inte har någon mailadress. Jaha. Så jag satte mig precis och skulle registrera ett nytt konto, trots att Skype fungerar felfritt på telefonen. Ibland är det ju skönt bara att rensa i kontaktlistorna och göra sig okontaktbar för folk som bara stenhårt försöker nätragga. Men så hände det! Plötsligt loggas jag in, med standardlösenordet! Jag undrar nu bara varför det inte fungerade de första tjugo gångerna jag försökte...

Idag har vi inte gjort så mycket. Tvättat. Städat. Jag alltså. Seda har dottern effektivt skitat ner igen och dragit runt med min rena tvätt på golvet som täcktes av popcorn igår, och jag hann inte hindra henne innan jag städat ordentligt. Har försökt att få lilla fröken att sova i ungefär tre timmar, rätt hopplöst kände jag till sist, hon kommer antingen vara på sitt gruvligaste humör inom ungefär en timma eller däcka inom ungefär samma tidsrymd. Vi var ju trots allt uppe innan åtta imorse!

Dottern fick våfflor till middag, själv har jag inte klurat ut något men det kan hända att det blir något ägg med lite kräftröra (Kosterfiskarens, himlans himlans god). Om två timmar drar Mello igång och jag ska försöka göra lite fint tills dess så det är trevligare att mysa ner sig i soffan.

Imorgon blir det kanske lite socialiserande, en kompis till mig saknade sjuksällskap så vi ska väl försöka ta oss till andra södra sidan och umgås lite! Och en promenad vore inte helt fel, kanske kan slå två flugor i en smäll och tvinga ut E och bebisen på vagnpromenad...

När maken kommer hem, eller ja, till veckan, ska jag fixa gymkortet. Sedan väntar jag på ett par såna där löparbyxor i slimmad modell så att jag kan ut och kuta, budade hem ett par för en billig penning på Tradera. Och jag har ju faktiskt inte invigt mina snordyra löparskor utomhus, bara på löpbandet, de är fortfarande väldigt kostsamma per träningstillfälle.

Dags att sätta fart, vi ses framför Mello om två timmar då!

Våghalsen

Tillika marodören. Det här är visst dotterns definition av "tvätt sorterad i högar efter färg och temperatur", dessutom används toaletten som trampolin, hon kastar sig hejdlöst ut i luften efter att först ha skrikit "hoppa, färdiga, kör!".

Det är dock svårt att fånga hoppet på bild!

 


Snipp, snapp, snut...

Så var lönen slut! Efter obetald ledighet, vab och en sjukvecka var det inte många kronor kvar på min deltidslön. Jag har inte vant mig vid att ha så lite pengar än, och nu blev det ju än mindre, ungefär hälften så mycket som en normal månad med tidigare heltidslönen. Slängde iväg räkningarna idag, så vet jag vad det finns kvar att leva av.

Vi får leva snålt i helgen, jag och fröken gos. Maken är ju i Göteborg och förlustar sig. Fast egentligen ska jag väl inte klaga, finns ju många som lever på de här slantarna, och mindre ändå, varje månad.

Nu blir det lite Bolibompa med dottern och jag håller på att somna i soffan...


Äta ute

Det är så himla skönt ute nu! Jag lunchar på farstukvisten medan dottern snusar vidare i vagnen... Härligt!

 


Men hallå..?!?

Är det FREDAG redan? Vad den här veckan har gått snabbt!

Imorgon blir jag gräsänka, hur ska det gå? Ingen make och inget På spåret, min fredag känns alldeles upp och ner! Tur att ordningen återställs på lördag till viss del, då ska jag och dottern se på Melodifestivalen. Resten av helgen blir det nog en del socialiserande och eventuellt ett besök på badhuset i Huddinge. Det som talar mot det sistnämnda är att sportlovet drar igång och det kan vara mer folk än jag önskar där. Och dessutom måste jag nog låta epilatorn jobba sig genom vinterfällen, bara det är ju ett heldagsprojekt!

Idag är jag lite extra glad för min svägerskas skull, den här veckan har kantats av fina lovord för hennes underbara barnkläder (se Cloo.se) och såklart svämmar det över i smygrojalistens hjärta när prinsessan och mannen av folket fått en alldeles egen guldklimp.

När jag blev så här blödig? Efter att jag själv fått barn och insett hur fantastiskt livet är när man får gosa med världens finaste unge varje dag. En källa till skratt, glädje och kaksmulor...

(Nedan: sommar, Tanto och finaste tjejen! Längtar tills vi kan gå barfota igen!)

 


Nr 4

Konstigt att man fungerar som folk egentligen efter så mycket kaffe. Frukost, förmiddagsfika x 2 och sedan en kopp till på lunchen (idag var jag lite wild n crazy och åt skaldjurssallad istället för kyckling).

 


Halvdag jobb, halvdag lek

Tisdagar är bra dagar! Dagsljus och bästa hänget med dottern. Vi har kastat snöbollar i lekparken, gungat, åkt rutschkana, badat, fikat och nu är det Djungelboken på svt play som gäller. Såklart ska nya lurarna på, som vi tillsammans dekorerat med klistermärken.

Idag känns det som VÅR!

 


Det där med folk och nyfikenhet...

Jag har patienter av alla slag, gamla och unga, kända och okända. Ibland slår det mig att det är något bekant över en person jag ser på tv och inser att det är en av mina patienter, men för mig är de bara patienter. Jag skäller lika mycket på mina bankdirektörer, diplomater, politiker, adelstanter och tv-personligheter som på sjukpensionärerna, frisörskorna, sjuksköterskorna, gymnasieungdomarna och förskolelärarna, för att ta några olika grupper av patienter.

