Rätt folk för rätt uppgifter

Det är skillnad att köra när någon professionell kollat lufttryck. Nu sitter de på, vinterdäcken, och det känns så mycket tryggare redan. Dessutom har vi ju dubbdäck, vilket jag propsade på när vi köpte den här bilen trots att det satt på helt okej friktionsdäck. Nu läste jag för någon vecka sedan att det ÄR säkrare med dubb. Skit samma om det är EN gata i Stockholm (Hornsgatan) som jag alltså inte får köra på...

Dottern har vägrat sova hela dagen men slocknade i vagnen innan vi lämnat Riksten, hon vaknade dock redan i Tumba, tror de där ca 25 minuterna får räcka gör hennes del så kanske hon kan somna ikväll. Febern har vi inte sett en skymt av sedan imorse, håller tummarna för att det är över för den här gången. Härligt grönsnorig är hon förvisso.

Väntar på maken som kommer ned ett försenat tåg om 10-15 minuter. Lyssnar på P3, radio är underskattat!


Klart socker är beroendeframkallande...

Jag har ett flertal vänner och bekanta och mig själv som levande bevis, vi har tömt müslipaketet på torkad frukt i brist på annat, tryckt i oss ett halvkilo godis bara för att sedan må illa, varit alldeles spattiga sisådär kring halv fem på eftermiddagen och bara MÅSTE ha en chokladkaka, för annars ligger någon medpassagerare på t-banan risigt till, eller familjen när man kommer hem och behöver fylla på kolhydratdepåerna för att inte börja skrika och kasta grejer...
Nu brukar jag ju vara lite kritisk till att använda Aftonbladet som källa men man får väl läsa och bedöma själv. Jag är i alla fall övertygad om att den sockeravgiftning jag gjorde i våras har gjort mitt liv mycket bättre.

Koll på håret och snart på bilen...

Äntligen har jag bokat klipptid. Det får bli i slutet av månaden, så jag är riktigt schnygg när jag åker upp till Jämtland! Frågan återstår, hur kort ska jag klippa mig och ska jag lyxa till det med färg också? Har inte färgat sedan 2002 men de vita håren blir ju allt fler så jag borde piffa till mig!
Och som replik på Jannes kommentar: Ja Västernorrland är ju inget landskap, sedan listar de kommuner i Stockholms län men utelämnar då Botkyrka. Inkonsekvent att i en del av artikeln prata om landskap och i senare del prata om län, plus blanda i listan. Petimetern i mig har lust att maila och påpeka men jag hoppas att det finns fler som jag där ute, som redan ordnat det... :)
Bilen väntar för övrigt på vinterdäcken, kunde ta allt mellan en till tio timmar enligt killen på däckfirman. Vi gjorde en deal vad gäller borra upp låsbultarna, jag betalar en femhundring, de står för resten av kostnaden (kollat på nätet och det verkar som om det brukar kosta 150-200 kr per hjul annars). Fast sedan tillkommer det ju en kostnad för nya bultar men det borde inte kosta så himla mycket, hoppas jag!
Slapp bråka iaf, förklarade sakligt läget, måste ju få det gjort och hellre 500 kr nu och sedan slippa låsbultar än att försöka få ersättning, byta däckfirma och hitta ny tid för byte osv osv osv. Så nu sitter jag och väntar på att de ska höra av sig om att däckbytet är färdigt.
Fick en skön promenad från Grödinge utanför Tumba till centrum och tog tåget hem, trodde att dottern skulle somna i vagnen, men icke. Tempen är nere på 37,5 grader nu i alla fall. Så om den inte stiger under eftermiddagen/kvällen så kan hon nog gå på förskolan imorgon. Hoppas!

Koll på geografin?

Jag trodde att jag bodde i Stockholms län, men DN kanske har bättre koll än mig på var Botkyrka ligger..? Fast de kanske blandar begreppen lite som de vill, landskap och län är ju inte helt lätt att hålla i sär. Eller?

Sedan tycker jag att det är skrämmande, men inte förvånande, statistik över bältesanvändande.


Vab-måndag

Himla smidigt med en app istället för att behöva sitta och ringa till Försäkringskassan, nu när det här börjar bli en vana...

Jag ska strax sätta mig och ringa dagens patienter för att boka om deras tider. Knappt fått sova något inatt heller, eftersom dottern vänder sig till mig varje gång hon vaknar. Det är "nappen", "nallen", "vatten", "filten" om och om och om igen. Febern var uppe i nästan 40 när jag gick och lade mig men nu på morgonen var den nere på 38, förmodligen kommer den vara helt normal när hon vaknar. Men jag får väl se det här som ett gyllene tillfälle att hinna skriva de där försäkringspapperen, dammsuga och göra ren köksfläkten. Samt att kanske sova med dottern, så att jag också får känna mig som folk.

Och så måste jag ta itu med det här med däcken.

Kakbetyg

Makens omdöme: Liiite bitter, men så är jag ju van vid sånt som är sötare...

Dottern tjyvsmakade på kakan och höll på att kräkas. För mycket kakao för hennes smak kanske?

Jag trodde den skulle vara mindre bitter (med tanke på xylitolet och vaniljpulvret), men har ju hur som helst kommit över hetsätandet av snask. Jag ger den reviderade kakan 3,5 av 5. Mindre kakao nästa gång, och inte hälla bort överskottsfettet som kakan badade i, så blir den kanske lite saftigare också!

Har precis fått dottern i säng, ska nog snart krypa ner jag med, såklart hade febern stigit igen. Får se vem av oss som ska få äran att vabba imorgon...

Dottern tycker det här med att ta tempen är väldigt spännande, det är ju väldigt lätt när man har en örontermometer. Vi testade även att ta tempen på min nalle, makens apa och sedan dotterns nalle, som visade sig ha 34,4. Hon hade alltså på 5-10 minuter lyckats värma upp den rejält!


Kapade konton

En bekant från förr har uppenbarligen fått både sitt fejjankonto och mailen kapade. Fick ett mycket suspekt mail om att hon blivit rånad och behövde pengar, precis så som ett par dagstidningar uppmärksammat problemet. Vad driver folk till att hålla på med sådan djävulskap? Pengar eller ren skär illvilja?

Appropå elände och djävulskap så har dottern feber igen, ska det bli en trend nu med helgfeber som gör att vi måste vabba på måndagen?!? Hon är pigg och glad. Och kanonhet...


Proppmätt!

Åh så gott det blev! Fräste upp squash, aubergine, lök, paprika och sockerärtor i smör och bara lite salt på. Till sås blev det Jensens whiskeysås. Steken blev lite lite salt, men funkade bra ihop med grönsakerna.

Så, nu när jag vet att det blev en lyckad middagsstek så kan jag avslöja receptet:
En liter vatten
En msk socker
En dl salt (men det var i överkant)
Ca en msk krossad rosépeppar
En tsk grovmalen svartpeppar
Ca en tsk "kött- och viltkrydda"
En tsk ancho style chili peppar

Koka upp och puttra i 5 minuter och lägg sedan ner steken, låt dra 5 timmar, färdigt!


Power walk på Tullinge flygfält

Man kan gå gå gå och ändå känns det som om slutet på flygfältet ligger långt borta. Nu går jag hem igen! Till nästa promenad ska jag ha med mig iPoden med massor av bra musik, försökte lyssna på radio men täckningen försvann efter ca 500 meter...


Modifierade GI-brownies

Jag använder mig sällan av recept till 100% utan freestylar rätt ofta när jag lagar mat och bakar.

Nedan är boken som jag tagit receptet ur, samt hur det skulle vara i original.

Jag har hoppat över chokladen och ersatt den med 1,5 msk extra kakao, valnötterna är ersatta med 100 g blandade nötter för att få fram naturlig sötma från tex mandel och cashewnötter. Blandade även i ca 0,5 tsk riktigt vaniljpulver plus kanske 1 krm xylitolströ som jag upptäckte att jag hade bland de prover jag fick på AACD-kursen i Boston (i USA har de fattat det här med xylitol, dock räknas det som läkemedel och de blev förvånade över att vi kunde hitta det överallt i Sverige i tuggummin och sugtabletter mm).

