Barnvagnspromenader är bra grejer

Nu när jag hårdsatsat på att bli av med mammaspäcket har det varit väldigt tacksamt med det här fina vädret! Hittills i april har jag gått/åkt skidor ca 14 mil, och än är det en vecka kvar av månaden! Igår krånglade magen, så det blev ingen Svettis och jag tog bara en 4-kilometerspromenad imorse, kände mig lite trött i kroppen helt enkelt. Känns som om jag har en del att ta igen, som tur är har vi redan bestämt att det blir promenad till BVC (sista mammagruppsträffen) imorgon, så bränns det lite i gör helgen! Jag har på 24 dagar tappat ca 5,5 kilo, vilket jag är otroligt nöjd med, jag vill verkligen inte komma tillbaka till jobbet och känna mig som en degklump!

Och apropå jobbet så fick jag ett tack men nejtack på en av mina jobbansökningar, lite trist men det finns fler att söka! Det bästa vore ett tvådagarsjobb i Tullinge, så att jag slapp pendla, men det kan jag väl bara drömma om...

Jag lyckades få banditen att somna själv, och fick en och en halv timmes ro att äta mat på, och fortsätta med tvätten.

Tyckte det knastrade i mina gamla torkade rosor (jag har inte kommit mig för att slänga dem sedan vi kom hem), visade sig vara en larv som mumsade i sig blomblad!


Bustrollet! Livet blir aldrig tråkigt när man har barn!



Hemma (i röran) igen

Påsken är över och vi har landat här hemma, i eländesröran. Jag önskar att någon kunde trolla bort all oreda, och passa på att göra rent fönster och golv... Misstänker att jag får stå för magin själv dock!

Väl hemma så stökar Märta fortfarande om nätterna, men nu har jag tryckt i henne 1,5 flaska välling, hoppas att en mätt bebismage innebär fler sovtimmar till mamman...

Längtar tillbaka till snön och skidåkningen, det var så otroligt skönt att glida fram i spåren. Sista dagen vi åkte tinade det dock så mycket att spåren inte riktigt bar längre, så vi var verkligen uppe i sista stund! Stuglivet är rätt lugnt, och här hemma har det heller inte hänt så mycket, så det får bli lite bilder från påsken och sedan (nästan) god natt för min del!

Jag och Mikael tog en längre tur själva på långfredagen, strax över åtta km i strålande solsken! Jag var extremt harig i nedförsbackarna och drattade på ändan två gånger, men mestadels gick det bra och jag hade bra flyt i åkandet, är mycket nöjd med valet av skidutrustning!

Jag levde i mitt nya underställ! De där snyggkläderna jag plockat med mig fick ligga kvar i väskan hela tiden...

Vi tog en minitur upp mot fjället men efter att skidpulkan vält ett par gånger för mycket (hysteriska barn), pappa närmade sig en stroke av utmattning (uppför, dåligt fäste och tungt att dra pulkan) och magen kurrade så pausade vi på en myr, fikade och tog sedan en genväg hem.


Vi har inga djupt rotade traditioner vad häller påskmaten och tokade till det med lammfärsspett och lite olika mezeinspirerade rätter...


...men det plockades fram lite "vanlig" påskmat på lördagen, samt mina supergoda frusna key lime pie. Två dagars fuskande med maten, men det är ju bara påsk en gång om året!

Barnen fick åka skidpulka, både läskigt och lite mysigt tror jag...


Vi njöt i solen medan Ingrid åkte Korvloppet! Märta accepterade till sist såväl mormor som morfar!

Skidåkarmannen!


Min far, med det enorma tålamodet, åkte Korvloppet med Ingrid och läste alla frågorna i tipsrundan, 11 av 12 rätt utan hjälp med svaren!

Hade lätt kunnat stanna en vecka till men vardagen kallade, så tillsammans med alla andra påskfirare styrde vi kosan söderut i måndags men hann med lite solsken innan dess...


Yster kalv på grönbete... Hon ville inte heller hem!



Familjen trött

Nu har jag lämnat in bilen för lite omvårdnad. Tog sedan en rask promenad till mammas jobb, en kilometer bort, och lånade bilen för att komma ut till Ås igen. Men vad möts jag av? Tystnad! Halv nio och alla sover fortfarande, väckte förvisso maken innan jag åkte iväg för 45 minuter sedan men han har nog somnat om.