Vi arbetar under sekretess och ingen patient ska veta något om någon annan patient. I dagarna har det varit en livlig diskussion rörande det nya journalsystemet inom landstinget, där allt går att läsas av alla. I vissa fall kan det vara befogat men i många fall helt onödigt och all personal inom vården borde inte ha tillgång till all information, inte ens alla journaler borde vara tillgängliga. Tänker på Anna Lindh bl.a, då hon låg och kämpade för sitt liv på operationsbordet, och när hon senare dog, så läste obehöriga utan koppling till henne i vårdkedjan hennes journaler.

Idag hade jag en "kändis" och nästa patient, som mötte X i dörren, frågade genast om X var en av våra patienter. De hade mötts i dörren och jag tror inte att hon hade köpt att X bara var och hälsade på, med sina livvakter i släptåg. Så ok, jag hummade med och sa ja. Men sedan har patienten mage att börja fråga om X hade bra tandhälsa. Vad har hon med det att göra? Jag förklarade för patienten av vi har tystnadsplikt vad gäller andra patienter, ändå försökte hon sedan fråga ut sköterskan om precis samma sak.

Patienterna kommer som privatpersoner, oavsett vilken ställning de har i samhället annars. Men folks nyfikenhet har inga gränser, det sneglas över axeln i tidboken och jag vill helst skrika åt dem att det inte är deras ensak. Men såklart skriker jag inte, men en dag kommer jag surt väsa till någon patient att han eller hon borde sluta lägga sig i andra människors journaler, annars kan vi ju lägga ut den personens journal i väntrummet så får alla ta del av den. För det skulle ju stilla folks oerhörda intresse för vilka tänder som är lagade med composit, är rotfyllda eller väntar på porslinsinlägg... SÅ spännande saker står det inte i journalerna men det har ingen betydelse, spännande eller inte så rör det bara patient och behandlare.

Eller vad tycker Du? Ska vem som helst få läsa just Din journal hos vården/tandvården? Är det viktigt med sekretess?

Med nöd och näppe vaken...

Pratade med min gamla kursare och vän M igår kväll, länge, och hade svårt att somna när jag väl kom i säng. När alarmet ljöd kändes det som om jag just lagt mig ner, har inte ens hunnit få ont i käkarna, vilket säger en del om hur djupt jag (inte) sovit.

Ska bli intressant att se hur yrseln ter sig idag, om jag får försöka sitta helt rakt och behandla.

Dags att sätta igång att jobba, ha en toppenmåndag allihopa!

Bjuder på en bild av min lunch idag, kycklingsallad med vitlöksdressing och avokado, mjölken är till kaffet, himla smidigt att kunna köpa lunch redan på morgonen på närlivsbutiken nere i t-banan!

 


Ännu en söndag har passerat...

Jag och maken tittar på Dirty Dancing. När jag var yngre och såg filmen tyckte jag inte att Jennifer Gray var särskilt snygg, inte snygg nog för Patrick Swayze liksom. Men nu tycker jag hon är riktigt söt, ser väl henne med andra ögon nu, inte lika influerad av vad som ÄR snyggt, som man var som tonåring.

Idag klev vi upp extremt tidigt, eller ja, jag och dottern brukar ta oss upp rätt tidigt men även maken var uppe strax efter åtta imorse! Vi såsade runt hemma, tog oss sedan till ikea. Vilket misstag, det var som om halva södra Stockholm fått samma idé. Så vi gav upp idén om att fika och istället åkte vi till O'Learys i Heron City för en halvsen lunch. Ribs, ack så gott. Och sedan en snabbvisit till E för att lämna av lite amningskläder, höll i hennes pytteskrutta, vägde ingenting och var så liiiiiten! Dottern är väldigt förtjust i bebisar och blev såklart till sig även idag över att vi skulle titta på bebis, kommenderade mig till att klä på henne, från att hon innan dess bara gömt sig istället...

Yrseln har varit överkomlig idag, tröttheten värre. Så jag tror inte att jag kommer lyckas hålla mig vaken genom hela filmen. Och nu är jag klar med helgens tradera-auktioner, budade hem en POP-tröja i fleece till dottern, eftersom den jag köpte i våraseller höstas på rea börjar bli lite kort i ärmarna. Och så hittade jag en snygg klänning plus en tunika för sammanlagt 23 kronor, plus frakt då, om säljaren inte går med på avhämtning i stan. Bägge plaggen till mig är i en storlek mindre än vad jag kan ha än, ska ska ska försöka komma ner ett par kilon till.

Men, jag är lite ambivalent just nu. Mest på grund av att jag är less på att allt smakar grädde eller ägg typ. Man kan ju göra jättemycket god mat enligt LCHF men i veckorna blir det mest samma gamla hela tiden och nu börjar till och med jag tröttna lite på samma smak jämt. Någon som läser det här som kanske har bra mat-tips till mig?

Nyttan av 1177

Min yrsel, som nog är er bekant efter den här gnällveckan, återkommer hela tiden. Men så satt jag och läste på 1177 och ställde diagnos på mig själv. Det kan alltså röra sig om "kristallsjukan", eftersom yrseln förvärras/bryter ut när jag sitter och jobbar tex, dvs lägger huvudet på sned. Nu i helgen har det snabbt gått över om jag "skakat allt på plats", ser säkert vansinnigt ut för folk som råkar se mig men det fungerar. Till veckan kommer jag väl fortsätta ta åksjuketabletter för att lindra det värsta illamåendet och bara bita ihop tills det går över. Och kanske kolla med läkare ändå... Hur som helst har jag fått första lindring av 1177, himla bra sida det där, och enklare nummer än tidigare att komma ihåg när man ska nå sjukvårdsrådgivningen över telefon.

