Monday, lovely monday!

Det fina med att ha mitt jobb är att det är kul varje dag! Måndagarna är inte det minsta tunga, känns som om tiden rusar iväg varje dag!

Och det bästa med det? Att jag är en pigg och glad mamma och fru mest varje dag!


"bara ett svepskäl för att få äta MASSOR av fett"

Så brukar det låta, i debatten angående LCHF. Men vad tycker ni? Är det här fettfrosseri, eller bara avsaknad av "tunga" kolhydrater?

Dottern ska för övrigt, när hon vaknar, även få lite pastaskruvar. Jag mår så bra av det här, fräscht och gott!


Så härligt, SÅ härligt!

Nu är det verkligen sommar. Förmiddagen ägnades åt lek och efter lite lunch tog vi bussen till Tullinge och därifrån pendeln till Huddinge, jag var på jakt efter något fint upptill men föll istället för toksnygga shorts från Dobber på MQ, fast jag fegade ur, 399 kr för ett par gula shorts som jag kanske inte gillar till nästa säsong. Eller ännu hellre blivit för smal för. Jag nöjer mig nog med mina HM-shorts så länge och återanvänder mina gamla kjolar och klänningar.

Dottern sover, rutinmässigt dricker jag kaffe och läser tidningen. Ett gripande reportage om en mamma som lider av obotlig cancer gav mig lite panik över hur skört livet kan vara, hur skulle jag klara av att lämna/försvinna från mitt barn om jag drabbades av detsamma?!?

Men vi lever i nuet, nuet som är helt underbart, det enda som saknas är maken som varit nere i Göteborg hela helgen!


Mormor och Europa

Inför den svenska finalen sa mormor att Loreen borde vinna, och kan man tränga genom min 81-åriga mormors nålsöga så är det klart att hela Europa (förutom Italien då) också gillar henne!

Någon schlagerhatare där ute som ställer upp som barnvakt på ESC-finalen nästa år så att jag och maken kan gå ihop? :D


Hemmalördag

Försöker göra lite nytta, men ack så skönt det är att bara sitta och lösa korsord, dricka kaffe och lyssna på radio. Dessutom är jag rätt trött, kom hem sent igår och kom i säng runt tio-elva, vilket förvisso är rätt tidigt en fredag men räcker inte om man blir väckt runt halv sju av lilla fröken... Så vid nio imorse hade jag redan kört en maskin tvätt, läst hela tidningen och hunnit ut på lekplatsen med dottern.

Nu väger jag valen sola på balkongen, städa eller gå ner till Tullinge mot varandra. Balkongen kommer nog väga tyngst, efter att jag plockat lite lite till med tvätten...

Nedan bl.a lite bilder från igår eftermiddag, då vi åkte in till stan och hängde i Tanto med L och hennes systerdotter samt lite lekparkshäng idag


Det fina med att ha både fram- och baksida

Det är ca 24 grader i skuggan, fläktar lite lätt, alldeles lagom för mig som inte är någon "pressare"! Dottern sover fortfarande i vagnen, själv dricker jag kaffe, äter brieost och läser dagens DN medan jag lyssnar på P3.

För Janne, som frågade angående förra inlägget, så är det Östermalmsjobbet (där jag varit sedan 2008) som snart är ett avslutat kapitel.

Nedan, de finaste gosfötterna på denna jord, om det inte vore för att jag riskerade att väcka dottern skulle jag tokpussa på dem, hela tiden...


Jag fick nog

Och lämnade in en sån här lapp. Hej hopp deltidsarbetslöshet! Hej hopp inga mer tråkiga överraskningar!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2632676/images/2012/pic_204004555.jpg" class="image">


Två sovande hjärtan

Det lilla hjärtat somnade bums efter en kvällspromenad och det stora hjärtat kapitulerade här i soffan, till ett brittiskt matlagningsprogram...


Efter en stunds tystnad...

Förra veckan fylldes av en del kul saker, besked som gjorde mig glad för den personens skull, mina föräldrar kom på besök och vi hann njuta av solen massor på våra fyra lediga dagar. Och verkstadsräkningen var otroligt hanterbar.

Men.

Så hade jag ett par riktiga moodsinkers också, några som jag inte tänker skriva om här, och en sak som stör mig även denna vecka. Min konflikträdda chef sedan över 4 år tillbaka sms:ar mig och meddelar att hennes man minsann behöver behandlingsrummet från och med augusti. Uppsägning av ogiltiga skäl - OCH PER SMS. Nu återstår att se om jag ska dra det här vidare med facket eller om jag ska se mitt gamla jobb som ett avslutat kapitel och bara skita i att det finns nötter som inte borde vara i någon form av chefsposition.

No more drama, tack.

