Jag följer ett spår...

...av halvätna köttbullar, mjölkfläckar, påsklämmor, gurkbitar, diverse skor, klossar och kläder. Lite som Hans och Greta, tror till och med att det här vore mer effektivt än deras kiselstenar. Vad finner jag när spåren tar slut? En 1,5-åring som älskar att ta allt hon inte får ta! Vårt hem är som en evighetsmaskin vad gäller saker att plocka reda på, vilket gör det ännu skönare att vi ska åka bort och slipper se eländet i två veckor!

Dagens uppdrag på jobbet: nytt meddelande ...

img_9466 (MMS)

Dagens uppdrag på jobbet: nytt meddelande på telefonsvararen. Vänjer man sig någonsin vid sin egen röst? Efter förra veckans förkylning har jag dessutom kvar lite raspig whiskeystämma... Undrar om alla artister tycker om sin egen röst då de hör den inspelad, man har ju alltid en uppfattning om hur man "ska" låta men i andras öron är ju rösten helt annorlunda!


Den stora glasögonprovardagen

Idag var jag hos optikern, som tyckte jag hade rätt bra syn men ändå sämre än sist, hur det nu hänger ihop. Dessutom upptäckte han att jag skelar, men att det inte märks eftersom ögats muskler hela tiden kompenserar för det. Alltid får man reda på något nytt!

Efter undersökningen började den vilda jakten på bågarna... Jag är rätt kräsen, eller så kan vi ju vara lite ärligare och helt enkelt säga att jag är rätt obenägen att ta till mig förändringar vad gäller mitt yttre... Testade hur många som helst och nöjde mig till slut med ett par grå-svarta plastbågar. Jag lär mig mig nog älska dem med så småningom!

Ett dyrt kalas, nya glasögon fanns inte med i min semesterkalkyl.

Två dagar kvar innan semester, jag är ett vrak, dottern vägrade sova igår, och när hon väl blivit tyst och jag lyckats somna så var det bara fem timmar kvar av natten, vilken senare avbröts av en duns när dottern trillade ur sängen och ett nattligt matningspass innan jag kunde återgå till sängen i en halvtimma till innan väckarklockan ljöd 05.10... Hej hopp!

Någon rutinerad förälder som har tips på hur man får en 1,5-åring att inte krångla i timmar vid nattningen?!?

Semesterpirret

Känner ni också den där fjärilen, den som fladdrar omkring, kittlas och viskar att snart är det dags för årets långa härliga semester? Jag längtar SÅ efter att komma iväg, få sätta mig i bilen och avverka mil efter mil tills vi slutligen är framme.

Det märks på jobbet att patienterna går i samma tankar, det är långt ifrån fullbokat och vi går egentligen lite på sparlåga. Tre dagar kvar, i värmen, sedan stänger vi ner och öppnar först i augusti igen, det känns rätt avlägset!

Ska göra ett sista ryck med dotterns badrock ikväll, igår var jag halvdöd när jag kom hem och det höll i sig ungefär till lunchtid idag.

Ha en fantastisk kväll i solskenet!!

Vad tror ni? En rätt lovande dag ser det u...

img_2554 (MMS)

Vad tror ni? En rätt lovande dag ser det ut som!


När tröttheten tar överhanden, då fokusera...

När tröttheten tar överhanden, då fokuserar jag, irrationellt nog på att få med mig solglasögon och en nästan tom vattenflaska istället för plånboken. Är huvudet tomt får mobilräkningen lida, men tur att det finns sms-biljetter ändå! Vad gjorde man innan dem? Plankade? Sprang hem igen och hämtade kortet och blev en halvtimma sen till jobbet? Dottern var på så allra jobbigaste kvällshumör igår och efter att ha legat och försökt natta henne i egen säng i ca 1,5 timma gav jag upp och gick och lade mig i min säng. Fick sällskap av dottern efter en stund som somnade på två sekunder. Skitungen.. Sedan lyftes hon in till sig igen, så maken slapp sova på soffan. Längtar otroligt mycket efter semester nu, eller en oavbruten nattsömn vore ju inte heller helt fel! På agendan står nu jobb idag och tre dagar till, optikern på onsdag och tvätta alla återstående kläder på torsdag. Sedan är det västkust för hela slanten som gäller i två veckor, tjohooo!


Helgens bästa köp: mörkläggningsgardiner. ...

Helgens bästa köp: mörkläggningsgardiner. Inte en dag för tidigt! Ikea har än en gång räddat oss. Helgens sömn har både blivit störd av en envis förkylning och att det vid fyra på morgonen är ljust som mitt på dagen, vilket dottern också uppmärksammat. Jag lovar, leka halv fem på morgonen är inte min kopp te. Nu skall här sovas, gott och mörkt!