Melodifestivalen var ingen höjdare, det fanns bidrag som var helt ok, ändå går Ranelid vidare. Hjälp. Mannen som förr eller senare kommer ge hudcancern ett ansikte. Men Molly Sandén var bra. Dottern diggade loss till Youngblood, den enda låt ikväll som fick henne att dansa!

Och resten av kvällen? Jag är rätt trött, trots att jag somnade medan vi tittade på Fringe, maken har börjat se en Bond-film men jag är nog inte så sugen på det.

Hemma igen, med mirakelmaskiner!

Vi åkte till Skärholmen för att fika med E, nya bebisen och nyblivna storasystern. När vi ändå drev omkring och väntade passade vi på att köpa ett gäng värmefläktar, vore ju himla fint att slippa frysa hela helgen. Vi kanske kan skicka el-räkningen till BoBy?

Under dagen har temperaturen stigit till 17,5 åtminstone, det är ju nästan en grad varmare än det vi vaknade till.

Bebisen var så liten! När jag ser på dottern har jag svårt att förstå att hon varit (nästan) så pyttig hon med.

Nu har jag lunchkoma och funderar på om det inte skulle sitta fint med en kopp kaffe (inte druckit något sedan i tisdags) och sedan se på serier med maken medan dottern sover. Och läsa tidningen kanske, fast jag är lite sur över att jag fått SvD idag istället för DN.

Och ikväll är det ju Mello igen! Ska ni titta?


En grad om dan...

Om temperaturen ska fortsätta sjunka i lägenheten med en grad varje dag kommer vi på måndag, när vår bovärd är på jobbet igen och möjligen kan bemöda sig om att höra av sig till oss, vara nere på drygt 14-15 grader inomhus.

Jag somnade framför tvn igår, så himla skönt! Lite stel i nacken idag men har faktiskt inte bruxat lika mycket inatt, käkarna är inte alls lika spända. Vad gör vi då denna lördag förutom att rusta oss för "BoBy-kylan" hemma? Börjar med frukost tror jag...


Fortfarande kallt...

Och när jag ringer kontakten på rörfirman så säger hans telefonsvarare att han har semester till den 28:e. Så vi ska alltså ha så här kallt tills dess? Har återigen pratat med felanmälan och tog upp frågan om kompensation för att vi behövt köra infravärmaren och för att det inte ska vara under 20 grader.

Men tempen inne har ju ökat med 0,1 grad sedan igår iaf, tur det är solsken ute och nollgradigt...

Är vrålhungrig! Dottern sover sött i vagnen, jag ska försöka få lite ordning här innan hon vaknar, men först äta något!

Och Linda, ja jag mår riktigt bra! Så skönt!

Kram på er alla och passa på att njuta av solen om ni kan!


Tur att jag inte hamnade i Södertälje!

Av flera anledningar egentligen. Men den mest överhängande den här morgonen är väl den där förseningen på 30-40-minuter, själv kom jag undan med 4 minuter på mitt norrgående tåg. Tycker att det för det mesta flyter på eftermiddagarna när jag ska söderut men skulle aldrig våga chansa på morgonen!

Jag och maken bäddade ner oss med filtar, jag gick upp en extra gång och stoppade om dottern. Den där jouren som skulle höra av sig gjorde i vanlig ordning inte det, de ljuger sig blå, trots att vi grannar vid ett tillfälle gick ihop och ringde så sa de att ingen annan hört av sig. Enkelt att ha en jour om man ignorerar problemen!

Ikväll är det final i På spåret. Vårt fredags-måste. Och det blir nog en hemmafredag, om man utgår från skicket på mig och maken. Dottern däremot är i princip snorfri (bara det värt en applåd) och vill jättegärna titta på bebisen, men vi skjuter nog på det ett par dagar till.

Dottern, den lilla busen, försöker förhala sovandet in i det sista. Igår tjatade hon till sig hälften av alla gosedjur innan hon somnade, hon fick knappt plats själv. Och så väl jag känner igen mig, jag låg i ett hav av mjukdjur när jag var liten, ALLA skulle vara med!

 


Det är tur man har filtar och hull...

Vi har haft problem till och från med värmen, ett tag var det jättebra, varmt och skönt och man slapp tre lager kläder och filtar inomhus men nu är det som vanligt igen. Iskallt. Ett fungerande (ja nu ska vi väl inte överdriva, det är fesljummet) element i lägenheten, det är rent obehagligt att sätta sig i soffan tex innan man lyckats värma upp sin plats och jag sover med en yllefilt under täcket för att hålla värmen. Golven ska vi inte tala om, dottern är nästan blå om händer och fötter.

På felanmälan tar de inget på allvar. Fast jag har ju kvar mitt trumfkort, direktnumret till killen som är ansvarig på rörfirman! Jag hade själv ingen anledning då, när jag fick det, att använda det eftersom allt fungerade som det skulle men nu har vi fått nog. Igen. 17,7 grader är 2,3 grader mindre än vad det bör vara i en lägenhet.

Här snoras det och hostas för fullt, jag undrar om vi verkligen är krya nog för att bli insläppt på namnceremonin imorgon för E:s lilla tjej?