Med en klick grädde blir den här nog toppen till efterrätt ikväll!


Ambitiös söndagsmatlagning

Tog fram en stek ur frysen imorse, bläddrade mig fram till "tjälknul" i min nedkladdade och tummade "Vår kokbok" och satte igång. Nu var min älgstek inte så stor, så det tog inte 12 timmar att komma upp i en innertemperatur på 70 grader utan bara ca 3,5. När jag skulle göra lagen som steken nu ligger och gottar till sig i saknades såväl enbär som lagerblad, så det här blir ett experiment med lite andra kryddor, blir det lyckat lägger jag ut "mitt" recept sedan!

Fem timmar i kylen väntar nu, funderar på om jag ska göra någon alternativ potatisgratäng till, och kanske någon av Jensens såser...

Dagens DN var för övrigt väldigt läsvärd, en hel del intressanta artiklar, och så skönt det är med helg så att man hinner läsa allt utan stress!


Jag bidar min tid

Dottern ser på Snobben. Snorar. Jag läser bloggar och inser att jag missat att läsa flera inlägg skrivna av en bekant till mig som pluggar i Indonesien. Hon bloggar om politik och livet i landet, religion och om de människor hon möter i en vardag som inte liknar vår här hemma...

http://studentisultanstaden.blogg.se/

Och så blir det nog ett par koppar kaffe till.


Efter en sömnlös natt...

Dottern hade feber hela natten, hon var vid gott mod till en början men verkade nästan som om hon yrade lite, pekade efter saker och vaknade konstant hela natten. Så jag känner mig rätt sliten idag, måste försöka ta mig i kragen och göra något konstruktivt men helst av allt skulle jag vilja lägga mig och få sova utan att bli väckt ideligen.

Ska jag orka åka till Naturhistoriska idag? Det är ju ett litet projekt att ta sig dit och det verkar inte som om maken är sugen på att följa ned, kanske någon av er andra som är intresserade..?


38,9

Jaha, det var därför hon somnade. Hon har hög feber nu igen... Stackars liten! :(


Sweet sweet lördag

Dottern bad om att bli upplyft i sängen, lade sig ner på kudden och somnade. Så jag och maken fick se på film i lugn och ro, efter mycket om och men blev det den senaste "Pirates of ...". De tidigare har varit bättre.

Åt smaskiga kycklingspett och grönsaker till middag och var ett tag på väg att baka en kaka, som faktiskt inte innehåller något socker och bara två matskedar dinkelmjöl, gjort den en gång förut, smakar lite bittert men helt ätbar (receptet är från någon av Aftonbladet viktklubbs kokböcker, som jag gick på köpet när jag gick med där för drygt ett år sedan).

Mitt under filmen ringde det på dörren. Där stod två killar i kanske 12-13-årsåldern och sa "bus eller godis". Jag tycker att det är sisådär med det här Halloweenfirandet men slipper jag bus är jag lättad, gossarna fick en chipspåse (äntligen börjar vi se botten på lagret från makens födelsedag då vi halvt handlade ihjäl oss).


Lite återkoppling

Jag är alldeles för dålig på att svara/kommentera det ni skriver om mina inlägg, så här blir ett komprimerat försök till återkoppling!

Linda: Jag är inte bara förtjust i väskor, jag är förtjust i att snåla också, men har span på andra väskor också. Du får gärna tipsa mig om någon snygg "weekendbag" om du springer på någon sådan!
Janne: Japp, huset vi tittade på kändes väldigt lågbudget, inga rejäla köksbänkar eller snygga skåpluckor, badrummet kändes som om det hörde hemma på ett äldre gym eller personal-duschen på något av mina gamla jobb. Och angående Kungsgatan, nr 37 som jag ska jobba på, är också knökfullt med tandläkare (och läkare & psykologer bl.a), hela innerstan är full med tandläkare! Tror det bara på Östermalm fanns över 200 praktiker sist jag snabbkollade...
Majja & Martina: Ja jag är så förvånad över att inga röster höjts över det olämpliga att barn leker vilt på en plats som står för frid och sorg. För mig har det alltid varit så självklart att man beter sig på en kyrkogård.
Heléne & Karin: Ja den röda tyckte jag faktiskt var snygg, på riktigt, de andra två var mest på skoj, hur som helst (ivrigt påhejad av en av mina patienter som är frisör) ska jag försöka boka tid och göra något riktigt åt håret, istället för akutåtgärder hos billiga drop in-frisörer.
Längre tillbaka i tiden har jag fått miljoner kommentarer med reklambudskap, de tänker jag av uppenbara skäl såklart inte återkoppla till. Det ligger _inte_ i mitt intresse.

Var ska vi äta middag? Maken vill ha thai och jag vill ha kött. Känns som om vi inte kommer göra någon större insats hemma i alla fall. Den här lördagen är inte en av de bättre helt enkelt.

Någon som vet om/var man kan få tag i Bridesmaids förresten? Min plan var ju att försöka se den på bio men så bidde det inte och jag vill verkligen se den!

Dagens app

Om man som jag är i valet och kvalet om hur den hårförändringen som planeras kommer bli så kan man testa frisyrer med "Hair make over". Vad tror ni om mig som blondin med lugg, mörkare med lite lockar eller rött och kort tex? :)


Opepp

Tappade luften liksom. Har fortfarande inte tagit mig iväg, lyckades inte få någon klipptid heller och funderar nästan på att ta fram saxen själv... Men det är nog en rätt kass idé egentligen.

Kläder?!? Jag har inga kläder i rätt storlek längre, inte som är snygga nog iaf.

Känns som om det här kan bli en hemmadag, dessutom är dottern återigen lite krasslig. Och maken har inte ens klivit upp än.


Avgudadyrkan

Jag har aldrig till fullo drabbats av den där besattheten kring en kändis, popgrupp eller skådespelare. Visst samlade jag på urklipp om svenska landslaget under fotbolls-VM 1994 men jag skulle aldrig, ens då som 13-14-åring, ha sovit utomhus för att få träffa landslagskillarna.

Har ni haft någon speciell person, grupp eller kanske en release av en pryl/film/konsert som gjort att ni utstått vad som helst för att få träffa/uppleva?


Det här får väl räknas som sovmorgon?

Jag tycker allra bäst om att få kliva upp själv, ta en dusch, hinna sätta på kaffet, hämta tidningen och lyssna lite på morgonradio, utan att någon "stör". Ibland vaknar dottern när jag kliver upp och då får jag ju prioritera hennes behov, men ack så skönt det är att ha den där halvtimman på morgonen när allt bara handlar om mig!

Är lite i valet och kvalet angående kvällens fest. Maken erbjuder sig att stanna hemma med dottern, eftersom vi inte fått tag i barnvakt, men det känns lite taskigt.

Sedan är det ju det där med transport hem, jag vet hur lång tid nattbussen tar (minst 60 min) och sedan en 30-40 minuters promenad från centrum. Eller så hoppar jag drickat och ställer bilen på infartsparkeringen, så får jag se till att komma med pendeln medan den fortfarande går. Just det här med restider kvällar och helger gör att vi helst tar bilen, vilket inte alltid är så ekonomiskt eller miljösmart!

Nä, nu får jag sluta upp med det här och kasta mig in i duschen innan övriga familjemedlemmar vaknar...


Återigen sjukt impad

Jag vill ha Mollys, Moas och Amanda F:s röster. Vi har fredagsmyst med popcorn (dottern, plus maken som blivit matad) och ett glas vin (jag, vitt: Vino Maipo). Lyckades undgå att somna med dottern, faktiskt, men det var nära! Nu är det väl bara att invänta röstningen, plocka undan i köket och sedan kanske se någon av våra serier. Avrunda fredagen med lite "the Walking Dead" kanske?


Men jisses...

Känns som om jag inte kommer ta mig igenom Idol ikväll, skulle lätt kunna somna i soffan nu på studs!

Dottern är det full fart på, hur hon nu orkar, som hoppade över merparten av middagen... Jag tycker att det är okej, hon äter ju när hon är hungrig och äter alltid bra på förskolan. Kan man "tvinga" sina barn att äta? Tycker själv inte att det känns okej, det där med att rensa på tallriken "bara för att" och "tänka på de stackars barnen i Afrika" känns lite förlegat. Eller?


