Äntligen helg

Man skulle ju kunna tro att varje dag är som helg när man är föräldraledig, men så är det ju inte riktigt. Helg innebär ju att jag slipper kravla mig upp och släpa iväg barn till förskola och hela dagen invänta hämtningen, även om jag faktiskt tycker att det är lite lättare att komma upp på morgonen efter att jag börjat med levaxin igen, eller så är det de senaste dagarnas jättebajsblöjor som måste akutbytas som fått mig på fötter utan större problem...

I förrgår började betalningarna för mina auktioner på Tradera trilla in och det ar en skön känsla att kunna fylla bensintanken utan att behöva ge avkall på något annat. Inväntar några köpare som inte betalat ännu men har redan börjat lägga upp nya annonser, inte klokt vad mycket saker man har hemma som faktiskt inte är livsnödvändigt att ha kvar!

Något som är svårt att köpa begagnat är skor. Jag med min hallux valgus skulle ju aldrig kunna varken köpa eller sälja skor, med barn är det ju en annan sak men de sliter ju ofta något ohyggligt på skorna istället. Vi köpte ett par rejäla höstskor till storasyster här i veckan och de ser redan lite tråkiga ut, fast det rör sig mest om damm och sand. Hon har för övrigt storlek 29 nu, helt galet, hon spurtar vidare i växten, helt klart ett arv från pappa. Jag var ju kort och tjock som barn (nu är jag lång och tjock!).

Skorna köpte vi på XXL Sport, som jag tycker har hög kvalitet till rimligt pris, men det kostar att ha barn, jag tror hon har ett skokonto på drygt 2000 kr per år. Förhoppningsvis kan lillasyster ärva merparten av skorna allt eftersom hon blir större. Förutom skor hittade vi en binge med tunna fleecetröjor, löjligt billiga, och kom hem med varsin till mig och maken. Superskönt nu på morgonen då det är lite småruggigt!

För er som funderat över det här med om jag kommer kunna ha mina Tenson-byxor i fjällen så kan jag säga JA! Fast det är lite som med jeansen, de går på men jag skulle behöva tappa ett par hekton till innan de sitter bra. Veckans promenader har gett resultat men så ser fötterna ut som de gör också. Skinnflådd lilltå på vänster fot, de enda skor som är ok att ha just nu är mina träskor, inget som lämpar sig för längre sträckor med andra ord!

Ett sista utropstecken idag är att mitt babytäcke som syddes (av mamma, jag hade aldrig fått godkänt i syslöjd annars) på högstadiet faktiskt nu används som just täcke. Det blev jättefint i vagnen istället för att bara ligga i spjälsängen som överkast! Har även upptäckt att M blir mycket lugnare av att ha ett gosedjur intill sig, så på nåder har hon fått låna en nalle av storasyster, hon har en egen mjukiskatt också men den kittlade så med morrhåren.



Lite rutin

Kliva upp, göra iordning ungarna, lämna stora på förskolan, ta en promenad med lilla, hem och äta frukost framför Nyhetsmorgon och the Doctors på TV4. Så rullar dagarna på... Nu ligger jag och M i soffan och jobbar på det viktigaste som finns, grundtryggheten! 


Idag blir det ingen repris av gårdagens långpromenad på över nio kilometer, osköna skavsår sätter stopp för det. Men en kilometer eller två i ett dimmigt Riksten imorse är ju bättre än inget!


Resten av dagen kommer ägnas åt att paketera Tradera-paket. Har haft massor av kläder ute på auktion och idag avslutas de, för pengarna som kommer in kommer jag fylla upp tanken på bilen, för det går ju en del bensin för att ta sig till och från Jämtland...


Hemma-vanor

Jag tar mitt kaffe och min bebis och sätter mig framför tv:n. Jag ser på "the Doctors" nästan varje dag, lär mig en del saker och förvånas en del över andra saker. För att vara läkare verkar de vara onödigt lättäcklade (för allt från ytliga blodkärl till finnar och inflammerade hårsäckar i bikinilinjen) men det är i det stora hela rätt underhållande.