Tack Annelie och Martina för kommentarer, och L för pepp idag, det är nog dags att kolla upp den här yrseln och illamåendet (hur tjock/smal de än anser mig vara!), får bli ett projekt för morgondagen att boka tid till nästa vecka. Så länge försöker jag ta det lugnt med kaffe och få upp vettiga vätskenivåer igen. Och så ska jag försöka att inte bruxa inatt, men det lär jag ju inte lyckas med... Har haft fruktansvärt ont i käkmusklerna senaste dagarna, nedräkning nu tills dess jag äntligen får den där bettskenan jag skulle ha skaffat för flera år sedan...

Fine maken

Han hade planerat att de här skulle stå och vänta på mig, men SL satte käppar i hjulen! Fina är de hur som helst!

 


Man ska inte ropa hej...

Förrän man haft första patienten! Illamående och yrsel fram till lunch, sedan lyxräksallad med kollegan L, två huvudvärkstabletter och en nypa frisk luft. Sedan har eftermiddagen gått riktigt bra!

Ser fram emot att komma hem och orka göra något, städa i köket och plocka med tvätten. Och laga mat! Känner mig som pånyttfödd nu när jag inte (på riktigt!) är illamående längre!

Om det inte varit för att jag var så hungrig och kastade i mig maten så hade jag lagt ut en bild på smarriga lunchen. Men tänk er ett BERG av finräkor! Gottigt!


Äntligen!

Illamående och yrsel borta, det gjorde kroppen gott att få vila massor. Jag kanske borde gå till läkare och kolla upp det men är lite avskräckt från förra gången (okej, det var 11 år sedan) då den inte så trevliga sjuksköterskan jag fick träffa hade mer synpunkter på min vikt än de symptom jag hade. Fast går man verkligen yrsel, dålig balans och blir illamående av att vara tjock? I sådana fall borde jag ha det så varje dag, och alla andra tjockisar också.

Nu är jag på väg till jobbet, ska sätta mig och läsa min Metro och njuta av att inte må dåligt. Ha en bra dag!


Sova bort eländet

Gick hem vid lunchtid idag, mått apa hela dagen, försökte lindra med en åksjuketablett, gick väl sisådär. Somnade och vaknade lite piggare lagom till hämtning av dottern. Nu är jag i säng igen, om jag mår lite bättre varje gång jag sovit är oddsen rätt bra för att jag ska ta mig genom hela arbetsdagen imorgon.

Så, godnatt!


Bara att bita ihop

Jag tog mig inte ur soffan igår, mådde så otroligt illa och hade yrsel, efter en åksjuketablett kunde jag ta mig till badrummet och göra kvällstoalett. Hela natten har jag legat och känt mig bakfull. Fick på tjur i mig lite yoghurt igår kväll men idag tog det stopp. Känns som om något är väldigt knasigt med mitt balanssinne.

Det där med Alla hjärtans dag-firande fick läggas åt sidan.

Sitter på tåget, 25 minuter senare än vanligt, så nu kommer jag inte ha den där extra halvtimmen på mig att ta en kaffe eller läsa tidningen på jobbet. Men det gör inte så mycket, jag kommer ju vara i tid åtminstone! Åker ju tidigare hemifrån för att få plats på infartsparkeringen.

Hej och hå. 2,5 arbetsdag kvar, sedan får jag försöka vila bort den här sjukdomskänslan i kroppen.


Soffläge

Jag mår inte helt hundra och har intagit horisontalläge framför Mythbusters. Kikade även på Kvällsöppet från igår där det i vanlig ordning i LCHF-debatten var en hel del pajkastning från båda håll. Fast mest från de rigida motståndarna, det pratas mycket om den farliga extremdieten men det är ju dokumenterat farligt att äta "som folk" också eftersom vi nu drabbas av massiv fetma, diabetes och hjärt- och kärlsjukdom. Varför är det inte intressant ens att testa om det finns en lösning på det problemet som inte innebär piller på burk?


Snart, snart!

Sköterskan tog avtryck, så om en vecka drygt har jag en bettskena. SÅ jag längtar. Kanske kan bli av med huvudvärk och nackont också? Det vore ju kalas!

Fick imponerande snabbt svar på en mailförfrågan angående ett patientfall från den parodspecialist vi remitterar till. Tekniken är bra, nästa projekt blir att se till att jag kan skicka dokument som pdf-filer istället för att klippa och klistra i paint...

Var två minuter sen till tåget, så jag fick ta nästa, men förutom hämtningen av dottern har jag inget att stressa till. Det blir inget bebisbesök idag, vill inte riskera smitta E:s dotter med våra elaka baciller!


Har jag missat något..?

Det annars så smockfulla pendeltåget var halvfullt, den vanligtvis ännu mer smockfulla t-banan var nästintill tom. Vad har jag missat? Är det nationell ligga och dra sig-dag idag?

Har legat och pressat mig till tandvärk inatt, vaknade till och med av det. Kanske dags för en bettskena... Känner mig helt urlakad, förkylningen sitter i luftrör, halsen och kroppen. Men det är bara att härda ut, har inte råd att vara sjuk mer och är innerligt trött på kommentarer om sjukdagar.


Uuuh...

Jag har skitont i halsen, är trött och tycker att kväll är typ kl 20, inte 23, då är det NATT. Alltså ser jag inte på Kvällsöppet utan går och lägger mig, med höga förhoppningar om att känna mig fräsch imorgon!