Paj på gång!

Var ett par veckor sedan sist, jag som är en pajfantast... Gör numera mitt eget mandelmjöl, bara att dra ner en påse i matberedaren och köra full effekt låt säga en minut ungefär. Sedan smälter man smör, blandar ihop med mandelmjölet och tillsätter ev en nypa salt. Sedan är det bara att förgrädda pajskalet och efter ca 10 min i ugnen fylla det med godsaker. I kvällens paj hamnar det broccoli, bacon, tomat och fetaost!


Det man inte har i huvudet får man ha i benen...

Idag på lunchen spurtade jag iväg till huvudkontoret och plockade upp viktiga papper till chefen. Som tack för denna heroiska insats kunde jag gå en halvtimma tidigare, dock glömde jag telefonen på jobbet och fick kasta mig på nästa tåg tillbaka, springa uppför alla rulltrappor på från perrongen till Östermalmstorg och sedan samma sak tre trappor upp till kliniken (jag tar aldrig hissen, dels fungerar den sisådär och sedan går det snabbare att gå). Och så tillbaka till t-banan igen...

Nu är jag sådär lagom pionröd och svettig, men hemma. Allt som allt krympte den där halvtimmen till en kvart, men det är mycket värt det med en fredagseftermiddag!

Var förresten duktig och gick från Södra station till jobbet imorse, så jag har nog fått ihop en halvmils promenad idag. Ska försöka fortsätta vara så hurtig även i fortsättningen. Dessutom är stan rätt häftig med alla ljus från lyktor, skyltar och bilar i morgondiset!

Här stod jag och väntade på grön gubbe precis där Slussen slutar och Gamla Stan tar vid:


Kan man bli annat än ledsen?

Jag har så svårt att förstå mig på människor ibland, när asylsökanden skjuts i ansiktet och avlider, småbarn (mest troligt) bildar mobb och tar livet av en kompis, dödsmisshandel av och med tonåringar över landet och i dagens Metro kan man läsa om en 13-åring som blir ihjälkörd av en 16-åring.

Jag undrar var medmänsklighet och folkvett tagit vägen?!?


Skit och granater!

En nyckel till en låsbult. Som saknas. Själv har jag aldrig sett någon sådan, vet inte ens hur de ser ut. Maken var också ett frågetecken på telefonen. Däckfirman säger att vi fått den i handen, eller att de lagt den i bilen, väldigt exakt. Inte.

Jag och maken städade hela bilen under semestern, och på däckfirman gick de igenom alla utrymmen i bagageutrymmet. Ingen bultnyckel. Så vem av oss är det som inte har koll på var den där nyckeln hamnat egentligen? Jag misstänker att den kommit på villovägar hos dem vid förra däckbytey men vi får väl gå igenom bilen ett par gånger till innan vi slutgiltligt ger upp.

Sjukt irriterande. Fick boka en ny tid om 3 veckor, hoppas verkligen att det inte blir någon ordentlig köldknäpp innan dess...


Naturhistoriska

Är det för tidigt att ta med dottern på Naturhistoriska? Hon är väldigt förtjust i dinosaurier och om jag inte minns fel (var ett par år sedan jag sist var där) har de en avdelning med "ajjusajer"?

Min/vår plan är att hitta på saker som dottern kan tänkas uppskatta om helgerna. Som att åka iväg någonstans och se något annat än hemmet. Skogspromenaden i Lida var toppen tex, det behöver ju inte vara något fancy, Hågelby gård har ju funkat bra under hösten men jag vet inte om de har djuren ute så mycket längre. Och själv tycker jag ju att ombyte förnöjer...

Vad gör ni andra barnfamiljer om helgerna? Hemmahäng eller planerade aktiviteter?


Hurra! Jag klarade det!

Jag kom med tidiga tåget, med hyfsade marginaler till och med!

Vad säger ni om den här drömmen:
Jag står och håller i mig på ett lastbilsflak i full fart på motorvägen, en annan lastbil kör parallellt och tanken är att jag ska hoppa över till den men då är flaket plötsligt bara ritat med blyertsstreck och jag hamnar mitt i vägbanan och försöker springa ikapp lastbilen.

Action och nederlag!

Vaknade (på riktigt, jag snoozar ju 30-40 minuter varje morgon) och ställde mig i duschen, funderade på hur intensiv dagen skulle bli när jag inser att jag jobbar halvdag. Tjoho!


Retromat

Ikväll blir det baconlindade färsbiffar. Var nog drygt tio år sedan jag gjorde det sist, så det måste väl räknas som retro? Lite i samma kategori som fredagens hasselbackspotatis...

Känns skönt att ha en välfylld frys, idéerna tryter sällan när man öppnar dörren och spanar in vad som finns i gömmorna. Och så slipper vi åka och handla var och varannan dag, sparar både tid och pengar!


Rubiks kub

Okej, det är ju inget hon gör medvetet med största sannolikhet men hon kommer ändå längre än sin mor i den här sporten...


Om barnet ändå sover...

...så kan jag ju passa på att läsa mina tidningar. Om jag någonsin innan jag fick barn tyckte att jag hade ont om tid så är det inget emot hur det ser ut nu tidsmässigt. Ofta ligger tidningarna olästa en vecka eller två innan jag hinner bläddra igenom dem.

Duktiga jag har hunnit med att boka tid för besiktning av bilen också. Håller tummarna för att den går igenom i år igen!

Vad gör ni när lugnet lagt sig över hemmet och inga "måsten" finns kvar att göra?


En stilla dag

Vi försöker hålla på förskolerutinerna även fast jag vabbar idag. Så uppstigning runt 06, lunch runt 10.30 och sova därefter, fast det drog ut lite på tiden, hon somnade kl 12. Vi premiäråt fiskbullar, något som visade sig vara en oanad succé, dottern tryckte med god aptit i sig ungefär en halv burk, struntade i potatisen och åt lite lite tomat. Till "dessert" krävde hon att få ett ägg, vår lilla äggoman...
Har betalat mina räkningar. Och kör en tvätt. Och har stoppat in ren tvätt i skåpen. Och städat någotsånär i köket. Och nu känner jag mig faktiskt lite göralaus. Är ju van vid att dagarna går i ett raskt tempo!
Imorgon sker det efterlängtade däckbytet. Skönt att kunna känna sig lite säkrare på vägarna, vilket förvisso inte är helt sant eftersom folk kör som dårar, så helt säker blir man ju aldrig i den här stan. Men lite is ska i alla fall inte få mig av vägen i första taget åtminstone!

"Saxat" ur dagens DN


Jag skulle ha tagit i trä

Igår frågade en av mina patienter om det gått bra för dottern på dagis, och jag svarade glatt att det gått jättebra, dessutom har jag knappt några vab-dagar. Där jinxade jag mig själv.

Hon är inte jättesjuk men ordentligt rosslig och inte lika pigg som vanligt, så med en kurerardag hoppas jag att vi är på banan igen imorgon.

I natt har jag byggt flygande bilar i lego, dansat illa på ett kryssningsfartyg och blivit vägledd av munkar till den stuga i skogen mina föräldrar flyttat till (tillsammans med Underbara Clara, bloggaren). Det är spännande att drömma!


Ostkväll

Maken kom med det eminenta förslaget att vi skulle äta ostar och annat plock till middag. Inte mig emot! Älskar färskostar, brieost, oliver... Lite lite tråkigt att missa kexen numera men det går över förväntan bra att äta till och med färskost utan tillbehör.

Dottern är ju också en stor ostfantast. Ikväll mullade hon i sig ett antal baby bell-ostar, fast mest av allt var de spännande att "skala".

Allt det här skulle jag ha skrivit runt kl åtta, men så somnade jag - igen - vid nattningen. Ett litet framsteg är dock att jag tagit mig upp och sminkat av mig så jag slipper vakna upp och se ut och känna mig som en festande rockbrud i utkletat smink. Appropå fest så ska vi gräva vidare efter barnvakt till helgen men det ser lite mörkt ut, så det blir nog inte något 30-årsgalej för mig och maken. Lite synd, vi kommer ju rätt sällan iväg på vuxensaker tillsammans.