Veckan ser annars bra ut, solsken och en lös och ledig helg. Maken åker till Göteborg på torsdag och jag är lite sugen på att hitta på något jag med, eller så kör vi på hemmahäng, träffa L, hennes systrar och syskonbarn och se på ESC.

Nedan lite bilder (i oordning) från långhelgen. Snygge maken, gosungen och mina fina föräldrar!

 

 


Lilla fröken frisör

Efter att jag fått skrapa och kamma bort massor av skorv ur dotterns hårbotten fick hon gå loss med kammen på mig. Fast efter en stund tröttnade hon på att kamma och började istället hacka mig i huvudet. Jag får väl vara glad över att hon inte hade en sax! :)

Nu är lilla damen nattad och jag ska slå en pling till mina kära föräldrar och tjata på dem att de kommer ner i helgen...


Bara vara hemma

Det är riktigt skönt att ha en hemmadag, vi har fått en del gjort, maken har tex städat massor och jag har kört flera maskiner tvätt, samt myst massor med dottern.

Eftersom det var så himla fint väder idag så blev det grillat till middag! Hel fläskfilé, tzatsiki, tomat- och tapenaderöra, haloumi, sallad, ugnsrostad lök och en tomat- och paprikasallad. Gottigt!

Nu blir det sängen, har ju en lång arbetsvecka framför mig. Eller vänta nu, det är ju bara 2,5 dagar till helg igen! Tjoho!

(Och hur söt får man vara? Dottern vill inte ha solen i ögonen, bäst att både ha keps och solglasögon!)


Hej hopp!

Roligast idag på lekplatsen: hoppa från stenarna!


Köksdisco

Hur man avrundar ännu en ost & kex-kväll i Riksten? Man har köksdisco såklart! Dansa proppmätt och däcka i soffan sedan... :)

(musik? Robyn såklart!)


Äntligen!

Till slut har jag en hjälpreda hemma som vill dra lakan med mig. Det är väldigt tacksamt ibland att ha en 2-åring, de är vetgiriga och vill vara med på ett hörn hela tiden...

Idag har vi varit på Ikea och handlat lite småsaker, bland annat ljus och ljusstakar att ha ute på balkongen, inga missöden med försvunnet barn den här gången (hon fick inte gå en meter själv, förutom i lekhörnan på barnavdelningen).

Bakade nya kex, himla gott, och snygga blev de av att blanda ljusa och mörka sesamfrön. Med lite färskost blitt de ett perfekt litet mellanmål!


Fredagsmys

Ost & kex med världens finaste dotter! Lycka!


Eftermiddagssmoothie

Det är klibbigt varmt, känns som åska i luften... Så vad passar bättre än en frisk smoothie gjord på blandade bär och yoghurt? Inte mycket kan jag säga, himla gott! Senaste numret av Mama är min eftermiddagslektyr, och det är inte så lite häftigt att min svägerskas barnkläder (egna märket Cloo) sitter på Henrik Fexeus yngste son!


Snart helg då!

Oj vad veckan gått snabbt, en halvdag kvar att jobba och sedan två ljuvliga lediga dagar utan något speciellt inplanerat. Förutom kanske en tur med E och hennes man till Plantagen.

Väntar på ett paket från MQ, maken hade en rabattkod på 30% att använda i deras nätshop, så jag beställde ett par byxor, en blus, en top och ett skärp, kanske inte helt nödvändigt med tanke på att jag har en verkstadsräkning framför mig. Men jag behöver ju dels något på 40-årsfesten om ett par veckor och jobbresan till Gotland om en månad. Så lite måste jag ju få unna mig...

Ja bilen, för er som kanske undrat, den ska lämnas in på tisdag. Killarna på verkstaden hade ett par teorier om vad som skulle kunna ligga bakom problemen att starta, så länge kör jag med dubbla nycklar och en stor nypa tålamod.

Nu ska jag sova, efter en riktigt bra dag i Sollentuna, det är kul med lite variation under arbetsdagen och det fick vi minsann inte för lite av idag!


Minnet är inte så bra som jag önskar ibland...

Det är ju tur att bilen går nu (tillfälligt, 50/50 ungefär), annars skulle jag ju inte kunna skynda mig hem och lämna vagnen på förskolan, efter att ha glömt den i bakluckan. Fast om den inte gått hade jag ju inte åkt iväg med vagnen alls och då hade jag sluppit hoppa av i Årstaberg och vända hemåt.

Jag kände mig helt däckad igår, somnade jättetidigt och var ändå ett vrak imorse. Dags att ta lite allergitabletter tror jag. Så kanske slemhinnorna i näsan får vila lite, nu är jag ju på gränsen till näsblod varje dag.

Ha en superb onsdag!


Dags för ny bil?

