Nu tar vi våra baciller och åker norröver!

Ja inte riktigt än då. Imorgon åker vi, har till och med kollat upp när flyget lyfter samt checkat in. Funderade ett tag på om jag skulle ta bilen för att smidigare kunna åka hem på måndag, men det skulle kosta minst en femhundring att parkera torsdag-måndag och jag är lite snål...

Min hals känns ungefär som när man har en halsfluss på gång, igen. Och dottern har feber, igen. Men vi tänker ignorera alla sjukdomstecken och åka upp ändå!

Nu borde jag packa istället för att sitta och blogga/kolla på reprisen av fredagens På spåret, och slänga lilla dottern i säng. Alternativt kliver jag upp tidigt tidigt imorgon och packar istället, dottern kan ju inte sova medan jag stökar runt i vilket fall.

Så, kära vänner, det varslas om dåligt väder uppe i Jämtland, men jag tror nog att vi ska komma fram i ett helt stycke. Vi ses på andra sidan dygnet... :)

Lång och trevlig kväll!

Aftonen spenderades i Häggvik på San Marcos, god mat (lammracks och sallad för min del) och trevligt sällskap! Dottern var så duktig och kinkade knappt något, och hon fäste sig snabbt vid min chef, skulle visa henne sina pussel och bilder på sniglar och hundvalpar på mobilen...

Tog bilen, nästa en timma dit och mindre än 35 minuter hem, oslagbart jämfört med vad pendeln tar den sträckan (hem alltså!).

Jag har ont i halsen och hosta, och är så så trött. Men nu är det bara en jobbdag kvar, sedan säger vi hej till snön (hoppas!) ett par dagar...


Jag blir vansinnig på...

...oförskämda, jättesena, krävande pratkvarnar. När patienten i fråga kommer in tio minuter efter att jag egentligen slutat och ännu en gång börjar fråga om fluorlackning så höll det på att rinna över för mig. Vänligt men bestämt meddelade jag att jag slutat och har barn att hämta på förskolan, då börjar hon ställa frågor om dottern istället.

Hon har brutalt stulit 30 minuter av mitt liv och förstört hela min planering för eftermiddagen. Varför har inte folk mer fingertoppskänsla? Och om man påpekar att de är sena så kräver de ändå ännu mer tid! Därtill ska man ju vara professionell hela tiden men en del människor skulle behöva en spark i baken för att rubbas i sin övertygelse om att de är världens centrum.

Så har min dag varit, iaf slutet på den. Nu sitter jag på tåget och ska hämta dottern innan kl 14, lunchen jag tänkt äta, disken jag tänkt diska och tvätten jag tänkt tvätta är ju bara att glömma. Frustrationen jag känner nu kan knappt beskrivas med ord.


Da'n före da'n före...

Hade tänkt göra nytta under morgonen, dra igång en maskin tvätt, men näe, istället sov jag en halvtimme extra. Vaknade dessutom med jätteont i halsen, fick bli en kopp örté till frukost... Men jag fryser inte idag iaf, letade upp en gosig ylletröja förra veckan, så klarar jag mig utan vinterjacka ett tag till!!

I övermorgon bär det av norrut, dottern spanar efter flygplan och säger "fugplaan mommo". Hon har full koll på den stundande resan!


En lång dag

Och jag tänkte ju lägga mig och sova med dottern men det kändes så skönt att landa i soffan istället... Men vad mycket skit det är på tv, när det mest intressanta är ett program där de bygger om gamla bilar (och jag är inte jättekräsen) så undrar jag om det bara ska vara skräp och repriser som "underhållning"? Jag hade hoppats på något roligt, lite bildande men icke. Så jag tittade med ett öga på bilprogrammet och det andra på mobilen, spelar Bookworm och lär mig ord jag inte visste fanns!

Men nu. Nu ska jag sova. Och hoppas att inte hostan blir värre, känner hela tiden hur det kittlar och sticker i bröstet. Och hoppas att dottern sover djupt så att jag också får mig lite sömn av god kvalitet. Imorgon vankas halvdag på jobbet, sedan hem, städa och hämta dottern på förskolan och sedan blir det middag med fina Sollentuna-kollegorna! Innan dess hinner jag kanske med lite julshopping i Sollentuna centrum också...

Ikväll är jag lite extra glad för min brors skull, han blir göteborgare igen från och med onsdag (snabba puckar, som man säger!!) eftersom han rodde hem intervjun tidigare idag. Har inte hunnit prata med honom själv men mamma skvallrade!


Tumhållning

Idag håller jag tummar, och tår, för min bror som har ett bra jobb på gång och ska ha intervju över Skype!

Håll tummarna med mig nu! Han kan ju inte bo i stugan hemma hos mamma och pappa hela livet... ;)


Igen, och igen

Åter en natt av usel sömn. Dottern, den lilla boven, har sparkats, klängt och väckt mig för att jag ska leta rätt på borttappade nappar, mjukdjur och filtar natten igenom... Och appropå mjukdjur så har vi nu en bulldog i storlek large i sängen, ett par nallar och makens apa. Och där, på kanten ryms även vi vuxna. Dottern däremot, hon tar så mycket plats hon behöver och väljer vart hon vill ta plats... Jag vill också!

Och appropå bulldoggen så inhandlades den på Ikea i helgen, de skänkte 10 kr för varje mjukdjur till Unicef, och vi behövde en mutgåva efter besöket på barnavdelningen. Vi är ju vana Ikea-besökare, vi brukar fika och sedan låta dottern (som hur vild hon än är hemma faktiskt är väldigt försynt bland andra barn) åka lite rutschkana innan vi går vidare. I lördags verkade det som om alla de andra föräldrarna fått intrycket att lekhörnan ska härjas sönder till småbitar, föräldrarna hejar glatt på sina 3-6-åringar när de (3 st) brottas i och böjer sönder ett lektält bl.a. När dottern ska gå runt rutschkanan för att nå stegen slänger sig en uppskattningsvis 5-åring upp på den och åker på mage ner med fötterna före, så hon ser inte dottern går där. Vi hann inte parera och dottern far med ansiktet rakt ner på kanten till kanan, med blodvite som följd. Okej, jag kräver inte att 5-åringar har det omdömet, men varför håller inte föräldrarna koll? Lekytan är uppskattningsvis ca 15kvm, hur svårt ska det då vara att ha viss översikt? Dessutom säger den urbota korkade föräldern till sitt sällskap att dottern "rusat" fram, näe, hon gick försiktigt, eftersom det var sådan vild stämning, för min inte ens 2 år gamla unge kan bete sig bättre än både barn och vuxna på en lekplats. Det här hade aldrig hänt om föräldern lärt SITT barn hur man beter sig när det finns mindre barn på samma yta.

Dagens arga inlägg. Nu ska jag promenera genom julpyntade city till jobbet, ha en fin dag allesammans!


Lussebullar

Bara för att jag går på LCHF betyder det ju inte att jag tänker hoppa över julbaket! Idag rullas det lussebullar. Luktar saffran... Mmmmmm!

Otroligt smidigt att baka på vaxduken förresten!


Mitt i natta

Vaknar upp, ont i halsen, törstig, kvalmigt, andra natten i rad med väldigt udda drömmar. Maken saknades i sängen, jag har gift mig med en förväxt tonåring som tror sig kunna "vända tillbaka dygnet" genom att vara uppe hela natten och sedan ska han minsann vara uppe hela dagen också. Lägga sig i tid på söndag kväll påstår han. Men tills dess kommer han vara en sur zombie, det är jag rätt säker på MEN jag tänker avkräva entusiasm och glädje när jag föreslår saker som julmarknad på Hågelby och åka till återvinningsstationen med papper och sån't.

Jag tyckte jag förtjänat en dammsugare (en så'n där arrakssmakande sak) på Ikea och åt en av våra tjocka pepparkakor. Men näe, nu känns det som om jag har en sockerbaksmälla igen, så imorgon återgår jag till mina vanliga rutiner. Det som fått mig att gå ner 9,3 kilo (det går undan nu!) och som ska få ner mig de sista 700 grammen för att fått bort 10 kilo under hösten. Jag önskar att jag mådde lika bra av "vanlig" mat/fika/godsaker som av min avskalade LCHF-kost men det gör jag inte, lite sorgset faktiskt nu när det är jul och det bjuds på så mycket. Fast själva julbordet med kött, korv, syltor, sill och lax är ju helt enligt min linje, får blunda när knäcken ställs fram bara... ;)


Medelålders idag med

Ja vad ska man säga? På mina föräldrars rekommendation sitter vi och ser på Så mycket bättre. Ikväll är det E-Types kväll och min kanske starkaste relation till honom är att vi körde hans "Back in the loop" på repeat på studentflaket, i timmar...

Makens middag är nu utsedd till julens bjudmiddag när vi är nere i Varberg, lite modifiering av receptet för var gång och idag var det superbt. Och det är väl som mat- och vinkännare säger, man ska använda bra vin även i maten, vi använder Orballo, ett gott friskt vitt spanskt vin (89 kr på Systembolaget).

Funderar på om dottern ska få lite Mollipect innan hon lägger sig så kanske hon inte hostar hela natten, å andra sidan kanske jag somnar tungt ändå efter två glas vin...


Pepparkaksskörden

Bakpremiär för dottern! Hon var jätteduktig på att kavla men tyckte det var roligare att trycka ut formarna så det blev rätt tjocka peppisar...

Nu ska vi strax äta makens " pesce al forno", ska bara röja undan spåren av julbak först!


Adventsfixande

Okej, jag vet, på tok för tidigt att klä granen. När jag växte upp tog vi in granen dagen innan julafton eller på julaftons morgon för att klä den. Men vi är ju inte hemma över jul och vill ändå ha lite julfint innan dess!

Ursäkta en förvirrad tant, det här kanske blir en repetition, men granen och ljusslingan är från Plantagen, kulor från Ikea och Rusta, toppstjärnan fyndade jag i januari på Indiska när de reade ut julpyntet, mattan är från Rusta. Himla fint trots liten julpyntsbudget!

Dotterns rum fick sig också ett jullyft, gardin köpt på Åhléns förra julen, makens Alessi-lampa och en liten tomte från Rusta. Den söta vattenkannan har maken fått i present och är numera adopterad av dottern som tycker om att "vatta blomma", såvi köpte henne en plastblomma i kruka som hon kan ta hand om utan att det blir så mycket spill...