Om det inte vore för ditten och datten!

Ja då skulle jag nog ta ett mycket tidigare tåg mest varje dag och gå från Södra station till jobbet. Men så kom ditten och datten, som tvingade mig att ligga kvar i sängen extra länge och tryna, dessutom hade ditten och datten satt skygglappar på mig så att jag inte kunde se all frost på bilrutorna. Ditten och datten tog tiden under armen och bara sprang iväg...

Sabla ditten och datten!

Eller är det månne jag som borde lära mig att prioritera på morgonen?

Spenatsoppa

Soppor känns höstigt, så ikväll står det på menyn! Kokta ägg är smarrigt till, maken och dottern får nog någon smörgås också. Kan tipsa om "Singing egg" som alltid får mina ägg perfekta, finns på Cervera.


Nu behöver jag hårtips!

Jag ser ut som en risbuske men vill ha förändring. Var klipper ni er? Ska man satsa på lugg? Någon ny färg kanske?

Det håller nämligen inte längre, jag kan inte fortsätta sitta med min textilsax och frisera enstaka hårstrån som är kluvna i 15 nya toppar eller har delat sig i två på halva längden.

Nytt jobb kräver en uppfräschning av den här tanten, jag kan till och med tänka mig en frisyr som kräver viss styling dagligen. Någon gång måste jag också växa upp och se presentabel ut varje dag.

(2004-2005 hade jag en frisyr som krävde locktång dagligen, vill man så kan man...)


Höstigt

Tar första rejäla lunchpromenaden på länge, vågen står lite för stilla och undantaget helgens frosseri så sköter jag maten bra. Så om jag någonsin ska lyckas gå ner alla mina kilon får jag se till att inte slarva med vardagsmotionen. Inga nyheter här inte!


Det är alltid tragiskt att barn dör...

...men när jag läste om det här igår i AB och idag i Metro så kan jag ändå inte låta bli att bli förbryllad över att ett barn tillåts leka och klättra på gravstenar. På en begravningsplats. Såklart ska det inte finnas risk för att stenar ska välta men en 8-åring (eller åtminstone föräldern) borde väl veta att att det inte är någon lekplats? Eller är det bara jag som reagerar så?


Skogspromenad i Lida

Vilken härlig dag! Vi tog bilen till Lida friluftsområde som bara ligger ett par minuter ifrån oss. Dottern fick vandra fritt på stigar, upptäcka växter och ta små avstickare in i skogen. Det är verkligen tacksamt att roa småbarn, den här utflykten gjorde henne så lycklig. Och så skönt det är att slippa ha tider att passa, det gör inget om man tittar på en vissen ormbunke i fem minuter och sedan fastnar vid ett par kottar två steg bort i ytterligare fem när man bara har dotterns energinivå att anpassa sig efter. Hon var jätteduktig och åkte bara vagn sista 100 metrarna eller så.

Sedan åt vi lunch på värdshuset. Jag åt en gulaschsoppa, maken pasta med tomat, spenat och fetaost och dottern en jättegod (barnmenyn brukar annars sällan imponera när man är ute och äter) köttfärssås med pasta. Väl hemma så försöker vi nu få dottern i säng för en sovstund, så att vi kan ta igen oss i soffan med lite kaffe och våra serier!


Morgonsol och kaffe

Vi har en lugn start på söndagen. Kaffe och DN. Dottern har ätit frukost och badar nu, på egen begäran, hon som för några månader sedan var livrädd för vatten. Fast det händer då och då att hon fortfarande blir helt hysterisk när jag eller maken duschar, vet inte varifrån hon fått det där!

Jag undrar jag undrar vad vi ska hitta på idag? Det finns ju miljoner saker att göra här hemma men jag skulle vilja vara ute idag. Igår blev det ju mat (kan rekommendera libanesen i Skärholmen centrum/foodcourten) och shopping. En tröja och pyjamas/mysdress från NameIt till dottern, dock enormt påträngande personal som slår in andra priser än vad som står på lapparna och sedan hävdar feltryck, orkade inte tjafsa, och som försöker sälja på mig varor med utpressning nästan: "OM du köper för 200 kronor får du en goodiebag men då måste det ju vara på "mini"! Har inget behov av en goodiebag, vill inte ha en goodiebag och varför ens ta upp det när vi redan konstaterat att dottern drar större storlekar redan, inte fasen köper jag mer grejer (som inte kommer passa) för att få gratisgrejer jag inte behöver. Det brukar vara jättebra personal på NameIt-butiken i Skärholmen men nu måste de ha gjort en felrekrytering, kände mig påpassad på ett ytterst obehagligt sätt.


Tjejkväll i Sätra

Proppmätt och ser på film!

Brukar inte alltid gilla överroliga komedier men "Min låtsasfru" är bättre än förväntat!


Vad gör man inte för att barnet ska få sova vidare?

Det här hör inte till ovanligheterna, att vi sitter i bilen och lyssnar på radio medan dottern sover i sin stol i baksätet. Det regnar. Förbipasserande grannar brukar titta på oss som om vi vore från vettet när vi ägnar en timma åt att läsa posten, lyssna på radio eller spela spel på mobilen. Men alternativen är annars att köra omkring en timma till, vilket varken är ekonomiskt eller miljömedvetet, eller att vi försöker lyfta in henne och riskera att hon vaknar och vägrar somna om...


Det eländiga vardagsrummet

Ambitionerna är höga men så här ser det oftast ut till helgen (när man vill koppla av och inte bara behöva plocka och städa). Imorse vaknade jag dessutom med farhågor om baksmälla, den här tanten är nämligen sällan ute och svirar så tre glas rött gjorde mig smålullig igår och lite seg idag. Dottern vaknade redan kring sex men jag lyckades förhala uppstigandet till strax innan åtta.

Ska försöka få undan de värsta högarna här innan jag åker iväg på tjejkväll. Och så är jag lite sugen på att försöka omorganisera i dotterns rum...


Fredagsmys

Fick en flaska vin av en gammal vän för ett par veckor sedan, "7 deadly sins", himla gott. Så nu sitter jag och maken framför tv:n med varsitt glas rött, jag äter nötter och maken godis. Och så ser vi på Idol. För jag har blivit så Svensson att jag redan på torsdagen ser fram emot en kväll i tv-soffan och se tonåringar ta sig an låtar jag själv möjligen vågar sjunga i bilen när jag inte har något sällskap...


Man vet att man är totalt uppslukad av jobbet när...

...man glömmer att ta lunch och istället lägger 30 minuter av lunchen på att skriva ut kallelsekort.

Nu är jag i alla fall på väg hem. Tänkte steka fläskkotletter och göra svampsås till middag, kolhydratätarna hemma får nog ev hasselbackspotatis till, själv är jag sugen på broccoli!

Vill gå på Skansen imorgon om det är fint väder, maken är inte fullt lika sugen på det, så jag undrar om jag kan få något annat sällskap, går in gratis (2 vuxna + 2 barn) på mitt Coop/MedMera-kort, någon av er som vill sällskapa kanske?

Imorgon kväll blir det tjejhäng hos preggobästisen, barn- och karlfritt! Får nog ta och köpa en flaska Billabong till henne, bolagets godaste mousserande vita alkoholfria vin, kan jag rekommendera er som av olika anledningar inte dricker alkohol men vill ha något mindre sliskigt än alkoholfri cider eller Pommac vid festligare tillfällen.


Planen som gick i stöpet

Min tanke om en lugn familjefrukost förvandlades till ett en kamp om tiden. Make vaknade med migrän och jag fick väcka världens grinigaste dotter tidigare än vanligt. Men jag var ruskigt effektiv och kunde ta ett tåg 11 minuter senare än vanligt, senare än så blir jag inte!

Somnade med dottern igår, vaknade nog bara en gång under natten och vaknade fullt påklädd med smink och allt. Första tanken var "praktiskt!" men jag skulle aldrig kunna gå till jobbet så, dessutom sved det i ögonen av gammalt smink.