Ammar och sedan sover skruttisen som en stock.

Annars händer det inte så mycket. Hade tänkt ta mig en promenad men jag vet inte vilka skor jag skulle kunna ha med tanke på skavsåret, det gick upp igen av att ha tagit mig till och från förskolan.

MEN, jag borde ta mig ut, eller dra fram WiFit-brädan, för jag behöver slimma ner mig ett par cm inför nästa vecka. Det fattas inte mycket men jag får inte igen mina Tenson-byxor som ska med upp till fjällen. Jag kanske har skrivit om det förut, men mina snygga Levisjeans går på nu, de jag köpte i NY ett par dagar efter att jag plussat och sedan knappt hann använda innan jag svällde upp och sedan fick gravidmage. De sitter inte bra, jag får en rejäl "muffin top" men får fungera när jag bara ska upp till förskolan och inte behöver vara så bekväm, vet inte ens om jag skulle kunna sitta ner i dem mer än ett par minuter...

Men om en vecka sitter jag i bilen på väg upp till Jämtland, oavsett om jag fått på mig byxorna eller inte, längtar!


Träningsvärk

Eftersom Jämtland hägrar och vi planerat att ta en fjälltur när vi är uppe så tog vi oss igår ut med varsin unge i sele. För att få känna på lite stigningar och varierande underlag gick vi i motionsspåret vid Brantbrink, och förutom ett rejält skavsår på stortåknölen på vänster fot (gick i gummistövlar, inte dagens smartaste men lider brist på vandringskängor) gick det väldigt bra. Vi hade med oss lite fika, tog en paus efter ungefär halva tiden, och svettades nog ut ett par liter vatten. För det var väldigt fint väder igår, och ser rätt lovande ut idag också. Men frågan är om vi tar oss ut idag, kroppen är rätt öm idag, känns som om jag använt ett gäng muskler som legat i träda ett par år... Att jag avslutade vår tur med att gå över flygfältet där gräset är ungefär meterhögt och jag fick köra med höga knälyft har också satt sina spår!

Nu ska jag försöka driva upp familjen, frukost och städa väntar och sedan ska storasyster få leka med sin bästis.

Tänk, vi närmar oss mitten av september och det är varmt som mitt i sommaren, härligt!


Fuskis

Jag trodde vi sa "träna nacken" och inte "ta dagens femte tupplur"... Natten har förvisso varit lite sisådär, magknip och gråt. Så sömnen skulle nog behövas för oss båda...


Underligt det där med sömnen

När M sovit nästan hela natten är jag tröttare än när jag varit vaken mer eller mindre hela natten. Någon form av försvarsmekanism?

Det börjar kännas väldigt höstigt, tog med mig en fleecejacka till storasyster när vi gick till förskolan. Och hade själv på mig jacka trots den korta biten att gå, men det duggade lite.

Idag blir det fortsatt arbete med tvättberget. Hade funderingar på att åka ner på öppna förskolan i Tullinge men jag är så himla seg.

Kanske börjar jag istället på min nya bok, samt försöker sova ikapp ett par timmar till...

(Och fortsätter med köket, massor av glas att handdiska efter lördagen, SÅ tråkigt!)


Ett år äldre

Födelsedagshelgen är över. Har varit astrött hela tiden, den lilla terroristen har sovit om dagarna och levt rövare om nätterna.

Men det har varit väldigt trevligt och roligt, och maken både gjorde smarrig middag och bakade tårta till mig.

I present fick jag bland annat parfym (Diors "Forever and ever", min favorit) och Khaled Hosseinis senaste bok. Och så grattades jag av familj och vänner, himla trevligt att bli ihågkommen trots min höga ålder! ;)

Tack tack tack till alla som förgyllde min 33-årsdag!


RSS 2.0