Kom hem med en julig vaxduk också, från Rusta, så när dottern vaknar ska vi baka lite pepparkakor. Köpte ett sött bak-set för barn på Ikea, så hon har en egen kavel och några kakmått, fast just pepparkaksformar har jag massor av, gäller bara att hitta igen dem. Förr om jularna hade vi alltid bak- och pysselkvällar tillsammans. Kan sakna det nu för tiden, en del goda vänner har försvunnit genom åren tyvärr, av olika anledningar. Men jag får väl helt enkelt skapa nya minnen med familjen och alla fina vänner som fortfarande består!


Glöggjakten

Maken köper glögg, vi litar blint på vad DN:s recensenter rekommenderar. Vi avverkade Tullinge julmarknad på 10-15 minuter, saknade traditionellt hantverk, blir nog bättre utbud på Jamtli nästa helg!

Hittade inte mina julgranskulor igår, har jag slängt dem?!? Mot IKEA och julshopping...


Grått och slaskigt?

Nu känns det verkligen inte som november, då man annars inte brukar se skymten av solen! Här har vi vårfeeling, eller vi och vi, resten av familjen ligger och sover fortfarande...

Nu blir det frukost, té för stackars halsen. Dottern har legat och hostat samt sparkats hela natten, till slut ledsnade jag på hennes livliga sömn och tryckte fast mitt täcke runt henne, så jag sov utan täcke resten av natten. Hon ackompanjerades av makens snarkningar. Så trots "sovmorgon" är jag inte så pigg men nu är det ju ingen idé att ge upp och lägga sig igen.

Söte maken frågade förresten om jag läser hans blogg, ja sa jag, han frågade då om jag förstod något. Näe, sa jag. Men jag sa inte att han nästan lika gärna kunde ha skrivit på kinesiska, för mitt kodande sträcker sig till radbrytningar, lägga in länkar och tex göra text kursiv (vilket jag ändå tydligen gör fel enligt dagens standard, min standard är från sent 1990-tal).

Vad tror ni? Kan man gå ut och hämta tidningen i morgonrock eller kommer grannarna titta snett på mig? Kanske bäst att vara på säkra sidan och svida om i ett par "lånkisar" och någon skön tröja ändå...


Fönborste?

För att bli sådär frisörsnygg i håret behöver jag en fönborste(?), vore jag lite mer McGyver skulle jag tillverka en själv, för som ni ser har jag ju de separata delarna. Men nu är jag ju inte händig på det sättet, så snälla, vet ni var jag får tag i en fön som ser ut som den här borsten?


Nattsudd

Lyckades nästan få dottern att överväga att sova i egen säng, men de där myrorna hon har i benen fick henne att fortsätta spexa. Lyckades efter mycket om och men få henne att sova i vår säng. Jag missade ett par troligen intressanta intervjuer hos Skavlan, satte mig sedan framför tv:n och såg någon kriminalserie, efter den började visst en film, Insider, som jag vill minnas att jag redan sett.

Nu borde jag verkligen sova, huvudvärken är tillbaka och halsen gör ont. Bara lite för seg för att ta mig ur soffan. Livet ÄR hårt!!


På spåret!

Nu har jag något mer vuxet att se fram emot vad gäller fredagens soffhäng, På spåret är tillbaka!

Lite rethosta, men kry nog att dra igång projekt "lära dottern baka pepparkakor" imorgon, för första gången någonsin har jag köpt en degklump, husmodern gick i dvala i och med inträdet i LCHF-klubben... Men saffran har inhandlats och riktiga lussebullar ska här bakas, minsann!


Nariga läppar och bröllopsnostalgi

Jag kanske sagt det tidigare, men vi hade världens finaste bröllop, och nu sitter jag och lyssnar igenom vår bröllops-playlist på Spotify. En salig blandning av låtar med käääärlek som gemensamt tema. Och tänker på den sommaren, värmen, sol och bad på Väskusten. Verkligheten sköljer sedan över mig när jag tittar ut genom fönstret (som jag fick snabbputsa eftersom äckliga små löss tagit min begonia i besittning och de hade kladdat ner massor, usch!), det är grått och blåsigt och jag har de där ständigt såriga vintriga fnasläpparna som jag inte kan låta bli att dra ännu fler slamsor från med tänderna...


En natt av avbruten sömn

Hostande make och en dotter som snurrat omkring i sängen, trilskats och varit ömsom ledsen, ömsom tjurig, och törstig och tappat napp och nalle. Men sedan maken klev upp och lämnat dottern på förskolan har jag fått sova vidare, lite kvalitetssömn i 2-3 timmar åtminstone.

Nu börjar även jag hosta, halsen är tjock och värker men den där fruktansvärda huvudvärken (som jag vaknade av tidigt imorse) har gett med sig till nästan inget alls. Allmänt seg men många gånger kryare idag än igår, ska bli skönt med en ordentlig kurerardag, fast dottern ska hämtas halv två ungefär, så lite tidspress är det den här gången med...

Drömde om ett snöigt Östersund, där det var förskoleverksamhet inne på Kärnan. Knasigt. Här är det grönt fortfarande, de dagar jag behövt skrapa rutorna på bilen har jag kinkat lite men nu tycker jag att det är dags för vintern att göra sitt inträde på riktigt!

Medan jag väntar på att få se några dalande snöflingor tar jag mig en kopp té och läser tidningen...


Kväll i Riksten

En kopp té och avsnitt två av Grimm, sedan ska den här sjuka tanten gå och lägga sig. Får se om det blir mer sömn inatt, både maken och dottern låg och hostade hela natten och själv hade jag feber och ont i hela kroppen. Har tagit två alvedon och fått i mig lite mat, känns bättre men långt ifrån bra. Blir hemma imorgon också så kanske jag hinner bli frisk på riktigt den här gången.

Dafo

Det här är veckan bästa barnprogram på barnkanalen (SVT), har ni missat Dafo innan så slå på tv:n nu om fem minuter (18.30, svtb). Jag kommer ligga i soffan och dricka vatten och njuta av de här sköna karaktärerna från Klungan-gänget.

Såhär 16-17 månader sent...

...kommer jag i min "Bubbelgumsprinsesseklänning" igen, har sina fördelar med att vara sjuk i omgångar och tappa matlusten, plus min LCHF-diet. Planen var från början att ha den på bröllopet men det fanns inte en chans att jag skulle komma i den då...

-8,7 kilo sedan semestern, vore fint att tangera -10 kilo till jul, bara för att det är ett jämnt och bra tal.

Försöker borsta bort den äckliga förkylningssmaken i munnen, går sisådär...


Sjukdag

Mördarhuvudvärk, ont i kroppen och feber. Har rört mig mellan sängen och soffan idag. Fått i mig en Treo, som tur är så är maken hemma och kan bistå mig (förskolan stängd idag), för det har känts som om huvudet ska implodera när jag ställt mig upp.

Jag som sett fram emot att vara kry till advent, fixa och greja här hemma. Baka med dottern. Och gå på julmarknad i helgen. Mår jag så här finns det inte en chans att jag kommer utanför dörren. Kan jag inte bara få vara frisk?!?


Revolutionerande återupptäckt

I fredags på mässan fastnade vi hos W&H en bra stund, de bjöd kollegorna på mat & vin och för min del en uppläxning i EMS-användande. För första gången sedan utbildningen har jag använt A-spetsarna vid behandling, och jag som tyckt att de skallrat så mot tänderna har fått en uppenbarelse, eller så är det utrustningen som är bättre än den i Oxelösund tex (rätt troligt, för den var bedrövlig).

I övrigt? Ja jag åkte ju hemifrån med lätt feber och har tryckt i mig Alvedon under dagen för att orka jobba. Känt mig lite ur gängorna men överlevt! Nu har jag 15 minuters pendelresa kvar, 6-7 minuter med bilen och sedan kan jag koppla av medan maken lagar sina smarriga köttbullar!


Eländig

Ont i kropp och hals, till råga på allt sitter jag här med måndagens tidning eftersom dagens DN uteblev. Jämmer och elände hälsar självömkaren...


Nu börjas det!

Klart vi kom hem från Plantagen med en gran! Tjuvstartade med att sätta i en ljusslinga men resten av pyntet tar vi fram till helgen. Undrar bara var jag lagt min fina jullöpare till köksbordet...


Näe, det här är inte rättvist!

Vad är det med de här bacillerna? Kan vi inte drabbas samtidigt, istället för efter varandra. Nu är det visst min tur att förvandlas till en disktrasa med ont i halsen. Det hade jag inte alls räknat med!

Tänker ignorera bacillerna så gott det går, en kopp té har jag fått i mig, och en ibumetin. Jag hade ju planer på att åka till Plantagen och köpa några lökar, hyacinter och amaryllis, och kanske kanske någon julblomma. Och när vi ändå är inne på växter så är fyra av mina orkidéer på väg att blomma igen! Låter dem stå och vila i ett fönster mellan varven men när de väl satt igång brukar de blomma i månader. Så nu ska jag nog ställa ut dem i mindre anonyma fönster så att de syns!

I helgen är det julmarknad i centrum, kanske får upp julfeelingen lite (vill ha en krans till dörren!!), min trevliga frisör tipsade mig om den. Har för övrigt redan bokat tid för att putsa till lite om två månader, till samma frisör, känns som om jag förtjänar dubbla vuxenpoäng genom att vara ute i så god tid med planeringen för håret... :)


Make over

Kanske inte så kort som jag tänkt mig från början, nacken är helt bar men behöll lite längd framtill istället!


Feberfri

Nu får hon räknas som frisk, snorig men ingen feber alls sedan hon klev upp. Maken vaknade också relativt kry, så sjuktrenden här hemma verkar vända! Håller på att fixa lite lunch till dottern, fiskpinnar och makaroner, två favoriter.

Själv har jag lite klippa-håret-fjärilar i magen, om en och en halv timma sker det (maken är kry nog att ta hand om lilla fröken) och med tanke på hur slitet håret är så ryker minst 2-3 dm och jag är sugen på en kort frisyr men det återstår att se hur vågad jag verkligen är när jag sitter i frisörstolen... :)

En liten förebild bjuder jag på, blir en överraskning för oss alla hur jag kommer se ut senare i eftermiddag!