Känns lite sisådär, om än roligt med nya jobbet, att säga hejdå till patienterna, en del av dem har jag ju sett ett par gånger om året sedan 2008. Ett tag blir jag ju kvar en dag i veckan men när tandläkarens man drar igång sitt företag på riktigt blir det nog för trångt. Blev för övrigt kontaktad av ett företag som sysslar med uppsökande verksamhet igår, ett rekryteringsförsök inlindat i "enkätfrågor". Inte aktuellt nu i alla fall.


En lång dag är snart slut...

Missade att stänga av alarmet som började föra oväsen kvart över fem imorse. Och sedan har dagen rullat på, hälsade bland annat på nya jobbet och när jag ändå var i huset passade jag på att åka upp till åttonde våningen där en fd kollega numera huserar.

Sedan jobb jobb jobb hela dagen...

Sitter på en buss som luktar pannbiff och försöker ignorera det öronbedövande tonårspojkskacklet. Längtar hem. Har huvudvärk idag med, men inte lika illa som i helgen som tur är.

Ikväll vill jag se på Vetenskapens värld om Magnus Ladulås!


På en parkering i Alby...

...sitter jag och väntar! Det känns lite skumt, inte några andra bilar och de enda som passerat mig, gående, tittade misstänksamt på mig! Vad jag gör här? Inväntar min kompis lillasyster och hennes kompis som ska få våra biljetter.

En bil parkerade just strax bakom mig, blir lite nervös, bäst att låsa dörrarna!


39,3 - ikväll blir jag & dottern hemma

Det går troll i det här med uppvaktning av maken på hans födelsedag. Förra året blev teaterföreställningen vi skulle se inställd och nu efter dotterns sovstund tyckte jag att hon kändes ovanligt varm och var lite väl ledsen, tog tempen och det visade sig att hon hade över 39 graders feber.

Så det blir ingen konsert för mig ikväll, maken däremot kommer gå, och söker febrilt efter sällskap. Så är det någon av er som vill se Britney Spears ikväll är det bara att hojta till...


Dagens två happenings

Idag hade vi två saker planerade, en av dessa är den sedan länge planerade konserten med "Brittan" ikväll, som maken fick biljetter till av mig när han fyllde år.

Den andra saken var en husvisning här ute i Riksten. Vi gick dit, kollade i visningshuset och konstaterade att vi inte blev övertygade, trots att våra kostnader skulle bli lägre och vi skulle få den där efterlängtade lilla trädgården. Allt var så himla basic, badrummet kändes som att komma in på toan till ett gym i standard, hemsk plastmatta och 80-talsvåtrumstapet.

Standarden i vår hyresrätt är så mycket högre, så vi blir kvar här ett tag till!


Flygande mattan

Dottern är helt såld på musik, hon är det sötaste som finns när hon dansar till låtarna de kör på barnkanalens "Flygande mattan". Jag poppar lite med henne jag med, här skäms inte vuxna för sin dansstil... ;)


Total kaffebrist

Jag tror nästan huvudet ska sprängas, skulle nästan kunna kräkas av den här huvudvärken. Men det är inte så synd om mig, det är mitt kaffedrickande som ligger bakom eländet, eller rättare sagt ett par uteblivna koppar idag. På grund av varmvattenproblemet imorse hann jag inte med någon frukost (drar dock slutsatsen att jag är morgonpiggast i Riksten, eftersom ingen annan felanmält imorse men det tydligen gäller hela området, enligt maken som har koll).

Är nu äntligen på väg hem. Vissa patienter äter upp tiden, utan att några stordåd hinner uträttas under tiden...

Till mitt sällskap har jag min bok och en flaska mineralvatten, som jag hoppas ska rädda mig från delar av huvudvärkseländet åtminstone!


Kattvask

Inget varmvatten, och på felanmälan säger de att minst en person till måste ringa in innan de skickar ut någon att kolla vad som är fel. I vår förra lägenhet gällde det att tre personer ur huset felanmälde innan de tog det på allvar, då var jag ju sjukskriven och sedan mammaledig och förmodligen den enda som upptäckte felen dagtid (vatten som växlade temp mellan iskallt och skållhett på ett par sekunder, alltid en utmaning att våga ställa sig i duschen). Så det här kanske är snäppet bättre, kan kanske dröja innan någon annan ringer bara, eftersom det är lördagsmorgon och de flesta ligger nog och sover fortfarande.

Så, idag fick jag göra morgontoalett med våtservetter istället, lite festivalkänsla...

Är på väg till Sollentuna för att jobba idag. Kändes lite tungt att lämna mina godingar i sängen men vi får ta igen det med sovmorgon imorgon istället!


Den kompletta garderoben

Sett ur ett storleksperspektiv åtminstone, i övrigt lämnar den en hel del att önska. Men jag kom idag utan problem i mina jeans som inhandlades för ett par år sedan, till en av de första dejterna med maken (innan trivselkilona förvandlade mig till Barbamamma). Bra att ha lite att välja på, hoppas dock på att aldrig mer behöva gräva fram de riktiga tjockiskläderna igen!


Den förhatliga truddelutten...

När jag var liten avundades jag mina kompisar som bodde mer centralt i byn, för de fick ju regelbundna besök av den magiska glassbilen... Få glass levererad fram till dörren, vilken lyx! Nu bor jag själv i ett område där man inte är fredad från den genomträngande melodin, än så länge förstår inte dottern vad det handlar om men det dröjer nog inte så länge.

Dottern badar och jag städar, vilken evighetsprocess det är att försöka bringa ordning i hemmet...


Tidernas längsta dag?

Idag har alla inbokade patienter av olika anledningar bokat av sina tider. Sitter och ringer samtal, svarar på mail och plockar lite men det får inte tiden att gå särskilt mycket snabbare. Är ju van vid fart och fläkt om dagarna, allt brukar snurra på helt galet snabbt och nu känns det som om någon tryckt på en pausknapp. Nästa vecka ser det helt normalt ut i tidboken igen, kanske vill folk hellre njuta av den sista(?) soliga höstdagen istället för att sitta i behandlingsstolen...


Är det verkligen fredag den 14:e?

För mig känns det som den 13:e. Gårdagens tvätt hade inte torkat, jag blir sen och kommer med ett senare tåg än vanligt, när vi rullar iväg från stationen ringer en panikslagen make. Jag har åkt iväg med nycklarna till förrådet där vagnen står, som dottern sover i på förskolan. Bara att hoppa av och ta nästa tåg tillbaka, hämta vagnen och sedan åka med maken tillbaka till Tullinge. Det enda som hittills talar mot min teori om att det egentligen är den 13:e är att jag faktiskt lyckades klämma in bilen på infartsparkeringen och hann med tåget, 45 minuter senare än vad jag önskat när jag klev upp imorse... Nu kan väl dagen bara bli bättre?


Brrrrr...

Jag måste skrapa rutorna på bilen idag, ser på termometern (som alltid visar ett par grader varmare än vad det egentligen är) att den ligger runt noll. Hugaligen, kan vi inte ställa in all aktivitet om det är kallt..? Dags att hoppa in i duschen och sparka igång dagen, vare sig jag vill det eller inte!


Man vet att dottern är trött när...

...man hör ett kvidande "sooova" från henne
...det går att borsta tänderna utan större protester
...hon försöker klättra upp i sängen
...det inte hörs ett pip från henne efter att hon lagt huvudet på kudden med Nallen i ett stadigt grepp.

Mitt lilla söta hjärta!


Är det jag som varit runt på många mottagn...

img_5865 (MMS)

Är det jag som varit runt på många mottagningar eller bara lyckats pricka in dem som passar bra som modeller på omslaget till Praktikertjänsts kurskatalog? I höst är det tidigare kollega och den tandläkare som tog över efter tandläkaren jag jobbade med, förra katalogen pryddes av Sollentuna-kollegorna. Är för övrigt lite sugen på någon kurs i oral medicin eller panoramaröntgen...


För 15 år sedan var vi tvungna att göra sa...

img_5528 (MMS)

För 15 år sedan var vi tvungna att göra samma sak, men på den tiden anmälde man inte skolan. Bra eller dåligt?


Något jag verkligen kan bli vansinnig på ä...