Hooked again

Jag har börjat köpa saker från Tradera igen. När jag var gravid var det mitt enda nöje, isolerad i lägenheten, att buda hem barnkläder. Nu är jag inte isolerad, jag är snål. Byxor tex, det är som om det finns något tvång i att alla byxor ska skitas ner, de nytvättade dottern fick på sig imorse var skitiga lagom till sovstunden mitt på dagen. Då hade hon hunnit ha dem UNDER overallen och medan hon åt varmkorv - utan vare sig bröd, ketchup eller senap. Hur lyckas hon? Så nu har jag budat hem ett gäng mjukbyxor plus lite andra extrakläder som jag inte kommer gråta över om de är färgfläckiga efter kreativa dagar på förskolan.

Idag är förresten en dag att fira, jag är nu på rätt sida om sträcket, färre kilon ner till nästa tiotal än upp till det jag passerat. Men det har gått långsamt, har bara tappat 2-3 kilon på 2 månader. Nu upptäckte jag dessutom att mitt autogiromedgivande till gymmet inte gått igenom, eller så har det spårlöst försvunnit, pengarna är hur som helst inte dragna från kontot och det betyder att jag bör ta mig till gymmet och fixa det här medan det finns personal på plats. Jag vill ju bara ha flyyyyyt!

På tisdag ska jag och dottern susa iväg till vår gamla förort och hälsa på E och bebisen! Hon vägrar dock säga hennes namn, ska visst behöva hålla mig ända tills på fredag då det är namngivningsceremoni. Tarvligt, hålla mig på halster sådär.

Underbar snödag!

Jag och dottern var ute ett bra tag idag, vi gungade, åkte pulka, snurrade, gick balansgång och åkte rutschkana om och om igen! Jag var den enda föräldern ute som inte hade täckbyxor men det gjorde inget, för det var riktigt varmt i solen! Till slut, efter att ha sprungit upp och ner för pulkabacken, fick jag till och med öppna jackan. Hade jag bara haft en mindre trött å hungrig unge, samt lyckats lokalisera mitt liggunderlag, så hade jag lätt kunnat stanna ute någon timma till.

Hoppade över utställningen på Millesgården, dels hade jag inget sällskap och sedan är det ju roligare för dottern att leka i snön än att åka vagn inne i stan!

Nu sover dottern (men ska strax väckas!) och jag har roat mig med korsordslösande och tycker det är rätt skönt att veta att det står en bytta med gryta från igår i kylen, behöver bara koka lite ris till.

Hur har er söndag varit?


Hej hopp!

Solig söndag, barn och make sover fortfarande. Själv har jag för tredje dagen en djävulsk huvudvärk, kaffebrist eller uttorkning?
(för jag har redan försökt att bota den med kaffe, så det är nog inte det som är problemet utan snarare vätskebrist)

Mello var rätt slätstruket igår, inget som var riktigt dåligt och ett par låtar som var helt okej om än lite "dussinartade", lät som något vi redan hört. Kul att en rätt okänd kille kunde skrälla och ta sig till final, måste betyda att det inte bara är 13-14-åringar som röstar trots allt.

Var det något speciellt igår förutom Mello? Det var så enormt mycket folk i Kungens Kurva, vi lyckades till sist hitta en trång ledig plats där maken fick plocka ut dottern innan jag parkerade och sedan hade jag väl ca 30cm att röra mig på när jag skulle ut ur bilen. Och knökfullt inne på Kvantum, krockar med vagnar, svårt att ta sig fram.

J hade med sig en batteriladdare man kopplar till stolpen, bra liten manick som visst är som ett hemma-spa för bilbatteriet. Jag kan ju verkligen inget alls, och saker jag en gång kunnat har jag förträngt. Men nu fick jag lite kläm på hur motorvärmaren/stolpen funkar och ska försöka använda den.

Näe, om man kanske skulle ta och kliva upp nu då kanske..?


Korsordsklurigheter

För en gångs skull lyckas jag faktiskt rätt bra med lördagskrysset i DN, nästan hälften löst!

Idag är en kall grå dag. Grannen (en annan än tidigare) kom förbi och lånade infravärmaren, här är elementen knappt ljumma nu igen. Ska det behöva vara så svårt att få värmen att fungera i husets 8 lägenheter samtidigt?

Ikväll blir det Mello och besök av J. Imorgon är jag lite sugen på Millesgården och Ingrid Vang Nyman-utställningen (hon som illustrerade Pippi-böckerna), någon som vill sällskapa med mig och dottern kanske?


Åh så skönt!

Att bara kunna sitta ner, läsa tidningen, mysa med tända ljus och få lite fägring för ögonen i form av tulpaner.

Barnet ser på Pippi och smular ner sitt nystädade rum med smörgåsrån. Maken kommer hem om ett tag. Lyssnar på radio. Bara lugnt och stilla, njutning!


Städfrid

Där ute ligger hon, världens finaste unge. Hon sover så gott utomhus och jag får i lugn och ro städa lägenheten. Tänka sig, klinkersplattorna i hallen var visst svarta under alla leriga fläckar... Sanerade golvet inne hos dottern också, det är otroligt hur skitigt det kan bli på ett par dagar i hennes rum.

Fint att jag fick med grannens sopor och parabol på bilden också!

Det är så himla skönt att ha den här farstukvisten att ställa vagnen på, bara den gör det värt att bo här ute i skogen, hur mycket jag än gnäller på SL när tågen eller bussarna inte går som de ska...


