Jag vann!

Kroppen vs bacillerna 1-0. Visst, halsen är svullen och jag känner mig matt men min temp. är nere på normala <37 grader och lymfkörtlarna börjar krympa ihop igen. Feber är bra grejer. Och bäst av allt är väl att slippa sitta en förmiddag på VC och läsa tre år gamla veckotidningar i väntan på läkare. 

Vi hade tänkt cykla iväg idag men det får bli nästa vecka istället. Att anstränga sig med en infektion i kroppen kan ju vara lite farligt för hjärtat, och jag har verkligen ingen lust att byta några hjärtklaffar just nu, eller någonsin.

Får bli en helg av shopping, cykelkärra (för packning), fler tältpinnar och korrekt belysning står på listan.



Tror vår plan går i stöpet

Vi hade ju tänkt oss en cykelsemester som avrundning på den här ledigheten, bara en kortis till Mörkö-Hölö-hem igen. Men nu ligger jag här i feber och förmodligen halsfluss, hur dumt som helst. Det enda "positiva" är väl att jag inte påverkas av värmen, eftersom jag ändå har egen hög temperatur, alternativt frossa, och kan gosa ner mig under täcket... Den stora frågan är ju om jag ska bemöda mig att åka ner till VC, riktigt så dålig känner jag mig inte, och är det som en av de senare gångerna, en virusinfektion är det ändå bara att härda ut och låta kroppen själv ta hand om skiten...




Urladdning

Under kvällen har vi njutit av kylan regnvädret drog med sig, dagens långpromenad var förvisso skön och trevlig, men ack så klibbig. Det hör behövdes. Gräsmattorna var mer gula än gröna och en del träd hade också börjar anta en gul nyans. Jag vill även tro att vi sover bättre i natt, med en gnutta tur slipper jag blöjbyten och göra välling kl 04. Långt ifrån alla nätter är sådana nu för tiden, kanske därför de känns lite extra knäckande när de nu infaller..?

Min fyraåring brås på mormor och gammelmormor. Konceptet korsord fattade hon på en gång!

I begynnelsen... var det en mördarbacke!


Vackra ängar och kohagar, dock även aggressiva bromsar så jag fick raskt småspringa därifrån!


På väg från lokala pizzerian, tillsammans med Ingrid (förberedd med sitt paraply), började det först duggregna och sedan hördes regnet hastig närma sig med ett dånande ljud. Vi hann precis kasta oss in under en trapp hos grannarna innan en kompakt vägg av regn drog in över området. Att balansera hem tre pizzakartonger under ett paraply är en bedrift, tycker jag! Regnet och åskan höll i sig i ungefär två timmar, ikväll oroar jag mig inte för grannarnas gräsmatta...


Balkonmystjej 1.


Balkongmystjej 2, med balkongmysmannen.



Saker man inte har tid med

När skrev jag senast? Länge sedan.

Allt är bara fint! Sommaren har flutit på, vi har hunnit med västkust och fjällen. Fått färg på benen och några välfärdskilon extra på magen. Ingrid har lärt sig cykla utan stödhjul och Märta tar sig fram överallt genom att kravla eller hasa på rumpan. 

Två veckor till är vi lediga tillsammans, på den tiden ska vi försöka träffa lite folk, testa campinglivet och få någon sorts ordning här hemma. Det sistnämnda är ett ständigt pågående projekt men närmast på tur står gästrummet, där soffa/säng ska demonteras och snart ettåring installeras.

Och medan alla andra är borta på sina håll går jag och käre maken runt i natten och tar hand om blommor, gräsmattor och kattor.




RSS 2.0