Den visar svaga livstecken, men vill inte starta. Så nu är jag på väg tillbaka till Tullinge med bussen, efter att ha hetshämtat dottern på förskolan, bärgaren är på väg för att forsla iväg eländet till verkstaden. Det är kanske en ny bil vi får lägga skattepengarna på...

Men annars har dagen varit toppen!


Nollgradigt och sol

Det var ju en himla tur att det inte var molnigt, för då hade jag nog frusit ihjäl. Jag får köra en maskin med skitiga ytterkläder i eftermiddag, såg ut som om jag kom direkt från ladugården när jag skulle ta på mig jackan. Dottern har på något sätt lyckats överföra en hel sandlåda från sina till mina kläder, byxorna lämnade en del att önska också. Det här såg jag inte igår, utan åkte glatt och handlade mat. Idag var jag lite lite petigare och insåg att jag fick ta mig till jobbet i kofta istället.

Så nu är det alltså SOMMAR, okej?


Inte så pjåkig måndag!

Både morgonjogg och morgonpromenad, bra dag på jobbet, pendelproppen löstes lagom tills jag kom upp på perrongen och dottern har varit på ett strålande humör under eftermiddagen! Sedan är jag ju ihop med Mr BBQ, så det blev grillade burgare ute på balkongen till middagen. Jag åt guacamole istället för bröd, mumsigt värre!

(nedan, bl.a: mammas lilla piga tycker om att hjälpa till med vattningen av blommor och annat, och såhär gott är det med hamburgare, så man dansar med maten!)

 


Riksten by night

Mörkt och stilla. Dottern somnade till slut. Jag och maken har sett på serier och nu väntar sängen.

Tomatplantorna (som står i sovrumsfönstret) har spurtat iväg under helgen, ska verkligen bli kul att se om det blir några tomater i sommar! Förra året satte jag ju gladioler, fast de blommade så sent att man knappt hann glädjas åt dem, och de röda blommade inte alls. Var lite sugen på att köpa mer jord idag och så lite smått och gott men det får vänta till helgen.

Kram och hoppas ni har en bra vecka framför er!


Myssöndag

Jag väcktes såklart av dottern kring halv åtta men idag var jag strategisk och lade mig i hennes säng på en gång, så var jag en halvnärvarande mamma under två filmer och tills dess maken tvingade mig ur dvalan vid halv elva. Fast jag hade ju varit uppe ett par gånger och fyllt på med yoghurt och bytt blöjan också. Så helt borta var jag ju inte.

När vi masat oss upp, druckit kaffe och läst tidningen tog vi oss ut i det härliga vädret. Färden gick mot Kajplatsen, ett himla trevligt kafé vid Tullingesjön, sedan promenerade vi vidare till Tumba för att handla lite mat och sedan blev det pendel och buss hem igen. Vi skrapade nog ihop åtminstone 6-7 km, borde hända oftare!

När vi kom hem vände vi nästan bara i dörren för toabesök och blöjbyte, vi behövde ut och spana på någon bänk eller avladtningsbord att ha ute på balkongen. På Rusta hade de planteringsbordet Linnea, med zinkplatta och allt, ganska precis vad vi tänkt oss, förutom att det var öppna hyllor. Men för 599 kr blev vi mer än nöjda, nu kan vi ju ha "utekök" på balkongen!

Och ja, det invigdes på en gång, då vi satt ute och åt middag, LCHF-västerbottenostpaj. Gott och soligt!


Hemmaförfest

De är ju de allra bästa. På vägen dit, tillsammans ned L sprang jag på kursaren O som jag inte sett på drygt två år, och när vi kom in på hemmaförfesten (hos en J som jag inte träffat tidigare) satt E där, som jag jobbade med för flera år sedan. Himlans himlans kul att träffa S, S och T igen också. Varför gör man inte sånt här oftare? Det behöver ju inte vara så fancy, bara sitta ner, skratta, dricka vin och må gott...

Nu ska jag hem, hoppas på lite längre sovmorgon imorrn. Och så ska vi väl försöka hitta på något mer konstruktivt än att sova och hänga hemma kanske. Den som lever får se, om 30 minuter är jag hemma hur som helst och då ska här SOVAS!


Då kör vi!

Man blir lite piggare av att bli lite tillfixad. Ta på sig snygga kläder. Så nu åker jag in på galej i stan!


Gammal tant

Jag är för gammal för det här. Eller så hänger det på sömnen. Morgonmarodören, även känd som dottern, väckte mig 07.20 imorse, somnade förvisso om en stund plus att jag slumrade till i hennes säng medan vi såg på film. Men mest av allt hade jag behövt sova hela natten sammanhängande, en extra tupplur nu på eftermiddagen gjorde inget under med tröttheten heller. Men nu måste jag bli pigg, om mindre än två timmar ska den här rumpan sitta på bussen på väg till Tullinge igen.