Stress, stress, stress

Var själv idag på jobbet, tidboken fullproppad med relativt korta pass och såklart kommer en patient 15 minuter för sent till sin tid. Resten av förmiddagen föll på dominoeffekten, fem minuter innan jag slutade lämnade sista patienten mottagningen, för tiden i steril och reception adderades till förseningen. Gjorde undan det mesta och tog mig till t-banan som stod helt stilla, när den till slut stängde dörrarna var det fem minuter kvar till pendeltågets avgång. Jag sprang så att luftstrupen värkte och nu sitter jag här, svettig, hungrig och fortfarande helt uppe i varv. På tåget! Nytt rekord!

Nu hinner jag precis till hämtningen och hoppas på en lugnare fortsättning på fredagen. Och att bilen tinat lite.


En spännande fredag!

För inatt åkte kompis EG in på förlossningen! Det är jättespännande!

Lite spännande blir det att komma till jobbet, man vet aldrig vad som kan hända där. Igår stod min kollega utan ström tex.

Nu har jag tjatat ut ordet spännande, ska sätta mig med min Metro och njuta av värmen på tåget. Hemma var det -19 grader och jag hann inte ens ta en värmande kopp kaffe innan det var dags att rusa ut och försöka skrapa mig till fri sikt i bilen (ja, i bilen, på utsidan var det nästan ingen is alls).


Och till sist blir det middag...

Dottern fick vara hemma med maken, och lika bra var det, för det var smällkallt att stå i slasket och slänga skräp. Mina grannars gäster hade parkerat in mig så det var ett helsike att komma ut från såväl parkering som gångvägen utanför huset, höga snövallar förenklade heller inte det hela.

Men nu är jag hemma! Blev en billig middag eftersom jag kunde använda en betydligt större återbäringsslant idag på Konsum, alltid något en fattig månad som denna! Till middag idag blir det således ugnsrostade grönsaker och baconlindad fläskfilé. Den ädla konsten i hur man binder kött kommer till användning lite då och då, det blir ju så himla gott! Slår mig dock nu att jag tog nog miste på timjan och rosmarin... Men förhoppningsvis väger hickorysaltet upp det hela!

(den härliga köttbilden nedan får väl alla eventuella vegetarianer att fly sin kos dock... jag vet, det ser lite läskigt ut men är supergott!)


Ingenting försvinner, allt finns kvar!

Minns ni "Tippen"? Vi försöker vara duktiga och sopsortera så mycket vi kan, tyvärr har inte Botkyrka kommun tänkt så långt. Vi måste åka till ett annat bostadsområde ett par kilometer bort för att slänga glas, papper, plast och metall. Återvinningsrummet (när folk inte hade suttit och bajsat i det) är väl en av de få saker jag saknar från boendet i Sätra.

Medan dottern sov började jag baka LCHF-bröd, det blev snyggt men äckligt (tänk er ägg och slem) så istället för att fika gott plockade jag ihop allt återvinningsbart skräp i förrådet. Det blev en del.

Bilen är snöig, ska strax samla mod å kraft att gå ut och stuva in allt. Men först en kopp kaffe!

 


Pippi-fri dag

Dottern älskar Pippi Långstrump, hon kan sångerna och vet vad som ska hända i alla avsnitt (vi har köpt gamla Pippi-serien på dvd-box till henne). Men JAG är döless på dem nu. Så idag har vi en Pippi-fri dag. Istället har vi lagt pussel, spelat memory och lekt med duplo.

Idag äter hon bra igen men verkar vara väldigt uttorkad, eftersom hon inte var så sugen alls igår på något annat än kex och lite potatis, så idag får mitt uppdrag vara att återställa vätskebalansen. En kissblöja ska vara ljusgul, inte brun...

(figurerna och att bygga tornet var roligast)


Tv-kväll under filten

Och timmarna har försvunnit, utan att jag gjort något vettigt. Inte ens gjort något åt tvätthögen i soffan (nattens skörd).

Huvudvärken ligger och lurar, borde lägga mig, risken finns ju att det blir en vakennatt igen. Fast än så länge lugnt. Tur att vi var och handlade igår så att det fanns tvättmedel! Nu har hon inte lika mycket gosedjur i sängen, för den stackars rosa gosehästen fick sig en kaskadspya mer än beräknat inatt och de kan ju se ut lite hur som helst efter en tvätt hennes mjuka små kompisar. Om de håller öht! Underligt egentligen att man inte "kan" tvätta alla mjukdjur i maskin...

"Vill INTE sova"

Så sa hon, skruttisen, kröp upp hos mig i soffan och slocknade. Hon har petat i sig några smörgåskex och lite potatis, inget mer kräks men aptiten saknas. Vi blir hemma imorgon också, förskolan har ju en 48-timmarsregel vid kräkningar/magsjuka.

Har suttit och jämfört Astrid Lindgrens värld i Vimmerby mot Kneippbyn på Gotland, tror att dottern skulle uppskatta något sådant på semestern i år, eller vad tror ni som kanske varit där med 2-3-åringar?


Den här tjejen blir jag lite impad av

Minns ni den bedrövliga realityserien "the Osbournes"? Kelly var rejält lönnfet, osnygg och gick klädd i opassande kläder, ofta säckiga grisrosa mjukiskläder från topp till tå. Sedan förvandlades hon till det här:
(bild från Aftonbladet)
Okej, håret (färgen) är väl kanske inte så snyggt men stilen är det inget fel på och allt babyhull är borta.
JAG VILL OCKSÅ!
Vågen står för övrigt rätt still, önskar mig värme och noll förkylningar resten av februari. Tack.