Så jag tar mig väl en kaffe och läser tidningen då! Vid lunchtid (egentligen ett rätt diffust begrepp, byggjobbare tar ju lunch vid halv tio och själv kan jag ju komma på det vid tre på eftermiddagen) ska jag susa in och hämta pärlan igen.

Odenskogs industriområde, mysigt promenadområde!

Jag sover längst in, på den vita kudden. Jätteluftigt...


Sovande barn är ljuvliga, vill bara krypa ner och pussa på henne, finungen!



En mindre angenäm tradition...

Det verkar som om vår bil bestämt sig för att påsken är en festlig tid för att hitta på spännande fel! Förra året fick vi först byta batteri och sedan släppte kylarslangen. Idag tyckte den att det var lite festligt att ha lite glapp i elektroniken, fick tips av min far om en verkstad och efter att de felsökt så fick vi tid för att lämna in bilen imorgon. Ingen fjällresa på ytterligare en dag med andra ord, men lyckligtvis blir det ingen blodig historia för ekonomin, bara lite besvärande.

Idag var vi till Lit (det var på hemvägen som bilen började tramsa) och hälsade på morfar, jag luktade länge på mina saffransskorpor med vit choklad som han fortfarande hade kvar av, men jag åt inte en smula. Passade på att hjälpa honom med lite pappersgrejer, och får nog kora Folksam till den kö där det går snabbast att komma fram, tog inte många minuter att gå från plats 65 till att få prata med någon på kundtjänst.

Märta är fortsatt mammig men börjar åtminstone acceptera mamma rätt bra, och ler numera åt pappa istället för att gråta. Stora framsteg!

Mina ostälskande rackarungar fick äta sig mätta igår...

...och så åt vi massor av jordgubbar till efterrätt!


Det tar sig minsann!

Inatt vaknade inte banditen en enda gång, inte ens för att dricka vatten! Det betyder att jag fick sova från ungefär klockan elva igår till halv åtta imorse. Från status döende igår till status pigg&fräsch idag för min del! Två saker skulle kunna göra det här ännu bättre, att hon sov i egen säng och att hon slutade vara så mammig. Vi är visst inne i en extrem klängperiod, hon är extremt rädd för mina föräldrar, accepterar till nöds Mikael och blir väldigt väldigt orolig och ledsen när jag inte finns inom synhåll. Att lämna barnen till mormor och morfar för lite skidåkning med Mikael känns långt borta, ja Ingrid är ju inget problem, men Märta får ju panik. Vi försöker muta henne med russin, hon får plocka dem ur händerna på mormor och morfar för att så sakteliga närma sig dem och förstå att de inte är så farliga...

Har nyss kommit in från en promenad med Märta, gick "runt kvarteret", dvs bakvägen upp till byn och sedan hem igen. Folk kör som tokar och endast runt 700 meter har trottoar eller gångbana, annars är det bara att hoppas på att folk håller ut när de passerar så man slipper slänga sig i diket... Men idag visade alla hänsyn med god marginal, lite beror det nogpå att det är svårt att missa vårt lilla färgglada "ekipage" i rött (vagnen) och cerise (min jacka).

Medan Märta får sova vidare i vagnen tar jag dagens andra stora kopp kaffe, sedan blir det en obligatorisk tur till Lillänge. Imorgon hälsar vi på min morfar i Lit och far efter det upp till stugan för påskfirande och skidåkning!

Mmmm, kaffe... Jag kommer nog fuska lite med kosten just skärtorsdagen och långfredagen men annars går det väldigt bra. Kanske blir det här första gången i världshistorien som jag inte är tjockare när jag åker hem än när jag kom hit..?

Fick ett hastigt infall att vika av in mot stan men insåg rätt snabbt att det skulle bli jobbigt om jag tröttnade och inte hade busspengar med mig! Har för övrigt gått över nio mil hittills i april, inte så illa för en soffpotatis som jag!