Pippi Långstrump

Jag har nog faktiskt inte sett alla Pippi-filmer, så lite skoj är det att sitta och titta på dem med dottern. Hon gillar verkligen Pippi, apan och den spännande hästen...

Andra bra saker är att vågen visade ännu ett välkommet minus, 1,2 kilon mindre än sist. Kan inte vara annat än nöjd!


Hej och hå

Jag är klarvaken sedan länge, har legat i sängen, vaken, i över en timme. Lyssnar på dottern som sover, febrig men lugn. Min gamla nalle är en ny favorit att sova med.

Borde baka pepparkakor och lussebullar i veckan, och se över juldukar och kanske julgardinerna. Fast mest av allt borde jag gå upp och äta frukost, det blev en fattig afton på matfronten igår, lite ost och skinka på mötet och lite yoghurt när jag kom hem. Satt uppe en stund med maken, var skönt att bara landa i soffan efter en dag som började 05.15 då alarmet ljuder... Ibland undrar jag om det är så här livet ska vara? Stressa hit och dit, långa dagar som blir än längre av att restiden ofta inte är förutsägbar. Ge mig jullov nu tack!


Sjuklingarna

Vecka tre på nya stället och dags för mig att vabba. Sjuk dotter och sjuk make, och jag som sett fram emot min klipptid i flera veckor. Känner mig lite trött och ledsen faktiskt, vore skönt med lite flyt.

Är på väg hem efter produktivt möte med hygstyrelsen, skönt att det är lugnt på pendeln, orkar inte annat just nu.

Vill stoppa huvudet i sanden och låtsas som om vab inte finns, är det ok..?


Frisk promenad

Tog mig ut från jobbet i lagoma kylan efter att ha varvat ner i soffan med tandläkaren. Trivs superbra på nya stället och idag behövde jag inte stressa hem heller eftersom jag har möte, så det gjorde inget att jag blev kvar en stund.

Hann prata med två av mina närmsta vänner också under promenaden, annars kommer ju telefonen i sista hand och jag känner att jag ibland försummar mina fina vänner när vi så sällan hörs av. Fast nästa vecka går jag frottera mig med en av dem i Östersund, längtar! Förra året när jag åkte upp var det massor av snö och 20 minusgrader, i år är det plusgrader och regn. Känns lite tråkigt, så jag hoppas att det börjar vräka ner snö så man får riktig julfeeling på Jamtli julmarknad! :)


Kom igen nu...

25 minuter, minst, i en tunnel mellan Sthlm södra och centralen. Hade jag gått av vid södra, gått till Medis och t-banan hade jag varit på jobbet för länge sedan. Istället får hag nu stressa, tack SL...


Tiden äts upp

Jag hade tänkt mig en promenad nu på morgonkvisten men ett signalfel sätter stopp för mina planer. Nu får jag istället hoppas på att över huvud taget komma i tid till jobbet, tur att det här är min "sena" dag då jag börjar 8 och inte 7.30...

Suck.


Stressmorgon börjar bli en dålig vana

Sov dåligt, klev upp en kvart för sent, håret förblev fett trots att jag tvättat det, fick göra om proceduren och dottern var tröttare än tröttast och ville sova vidare. Mutade henne med Bolibompa och filten en stund innan det var dags att gå (springa) hemifrån. Inget kaffe hanns med, eller papper till kvällens möte.

När jag kommer till förskolan är det visst tidig hämtning i eftermiddag, vilket jag helt glömt bort. Så nu håller jag tummarna för att sjuke maken står på benen halv fyra i eftermiddag och kan spurta upp till förskolan och hämta lilla fröken.

Det kan väl bara bli bättre nu va? Jag fick åtminstone med mig jobbkläderna och matlådan, så jag slipper svälta naken!


Inte i onödan, trots allt...

Vi har städat (lite lagom) och plockat, köket ser anständigt ut och sista tvätten snurrar i tumlaren, men bacillerna skrämde bort svägerskan så nu har vi städat i onödan, sa jag, maken höll inte med. Han påstår att man aldrig kan städa i onödan här, jag håller nog tyvärr med honom. Det är ett evighetsprojekt, framförallt att hålla efter golven när dottern gärna sprider allt hon äter utanför munnen...

Nu blir det sängen, ny vecka väntar, utöver möte imorgon och klippning på tisdag tror jag det är en lugn vecka, eller?!?

Med lite kanel på toppen...

Jag gjorde grönsaksröra (lök, paprika, squash, aubergine) med bacon och kyckling ikväll, liknande den jag rörde ihop för någon vecka sedan. Saknade någon smak, slängde i en näve jordnötter men det var ändå något som fattades. Så jag pudrade på lite kanel, och det blev jättegott!

Dottern kvicknade till efter 3-4 timmars sömn och är nu sig själv igen, lite snorig men inte hängig och gnällig alls, så vi friskförklarade henne. Skönt att jag avvaktade att ringa till nya jobbet och meddela att jag måste vara hemma, för imorgon får hon minsann gå på förskolan. Och om maken är någotsånär kry så kan jag gå på möte efter jobbet och sedan hem och snabbumgås med svägerskan som dyker upp imorgon.

Nu är det jobb som gäller en månad till ungefär och sedan går färden ner till Varberg för julfirande! November har gått jättesnabbt, eller så har det helt enkelt varit så himla mycket att göra (sjukt barn, själv sjuk, nytt jobb mm) att jag inte hunnit reflektera över att tiden försvunnit! Hur tråkigt det än är att det inte kommit någon snö så är det skönt att slippa slask, för det brukar ju annars känneteckna november här i stan...

Hurra...

Så var dottern sjuk igen... Jätteledsen och snorig, tror att tempen börjar stiga också men får inte kolla henne, vilket inte brukar vara fallet, hon vill ta tempen hela tiden annars! Kan man misstänka något med öronen kanske?

Och maken ligger till sängs. Bara jag kvar som faktiskt känner mig kry men lite seg, som vanligt.

Dottern somnade precis en stund i min famn, när hände det sist?!? Min lilla snortjej...


Att man kan sova så mycket och ändå sova mer!

Igår blev det två avsnitt av Fringe och sedan sängen, med en dotter som hoppade över spexandet och somnade på en gång, skönt! Men hur lyckas jag somna, igen? Som sovit flera timmar under eftermiddagen... Var lätt som en plätt, och nu är jag rätt utsövd, och kaffesugen!

Idag blir det till att tvätta och städa, körde bara en maskin igår, har väl sisådär 4-5 kvar... Och så kanske man skulle ta sig ner på byn och kolla in den första julmarknaden/loppisen?

Men först kaffe!


Och så var hela lördagen borta...

Började med att jobba, en rätt oansträngande dag, men käre maken är ju sjuk så det blev inget stopp i stan för att kika efter barnklädesbutiker. Istället kom jag hem, gav dottern mat, badade henne (eftersom hon hade fiskbulleklet överallt) tog en kopp kaffe och sedan var det dags för sovstund och när dottern väl lugnat ner sig somnade jag också. Det där med kaffe som uppiggande medel tror jag inte på...

Nu har vi badat igen, dottern åt pizza med hela kroppen! Fick matbeställning av maken och begav mig ner till Tullinge, den lilla pizzerian var mycket trevligare än den stora, får nog bli standardpizzahaket framöver, fast vi får nog försöka skära ner på de där utgifterna ett tag eftersom en Biliaräkning på minst 5000 kr väntar oss i januari. Tjoho.

Nu ska jag dra lite i maken tror jag, vill se veckans serier!


Att skjuta problemen framför sig

Igår såg det för hemskt ut i köket, så vi satte oss i bilen och åkte till O'Learys Heron City istället, åt mig mätt på ribs och tänkte att jag mätt och belåten skulle tycka att det var roligare att städa när vi kom hem. Icke! Planerna krockade med Idol, och sedan somnade den här tanten ifrån allt tillsammans med en lika trött dotter.

Vaknade rätt pigg kl 04 och tänkte ett tag kliva upp då, röja undan det värsta och sedan åka till jobbet men insåg rätt snabbt att det skulle leda till att jag somnar ännu tidigare ikväll och lite vuxentid vill jag ha på helgerna åtminstone! Plockade lite, för att få plats med kaffekopp och tidning, satt ner ett par minuter (läste bl.a om Mats Odell som 64 år gammal vill ta över partiledarposten för KD, vill ju inte vara någon åldersrasist men hur länge kan man jobba som politiker innan man går på övertid, att ha det som sitt faktiska jobb alltså?).

Nu ska här jobbas, sitter på pendeln och solen går upp över Stockholm. Sedan funderar jag på att hoppa av i stan på vägen hem och reka lite barnklädesbutiker åt fina svägerskan (http://cloocollection.blogspot.com) som kommer hit på måndag för att visa upp sina barnkläder för presumtiva återförsäljare.

Och sedan. Sedan. Ska jag hem och ta itu med oordningen i hemmet, om inte käre maken gjort en heroisk insats innan dess... Dock blir man lite begränsad i sina ambitioner när man har en nästan-2-åring som gärna plockar fram minst lika mycket saker igen...


Bra saker

Att inte lockas till att ta "goodiebags" från alla företag
Att komma på sig själv innan man tackar ja till allt bjudvin att bilen inte kör hem av sig själv från infartsparkeringen

Nu ska jag hem till fina familjen, handla lite mat och mysa, imorgon vankas jobb ett par timmar men resten av helgen är friiiiiii!


Sitta i solen

Nu står den lågt, solen. Hämtade en sovande dotter på förskolan, de har ju middagsvilan i sina vagnar så jag slapp väcka henne. Lite kyligt i lekparken, där jag tagit en liten paus medan söta lilla trollet snusar vidare...


Julpynta redan?

Vi åker ju bort om jularna och får ingen jättestor glädje av julpyntet, så är det då okej att pynta tidigare för att kompensera? Jag vill dessutom ha gran i år, i plast, något maken motsätter sig såklart. Den tråkmånsen!