Det här med kommentarer...

Har väl tyckt det varit lite tyst, inte för att jag förväntar mig någon storm av kommentarer på alla inlägg men ibland har jag ju haft en och annan frågeställning, som dock mötts av tystnad. Jaha, har jag tänkt, det var väl inte intressantare än så. Men så uppmärksammade A mig om att det faktiskt inte gick att skriva kommentarer!

Dagens positiva överraskning var effektiv återkoppling, fick ett personligt svar av supporten på mindre än en halvtimma med ursäkt och instruktioner på hur jag ska göra för att göra alla inlägg (sedan början av januari då det slutade fungera) kommenterbara igen. Har gått igenom alla inlägg och bockat i rutan "tillåt kommentarer" men det funkar ju bara på datorn så jag får väl göra allt dubbelt tills det löst sig med appen.

Nu ska jag köra sista maskinen med nedspydda kläder och mjukdjur, hur hade jag överlevt utan tvättmaskin och torktumlare i lägenheten?!?

Det fina med tekniken

Jag kan meddela vab till FK genom en app, jag kan meddela min arbetsplats genom sms och sedan på ett par sekunder få upp rätt patient på hitta.se för att avboka behandlingstiden.

Nu väntar jag bara på någon funktion i telefonen som tar hand om de nedspydda sängkläderna också...


Kallt igen!

Nu kör vi stenhårt på filtar igen, temperaturen har sjunkit ner mot 18 grader inne trots att elementen är på max. Fast de är mest bara fesljumma igen. På detta skickar boföretaget ut ett skällbrev där de hänvisar till instruktioner i en pärm, fast några sådana har vi inte fått (enligt grannarna som lusläst sina bopärmar). Själv har jag hängt upp mig på den där duschkabinen/duschväggen som inte heller existerar men där har vi åtminstone tydliga instruktioner vad gäller skötseln. Bra koll?

Jag tog mig hem till sist, efter över en timme på jobbsoffan i horisontalläge, hämtade dottern vid 15, hon var på go'humör och vi hade en rätt slapp eftermiddag ihop. Sedan blev det en tur till "vår" matvarubutik så att bilen fick luftas lite, hämtade upp maken på vägen och förundrades sedan över att dottern höll sig vaken hela tiden.

Nu blir det sängen, måste försöka vila bort de sista förkylningsresterna så att jag kan dra igång med träningen snart igen!


Note to self...

Inte tryckutjämna under arbetsdagen. Hur tjocka locken för öronen än är! Fick lämna patienten i stolen och ligger nu här i personalrummet med yrsel och illamående. Skit!


Ett mail

Läste sent igår ett mail som gjorde mig lite... uppgiven är nog ordet. Jag har tagit ett beslut för mig och min familjs skull, ett noga övervägt beslut. Och så ifrågasätts detta, för att jag för över ett halvår sedan fortfarande var positivt inställd till en sak. Det hinner rinna en hel del vatten under broarna på den tiden, jag har all rätt i världen till min åsikt och beslut, men ändå känner jag mig som en dumstrut som "sviker laget". Nåväl, det rinner nog av mig under dagen.

Hann för ovanlighetens skull med ett tidigare tåg idag, skönt att slippa stressa när jag börjar en halvtimma tidigare just på tisdagar. Har förvisso för mig att det inte var någon patient inbokad men det finns alltid kallelselistor att gå igenom och pyssel i sterilen. Efter jobbet får jag ta en liten extra körtur innan jag hämtar dottern, bilen var lite trögstartad och jag tror det är batteriet som gnäller på kylan och att vi undvikit längre turer senaste veckorna. Men idag är det ju bara 7-8 minusgrader, rena försommarvärmen! ;)


Pysselkväll

Jag skippade CSI och Wordfeud till sist, det kliade riktigt i fingrarna! Var bara tvungen att sy färdigt min jeanskudde.

Här är slutresultatet, en mjuk denimkudde, även om man kanske kan ha lite åsikter gällande sömmarna... Skulle nog vara lättare om jag kunnat måtta på ett sånt där syunderlägg istället för på en höft.

 

 


Soffmys

Jag och maken sitter för en gångs skull i samma soffa, under en filt, hostar och snörvlar. Och hetsar varandra i Wordfeud.

Dottern sover, köket är röjt. Och maten blev såklart lagad, torsk i ugn bidde det idag! Gott!


Återanvändning

Den här käcka fleecevästen tillhör en jacka min pappa beställde till mig under gymnasietiden. Jag avskydde jackan, som var i herrmodell och alldeles för stor, gömde jackeländet långt in i garderoben men behöll fleecevästen framme. Nu är den en favorit, jätteskön att ha under jackan nu när det är så kallt!

Gick ut på lunchen, tänkte mig först en längre promenad men så styrde fötterna mig mot Ohlssons tyger och deras stuvar. Hittade tyg i denim till syprojektet jag påbörjade i helgen, blir jättebra som bakstycke, och så hade de en mindre stuvbit i mossgrön sammet som blir superb att kombinera med ett lila tyg från Serholt som inhandlades i Hårred i somras.

Men innan jag kan stänga in mig på kammarn med symaskin ska middagen planeras och lagas!


Den skrevande mannen

Såhär gör aldrig kvinnor på tåget, det vet jag efter över tio års pendel-, buss-, och t-baneåkande. Det är männen som stjäl yta och tvingar oss som inte har ett skriande behov av att skreva att klämma ihop oss tills vi nästan försvinner helt.