Något jag verkligen kan bli vansinnig på är datorer och i synnerhet Opus journalprogram som vi använder på alla mina jobb. Att uppdatera prislistor och få listan med produkter att komma med verkade i flera veckor (jag jobbar en dag i veckan på just den här kliniken) vara ett omöjligt projekt, det måste finnas någon enklare lösning än att skifta mellan flera olika listor och menyer och manuellt på varje post bocka i och ur stöka på. Nu är jag till sist färdig och idag har jag nog inte svurit en enda gång, den här veckan, annat var det förra torsdagen då ett och annat fult ord trillade ur min annars rätt välvårdade mun. Det känns rätt värdelöst att ha behövt lägga så mycket tid på administration, när programmet som sådant skulle kunna ha enklare funktioner. Nåväl, trots två timmars inarbetad tid idag så hinner jag hem och ringa nya jobbet och hämta fina gullungen betydligt tidigare än vanligt!


Värmen (allt är relativt) är tillbaka, kän...

Värmen (allt är relativt) är tillbaka, kände mig lättad och tillfreds när jag såg mina klara bilrutor istället för som igår, igenisade. Jag lever nämligen på marginalerna, jag skulle ju kunna kliva upp tidigare, framförallt eftersom jag faktiskt somnade runt 21 igår. Men jag vill inte, orkar inte. Dessutom brukar ja ha de mest spännande drömmarna precis när det är dags att kliva upp, att avbryta då och kliva upp vore ju som att gå på bio och tvingas lämna salongen en kvart innan filmen är slut, och det vill man ju inte! Idag blir det en kort dag på jobbet, fast jag ska jobba in lite komp så jag blir nog där till halv två iaf, men det frigör ju lite tid för att leta efter ett fodrat allvädersställ åt dottern, handskar/vantar åt mig själv och hinna handla lite mat innan det är dags att hämta på förskolan, kommer nog ändå kunna komma dit 2-3 timmar tidigare än vanligt. Från och med mitten av november kommer jag ha halvdagar alla fredagar också (idag är min månadsvisa halvdag, eftersom jag ska jobba ett par timmar på lördag), det kommer verkligen förlänga helgerna!


En bok som slukade mig på en gång

Jag har precis börjat läsa "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie och blev fast på en gång, hade gärna suttit kvar och åkt hela vägen till Märsta imorse istället för att kliva av tåget på centralen.
En halv gul sol (pocket)
När jag plöjt igenom den här (kan ju ta ett tag, "Hundraåringen ..." tog ju två-tre utdragna månader att läsa färdigt) tar jag gärna emot lästips på böcker som förtrollat just er!

Okej, det är ju himla fint av Resurs bank ...

img_8547 (MMS)

Okej, det är ju himla fint av Resurs bank att skänka pengar till cancerforskningen, det säger jag inget om, men använda något sådant som lockbete för ytterligare kreditkunder? Jag får 1-2 brev i veckan från Resurs med erbjudanden om krediter och större lån, och nu är jag less på dem, har till slut tagit mig i kragen och ringt upp dem för att avsluta alla gamla krediter, för ni vet väl om att bara för att man har betalat av en skuld försvinner inte krediten de öppnat på er! Jag hade fyra stycken, den äldsta var från en datorskärm 2000, sedan en tv 2001, en iPod 2005 och sedan mina soffor 2006. Inget av det här var några utdragna saker att betala av men allt sparas och om man behöver något lite mer akut, och försöker ta det på avbetalning kan man bli nekad pga att man redan har "aktiva" krediter. Hände en kompis till mig när hon skulle köpa nya glasögon och ville dela upp betalningen. Så, dagens lilla tips är att kolla upp om det ligger krediter och skräpar! Akta er förresten för "ett gratis Siba-kort", som maken fick erbjudande om när vi köpte vår skrivare (kontant!). Skulle vara ett typ av poängkort på Siba men det visade sig att de gjorde en kreditupplysning, kan ju ligga en i fatet om man någon gång behöver ett viktigt lån, tex till en bostad...


Nu är vintern här!

Idag höll jag först på att dratta ner för trappan, trä och frost gör den visst glashal. Sedan var det bara att ställa sig och skrapa rutorna på bilen, utan vantar såklart, för de har försvunnit i röran sedan förra säsongen. Igår eftermiddag kändes det i luften att det var på väg att bli ännu kallare och nu smällde det verkligen till, så till imorgon kanske vi ska ta och premiärtesta motorvärmaren (+kupevärmare), så att man inte fryser fast i sätet på vägen till centrum!

Idag ska jag nog få klart med nya jobbet om hur och när jag ska börja jobba, det lär väl bli om/inom en månad. Jag ser fram emot att ha kortare dagar, det känns inte alltid så kul att vara sista förälder att hämta på förskolan även om dottern verkar trivas jättebra. 50% uppdelat på tre dagar på ett ställe, 20% på ett ställe och ungefär 10% på sista stället, så kommer min arbetsvecka se ut, bara en full dag egentligen. Enda minuset är väl att det kommer saknas en slant i plånboken, men det är väl inget man inte överlever efter att ha haft ersättning för sjukskrivning och sedan har ju jag och maken tillsammans varit hemma med dottern totalt 1,5 år. Vi vet hur det är att gnaga på gamla ostkanter så att säga... :)

Kaffe och kolla lite papper nu 3 minuter till, sedan börjar patientarbetet för dagen!

Hjälp vad mätt jag är! Idag blev det kyckl...

img_9649 (MMS)

Hjälp vad mätt jag är! Idag blev det kycklinggryta med röd curry, lite sambal, vitlök och koriander, samt en burk kokosmjölk och en rejäl smörklick att steka kycklingen i. Strimlade lite vitkål och hade både broccoli och haricot verts i frysen, så det fick åka ner. Föll till och med dottern i smaken! Om ungefär en timma hoppas jag att dottern sover så att jag kan kika på Landet brunsås ostört, godkväll allesammans!


Förlåt. Boken har sett sina bättre dagar. ...

img_0104 (MMS)

Förlåt. Boken har sett sina bättre dagar. Och ett par skvättar kaffe. Men bra var den! Läs läs läs!


Luftigt på centralen, luftigt på tågen. Är...

Luftigt på centralen, luftigt på tågen. Är det månne fler än jag som tycker det är skönt att dra sig kvar i sängen (men jag kliver upp, med lite sämre marginaler än vad jag skulle vilja ha)?


Efter bläckstreck kommer pysselandan fram igen...

Vi köpte en Poäng-fåtölj åt dottern för ett tag sedan, förr hade de olika tyger men nu bara den otroligt tråkiga naturfärgade beiga klädseln. Kan väl villigt erkänna att jag inte grät blod när hon i helgen fick tag i en bläckpenna och praktiserade sin kreativa ådra på klädseln. Dock såg det ju inte så kul ut och dessutom är det ju möjligt att det kan ses som ett accepterande av kluddande på saker som inte är papper, så jag rotade igenom tygförrådet, röjde undan lite i arbetsrummet och satte igång med projekt "piffa till poängen".

Nedan är resultatet! Tyg från Ikea, inhandlat i våras och skulle ha blivit gardiner men gjorde sig ännu bättre som fåtöljklädsel och går bra ihop med våra numera blåa soffor. Lite meck och fula ord blev det, jag mätte nämligen inget utan klippte och sydde på en höft, men trots det tycker jag att slutresultatet blev riktigt bra!



Hemgång! Har ringt det där jobbiga samtale...

Hemgång! Har ringt det där jobbiga samtalet (tackat nej till en tjänst) idag och överlag varit rätt effektiv, trots många luckor i tidboken. Nu ska jag koppla av med min bok hela vägen hem och sedan hämta mitt lilla troll på förskolan. Har ni några middagsförslag till mig?


Nya friska tag

Äntligen tog jag min långa morgonpromenad igen, det var ett par veckor sedan sist. Slog nytt rekord dessutom, mindre än en halvtimma Södra Station-Östermalmstorg! Riktigt behagligt väder, aningen fuktigt men inte egentligen rått ute.

Pappersarbetet denna morgon begränsas av att jobbmailen är nere! Inte alls bra. Vi sköter ju en hel del korrespondans den vägen så nu undrar jag hur det kommer gå idag/den här veckan om vi inte får igen eländet igen, tydligen är vi inte aktiva på internet.. nähä..?