Nu ska här fixas lite potatis till middagen, städa i köket och snygga till mig...


Tröttast på tåget!

Ack så trevligt vi haft, den här kvällen behövdes verkligen! Nu har jag hunnit halvvägs (tidsmässigt sett) hem och ska sova gott utan att ställa något alarm, imorgon blir det nog lite klädspanande och sedan utgång med L (en annan L än ikväll) och lite annat folk.

Hoppas ni med haft en underbar fredagskväll!


Åka pendeltåg

Sitter bredvid mr svett och en kattdam, kontaktsökande människor i kollektivtrafiken...

Dottern brydde sig inte nämnvärt att jag gick hemifrån, skönt! Ska bli skoj att träffa tjejerna, och nyfiken på hur L bor. Om tåget kommer till Sollentuna i tid så slinker jag nog in i gallerian, måste köpa allergitabletter utifall att (L har katt och ibland blir jag tokallergisk) och försöka hinna spana på kläder, någon kavaj eller jacka skulle vara bra att ha...


Nu ger jag snart upp...

Jag är så trött. Är det pollen eller tidboken som gör mig alldeles matt? Kom till jobbet imorse och fick se en knökfull dag som drog över på tiden, sedan dök det upp en tekniker, som behövde ett par timmar på sig. Min plan var inte att behöva jobba över en fredag då jag har annat att göra. Men teknikern blev klar tidigare än beräknat, så jag blir bara två timmar sen till förskolan...

Får väl snabbladda hemma och försöka bättra på humöret, för ikväll är det middag och vin hos fina L!


Och onsdagen flög iväg!

Inledde dagen med att vakna runt fem och trodde jag försovit mig, men låg ändå kvar och gottade mig ett tag... Sedan kom jag med tidigare tåget och satte mig av en slump mittemot fina gamla kursaren N, trevligt med sällskap hela vägen in till stan! Tog morgonpromenaden från söder, sedan har dagen rullat på i alldeles lagom takt, förutom när jag blev lite rådvill vid lunchen, eftersom min stesoliddrogade patient somnat i behandlingsstolen. Patienten vaknade dock när jag körde upp stilen i sittande läge, så jag hann ut till kollegorna i parken en bit bort med min lunch! Härligt solsken och jag har fått lite färg, och fräknar!

Jag har lite träningsvärk från gårdagens runda men är sugen på att ta mig ut ikväll igen, det var så himla skönt att springa i elljusspåret istället för på asfalt. Skulle vara kul att ta något av de längre spåren när jag känner mig lite mer i form, de sträcker sig någon mil in i skogen! Det känns lite som meditation att vara ute i skogen och springa, benen går av sig själva och med bra musik i öronen försvinner man bort i tankarna...

Nu ska jag hem till ledsna dottern (hon ville visst inte bli lämnad på förskolan idag) och försöka komma på något bra till middagen!


Härlig dag!

Maken, dottern och jag satte oss på pendeln in till stan, efter att ha hängt en bra stund i lekparken. I stan strosade vi runt ett par timmar och avrundade med lite shopping, först var vi i Gallerian men där kunde jag inte koncentrera mig, det spelades musik på jättehög volym, något den här tanten inte klarar av. Fyllde sedan istället på energidepåerna med en sallad och kaffe på Waynes/Mio på Sveavägen, sedan promenerade vi ner till Sturegallerian där jag hittade ett par byxor på MQ, till normal volym på musiken. Så nu är halva stassen fixad till helgen, då jag ska på tjejmiddag på fredagen och ut på krogen på lördagen. Komprimerar ett kvartals utgångar till en helg!

När vi kom hem gjorde maken gaspazo med aioli till middag, och i kylen väntar LCHF-vänlig hallon- och chokladmousse. Men innan vi kan avnjuta den ska dottern nattas och eventuellt luftar jag löparskorna lite, nu när det är ljust och varmt!

(Foton: somrig dotter hänger i rutschkanan, maken & dottern myser på Waynes, gomiddagen och dottern fotade av sin mor på balkongen, i lite motljus)


Det lilla svarta yoghurthålet

Okej, jag har ätit yoghurt (turkisk, 10% fett, krämig och god!) till frukost, igår och idag, men resten har dottern satt i sig. Fast jag läste härom veckan att syrade mjölkprodukter förlänger livet, och kalcium kan man ju aldrig få för mycket av heller!

Idag är det tidningsfri dag och jag sitter med en Allt i hemmet istället, sedan står valet mellan sola benen hemma eller ta en tur in till stan. Någon som vill sällskapa..?


RSS 2.0