Borde inte jag kunna få rabatt på min biljett, jag får ju bara nyttja säg 50-75% av mitt säte. Eller ska man ha ett påslag på de skrevande männens biljetter (obs! det finns massor av män som inte lider av skrevarsjukan, de undantas såklart från detta)? Eller ska man svara med samma mynt och se det hela som ett gympass att återerövra sin del av sätet..?


Som ett lågmält dygnetruntaerobicpass

Ja att ha barn (plus make) som dräller överallt, att plocka i hemmet är verkligen ett evighetsprojekt. Bocka och böja sig, upp och ner, fram och tillbaka, och så en vända till och göra exakt samma sak igen eftersom dottern upptäckt att det ser alldeles för städat ut och tagit sitt ansvar och dräller igen... Jag gick till slut från inaktiv till effektiv, tvättat flera maskiner och fått ordning i köket. Och fått erfara att det inte är lika kallt nu, då jag gick ut med helgens sopor och blöjpåsen. Det bådar gott inför kommande vecka.

Faktum är att jag ibland gillar reklampauser, då hinner jag ju både se en mycket bra film (Gran Torino med och av Clint Eastwood) och sedan vara supereffektiv när reklamen bryter in. Har hunnit städa köket, vikt tvätt och diskat bland annat. Lite som när jag kommer hem tidigare än beräknat från jobbet och hinner städa upp det värsta på 10-15 minuter innan det är dags att hämta dottern. Som en virvelvind, i fleece och ylle... :)


Idag alltså...

Vi får inget gjort. Jag har läst DN två gånger, suttit minst någon timma och kollat på Pippi med dottern och inte ens orkat slänga in tvätten i tumlaren...

Nu väntar vi bara på att det ska bli middagsdags så att fröken sömntuta får i sig lite mat innan det är dags för sängen. Hon sov så länge idag (10.15, så går det när man är uppe och kollar på Melodifestivalen kvällen innan) att det inte var lönt att lägga henne mitt på dagen.

Är jag pigg och kry nog för att träna? Ja det är jag nog. Får se vad jag tar mig för efter nattningen...

(dottern är kritisk till sin mors paparazzitendenser...)


När det är kallt

Det är som att allt fryser till, allt utom de rinnande näsorna. Jag har haft lite pysselverkstad hemma, vi har lagt mycket pussel och spelat memory. Såg på Melodifestivalen (snälla snälla Sverige, låt inte Sean Banan gå vidare från andra chansen!) och tycker väl att de två bättre bidragen gick vidare till finalen.

Har haft fruktansvärd huvudvärk fredag och delar av söndagen, har mest bara glidit omkring i fleece och ylle, legat under en filt och spelat Wordfeud. Men man behöver sådana helger också, minus huvudvärken. Vi brukar ju ta oss iväg och handla men jag vill ogärna ge mig ut i onödan med bilen, det är för kallt och sedan är det dumt att utsätta sig för andra bilister i onödan, för det har varit riktigt slirigt på vägarna.

Hur har er helg varit?

(Nedan: två par kasserade jeans på väg att bli en kudde i lapptäcksteknik, LCHF-paj med broccoli, tomat och pepparsalami, bus & mys med världens goaste unge, som på frågan om vilken som är finast respektive snyggast i världen svarar mamma & pappa, kanske inte helt opartiskt!)


Kul dag

Nedriven ledning, tack och lov för reseplaneraren i telefonen, så jag blev bara 20 minuter sen till jobbet. Nu tar jag samma väg tillbaka, t-bana till Liljeholmen, tvärbanan till Årstaberg och sedan lämpligt tåg till Tullinge. Inte någon panik egentligen, dottern är i tryggt förvar på förskolan och med lite flyt hinner jag kanske ta en kaffe i Liljeholmen innan tåget går?


När jag var liten sa vi bara vinter

Nu heter det rysskyla och det varnas om temperaturer på ned åt -11 grader. Själv hade jag -16 nu på morgonen och vad jag minns brukar det vara minusgrader och snö mest varje vinter. Faktiskt.

Idag var jag förvisso lite extra glad över att stjärtvärmen fungerade i bilen, och att det bara var fluffsnö som gick att sopa bort. Däremot skulle jag ha behövt skrapa på insidan.

En till sak att vara glad över är mitt beslut att kapa håret, nu slipper jag åka till jobbet med blött trassligt hår eftersom den nya frisyren fönas torr på 2-3 minuter. Himlans himlans bra det, varför klippte jag mig inte tidigare?!?


Något av det värsta...

Jag tycker hygien är viktigt. Jag går nästan inte ens ut och hämtar tidningen på morgonen utan att ha duschat. Idag hade jag en patient som stod så långt ifrån detta, jag fick sitta och hålla andan under behandlingen och fick lätt panik när jag insåg att jag förmodligen bör ta av mig munskyddet för att prata med patienten i slutet av behandlingen. Denna odör, en stickande svettlukt som spred sig genom lokalen, hur kan man undgå att själv känna den? Jag höll på att kräkas, och då är jag ändå inte så extremt äckelmagad. Jobbigt dessutom att vara förkyld och behöva snörvla men inte nog täppt för att inte känna stanken...

Jag sprejade runt med en lukta-gott-flaska (Date? Som man använde på 90-talet har jag för mig) så att det istället luktade artificiell blomsteräng. Bävar redan för nästa besök, vad ska jag göra då? En bomullsrulle i vardera näsborre?!?


RSS 2.0