Är nu på jakt efter en krans att ha på dörren. Som inte ser ut som en gravkrans... Min mor kom med den befängda idéen att jag skulle tillverka en själv, vad tror hon om mig? Jag har inte ärvt hennes pyssliga ådra annat än att jag kan handarbeta lite. Mitt hopp står till julmarknaden på Jamtli, eller någon annanstans i krokarna. Min nya chef hade varit på ÖB och hittat en himla fin krans faktiskt men någon sådan kunde inte jag hitta när jag var där ett par dagar senare (istället kom jag hem med juletiketter och paketpapper).

Sitter på tåget på väg hem, helt fantastiskt väder, vore synd att tillbringa eftermiddagen inomhus på mässa faktiskt! Tror det får bli en promenad i närområdet med dottern sedan istället, nu ligger hon och sover middag på förskolan men sa till personalen att jag skulle hämta henne innan det var dags för mellis.

Nästa vecka är det dags för klippning, ajöss långt och slitet hår! Men än är jag inte säker på hur jag ska ha det. Kom med goda råd!


En stressad morgon

Gick och lade mig med dottern kring klockan åtta igår, somnade förvisso först en bra stund senare men borde ju kunna vara rätt pigg runt halv sex när alarm nr två ljuder. Icke. Och dottern är helt utslagen, dock vid hyfsat gott humör så blöjbytet flöt rätt bra. Senaste tiden har panikstämning utbrutit varje gång det ska bytas, förstår inte riktigt varför men ibland lyckas jag distrahera henne.

Var stora tårar och skrik vid lämningen idag, kändes sisådär, men hämtar lite tidigare idag, så får vi lite mer kvalitetstid ihop. Igår kom jag ju hem så sent och kände mig som en zombie!

Läser i dagens Metro om att det släpps ut farliga förare på vägarna efter tvivelaktiga godkända förarprov. No shit? Vill bara citera killen som orsakade krocken som gjorde att vi fick skrota förra bilen: "Det var så kaotiskt, så jag chansade!"

Vansinne. Bilförare här är vansinniga. Är det en "kultur" som odlas hemma, på körskolan eller ute på vägarna?!?


Han är ju för söt!

Maken alltså. Som tycker det känns så hemskt att dottern ska hämtas sent att han åker hem extra tidigt och hämtar henne. Så mitt tokstressande var helt i onödan.

Bilrutorna var alldeles igenisade när jag kom fram till Tullinge, så jag fick ägna en bra stund åt att försöka hacka mig igenom isen för att kunna se något på vägen hem. Har dessutom tydligen tappat bort den bra isskrapan och har bara den halvdana kvar, måste försöka hitta någon ny i helgen, bra att ha två stycken så att man kan jobba ihop med skrapandet på morgonen!  Det här betyder väl att det är vinter nu va?

Skulle kunna somna stående. Haft en hektisk men bra dag. Imorgon halvdag och sedan hem för att försöka få ordning på bilstereon nere i Tullinge, om jag känner att tiden räcker till funderar jag på att hämta dottern och ta med henne upp till Älvsjö för att gå på mässan, för på fredag känns det som om det kan bli lite knappt om tid.

Saker som inträffar sällan...

...att jag kommer från jobbet i tid
...att jag hinner kissa innan jag rusar ut genom dörren från jobbet!

Men nu hinner jag med ett tidigare tåg hem, skönt!


Så blev det onsdag...

Somnade tidigt med dottern igår, och vaknade lika trött ändå. -3 visade termometern och det är nog dags för motorvärmare nu (kupévärmare vet jag faktiskt inte om vi har, förträngt förra vintern Janne!). Dottern var först på plats på förskolan men började leka i "köket" på en gång och struntade fullständigt i att vi gick.

Idag blir det en långkörare, slutar 17 och är väl framme i Riksten för att hämta dottern ungefär 17.45, i bästa fall. Men snart är det dags för julledigt, och bara två veckor kvar tills jag och dottern åker upp till Jämtland. Undrar om de fått någon snö tills dess?


Klipptid ändrad och service bokad

Så fick jag lite viktiga saker gjorda, ändrade nästa veckas klipptid och sedan bokade jag in bilen på service i början av januari. Och på torsdag ska jag nog ordna det här med den här låsta bilstereon på Bilia i Tumba.

Nu väntar vi på maten, kassler i ugn med tomat och mozzarella under en röra av grädde, crème fraîche och kryddor. Ska tina upp lite broccoli till, så blir det nog bra!


"Sängen! Sova!"

Tänk om dottern varit lika intresserad av att sova på kvällarna som hon är på morgonen, då skulle jag inte behöva släpa henne ur sängen och bära henne halvt sovande till badrummet för att göra morgontoalett...


Åka tåg tåg tåg

Är på väg hem. Lämnade Riksten för över 13 timmar sedan. Innan jag blev ihop, fick barn och allt sånt var det inget konstigt med att stanna kvar i stan och hitta på saker men nu för tiden (eller beror det på att jag numera är 30+ måntro?) är det rätt utmattande. Var jättetrevligt att hänga med L, länge sedan nu, och skönt med en promenad till söder. MEN, så skönt att komma hem, ska nog lägga mig nästan bums. Och snusa på mitt lilla och stora troll...


Måndagshäng

Eller ja, jag har ju jobbat också, hela långa dagen plus en och en halv timmas övertid. Nu väntar jag på L som snart har jobbat klart, så ska vi ta en promenad genom stan. L är så bra som ordnar så att jag får billigare kläder till dottern genom sin personalrabatt, köpt finfina handskar, byxor, tröjor mm!

För nu börjar det bli kallt. Maken slet med igenfrostade bilrutor imorse och det var rätt skönt med en tjock halsduk istället för den tunna brun-guldiga som jag annars brukar ha.

Den här veckan är det dags för mässa! Ser fram emot att träffa gamla kursare, kollegor och andra bekanta på "tandläkarmässan", eller Odontologiska riksstämman om man ska vara lite mer exakt! Jag tänkte gå torsdag och fredag eftermiddag eftersom jag jobbar halvdagar, kika på nya produkter, känna och klämma på fina jobbkläder och annat smått och gott. Var flera år sedan jag sist gick, antingen har annat kommit i vägen eller så har den gått av stapeln i Göteborg istället för Stockholm, men nu så!


Korvröra

Åh så mätt jag är! Dagens middag blev lite av varje från gömmorna i kylen. Fräste upp bacon och lök, slängde sedan i blomkål, vitkål, paprika och wienerkorv skuren i småbitar. Kryddade på med salt, peppar, vitkökspulver och chili. Svängde ihop en kall sås på creme fraiche, sambal oelek, majonäs och en nypa salt. Maken fick couscous till, tidigare när jag gjort liknande röror har jag haft couscous eller bulgur iblandat men det fick bli på sidan av nu, eftersom jag inte äter couscous.


Jäkla Shonda Rhimes!

Det slår inte fel, inte en enda gång. VARJE avsnitt av Grey's Anatomy får mig att nästan börja böla. De som skriver manusen trycker verkligen på rätt knappar. Hur enahanda avsnitten än kan verka (för den som inte är ett inbitet Grey's-fan) så är det alltid något nytt som får mig att bli gråtmild...

Dottern har precis vaknat. Eller rättare sagt blivit väckt, av attackpussande föräldrar, för sover hon längre blir det en tungt att få henne i säng ikväll och då blir morgondagen ännu tyngre. Vi ska väl försöka sno ihop någon middag nu, men någon egentlig plan har vi inte, kanske någon av er som har middagsförslag att dela med er av?

Och tack Karin och Linda för fina kommentarer på inläggen tidigare idag!

Äntligen höst i köket!

Hämtade ut mina gardiner, fållade dem och nu sitter de uppe! Himla smidigt att köpa gardiner i valfri längd och bara behöva sy ändarna istället för hela längderna.


Det finns fördelar med allt

Att jag tex inte tar ut svängarna modemässigt. Det mesta i min garderob går faktiskt att använda, trots att det finns en del plagg som har drygt 30 år på nacken. Just nu har jag på mig kläder från HM, diskreta svarta, som inhandlades för 4-5 år sedan och funkar idag med.

Dagens outfit (från en non fashionista) är kofta och jeans (plus nästan 10 år gammalt skärp som jag återigen kan ha) MQ, nyköpt. Linne och top från HM, 4-5 år gamla, har bidat sin tid i garderoben... Strumpor i käck diarréfärg från HM, varför är det alltid de snygga strumporna som går sönder först och lämnar de fula kvar i botten av strumplådan?!?


Söndagsmood

Idag är det grått, grått, grått. Jag känner för att sitta inne och sticka hela dagen, fast jag är riktigt dålig på det. Känns åtminstone skönt att man slipper bli deppad över stökig lägenhet, eftersom vi städade undan det värsta igår. Nu är det bara soffklädseln som skulle behöva sig en omgång, dock hade Vanish en god effekt på blåbärsfläckarna, så nu är det bara kexkletet som ska bort...

Har ni förresten som jag munsår titt som tätt, och missat Compeed munsårsplåster? Pallra er då iväg till apoteket och ha en förpackning redo inför nästa gång det hotar blossa upp! Igår morse kände jag hur det stack lite i överläppen och det hade börjat bli lite "bulligt" och rött. Satte då på ett munsårsplåster och nu ett dygn senare är munsåret ett minne blott, varken syns eller känns. Dessutom, om man inte får på det i god tid (för då brukar det läka ut på en gång), så kan man ju pussas och gosa med sina nära och kära utan att riskera att de också får munsår.

Igår packade maken bilen full med returpapper, idag ska vi nog få iväg det, plus att paketet ska hämtas ut och gardiner sys. Och så kanske det blir något firande av pappan på fars dag!

Tacomiddag och kalkonrulle

Det funkar riktigt bra att äta tacos utan bröd. Nu sitter vi i soffan och ser en riktigt dålig film, en glaciär som förstör allt i sin väg. Det kryper riktigt i mig när jag ser så här dåliga filmer, effekterna är pinsamma och dialogen ingen höjdare heller.

Dottern tyckte redan efter ett par minuter att filmen var så dålig att hon somnade i sin stol, eller så är det för att hon inte sovit något under dagen...


Återupptäckt musik

Sedan dotterns stora musik- och dansintresse började så har jag faktiskt återupptäckt min skivsamling, idag sitter jag och läser om hur man bäst inreder sitt hem i dansk vit vintagestil (inte MIN stil men i rätt hem kan det vara jättefint, om än inte så praktiskt om man har barn som gillar att kladda överallt). Ur högtalarna strömmar Marit Bergmans stämma, att jag glömt bort hennes "Baby dry your eye" (från 2004), den är så bra, älskar energin i tex "I will always be your soldier".