Har helt magiskt under helgen (mycket promenader, inga extravaganta matvanor) tappat drygt ett kilo, inte alls dumt, vilket också sporrade mig till att gå imorse, för det har känts som om jag stått på en platå ett längre tag och inte tappat ett gram men nu gick det undan, mycket välkommet!

Jag kan se vilka zombiefilmer som helst ut...

Jag kan se vilka zombiefilmer som helst utan att tycka att de är särskilt otäcka men Black Swan fick mig verkligen att vilja gömma mig under filten. Ruggig. Kanske för att allt i filmen faktiskt kan ske? Hur som helst rekommenderar jag den, även om den inte är någon feel-good-film. Och appropå feel-good hade inte dottern någon bra dag. Distraherad av andra spännande barn tappade hon greppet när hon gungade och gjorde ett rejält magplask i sanden. Ajajaj, blodvite och skrubbad haka! Hon var så otroligt ledsen, var länge sedan hon grät så mycket, stackars lilla älsklingen...


Nu klev maken upp, och snodde min inrednin...

img_5601 (MMS)

Nu klev maken upp, och snodde min inredningstidning. Vi äter mellis, jordgubbar och vispgrädde, jag tar ett stort glas kaffe till och lyxar med vispad grädde... Underbart solsken och inte så fasligt kallt (som den enda i kvarteret går jag ut i morgonrock och hämtar tidningen, frös inte ihjäl idag heller). Jag är lite sugen på att tvinga våra kära vänner i stan att gå på höstpromenad eller så känns Naturhistoriska (titta på djur och dinosaurier med dottern!) som ett kul alternativ, dock vill jag ju egentligen vara ute idag...


Greys, Mentalist och Fringe. Innan dess pe...

Greys, Mentalist och Fringe. Innan dess perfekt stekt oxfilé och whiskeysås. Bra lördagskväll. Nu håller jag bara tummarna att den frusna känslan i kroppen beror på att Botkyrkabyggen inte reglerat värmen ännu och inte på en begynnande förkylning...


Fiskarna var en stor succé! Tre varv och s...

img_2132 (MMS)

Fiskarna var en stor succé! Tre varv och sedan fick vi bära ut dottern... Dessutom åkte vi Djurgårdsfärjan dit, eftersom dottern ändå inte somnade, och det var också jätteroligt tyckte hon, hoppade och skrek "vatten, blött!" hela färden nästan. När hon så slutligen somnade i vagnen, inlindad i en filt som en kåldolme, så motionerade jag och maken betalkortet på Åhléns city, mer strumpor, två tröjor och ett till par byxor till lilla fröken. Hittade en jättefin (herr-)väska från Tiger som skulle ha passat maken perfekt men den blir inte aktuell förrän Postkodlotteriet bestämmer sig för att det är dags för oss i Riksten att få lite extra slantar...


Jag har närt en äggoman vid min barm. Dott...

Jag har närt en äggoman vid min barm. Dottern tryckte i sig 4(!) ägg (-gulan) till frukost, förstår inte hur allt ryms ibland. Det där har hon nog ärvt av sin far... Den senare ska jag försöka driva upp nu...


Hej hej fredagskväll! Var jag hamnade? I s...

Hej hej fredagskväll! Var jag hamnade? I sängen, så klart. Hann se alla köra sina låtar på Idol (Moa och Molly är sjuuukt bra, tänk om man kunnat briljera så när man var tonåring, själv var man en medioker sopran i skolkören) men hur det sedan gick vet jag inte, det får bli ett uppdrag för morgondagen. Höll på att knäckas av dottern, låg i soffan och skrattade tills jag grät lite. Hon har en hang-up på att saker och ting är gamla och äckliga (mjölk som stått framme sedan dagen innan, hennes fars begagnade prillor i snusdosan etc), ikväll började hon säga att snusen var gammal, rymde exalterad med dosan skrikandes "gammal, gammal, gammal" och kom sedan fram till sin mor och fortsatte skrika "mamma gammal, mamma gammal, gammal, gammal!". Ack så rätt hon har, den lilla skitungen... :)


Det blir visst ingen hemmafru om fredagarn...

Det blir visst ingen hemmafru om fredagarna för min del, tandläkaren vill ha kvar mig en dag i veckan så länge. Jag ville ju egentligen slippa duttandet av dagar här och där men nu får det väl bli såhär en tid framöver. Rent inkomstmässigt ser det ju ljust ut iaf, även om lön inte diskuterats på nya stället, tveksamt om det blir någon sänkning, alla mina snart tre jobb är ju inom samma företag. Är på väg hem, ska bli skönt med helg, funderar på om vi skulle ta och åka in till stan imorgon och förlusta oss, kanske gå på Aquarium med dottern...


Återigen ösregn, tur att lunchpromenaden b...

img_3904 (MMS)

Återigen ösregn, tur att lunchpromenaden bara sträckte sig till Åhléns... Köpte strumpor till dottern (7-pack för 99 kr, lite dyrt med styckesvisa strumpor även om de hade "erbjudande" 3 för 69 kr) och lite annat. Blev också väldigt sugen på den här väskan från Wera, jag vill ju ha en "weekendbag" istället för att försöka knöla ner saker i min befintliga väska när jag ska bort. Men 1495 kr, jag är nog för snål för den summan... Dags att kila upp på jobbet strax igen men först en snabbtitt på Indiska som har 10% på allt...


För någon vecka sedan skrev jag om skor, s...

img_8380 (MMS)

För någon vecka sedan skrev jag om skor, såklart har jag inte kommit till skott och köpt några nya! Delar med mig av mina favoritskor, från Rieker, som tjänat mig sedan 2008. Vad säger de här skorna om mig måntro..?


Testade ny taktik för att forcera massorna...

Testade ny taktik för att forcera massorna på centralen, att likt cyklister och skidåkare lägga mig precis bakom någon som drar. Har inte stött i en enda armbåge faktiskt, det fick mannen som jag utsett till försteman ta istället, succé!


Sex minuter från verkligheten. Inte konsti...

Sex minuter från verkligheten. Inte konstigt att jag har haft svårt att hinna med mina tåg senaste tiden! Microns klocka och den i bilen är de stora bovarna i tidsjakten... Fast den största är nog jag själv, tidsoptimisten, men jag klarar inte av att se disk, disk, disk överallt och illaluktande matrester flyta omkring i vasken. Det är baksidan av att vara den som nattar (somnar med) dottern, köket städar sig inte per automatik... Maken var på mig under natten att jag inte kunde ligga och sova fullt påklädd och någon gång kring 02 gick jag upp och sminkade av mig, bytte till nattstassen och konstaterade att de där påsarna under ögonen bara kunde tillhöra någon som är 30+ och inget annat. Smärtande.


Regn, solsken och regnbåge! Jag är himla g...

img_2890 (MMS)

Regn, solsken och regnbåge! Jag är himla glad över att vi fick plats på dagiset på andra sidan gatan, för i den här blåsten och hällregnet var det allt annat än mysigt att gå hem från förskolan. Nu blir det räksallad med kokta ägg! Mums!


Mindre angenäma lukter på pendeln denna ef...

Mindre angenäma lukter på pendeln denna eftermiddag: parfym på smutsig kropp, fis och lukten av oborstad mun/tandlossning. Hann med mitt tåg, känns redan som helg, vilket det om en månad kommer vara för min del efter torsdagens arbetspass. Funderar på att höra av mig till bemanningsföretagen inom tandvården för att kunna hoppa in där det behövs. Känns himla skönt att vi städat ordentligt den här veckan så vi slipper vada genom prylar och tvätt den här helgen (som omväxling). Tänk om vi kunde bli riktiga vuxna som hade städat och fint hela tiden! Fast vad skulle vi då sysselsätta oss med..?


Åh vad jag är glad! Jag fick jobbet! Nu sk...

Åh vad jag är glad! Jag fick jobbet! Nu ska det bara skrivas papper och lite sånt pyssel... Och så måste jag ringa och tacka nej till den andra tjänsten samt avboka en intervju ännu nästa vecka. Och så blir jag kvar en dag i veckan i Sollentuna som det ser ut nu.


Hej SL! Om jag är i tid till era tåg, varf...