Först nu känner jag mig som folk igen

Det är jobbigt att köra bil, vi lämnade Riksten kvart i elva (45 min efter planerad avgång, inte så illa ändå!) och kom fram tjugo över sju. Det blir ju en hel del naturliga pauser när man har barn, för toabesök, byta blöjor, äta, göra i ordning välling etc, men ändå var jag helt förstörd när vi kom fram. Den lilla banditen skrek ungefär från Ytterhogdal till typ Lillänge, där hon somnade 5-10 minuter innan ankomst, sedan vägrade hon (såklart) sova i egen säng, så vi delade på min 90-säng. Jag kände mig fruktansvärt bakfull imorse, på trötthet, och dålig sömn. Och lite dåligt matintag under dagen, den vanliga "bilkosten" på godis stod ju inte längre på min meny, så en halv ask keso, en korv utan bröd, kaffe och lite nötter var vad jag fick i mig under hela dagen. Som tur var fick vi sätta oss vid dukat bord hos mamma och pappa, annars hade jag nog varit döende vid det här laget... ;)

Fast idag fick jag sova ikapp lite, Mikael tog Märta efter frukosten så att jag kunde lägga mig en stund till. Lyckades dessförinnan stretcha ut ryggen så att det inte alls kändes som ett ryggskott till på gång, skönt!

Nu har barnen ätit lunch, och Märta börjar bli trött igen. Så det är kanske dags att ta tjuren vid hornen och ta en långis, kanske med maken och visa upp alla sevärdheter på byn! 

Tog en promenad igår morse, jacka överflödigt att ha på sig, så himla skönt.

Blöjbyte i Tönnebro innan vi styrde bilen inåt landet, funkade jättebra att ligga fram i bilen medan pappan och Ingrid köpte snask och korv!


"Titta upp, titta ner, gapa! Åh vad du är lik en apa!" Spexungen frågade ungefär var femtonde minut om vi aaaaldrig skulle komma fram nån gång...


Fruktpaus i pappas knä, någonstans i Hälsingland.




Lördagsmorgon med banditen

Vi gjorde ett tappert försök att återerövra sängen igår men vid elvatiden fick vi ge upp, då var det skrik och gnäll som bara avhjälptes genom att få ligga mellan mamma och pappa igen. Men 4-5 timmar i egen säng är en bit på vägen i alla fall!

Märta vaknade halv sex och tydligen skulle jag också masa mig upp då... Har sedan dess städat upp i köket efter gårdagens middag och sett till att den lilla banditen fått i sig frukost, numera vägrar hon bli matad med smörgås, nej den ska hållas själv minsann! Eftersom hon är så bra på att tugga testade jag att klyfta upp ett äpple, och det gick ju galant. En och en halv äppelklyfta tuggade hon i sig utan att sätta i halsen en enda gång, kommer underlätta beredandet av mellisar, äpple kan man ju ha med sig i väskan utan att behöva ha tillgång till skålar och micro.

Nu ska jag packa det sista och driva upp resten av familjen. Igår va jag helt förstörd av sömnbrist och fick nästan inget gjort alls, idag är planen att vi ska vara på väg innan klockan tio åtminstone, för sedan har vi ju ca åtta-tio timmars resa framför oss innan vi är framme hos mamma och pappa. 

Kan själv!



Efter en hård natt

Ja då är man trött. Både mamman och bebisen. Den sistnämnda hade feber inatt och ville bara sova på sin mamma. Nattningen tog ca 4 timmar, så att jag åtminstone hann borsta tänderna innan hon blev helt hysterisk, sedan var det bara att börja om och slutligen blev det rätt lugnt mellan två och sex. Men jag kan inte klandra henne, den här gången, lilla feberungen. Jag önskar mig en kopp kaffe, för det har jag inte fått i mig idag. Men det får bli någon annan timme...

Mammas gryn, tre timmar har hon sovit på mig nu. Men snart måste jag bryta upp, vare sig hon vaknat eller inte, annars blir Ingrid kvar på förskolan över påsk och det går ju inte för sig!



Inte så läskigt

Idag tog jag, C och T oss ner till Tumba bruk för spökpromenad! Vädret har varit super, och det var riktigt skönt att bara vara ute och vandra omkring i de fina omgivningarna vid det gamla bruket. Men spökvandringen i sig var inte så bra, guiden genomförde vandringen utan inlevelse och avrundade med ett gäng klassiska vandringssägner som "sanna berättelser". 

Vi lunchade sedan i Tumba centrum, gick i butiker (kom hem med strumpor till mig och en present till Ingrid söm ska hamna i påskägget) och sedan tog vi tåget till Tullinge igen. Det var så varmt i solen att jacka var överflödigt, gick hem i bara blus och kofta. Så idag fick jag återigen ihop rätt många kilometer, fast runkeeper fick fnatt igen och mätte medan vi åt, eftersom jag glömde att pausa.