Här har vi inte gjort någon insats ännu. Jag känner mig lite knäckt av den här veckan fortfarande. Det är otroligt skönt att inte stressa iväg någonstans, att slippa göra något, en stund åtminstone. Vi måste sanera lägenheten lite innan vi får besök ikväll. Helst av allt skulle jag vilja tvätta klädseln till soffan också, eftersom dottern kletat kex, blåbärssoppa, ägg och en hel del kåvepenin. Att ge dottern medicin var ungefär lika lätt som att få i min nu tyvärr bortgångna katt medicin; fräsande, spottande och det skulle behövas ungefär tre personer för att lyckas med uppdraget.

Bara att ta itu med det här nu va? Har 3-4 timmar på oss och under den tiden ska vi lyckas få dottern att sova en stund också...

Så många fina saker...

När jag var i Boston i våras var jag inne i Anthropologies butik flera gånger, de hade så mycket fina saker men dessvärre var kläderna i rätt små storlekar (i förhållande till min volym iaf) och det är lite otympligt att tex köpa med sig ett quiltat överkast och få hem det med flyget! Så när senaste numret av Allt i Hemmet tipsade om att de har en europeisk sida så blev jag lite lyrisk, är sugen på ett nytt fint överkast till sovrummet, så man får lite mer mysfeeling där istället för som nu, när man helst vill släcka lampan innan man går in för att slippa se röran... Senaste numret av Allt i Hemmet hade även ett uppslag med en fin ljuskrona som skulle göra sig fint till jul, fast vi firar förvisso inte jul hemma, så det kanske vore onödigt. Men Det Franska Testamentet hade en hel del andra fina saker som jag skulle vilja lägga vantarna på...

Idag ska jag hämta ut mitt paket från Jotex och sy höstgardinerna, som ska få sitta uppe någon vecka innan det är dags att byta till julgardinerna. Är lite less på de blommiga sommargardinerna i köket, ska bli fint med lite förändring. Ska nog ge mig i kast med att stryka en annan duk också till köksbordet, fick ju tag i en så fin höstig duk från Ekelunds linneväveri i somras!

Maken ligger fortfarande och sover. Han var uppe och suddade inatt medan jag somnade med dottern (som en stock, ack så skönt att sova riktigt djupt igen) redan innan Idol-omröstningen.

Idag kanske det sker?

Jag förstår att återvinningsföretagen undrat var allt papper, kartong, plast, metall, glas och pant tagit vägen. Det är vi som är skyldiga till hamstringen hemma, men idag ska vi försöka ta oss förbi återvinningsstationen...


En bättre fredag

Förra helgen försvann i feber och elände. Och veckan har varit sjukt hektiskt. Så nu njuter jag av att få ligga i soffan, iklädd fårskinnstofflor och fleecetröja. Idol på TV4 och dottern är på ett strålande humör!

Maken kom hem redan sent igår/under natten, sov bättre, vilket vanedjur man är, svårt att sova utan honom tror jag, eller så är det oron över eventuellt försova mig. Imorgon ser jag fram emot en redig sovmorgon, hela veckan har det varit uppstigning kvart över fem, är ganska slut nu...

Bloggen har varit trasig idag och har inte lyckats uppdatera något, å andra sidan har jag ändå haft fullt upp, skulle ha slutat tidigare idag men den där ca 1,5 timman krympte ihop till 4 minuter. Nästa vecka ser bättre ut, tisdag, torsdag och fredag halvdagar, dock jobb även på lördag men det rör sig bara om ett par timmar.

Imorrn blir det tacomiddag med en kompis här men annars gör vi nog inte många knop... :)


Ett bakslag

Usch och fy vad jag känner mig risig igen, har legat och vilat på jobbet men nu ger jag upp och åker hem. Hinner nog vila lite innan det är dags att hämta dottern. Tur att jag kände mig pigg och fräsch imorse, så köket ser ok ut, annars kommer jag inte orka laga någon mat.

Jag behöver få vara sjuk färdigt, nu har jag bara proppat i mig tabletter och bitit ihop. Om det inte varit för nya jobbet skulle jag ha stannat hemma i början av veckan åtminstone. Mådde ju apa häromkvällen också, yrsel, febrig, illamående, som att ha blodtrycksfall hela tiden.


Vart tog tidsoptimisten vägen?

Vi hängde på låset till förskolan, sedan kom jag ner till stationen 10 minuter innan mitt tåg går. Så jag hann fylla på SL-kortet, gå till rätt ände av perrongen och får nu vänta på mitt tåg. Har detta någonsin hänt tidigare?!?

Var förresten min hittills mest smärtfria lämning, dottern pep ingenting!


Frulle

Kaffe med grädde & standardmjölk, 10%-ig turkisk yoghurt med hallon, blåbär och solrosfrön. Och tidningen. Ska sitta ner ett par minuter innan jag väcker lilla damen... Trött men glad!


En räddare i nöden

Jag är så djupt tacksam över att det finns vänner som fantastiska A, som kommer ut till oss i skogen, hämtar mig och dottern och sedan ägnar kvällen åt att få igång vår bil igen. Nu går den som en klocka igen - fast utan klocka, för den har ju nollställts. En mindre kul "bonus" var att bilstereon låstes vid strömavbrottet och jag har inte koden, för den tog maken ur bilen "för det är ju inte så smart om vi får inbrott och de kommer åt den". Nu finns den lappen troligen INGENSTANS. Jag får väl sjunga själv istället!

Har man gjort rätt eller fel när...

...dottern låtsasgråter och skriker "tvätta!" och vill dra igång en maskin med smutsiga kläder?

Kläder som gick i rosa/orange/rött ville hon tvätta. Med tvättmedel, som hon såklart fick hjälpa till att sätta in i maskinen (flytande i tvättboll) och sedan visste hon hur man skulle vrida till rätt gradantal och sätta på maskinen.

Jag har ju aldrig instruerat henne i hur man tvättar, dock har hon vid ett tillfälle tidigare stoppat i tvätt i maskinen och försökt trycka igång den. Barn snappar upp mer än man tror av det vardagliga pysslet hemma...

Skit, skit, skit

Jag har tyckt att andra bilar blinkat åt mig att blända av, trots att jag bara haft vanliga lyktor. Så jag ändrade på vredet och körde ner till Tullinge infartsparkering som vanligt imorse, stupida imbecilla bilanalfabeten jag glömde sedan kolla om lyktorna lyste. Såklart gjorde de det. Såklart lyste de fortfarande när jag kom tillbaka efter en lång arbetsdag, svagt, och bilfan gick såklart inte igång eftersom batteriet dragit ur.

Skit skit skit!

Fått tag i en kompis som ev kan hjälpa mig senare ikväll. Känns lite olustigt att ha bilen ståendes i centrum över natten. I värsta fall får jag cykla imorgon för att hinna med mitt tåg, för tar jag bussen riskerar jag att bli sen tror jag. Och dessutom hinner jag nog inte till bussen eftersom förskolan öppnar 06.30 och bussen går 06.36...

Det här misstaget ska jag aldrig mer göra om. Folk får flasha med lyktorna bäst faan de vill, uppenbarligen hade jag dem rätt inställda.

Om det mot förmodan är någon som läser detta som 1. Har bil 2. Har tid och lust att hjälpa mig att ladda upp batteriet, så är jag er evigt tacksamma om nu hörde av er. Vänner har mitt nummer, bekanta kan skriva här så ringer jag upp!!


Siffrorna på min sida

Idag bytte jag tiotal på vågen. Som jag längtat! Nu känns målet närmre, och allt detta utan några större uppoffringar.

Idag jobbade jag med tandläkaren på nya jobbet för första gången och fick bekräftat vad jag kände på intervjun, det här är ett toppenställe! Det går bättre och bättre att hålla tiderna, vänjer mig så sakteliga vid allt nytt.

Nu ska jag hem och hämta dottern, visste inte alls när jag slutade idag och känner mig lite hemsk som låter dottern vara där längst av alla, imorgon blir det samma visa. Skulle behöva handla idag tror jag men det ska nog finnas mat till middag åtminstone så jag skjuter nog på det en dag till... Det är bökigt att hinna med när man först ska ut till Riksten och hämta dottern, och sedan tillbaka till centrum för att handla.

Här är förresten mitt nya behandlingsrum, med utsikt över Kungsgatan!


Effektiv morgon

På drygt en timme hann jag duscha, sminka mig, äta frukost, skrapa bilrutorna två gånger, driva upp dottern och göra henne iordning och sedan lämna på dagis. Och hann sedan med ett tidigare tåg än vanligt, utan att stressa.

Nu ska jag lämna lite papper på jobbet och sedan ta en promenad till andra (nya) jobbet.

Lade ni märke till den fantastiska soluppgången förresten?


Sån't här gör mig lite rädd och ledsen

Vi kvinnor har inte alltid veto i frågor som rör oss. Det ska petas in moralkakor och religion, eller bara åsikter, i hur mycket vi ska få bestämma över vår kropp. Även i Sverige är tongångarna lite hårdare nu, tycker jag mig höra/läsa, mot det faktum att vi har fri aborträtt.

Det är sorgligt att rätten att bestämma över SITT liv ifrågasätts, för en cellklump innehåller mindre "liv" (och nu citerar/refererar jag till ett uttalande av en tjej på P3 som jag inte minns namnet på, men hon är kritisk, ofta ironisk och låter sin stämma höras om eftermiddagarna) än en kvarglömd matlåda i kylen.

Den lille snorvalpen Justin Bieber har ju gapat om det här med abort i media, tvärvidrig motståndare oavsett omständigheter. Jag äcklas faktiskt av den synen på kvinnans kropp, blir hon våldtagen ska man i första hand tänka på cellklumpen utan intellekt än den kvinna som först under ångest ska upplåta sin kropp i nio månader åt en graviditet och genomgå en förlossning, som i fattiga länder kan ta livet av henne på grund av bristen på avancerad mödravård. Därtill är det ju inte ovanligt i länder som inte tillåter abort ens vid våldtäkter att den utsatta kvinnan helst ska förskjutas på grund av ett oäkta barn/blivit våldtagen/idkat samlag utan att vara gift.