När jag ändå kommit igång med pysslandet s...

img_6045 (MMS)

När jag ändå kommit igång med pysslandet så var det ju bara att fortsätta. Det här ska bli en mysig frottérock till dottern att ha på stranden efter badet när vi är nere i Varberg. Köpte ett stort grönt badlakan på Ikea, det rutiga tyget är gammalt, förmodligen köpt på Ohlssons tyger för 5-10 år sedan. Mönstret är faktiskt från början till en docka men jag har förstorat och modifierat det en hel del. Mattekunskaperna från grundskolan kom väl till pass! Om jag hinner sy färdigt den imorgon får ni se det färdiga resultatet på tisdag (syr medan dottern sover)! Sov gott allesammans, så laddar vi inför de sista arbetsdagarna innan den efterlängtade ledigheten!


Vad göra en grå sommardag? Jo man sätter s...

img_7003 (MMS)

Vad göra en grå sommardag? Jo man sätter sig vid den fina maskinen och svänger ihop en ny necessär! Den är gjord av en stuvbit och en bit tyg från Ikea. Mycket snyggare än den där hemska saken jag sydde i sjuan... :) Här ska jag få plats med alla toalettprylar i sommar, irriterat mig på att allt bara drällt i väskan senaste gångerna jag varit ute på vift, nu blir det ordning och reda!


LCHF-paj till midsommar!

Visste ni att sill innehåller mängder av socker? 16-22% socker i vanlig inlagd sill, så kan vi ju inte ha det tycker jag! Smakade lite men är ju mån om min ketos och åt istället desto mer av min smarriga paj!
Klart jag måste dela med mig av receptet:

Deg
200 g mandelmjöl
100 smält smör
en nypa salt

Smält smöret och blanda med mandelmjölet, släng i en nypa salt och tryck sedan ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda skalet ca 5-10 min i 175 grader.

Fyllning
300 g kallrökt lax
1 ask kräftstjärtar
1/2 gul lök
en nypa dill

1,5 dl creme fraiche
3 ägg
salt
peppar
250 g riven gratängost

Strimla löken, skär laxen i tärningar, häll av spadet av kräftorna och blanda ihop tillsammans med dill i en bunke. Häll över blandningen i det färdiggräddade pajskalet. Blanda ihop creme fraiche och ägg, tillsätt salt och peppar. Sist av allt rörs osten i. Bred över blandningen över laxen och kräftorna i pajskalet och grädda 20-25 minuter i 225 grader.
Servera med en rejäl klick creme fraiche och ev en sallad.

Blev supergott!

En armada av glasögon! Det näst senaste pa...

img_4533 (MMS)

En armada av glasögon! Det näst senaste paret gick igår ett tragiskt öde till mötes i dotterns nypor, så de är inte ens med på bild. Visst hade tankebanorna ändå riktats mot ett beslut att införskaffa nya, och skarpare, glasögon men inte en vecka innan semestern... Käre maken har limmat ihop dem tre gånger men nu verkar de ha gått hädan för gott.  Känns ju lite ångestladdat, glasögonen blir ju en del av ens identitet! Mina kära glasögon, som jag sprang på av en slump har varit med mig sedan julen 2006. Och jag är inte den som tar till mig trender så himla lätt så det blir inte några såna där retrobågar med enorma glas i 80-talsstil iaf! Uppdatering i glasögonsåpan följer, så länge får jag köra med mina gamla glasögon från 2004, vilka jag lyckligtvis hittade igen så att jag slipper mina gamla bågar från 1997... :)


Hallå midsommarvädret! Kommer du i år?  De...

img_4486 (MMS)

Hallå midsommarvädret! Kommer du i år?  Det är förvisso en definitionsfråga, jag föredrar vackert väder men av tradition brukar det ju inte alltid slå ut så väl... Något annat som däremot känns som ett lyckobeslut är mitt ratande av kolhydrater! Jeansen sitter lösare och magen beter sig bättre, dessutom tycker jag att min hy fått ett rejält uppsving. Jämnare blodsocker och inget sug efter snask, och avgiftningen från socker tog bara 3 dagar, att jag inte gjort det här tidigare! Sedan är det en bonus att jag får frossa i göttiga saker som grädde och såser, avvägt av goda kolhydratlätta sallader och en hel del ost. Håller nu tummarna för att svärisarna fortfarande kör LCHF när vi kommer ner så att jag inte behöver krångla till deras matlagning. Glad midsommar!


LCHF, kan det vara något för mig? Försöker...

img_4500 (MMS)

LCHF, kan det vara något för mig? Försöker pressa ner mig själv ett par kilon till innan semester (har goda depåer så det är ingen "Kissie-bantning" vi talar om...), och trogen läsare av http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711 som jag är så känner jag att det är värt ett seriöst försök. Så idag blir det ett ägg till mellanmål, åt avokado, ägg och kaffe med mjölk till frukost, tycker mig slippa de värsta blodsockerdipparna redan men det återstår att se hur god effekt det har på vikten. Gör nog sitt till att jag lagat cykeln också så att jag kan ta den istället för bil eller buss till stationen, blir drygt 6 km extra motion gratis varje dag!


RSS 2.0