Hej SL! Om jag är i tid till era tåg, varför är jag ändå sen mest varje dag?! /hon som skulle ha varit på jobbet för 10-15 minuter sedan...


Ikväll har jag sett sån't jag inte "får" s...

Ikväll har jag sett sån't jag inte "får" se annars. Outsiders, Top Model och Desperate Housewives. En hel del skräp med andra ord! DH var precis lika enerverande som sist jag försökte se det och det kröp lite i mig av att se Outsiders (tyckte mig dock känna igen en av deltagarna i programmet som en dåvarande flickvän till en bekant från förr). Såg bara slutet av TM och förundras som vanligt över att tjejerna som är med inte är särskilt snygga, men så har jag ju inte "modeögon" heller. Käre maken och min far är nog på väg hem men jag gör natt nu, med lilla snarkisen här bredvid...


Barnet sover och jag sitter framför tv:n o...

Barnet sover och jag sitter framför tv:n och ser på frågeprogram. Middagen blev hopplock, köttbullar och brieost. Inte den bästa kombon kanske, vi måste ta itu med matplaneringen igen så det blir lite ordning på middagarna. Sitter och grunnar på en tjänst jag varit på intervju för, är lite tveksam eftersom det med största sannolikhet skulle innebära att väldigt mycket återigen skulle ligga på mitt ansvar och att jag dessutom skulle hamna mitt i skottlinjen för ingrodda konflikter på arbetsplatsen. Och då hjälps det inte att jag inte skulle ha mer än ca 30 minuters restid totalt per dag...


Minns ni tjyvparkeraren? Ännu en anledning...

Minns ni tjyvparkeraren? Ännu en anledning till att ifrågasätta hennes omdöme är att hon kör bil med ett av sina barn i knät. Det trodde jag inte dagens moderna föräldrar/bilister gjorde...


Kanelbullens dag...

...men jag nöjer mig nog med kanel. I kaffet. Fast ska man ha något i bullarna är det väl just kanel, eftersom det sänker blodsockret. Himla fiffigt.

Ikväll blir jag "gräsänka", maken ska ut med jobbet och förlusta sig och min far ska visst på någon middag. Kvarstår gör dottern, som troligen inte kommer vara någon solstråle i afton (om de inte lyckas få henne att sova minst 2 timmar på förskolan), eftersom hon höll sig vaken till nästan kl 23 igår. Jag var ju dödstrött, trots att jag druckit kaffe på kvällen, hur orkar hon rusa runt i timmar?!?

Mamma hade skickat med böcker till dottern, en bok handlade om dinosaurier, elller "ajjusajitåå" som dottern säger, vilket är en referens till Barnkanalens "Dinosaurietåget". 20 månader gammal och vet nästan vad alla barnprogram heter. Dags att begränsa tv-tittandet tror jag...

Min fina lilla unge sitter uppe och väntar...

Min fina lilla unge sitter uppe och väntar på morfar. Iklädd pyjamas och solhatt, med min gamla nalle i famnen. Sova verkar inte finnas på agendan, så vi sitter och tittar på "Fråga doktorn", för nu är hemmet tillräckligt städat för att vara oss... :)


SL höll på att ställa till det imorse. Men...

SL höll på att ställa till det imorse. Men jag kom i tid och nu hoppas jag verkligen att jag hör av den här arbetsgivaren, kändes jättebra och de var himla trevliga. Arbetsdagen flöt sedan på utan större hinder och nu är jag på väg hem, vrålhungrig! Tror det får bli lite kyckling från lördagens middag. Har förresten jobbat med tandställningen i hela dagen, känner redan en förändring i bettet! Men helt optimalt är det ju inte att försöka sitta och prata med patienterna medan jag låter som om jag har dragit en flaska vin till lunch...


Det här är en sån där morgon då jag inte a...

Det här är en sån där morgon då jag inte alls vill masa mig ur sängen. Så jag ligger och läser bloggar, skjuter allt framför mig och låtsas som om jag har all tid i världen. Problemet är väl att det inte är sant, att jag bör ta samma tåg som vanligt för att ha en chans att parkera i centrum och att detta ju är ett gyllene tillfälle att ta en uppfriskande promenad innan intervjun. För det regnar väl inte?


Håhåjaja, nu är boken färdig! Vi får nog b...

Håhåjaja, nu är boken färdig! Vi får nog be om mer papper för det finns så himla många fina bilder på dottern och resten av familjen. Somnade med dottern, så klart, runt nio och längtar nu tillbaka till sängen, maken väckte mig bara för att vi skulle få färdigt det här bokpysslet. Imorgon bitti har jag en jobbintervju att ladda för, så håll tummarna!! Godnatt!


Äntligen en skrivare som fungerar! Vi har ...

img_5646 (MMS)

Äntligen en skrivare som fungerar! Vi har skrivit ut massor av fina bilder till dotterns bok på förskolan, så resten av kvällen ska vi pyssla ihop det hela. Om vi bara får dottern i säng...


Om man inte äter krutongerna känns en Caes...

img_2092 (MMS)

Om man inte äter krutongerna känns en Caesarsallad rätt fattig...  Men kycklingen och dressingen är ok. Dottern är på åskmolnshumör och vi ska egentligen inget ha.


Skiiiiit vad ont jag har! Här kommer i all...

img_8830 (MMS)

Skiiiiit vad ont jag har! Här kommer i alla fall, på begäran, en bild på min tandställning! Har nog legat och tokgnisslat inatt, värst är det att ta ut den för att äta eller borsta tänderna och sedan sätta in den igen. Men det ger nog med sig snart, nu har jag haft den rätt mycket i helgen, bra att vänja in sig på hemmaplan. Vad vi gör just nu? Sitter i bilen och lyssnar på P3, på Ikeas parkering, eftersom dottern somnat och vi inte vill väcka henne. Funderar på att kila upp till entrén och kaféet för en kopp kaffe att njuta av i bilen...


Blev ingen jackjakt, istället har jag och ...

Blev ingen jackjakt, istället har jag och dottern hängt på lekplatsen medan maken sov bort sin migrän. En fin sak med lite mindre fläsk på lår och rumpa är att jag utan problem kan gunga numera. Var riktigt skönt att vara ute och bara vara, och se till att dottern inte slår ihjäl sig! Är fruktansvärt trött men jag kan bara inte gå och lägga mig nu, vill ha helg, vuxentid!


Jobbångest

Åh, så uppgiven jag känner mig. Solskenet till trots. Vad ska jag egentligen göra av min framtid? I förra helgens DN stod det att tandhygienist var ett av de sämre karriärvalen, och idag känns det faktiskt lite så. Det jag verkligen saknar inom mitt område är möjligheten att vidareutbilda sig, lägga till kompetens, det känns ofta så snävt och man är alltid underställd och i underläge gentemot tandläkaren i kompetens/dignitet. Och även om jag skulle vilja kunna mer saker så har jag ingen som helst lust att sätta mig i klassrummet 6 år till för att få full kompetens (plus ett par år om man vill specialisera sig) inom odontologin.

Just idag känner jag för att göra något helt annat. Imorgon kanske det känns bättre. Och roligare. Men idag är det mesta lite hopplöst, dessutom känns det som om jag inte ens har andra kvalifikationer ens för ett okvalificerat arbete. Kul va? Så för att krydda till det har jag faktiskt suttit och sökt flera utbildningar inom helt andra områden, det kanske helt enkelt är nu jag ska passa på, när jag ändå är vid en brytpunkt?!?

Men nu har väl mailen ändå fått fnatt?! Ja...

img_4320 (MMS)

Men nu har väl mailen ändå fått fnatt?! Jag vågar inte kika hur många mail som plötsligt är "nya" och av någon underlig anledning flyttats över från min gamla mail. Blir ett heldagsprojekt att gå igenom 5-6 års mailande... Det kräver sitt kaffe, helt klart, måste bara masa mig ut till köket. Dottern mår bättre men är hostig och lite kinkig, inga mer spyor som tur är. Och pigg var den lilla skitungen vid 07, bara att kliva upp, men imorgon sparkar jag upp maken istället. Jag vill också ha sovmorgon på helgen (maken sover fortfarande). Lite sugen på att ge mig ut på jackjakt... Hmmm...


RSS 2.0