Läste häromdagen om ett fall i Nicaragua (artikeln var i DN nu i veckan tror jag) där läkarna inte ens får gå in och avbryta en "graviditet" som fått fäste utanför livmodern, där denna s.k graviditet inte kan fullföljas (för foster/barn ska ligga i LIVmodern för att kunna utvecklas) utan istället riskerar att antingen förstöra äggledare eller äggstockar, eller för den delen ta livet av kvinnan i fråga. Om män skulle kunna bli gravida skulle det här inte orsaka någon debatt.

Ska drygt 50% av befolkningen (dvs männen, plus de idiotiska kvinnor som inte inser att de hugger sina medsystrar i ryggen) få avgöra frågor för kvinnor? Borde inte ENKOM kvinnor få rösta (tänker på delstaten Mississippi i det stora landet USA) om huruvida de vill kunna bestämma om de ska genomföra en graviditet eller inte?

Kritiken i Sverige brukar kunna ligga i att "det inte ska fungera som en preventivmetod" att göra abort. Här har vi åtminstone inte lagt fokus på cellklumpen, så "dagen-efter-piller" väcker inte direkt någon anstöt. Visst ska man ta ansvar för det som händer i sängen, både män och kvinnor, men visst måste man få ha en chans att ångra sig? Att vara redo? Att ha ekonomiska möjligheter att ta hand om ett barn? Att vara känslomässigt mogen att ta hand om ett barn? Att kunna ta till sig och älska ett barn?

Jag tror inte att någon kvinna har genomgått en abort utan samvetskval. Låt inte dessa kvinnor behöva gå igenom illegala aborter eller föda barn de inte vill ha, snälla snälla Sverige, ta aldrig efter USA och andra äckelkonservativa länder.

På 80-talet hette det "rör inte min kompis", idag kanske vi behöver pins för "rör inte rätten till självbestämmande över min kropp och mitt liv"?

Mätt och någotsånär belåten

Fiberhusk var en ny upplevelse i köket. Funkade förvisso i köttbullarna men jag kommer inte använda det igen till samma ändamål (dvs som ersättning för havregryn eller ströbröd när man gör köttbullar eller biffar), blev lite väl geleartat och köttbullarna sjönk liksom ihop efter att ha stått i ugnen för att stekas igenom, snabbstekte dem först i gjutjärnspannan för att få fin färg.

Matlagningstipset blir istället att slänga i en buljongtärning i vattnet vid tillagning av såväl blomkål som tex broccoli. Tog upp blomkålen med hålslev och hällde i dotterns utlovade makaroner i vattnet, kan omöjligt ha gjort snabbmakaronerna mindre nyttiga åtminstone!

Dottern åt glatt middagen, trots att hon tryckt i sig ett äpple strax innan, så maten får nog godkänt. Och jag blev mätt, så den fyllde sitt syfte. Men maken skulle ha ha varit mycket skeptisk över det här matexperimentet...

Klockade mig själv förut under snabbröjningen förut, på 15 minuter hann jag få köket, vardagsrummet och dotterns rum att se anständigt ut. Inte så illa!


Dag två avklarad

Det stör mig lite att relativt lätta patienter tar längre tid än vanligt, men det blir ju lätt så när det är ny utrustning, nya patienter och nya rutiner. Satt kvar rätt länge och skrev journalanteckningar, men nu är jag på väg hem, ska skynda mig hem sedan och snabbröja innan jag hämtar dottern. Har lovat henne köttbullar till middag idag och tänkte slå på stort och trilla egna dagen till ära.

Idag har det inte blivit så mycket promenerande, bara till och från centralen. Lyckas jag få dottern i säng i tid kanske jag kompenserar genom att dra fram Wii-brädan, nu när det inte är någon konkurrens om tv:n...

Onsdag och torsdag blir långa dagar och på fredag jobbar jag sista hela fredagen (slutar lite tidigare förvisso), från och med nästa fredag går jag hem vid lunch. Ska bli så skönt med kortfredag, det gör så mycket att komma hem tidigare, förlänger helgen. Och efter det är det inte långt kvar till jämtlandslångweekend med dottern! Längtar!


Välkommen bonus

Inte nog med att jag i år kan ha min gamla höstkappa igen (och slipper köpa ny), i ena fickan låg det pengar jag totalt glömt bort! En ren vinst att gå igenom garderoben!

Som vi sovit inatt, tror dottern vaknat 1-2 gånger men annars har det varit lugnt, eller så sov jag för djupt för att märka något! Igår var jag sista förälder på plats och idag var vi först, dottern var lite motsträvig, det är ju lättare att motivera vistelsen på förskolan om det är andra barn där...

Fortfarande väldigt milt väder, men jag känner att det kanske börjar bli tid för handskar, såg att Åhléns hade snygga damiga handskar, kanske från deras eget(?) märke Complement? Har ju inte en aning om när jag slutar idag men optimalt vore ju att hinna in och kika på Åhléns City på vägen till pendeln.

Blir nog en kaffe på vägen idag känner jag...


Tidig kväll

Dottern är ombytt och klar för natten, det är jag med, fysiskt och mentalt om än inte omsvidad till nattstassen än. Det blir en lång dag imorgon med (oklart hur lång förvisso, jag hoppas att jag slutar som planerat - tiiiidigt!), då ska jag försöka ha en bättre middagsplan än pytt i panna, även om det råkar vara en av dotterns favoriter (topprätterna måste nog vara våfflor/pannkakor, varmkorv, fiskpinnar, fiskbullar, pappas tortillapizza, spaghetti, hamburgare och kyckling i röd curry, viss variation men inga avancerade rätter och oftast lite för lite grönt för att få helt godkänt).

Tvätt i högar (dock ren - alltid en bonus!). Överfulla kassar med returpapper. Sängkläder som luktar lite sunk efter att ha svettats ner av mig och dottern under febertiden. Det här får bli ett projekt för morgondagen, då vi inte får bli sena till förskolan, för då kommer mamman sent till jobbet och det blir ju lite lite lite pinsamt första arbetsveckan.

Hänga lite tvätt. Ringa maken så att dottern får prata lite. Sedan sova sova säng säng säng!

♥ Är förresten glad för två gamla vänners skull (som jag dessvärre inte har någon regelbunden kontakt med längre), de har slagit sina påsar samman och förlovat sig! ♥

Börja lugnt, avsluta med panikstress...

Förmiddagen ägnades åt att gå igenom rutiner och maskiner. Efter lunch patienter och jag blev sen, sedan var sista patienten inbokad till kl 16, då jag egentligen skulle sluta. Panik panik.

Fast då jag ringde förskolan för att meddela att jag kommer 10-15 minuter sent för att hämta dottern lät det ok, vill ju egentligen helst hämta henne tidigare, inte sent.

Ikväll får det nog bli någon enkel middag, glömde tyvärr ta fram något ur frysen imorse. Får se om kreativiteten flödar när jag kommer hem...

I övrigt (förutom avslutet alltså) har dagen varit himla bra, sköterskan är supertrevlig (fick en väkommen-till-kliniken-bukett med rosa rosor!) och jag hade bra patienter, som hälsade mig välkommen till kliniken. En man berättade att han varit patient vid kliniken i 50 år, det är nog inte helt ovanligt. Imorgon börjar dagen med patienter kl 8, och jag ska öppna upp kliniken själv. Det ska nog gå bra! :)


Väntar

På plats, väntar på sköterskan. Känns okej idag, fast sömn blev det inte mycket av, kanske nervositet? Lyckades kanske skrapa ihop 3-4 timmar, dottern väckte mig miljoner gånger (kändes det som). Men vi tog oss iväg hyfsat i tid och jag hann ta morgonpromenaden som planerat.

Enda bakslaget var kaffet jag köpte på 7eleven som smakade sur disktrasa, slängdes efter tre små sippar!


"Svar på tal"

Janne: Joru, maken var färdigpackad innan klockan tolv, eftersom vi hade lite ärenden att uträtta, och ville inte riskera att det skulle bli för stressigt. Så för en gångs skull var allt i ordning i tid!

Martina: Åh, det där skulle jag också behöva ha som söndagsnöje, jag börjar bli som min mamma, som har 10 år gamla kryddor i skåpen men tycker det är slöseri att slänga! Snart börjar jag väl spara på gamla rabattkuponger utifall de blir aktuella igen...

Och så kom jag ju på att Karin undrade för jättelänge sedan om vi bodde i närheten av Sollentuna, i händelse av fikabehov då ni har en extra lägenhet som ni är i ibland där. Men nej, jag gör ju inte det (hör hemma på södra sidan), men hör gärna av dig när du är i stan nästa gång så får vi ha en play date med ongan!

Fick brottas med dottern tre gånger ikväll, först för penicillinets skull, sedan skulle pyjamasen på och sedan var det en kamp för att få barnet att ligga kvar i sängen, vilket lyckades till slut. Hon ville sova med pappas tröja som snutte. Sötisungen. Har för övrigt lite fjärilar i magen inför morgondagen nu, kör ju igång stenhårt med patient samma förmiddag, men det är ju samma journalprogram som vanligt så det blir nog inget problem, får rota runt lite i lådorna bara så jag hittar någotsånär.

Valfrihet?

Jag undrar varför man inte kan välja neutrala blöjor från "sitt" märke. Just nu måste dottern gå omkring med blaffiga tryck som syns igenom ljusare kläder, eftersom Libero har något "danstema". Förut har det varit siffror i och med något fotbollsjippo (VM, EM?!?). Tycker det är ok med söta djur, känns neutralt, men pop och rock i rumpan? Nej tack, men i övrigt tycker jag att de är bra och det är inte skäl nog för att byta liksom...

När dottern var alldeles nykläckt köpte vi ett paket som måste ha blivit ett feltryck, eller rättare sagt utan tryck. Okej om storleken står på blöjan men allt annat tjafs, är det nödvändigt? Ur miljösynpunkt är det också underligt, det är ju dessutom bara om ungarna går halvnakna eller kryper som det syns, varför då lägga ner pengar/energi på att ha tryck?

Kanske för att jag, och kanske du, ska ha något att uppröras över en söndagskväll? Men borde man inte kunna få välja mellan hemskt blaffigt tryck och neutralt/inget tryck?