Väl hemma så är det vika tvätt som gäller, så att vi har rena kläder att packa ner i väskorna som ska med till Jämtland. Skönt att slippa ha med alla amningströjor, som faktiskt tog lite mer plats än de vanliga kläderna. Märta har inte ammat på nästan två dygn nu, och verkar heller inte sakna det. Inatt vaknade hon inte alls mellan ca halv tolv och sex, så nu ska vi bara få henne att sova i egen säng så kan vi få riktigt god nattsömn igen!

Och mitt mål inför påsken, ja det fixade sig imorse, nu har jag mindre än 20 kilo kvar att bli av med!

Tumba bruk, med Sveriges första "höghus" och andra byggnader från 1700- till 70-tal.

Världens gladaste jordgubbe, i väntan på att kompisarna får nya blöjor!



Saker som gör mig förbannad

Folk, oftast män, har ibland en åsikt om ammande. Att det skulle vara obscent, äckligt, onaturligt. Jag undrar vilken del av uppfostran och folkvett som gick dem förbi i barndomen? Idag postade en bekant från förr ett inlägg på Fb om att nästa gång han såg någon amma offentligt skulle han minsann läxa upp mamman, med hög röst! Detta sedan debatten återigen blossat upp om amning efter att en kvinna fått sitt barn övertäckt av en servett på Grand då hon valt att amma i deras fiiiiiina miljö...

1. Barnet har högsta prioritet. Alltid.
2. En mätt bebismage är en nöjd bebismage.
3. Brösten finna där i första hand inte som leksaker och objekt för män utan för att producera mjölk till bebisar.
4. Om det är så jävla stötande - titta bort då! 

Jag har nog ammat för sista gången nu, och jag kommer sakna det, inget är så praktiskt som att alltid ha med sig maten till sin bebis.

Näe du Pierre. Många korkade uttalanden har jag läst från dig under åren, ett större ego får man leta efter. Idag klickade jag bort dig från vän-listan, så slipper jag bli irriterad och ha en bubblande känsla av ilska skölja över mig varje gång du väljer att öppna din korkade mun.

Dessa sociala medier, och nu vet jag att det här är att kasta sten i glashus, men vissa (en rätt stor klick av den stora massan) borde förläggas med talförbud eller gå igenom en censur innan deras åsikter blir publika.

All möda i onödan!

Blev väckt av Märta, som vanligt, strax efter sex och försökte dra mig till halv sju. Men det är svårt att riktigt koppla av när man har en bandit bredvid sig som klöser i ansiktet och drar mig i håret...

Insåg att det behövde handlas idag också, och hur osugen jag än var på att gå ner till centrum idag så gjorde jag det. Köpte på mig mer ekologisk köttfärs tex, som hade bättre kilopris den här veckan än den vanliga färsen. Och så är det här ju en familj med hög mjölkkonsumtion, de där tre mjölkpaketen jag köpte i för någon dag sedan är redan slut.

Vad jag hade kunnat hoppa över imorse var att föna och snygga till håret, trots mössa var allt ogjort när jag kom hem. Så jag får dra några nya drag med borsten och försöka få till det igen, mycket bara för att bli varm! Jag hade regnjacka och gummistövlar men känner mig fuktig och frusen ändå, en kopp buljong kan nog råda bot på det!

Regnskyddet var ett måste idag!

Möss- och regnfrilla, och igenimmade glasögon, men Märta var varm och torr i alla fall, det är ju viktigast av allt!



Från pepp till opepp

Jag gav mig ut i det här vädret, i blåst och spöregn. Jag sprang, trodde jag hade ett löpträningspass framför mig, men den idén var jag visst ensam om, efter att ha stått och blivit kall i tio minuter sprang jag hem igen. Himla synd, jag hade laddat för det här sedan förra veckan. Det suraste är väl att det står "vi springer i alla väder" på deras sida på Facebook men inte ens den som håller i passet är där, och ingen info om varför vare sig på Fb eller deras webbsida.

Menmen. Fick ihop lite över tre km till idag och lite pulshöjning. En liten vinst åtminstone.

Ett plaskblött Brankbrink...



Flyt

Blev väckt av Märta vid ca kvart över sex, klev upp, duschade och gav henne frukost, sedan vaknade Ingrid och frukosten slank ner där också utan problem. På med kläderna på bägge barnen och för första gången på evigheter har jag lämnat och tagit mig från förskolan innan klockan hunnit slå nio. Helt otroligt...