Yrsel och illamående

Sedan vi kom hem, efter dansandet, har jag varit yr och mått illa. Det har kanske varit lite hårt tryck på stackars kroppen med feber, infektion och stressat fram tillfrisknande med piller. Att det ska behöva vara så, egentligen, inte kunna vara sjuk tills man är frisk. Nu känns allt lite halvdant.

Åt åtminstone upp min mat den här gången, och så även dottern, hade planerat en kycklinggryta men kycklingen såg tråkig och frysskadad ut, så det blev istället laxburgare till mig och fiskpinnar till dottern med grönsaker till. Har intagit soffläge och inväntar att yrseln släpper, illamåendet känns redan bättre.

Vi gör nog tidig kväll, imorgon blir det full rulle runt halv sex följt av dagislämning och sedan in till stan!


Dansa dansa dansa!

Dottern älskar musik och att dansa, så jag drog på en skiva med poppig musik (passar på att låta min sämre musiksmak komma fram när maken är borta) som vi kunde dansa till. Jag blir så lycklig av att se den här underbara ungen studsa omkring och klappa händerna. Och trött av att försöka hålla samma tempo, kroppen och orken är inte alls med ännu, hoppas det inte skiner igenom för mycket imorgon på nya jobbet bara.

Nu har vi pausat musiken och ser på Mumin istället, jag ska försöka tjyvsova lite innan det är dags för middag...


Det här med parkeringar

Vi hänger en hel del på parkeringar nu för tiden, oftast på grund av att dottern somnat i bilen. Alternativen som vägs mot varandra är att sitta kvar och lyssna på radio/leka med telefonen eller ta upp henne (om vi står på hemmaparkeringen) till sängen och riskera att hon vaknar och vägrar somna om.

Såklart sitter jag i bilen och skriver detta. Har burit upp alla saker och kvar är en snarkande liten gosunge och den trötta mamman (vi åt lunch på Max men jag orkade bara äta drygt halva burgaren, deras low carb). Skulle inte tacka nej till en liten sovstund för egen räkning men det lär dröja ett par timmar tills dess...

Å det positiva räcker ju vårt wifi ut till parkeringen. Ja faktiskt ända till lekparken i kvarteret bredvid. Så jag skulle kunna sitta och kolla på andra avsnittet av Anno 1790, men helst av allt vill jag ju gå upp till lägenheten och köra igång med tvätten, som haft väldigt låg prio under de värsta sjukdagarna.

Vad gör ni en söndag som denna?


Blivande gräsänka

Om någon timma åker maken till Malmö och kvar här blir jag och dottern. Det ska nog bli bra, har förvarnat om ändrade lämningstider på förskolan, hämtningarna blir nog inget bekymmer eftersom jag kommer sluta tidigare än vanligt åtminstone måndag och tisdag.

Vi sitter på en parkering, har en grinig liten dam i bilen och maken är inne på Elgiganten en snabbis. Fick tag i ett par tofflor på Skopunkten (kommer nog flytta över mina kära gamla Birkenstock till nya jobbet och lämna de nya på Nybrogatan), trots att det inte är säsong!


En ny friskare dag

Jag är så otroligt lättad över att den värsta biten av den här sjukan är förbi. Visst har jag feberkänningar och är lite matt, men står på benen utan större bekymmer!

Idag står shopping på agendan, eftersom jag insåg att jag inte har några skor att ha på jobbet imorgon. I teorin skulle jag kunna hämta skorna från ett av jobben men jag vet att jag kommer glömma dem på något av ställena och stå skolös på nästa, dömt att misslyckas.

Jag ser inte fram emot att trängas i Skärholmen, men alternativen är Huddinge eller Tumba där man inte får någon parkering, plus att utbudet av affärer är mycket sämre.

Tog en morgondusch. Ofta när man är sjuk grottar man in sig i sina bakterier och svett, men en dusch gör otroligt mycket för välmåendet. Vet ni förresten om att man bör byta tandborste efter att man varit sjuk? Det ska jag göra idag, "friskförklara" mig, dricka kaffe för första gången sedan i torsdags och läsa tidningen.

Maken och dottern sover fortfarande, men snart är det nig dags att driva upp dem, maken ska ju med ett tåg om 7 timmar och mig veterligen har han inte packat en pryl än.

Måste bara lägga till den här bilden. Ser ni? Nästan tio grader varmt i november, bästa hösten på länge, dessutom har den varit ovanligt regnfri. Jag gläds varje dag det är en dag då jag slipper skrapa bilrutorna... :)


En lång kväll är slut...

Dotterns och iPhonens batteri tog slut kring midnatt. Hon är så tjurig. SKA vara vaken, men så fort hon inte hade telefonen att leka med längre så somnade hon i soffan (fortfarande med telefonen i ett stadigt grepp). Ska bära in henne nu och sedan lägga mig själv också, känt mig lite febrig under kvällen och väldigt trött i kroppen men annars ok. Suttit och sett "Benjamin Buttons otroliga liv" som jag tyckte var riktigt bra, den har fått rätt ljummen kritik men jag gillar det där med att man berättar något över tiden, samma sak med böcker.

En Kåvepenin på det här så blir det sängen sedan. Godnatt allesammans!

Livet har återvänt

Kom hem från läkarbesöket (jag fick ta ett blodprov ändå, eftersom halsprovet inte visade något, sedan visade blodprovet kraftigt höjd sänka och jag fick recept på penicillin), fick lite mat i magen (det här med att vara sjuk är annars en fenomenal "diet" eftersom jag inlte ätit så mycket senaste dagarna, syns direkt på vågen) och lade mig sedan, sov i två timmar och vaknade upp som en nästan ny människa. Ingen mer feber. Klarar av att sitta uppe utan att känna mig spyfärdig.

En baksida av att äta penicillin är att magen inte brukar bli så glad, så jag tog mig ner till centrum och köpte Proviva till dottern (jag tar nog någon slurk jag med), till mig själv köpte jag mineralvatten, det bubblar så skönt i halsen och känns lite fräschare ett par sekunder efteråt åtminstone...


Det känns faktiskt som om jag kommer vara på fötterna tills på måndag. Maken har varit lite orolig att hans konferens i Malmö låg lite risigt till när jag insjuknade men blir jag inte sämre än så här lär jag nog kunna hålla ställningarna här hemma. Det känns ju verkligen som om det vänt idag!

I väntan på provsvaren...

Redan innan bokad tid hade jag hunnit komma in till läkaren och sedan direkt till provtagning. Huddinge närakut får fem plus av mig, dessutom väldigt trevliga!

Slapp blodprover idag eftersom det togs igår, däremot var jag såklart tvungen att ta halsprovet. Det känns som om något djur dött i min hals, äcklig metallisk smak blandat med as. Härligt.


Såklart

Jag känner min hals, jag visste vad som var på gång, idag har de dykt upp, de vita fläckarna på halsmandlarna. Lyckades få en tid på närakuten i Huddinge, så med lite penicillin borde jag vara på benen igen tills på måndag...

Tjohooo!

Dyster prognos

Det är ju tänkt att jag ska börja på nytt jobb på måndag. Men det ser inte så ljust ut. Jag mår skit.

Känner mig otillräcklig för lilla damen också. Jag avskyr verkligen innerligt att vara sjuk.


Synder man ångrar

Klen som jag är idag har jag "unnat" mig saker jag annars inte äter (eller ens är sugen på), så jag har ätit tex wienermandlar och sån'a där yoghurtgodisar från "naturgodishyllan" plus en skål med glass. Och nu känner jag mig bara äcklad, sliskigt var det och gör att jag nästan mår sämre. Men det krävde en mindre insats än att steka bacon och det är tacksamt när man ömsom ligger utslagen i feber och ömsom fungerar som folk men badar i sin egen svett.

Nu när jag faktiskt har en rätt normal temp borde jag verkligen gå och göra riktig mat. Men nu är det ju idol. Fortsätter hälla i mig vatten så länge så får jag se om jag orkar laga något matigt i pausen innan röstningen är slut.

Och appropå Idol så är Moa sjukt bra den här veckan (också)!

En ren lögn

Sekunderna efter att jag skrivit att jag känner mig bättre fick jag feberfrossa och bäddade ner mig i soffan iklädd fleece och filtar.

Sedan kom värmechocken igen, så maken gick och hämtade en kornkudde ur frysen. Otroligt skönt. Till er som inte upptäckt hur fenomenala kornkuddar är måste jag säga att ni missat något. I love my kornkudde.


Lite vila gör susen

Har mest legat. Tagit det lugnt, och börjat se på SVT:s serie Anno 1790 medan dottern sov. Fortfarande ont i kroppen men febern har inte återvänt iaf, till skillnad från huvudvärken som återigen gör sig påmind.

Ruggigt mörkt ute redan, och det känns som om det börjar bli kyligare, eller så är det bara en känsla man får, av att det är november och solen lyser med sin frånvaro. Jag vill börja julpynta, så att det blir lite mysigt här hemma men det "får" man ju inte göra förrän till första advent, och sedan är det ju lite vanskligt med tända ljus när man har en liten klåfingrig dam som gärna vill känna på varma saker...

Cocktail

Två alvedon, två treo och en ibumetin. Och nu börjar det värsta av huvudvärken att släppa lite. Ingen halsfluss verkade det som, men läkaren sa att om det var i början så får man ett negativt svar på proverna. Bara att vänta och se med andra ord. Hur som helst så mår jag apa och ligger i soffan och ser på barn-tv med dottern (fast egentligen vill jag se PanAm men maken påstod att dottern inte skulle uppskatta det).

Stackars maken fick stanna hemma idag och vara behjälplig, ett gissel det där med att själv bli sjuk när man ska ta hand om en sjukling...

Hög effektivitet

Efter mindre än en halvtimma har jag träffat läkare och varit på provtagning. Nu ska jag bara sitta ner och vänta på provsvaren tio minuter. Går snabbare än i tisdags när jag var här med dottern och det nästan tog två timmar...

Den här huvudvärken tar kål på mig, trots två Alvedon och sänkt feber så består den. Upplevde dessutom något jag inte gjort sedan dygnet efter förlossningen, hur huden var alldeles blöt, satte mig till och med ute en stund på morgonen och läste tidningen för att kyla ner kroppen. Fjärde november och man kan sitta ute, och igår gick jag ut och slängde sopor i linne!


Halsfluss jag med?

Huvudet håller på att sprängas och halsen är tjock. Tror det är min tur att träffa doktorn nu...

Så, mina kära vänner som föreslagit trevliga helgaktiviteter, vi får nog lägga de planerna på is.


En Treo senare

Feber. Ont i hela kroppen. Vik hädan förkylning!

Försöker få i mig något, hittade keso i kylen, får duga.

Toppen att bli sjuk samtidigt som dottern, som är grinig och obstinat. Nu sover hon iaf och jag ser på någon repris av Lyxfällan och tycker synd om mig själv...


Illavarslande

Jag känner att det kryper i kroppen, som om man är på väg att bli sjuk. Trots att jag sovit rätt okej inatt orkar jag ingenting och mastodonthuvudvärken har börjat smyga sig på. Jag har inte tid med det här! Vill vara frisk!

Det här känns som en sån där dag då man bara ska ligga i soffan, se på film och äta godis. Fast jag äter ju inte godis, så genast kändes idén lite fattigare. Jag har egentligen inget sug efter godis utan vill mer ha åt känslan och själva grejen att bara slarva och snaska.

Usch. Det skulle lika gärna kunna vara måndag idag.


Jag vill inte ge upp...

Någon som ska till USA närmsta tiden? Som har lust att köpa med sig en plånka till mig? Jag saknar fortfarande min snygga plånbok från Aldo, som jag på nytt försökt beställa men den skickas inte till Sverige. Lite extra surt nu att de dessutom sänkt priset på den.
Jag kanske har lagt in bild på snyggplånboken förut men den är alltid värd att visas igen!
COLEN
Min nya är exakt likadan fast svart, och inte samma feeling. Buhuuuu!

"Fixa älgen"

Dottern har ett intresse för teknik. Idag satt hon och "skruvade" med någon gardinupphängningspryl på sin gungälg, "fixa älgen" upplyste hon oss om, och en "duktig seij" var hon också. Vi får nog skaffa henne några riktiga (nåväl, fortfarande från leksaksavdelningen) verktyg så att hon får "meka" mera.

Gjorde himla god fisk (torsk i ugn med purjo, haricot verts, grädde och gratängost + kryddor och en skvätt citron) & broccoli till middag, tyckte jag och maken i alla fall. Dottern mumsade i sig snabbmakaroner och sa "mmm, tycka om, gott", tills hon råkade få i sig lite fisk som istället spottades ut. Hon är verkligen en kolhydratjunkie, som sin far...

De första julklapparna är på väg!

Vi har beställt såväl leksaker som kläder från Lekmer tidigare och idag lade jag en beställning på julklappar till dottern, himla smidigt och de håller rätt låga priser. Inte att jämföra med GeKå:s förvisso, där jag köpte kläder till dotterns Lillan-docka i för en bråkdel av vad de kostar i vanlig butik eller på nätet. Ett hett tips om man vill spendera mindre pengar men ändå shoppa är att spana på stormarknaderna, jag fick tag i fyra stycken Bamse-böcker för en hundring samt en Mamma Mu-bok för en tjuga på ICA Maxi för någon vecka sedan. Just ICA Maxi har ofta rejäla reor i slutet av säsongerna och säljer ut hela sortimentet på tex sommarleksaker för en struntsumma, likaså kläder. En annan kedja som också är värd ett besök är Coop, som brukar sälja barnskor av bra märken som Kavat och PAX för långt under de priser skobutikerna sätter.

När jag pluggade så trodde jag att livet skulle bli lyxigare när man hade en rejäl lön att sätta sprätt på men jag blir bara snålare med åren och kollar tex alltid jämförelsepriser när jag är ute och handlar. Jag trodde att jag skulle köpa nya glasögon oftare, bara för att det är kul med förnyelse, eller resa. Sanningen är att jag hade ett större klädkonto när jag pluggade och jobbade extra än vad jag har numera. Då var det ok att lägga 1300 kr på ett par jeans, nu skulle jag aldrig göra det, vansinne! Har jag blivit klokare eller bara gammal?!?

"Ingen fara"

Säger dottern och glider ner från stolen för att återvända till Bolibompa-land. Kvar är mamman med en stor mjölkpöl och kladdigt golv...

Och appropå hur man blir av med sin ilska, Martina: Pratade av med mig en kompis (och lite med maken), funkar ofta att intensivt städa också, jag är dålig på att bli av med mina aggressioner genom att träna! Ge mig däremot lite glasflaskor och en återvinningsstation så ska vi se på muskelkraft när flaskor och burkar dängs ner i behållaren!

Nu ska jag försöka få dottern att sova, äntligen åt hon som hon brukar till lunch, två varmkorvar gick ner och ett halvt bröd, plus ett halvt glas mjölk (resten hamnade på ovan nämnda golv).

När det bara bubblar...

Ja vad ska man göra för att bli av med den där irritationskänslan i magen? Humörsänkare, ska försöka trycka bort den där bubblande ilskan så länge. Hmmm...

Dottern har lyckats peta i sig lite yoghurt, men annars är det saft eller blåbärssoppa som gäller. Och Bolibompa. Ringde förskolan och meddelade att dottern blir borta resten av veckan.

Lite mer kaffe, så blir nog det mesta bättre...


Världens mest ledsna tjej

Mammahjärtat klarade inte av att lämna en hysterisk dotter. Så maken fick gå till jobbet ändå, så blir jag hemma idag igen.

Hon har bara vaknat en gång i natt men haft väldigt tung andning. Nu ska vi ta penicillinkampen igen...


Skiftbyte

Imorgon blir det jobb igen, och som det ser ut nu på torsdag också, sedan kör vi skifte igen på fredag. Så får vår lilla skrutta tid på sig att bli riktigt frisk. Hon har varit så liten och ledsen nu under kvällen, mest bara velat sitta i mitt eller makens knä. Och när klockan var ungefär åtta så sa hon "sova" och så var det inga problem att lägga henne alls, efter en liten brottningsmatch med penicillinet...
Nu ska jag bara se till att de sista bilderna kopieras över till datorn från mobilen, sedan blir det sängen. Ack så trött jag är!

Och Janne: Ja jag tror han skulle bli jättesöt i en OnePiece, lite som en stor stor bebis... ;) Fast eftersom han också läser här ibland skulle det ju inte bli någon överraskning, så jag får nog tänka ut något annat!
Annelie & Karin: Jamen lite så tänkte ju jag med, man vill ju inte belasta vården med småsaker och ett barn som har ett väldigt gott allmäntillstånd trots sin feber släpar man ju inte iväg till läkare så fort tempen går över 37 grader...

Godnatt allesammans!

Ståkläder

Ja ni vet, kläder man ser snyggast ut i när man står, som glider upp och visar trosorna när man sitter ner eller helt tappar formen efter att man suttit ner två minuter. Idag hade jag på mig ett sådant linne, som inte alls tappade formen lika mycket nu, guuuud så skönt! När det passar ska jag testa om detsamma gäller för min snygga blåa ståklänning i siden...
Över huvud taget är det himla praktiskt att ha gått ner i vikt, kan ju ha massor av gamla kläder nu, så jag slipper köpa nytt!
(Istället kanske jag lägger klädpengarna jag skulle ha kunnat göra av med på en service på bilen. Tjoho.)

Julpaniken kommer krypande...

En del år har jag allt inhandlat till julen innan första advent, andra år panikhandlas det dagen innan. Egentligen ska man inte behöva ha panik, allt går ju att få tag i på nätet och vissa år har jag verkligen bara näthandlat allt men så är det ju det där med leksaker och speciella klappar, man vill ju känna och klämma lite också!

Och vad ger man sin käre make i julklapp? De två senaste presenterna har ju blivit fiasko (utom vår makt, inställd teaterföreställning respektive sjukt barn), vad gäller i år? Hårda eller mjuka paket? Läste någonstans att en OnePiece visst var "årets julklapp". Jag vet inte jag...

Jag ska ju dessutom upp till Jämtland om en månad och måste fixa delar av mina klappar tills dess, tur att jag snart kommer börja jobba mindre så att jag har lite tid över till att springa på byn och leta, även fast jag framförallt kommer utnyttja minskningen av arbetstimmar till att hämta dottern tidigare och få ordning här hemma.

Autonomi

SAOL: självständig, självbestämmande, självstyrande

Hur ofta är våra barn autonoma? Något det läggs väldigt mycket vikt på inom vården tex. Men så ska man tvinga de små till provtagning av olika slag och sedan tvinga dem att ta mediciner man vet smakar äckligt. De förstår ju inte nyttan av vare sig undersökningar eller medicinering men gör det att det är ok att helt köra över dem?

Jag tycker inte att det är roligt att tvinga mitt barn till saker. Jag tycker ofta att hon kan få bestämma saker själv, om det inte är rent vansinniga saker som att kasta sig ut i gatan, vara uppe hela natten och åka bobbycar, leka med saxar och knivar osv. Jag tror det är bra för hennes utveckling att drivas av en egen vilja och nyfikenhet. Att hon instinktivt gör saker rätt, och jag tycker att hon är väldigt kompetent för sin ålder.

Så, det bär mig emot att spruta in medicin i munnen på henne, efter att ha jagat henne runt i vardagsrummet då hon först slagit skeden (bytte sedan metod, från doseringssked till doseringsspruta) ur handen på mig. Var går gränsen för övertramp och när är det egenltigen okej för föräldrar att tvinga sina barn till något?

Halsfluss

Stackars liten, halsprover och blodprover. Nu väntar vi på att kåvepeninet blandas till.

Kul med läkare som säger "ni skulle ha åkt in tidigare". Det började med EN dags feber, skulle ni andra småbarnsföräldrar ha kastat er iväg till er VC för det?!?


Kaffe och brieost

Lite frukost av bästa sort, sedan ska vi åka till vårdcentralen i Tullinge centrum för att kolla upp det här med dotterns feber (just nu 38,6).

Känns jättetråkigt att inte kunna vara på jobbet idag när fina kollegan kommer tillbaka från mammaledigheten men jag lotsade henne genom några nyheter över telefonen. På måndag börjar jag mitt nya jobb, spännande!!


RSS 2.0