Mötte upp en mammakompis för promenad och kom hem för en liten stund sedan efter att ha gått ner till centrum och tillbaka. Första gångerna jag gick ner för att handla kändes vägen så lång men nu tänker jag inte på det längre, och alla gånger jag struntar i att ta bilen är ju en vinst för plånboken, miljön och inte minst mammafläsket! 8 svettiga, ja vi höll ett riktigt bra tempo, kilometrar blev det och nu ska jag få Märta att sova lite. Och äta min lättlunch, nya favoriten är kvarg och jordgubbar, mumsmums!

Vägde in på ytterligare 400 gram minus idag, skönt att bara amma för att det är gosigt och tröstande så att jag kan ösa på med motion och kontrollerat kaloriintag utan att det går ut över Märta!

Gott OCH nyttigt!




Regn, regn, regn

Det var väl inte direkt så att jag hade mungipor som pekade rakt uppåt när jag slog upp mina gröna imorse och konstaterade att det regnade... Men eftersom jag hade lekdejt med E och hennes son idag kunde dagen bara bli bättre! Jag hade tänkt gå till stationen men ville inte att ansiktet skulle rinna bort och bli genomblöt, så det fick bli buss, tåg och buss igen för att möta upp E vid Hornstull. Jag är verkligen inte ofta inne i stan och hänger, och Hornstull har jag inte varit vid på säkert ett år eller två, vilken skillnad! 

Synd att tiden går så snabbt och att jag hade hämtningen på förskolan att rätta mig efter, när man inte setts på två år finns en del att ta igen i pladder... Åkte hemåt igen vid tvåtiden och sällskapade med T hem från centrum, hon hade varit på öppnis och jag kom fram till Tullinge lagom tills dess att sångstunden var färdig. 

Det var skönt att komma hem, in i värmen och slippa fukten. Har röjt lite i köket och påbörjat kampen mot tvättberget. Ikväll står möte på agendan, hoppas barnen sköter sig så att det inte blir för jobbigt för Mikael (som gick och jobbade idag trots feber igår kväll) att vara hemma med dem själv.

Veckan blir rätt lugn, det enda som är inplanterat fram till helgen är träning på onsdag och spökvandring i Tumba med T. På lördag bär det av norrut, med skidor och vinterkläder! Vilken kontrast, här blommar blåsipporna och i Jämtland är det fortfarande vinter... Jag hoppas verkligen att vi kommer ut så mycket som jag hoppas, och att påskgodiset inte blir för frestande! Idag vägde jag in mig på en bra siffra, den bästa sedan Märta föddes och jag har bara 600 gram kvar till ett av mina delmål. Promenader och koll på maten har verkligen gjort susen senaste veckan, får väl försöka dra med mig mamma och pappa ut på promenader när vi är där uppe, så att jag även nästa vecka kommer upp i minst fem promenader!

Statistiken (i kilometer) ser bra ut så här långt i april...

Syns lite dåligt, men invigde idag ett par av jeansen Mikael kom hem med från Washington. Lite muffintop men klart godkänt, sedan skulle jag kanske behöva en mindre trasig telefon för att kunna ta en bättre bild på hur de/jag ser ut...



Alldeles som vanligt

Barnen sover om nätterna och väcker mig tidigt på morgonen, och det är okej, så länge jag fått sova. Var det ett utdraget aprilskämt från Märtas sida att vara en vaken skrikbebis ett par nätter..?

Idag är det bara grått, men ska försöka ta mig ut och gå en sväng. För igår blev det mer fika än promenad, mycket för att jag hade Ingrid med mig (på sparkcykel) och för att det blåste jättemycket.

Fick den här fina teckningen av Ingrid nu på morgonen, en prinsessa!



Tvärvändning!

Efter ett par nätters strulande har det äntligen lagt sig, Märta somnade i soffan igår kväll och sov sedan till åtta, med ett pytteavbrott för amning. Och efter lite frukost, experimentbakande (rulltårta på potatismjöl och stevia, bra smak men lite hård, kommer inte gå att rulla när krämen ska på) och gos så sover hon nu en stund innan vi ska bege oss ut med lite andra mammor och bebisar.

Ingrid är fortfarande jätteglad över sin nya frisyr, inga tårar över fallna lockar där inte! Stackars Mikael däremot har inte så mycket att glädjas över, igår kom han hem med nästan 40 graders feber och satt hela kvällen invirad i en filt, och fleecejacka under, med frossa och huvudvärk.

Win-win, hon får sova och jag får ligga i soffan och se på serier. Storasyster sköter sig själv, lugnt och skönt!



Dagen i bilder

Morgonpromenad i härligt solsken!


Kaffe till mig, papaya till Märta...

...och glass till Ingrid! Finfint solsken på balkongen!


Klippning och hjärtan i håret (och bubbel till mamman!) på Rikstens nyöppnade frisörsalong!

Våffelmiddag, mycket uppskattat med mat man kan hålla själv!


Ingrid hade både blåbärssylt och jordgubbssylt, och grädde på sina våfflor.



En riktig långis!

Igår tog jag ju två promenader och var sedan iväg på Svettis (fast det var inte den vanliga tjejen som körde, det passet kan jag ju nu och blir ordentligt genomkörd av, passet igår var krångligt och jag fick bara till halvdana rörelser), så idag var jag rätt trött i kroppen och var kanske inte jättepepp på att gå ut igen idag. Dessutom sov jag dåligt inatt igen, Märta vägrade sova på annat sätt än ovanpå mig, och har hostat sig genom natten. Men nu fick jag till rätt bra ställningar, pallade upp med kuddar runt om och kunde vila stödarmen, så jag har trots allt sovit hyfsat. Och dåliga ursäkter ursäktas inte nu när jag kommit igång, så ut kom jag med tjejerna! Vi hade tänkt fika på kafé Kajkanten men det hade inte öppnat för säsongen, istället blev det lunch på thaien (ute, lokalen är för liten för att rymma tre barnvagnar) och sedan tog vi en paus utanför BVC fö att värma oss och ta upp barnen en stund. Och så hem igen, totalt blev det en mil, får man vara nöjd med i den här blåsten och kylan!

Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe, Märta har fått ny blöja och mellis, och jag ska slappa framför ett avsnitt av Sons of Anarchy innan jag går upp till förskolan...

Tempot blir inte bättre än sådär när man måste pyssla med barnen, ge vatten, mata med smörgås, stoppa in nappen osv...



Premiär på brua!

Det är så härligt väder idag, efter ett bra utvecklingssamtal för Ingrid och en riktigt besvärlig natt med stökgrisen Märta sitter en kopp kaffe i solskenet extra bra. Inväntar några andra mammor för en promenad ner till centrum, tänkte göra någon sås på gårdagens rester och behöver handla lite till den.

Igår stod jag och var avancerad i köket, hittade en liten övergiven älgstek i frysen som tillagades i stekgryta och serverades med ugnsrostade grönsaker och vitlöksbea (Lohmanders, min absoluta favorit!). Dock misslyckades jag lite med kryddningen, eller så var receptet jag följde lite för mesigt. Men det SÅG snyggt ut åtminstone!

Jag glömde avbeställa prenumerationen på DN, men just idag gör det inget!

Morötter, palsternacka, rotselleri och till Ingrid även potatis. lite olivolja, salt och krossad vitlök. i sin enkelhet gudomligt gott! 



Ibland behöver man lite draghjälp

Jag hade tänkt gå hem och kura i soffan med min lilla snoris idag, men så hann C ikapp mig på vägen från förskolan och föreslog en promenad ner till centrum för att handla lite. Klart jag nappade på det! Med lite sällskap blir allt så mycket trevligare, trots lätt snöfall och rätt så kallt. Nästan 6,5km fick vi ihop, ska se om jag kan ta mig ut under eftermiddagen också, för att kanske närma mig beach 2016...

Igår åt vi italiensk torsk (torsk i ugn med kronärtskocksbottnar, rödlök, vitlök, kapris, persilja, tomat, citron och vitt vin) och när jag ändå stod vid grytorna och hade tagit fram fisk så passade jag på att göra lite mer barnmat. Det här var nog en av mina bästa laddningar, på torsk, potatis, palsternacka, gul lök, basilika, svartpeppar och rapsolja, och en klick smör när jag mixade ihop allt. Märta åt med god aptit, trots att hon är så förkyld, idag fick hon samma till lunch och sedan lite puré på äpple, jordgubb och päron till efterrätt.

Lättlunch, fast det visade sig att Märta också tycker om avokado, så jag fick dela med mig av det lilla... Grönsaksbuljong är varmt och gott efter en promenad i det nyckfulla vårvädret!

Skrutteplutten, vid gott mod trots feber och den aldrig sinande snorfloden...



RSS 2.0