Födelsedagsmiddag på O'Learys med familjen...

img_5403 (MMS)

Födelsedagsmiddag på O'Learys med familjen, dottern och maken äter "bujje" och själv har jag beställt in ribs & sallad, mums!


Ojojoj vilken hektisk dag det blev, att be...

Ojojoj vilken hektisk dag det blev, att behöva panikringa, böna och be om tid till specialist gör ju allt lite mer stressande. Men nu, återigen på ett försenat tåg, är jag på väg hem. Tror vi fortsätter på lyxlinjen och äter ute ikväll... Och så många fina grattishälsningar jag fått, ännu en sak som inte fanns innan Facebook! Tackar så mycket och tack även för alla sms, kommentarer här och påringningar! Kram på er!


Lyxar till det med utelunch idag! Är på mi...

img_2499 (MMS)

Lyxar till det med utelunch idag! Är på mitt andra favoritkafé, Kringlan, som ligger på Linnégatan. Mozzarellasallad och en laktosfri latte. Funderade ett tag på om jag borde unna mig något bakverk, bara för att idag är idag men jag tror faktiskt att jag ska försöka baka något istället när jag kommer hem...


Idag blev det kaffe, ägg och paketöppning ...

img_3549 (MMS)

Idag blev det kaffe, ägg och paketöppning till frukost! Fick favoritparfymen, Diors "Forever and ever" av maken, dottern och en god vän. Förra flaskan (som då var alldeles ny) tappade jag i klinkersgolvet på badrummet i våras, visst luktade det gott där ganska länge men det var ju inte menat så riktigt! JAG vill ju lukta gott! :)


En av mina kära uddamuggar, Friggs örtté "...

img_3963 (MMS)

En av mina kära uddamuggar, Friggs örtté "kvällsro" med en skvätt grädde, en burk keso och senaste numret av Vi föräldrar. Dottern har varit feberfri sedan mitt på dagen och är numera även GLAD. Något stackars maken längtat efter, han som fått ta hand om världens grinigaste tjej idag. En lång men helt ok dag, imorgon kan jag inte längre låtsas att jag just fyllt trettio, blir tant på riktigt... Håhåjaja...


Förutom att dottern har hög feber och jag ...

img_8385 (MMS)

Förutom att dottern har hög feber och jag är en mänsklig disktrasa så har vi drabbats av en kaffekris hemma. Det är något fel på bryggaren! Så idag blev det kaffe från Pressbyrån, vilket egentligen är rätt okej men man får ju så mycket i en stor mugg att mjölken inte ryms alls. Och jag kan inte dricka skållhett kaffe. Kommer få slänga den här när jag kommer fram till Stockholm södra och köpa ny kaffe när jag är framme vid jobbet, slöseri! Men jag ska ju ta morgonpromenad idag och då vill jag inte släpa på en mugg med odrickbart kaffe!


I natt slog vi ett nytt rekord. Dottern ha...

I natt slog vi ett nytt rekord. Dottern hade 40 grader. Så de blir hemma en dag till. Det började ju så bra, ingen feber alls under dagen eller kvällen och hon somnade i sin egen säng. Jag sov väl "hyfsat" mellan halv fyra och fem, då dottern fått en supp och febern börjat gå ner igen. Så idag blev det buss, jag känner mig helt enkelt inte trafiksäker efter så många nätter med för lite sömn. Testar för första gången den nya snabbussen som hoppar över stora delar av villaområdet, en skillnad på 10 min i restid, av de ursprungliga 15-20!


Kikar på skor på Brandos...

Egentligen kan jag absolut inte köpa skor på nätet. Men man kan ju kika och sedan se om de finns att prova ute på stan någonstans!
Hittills har jag spanat in de här:
Gabor: 34.681-27 från Brandos.se
Som även visst fanns i rött. Synd att jag har så himla svårt för den där höga kilklacken som annars är supermoderna, det ser så sjukt klumpigt ut. Andeles skor som passar mitt snäva tycke är rätt liten! I år vill jag ha något snyggt på fötterna, lyckades ju spräcka (!) mina vinterskor ännu förra året under graviditeten med ballongfötterna, och förra året drog jag ju omkring barnvagnen kilometer efter kilometer i snö och slask (i samma gamla spräckta skor som börjat ta in vatten). Nu kommer jag ju gå mest i stan, där det inte är lika mycket snö och här hemma har jag jättenära till förskolan, så inga kilometrar att trampa omkring med en tungkörd vagn.

Fast ofta är mitt skoproblem inte bara knölar på fötterna och att de ska passa terrängen, utan att jag får lite knasiga infall, som när jag går och köper ett par röda högklackade Björn Borg-stövletter, eller lila-svarta fejkormskinnsloafers. Det går inte så bra ihop med något annat, lite som när jag köper en regnjacka i ärtgrönt eller en vinterjacka i klarrött för att jag gillar de knalliga färgerna men inser sedan att jag inte kommer vilja ha dem ute bland folk. Jag tycker ju egentligen om diskreta färger, som svart... :)

Är dottern beräknande..?

Käre lilla dottern är besatt av våra iPhones, som hon långt ifrån alltid lyckas tigga till sig. För att hon skulle sitta kvar på toan (vi pottränar här hemma) så försökte jag få upp intresset för tex pixiböcker men det gick inte alls hem, då fick hon låna "tallånen" och satt sedan som klistrad...
Nyss vred hon ihop sitt söta ansikte till en grimas och sa "baass", satte då henne på toan och vad kommer sedan? "Talllån!" Vet hon om att jag kommer låta henne leka med telefonen om hon sitter på toa? Hur beräknande kan en 1,5-åring vara? Kan de alls vara det? Jag vill ju gärna tro att de drivs av impulser och behov snarare än att de vet hur de ska lura till sig en rolig pryl att leka med på toa!

Har för övrigt slarvat. Jag har lite ångest över det. Jag åt gulschsoppa (Felix, på burk), insåg när jag hällde upp den i kastrullen att det här inte är det minsta LCHF, både potatis och vetemjöl, 16g kolhydrater per 100 gram, ajja! Men efter denna dag orkade jag inte engagera mig, ska bli bättring redan imorgon, får jag bara sova inatt ska jag väl lyckas komma upp och göra min skogshuggarfrukost.

Ohoh, det verkar dessutom bli hämtningspremiär på förskolan imorgon för min del. Maken ska på möte och jag ska försöka jobba så länge jag orkar, eftersom den ene tandläkaren behöver min assistans fram till lunch åtminstone. Och så har jag årets utvecklingssamtal med chefen, kom ju i precis rätt tid, jag som mest har snor och vacuum i huvudet just nu.

Lite tv och sedan sova. Himla bra serier just nu (och när de börjar med nya säsonger): True Blood, Bones, The Mentalist, Grey's Anatomy, The Big Bang Theory. Och så roas jag fortfarande av gamla Vänner-avsnitt. Men nu när det är tidiga mornar och rätt intensiva dagar är det lite synd att många program och serier går så sent. Fast i en perfekt värld så skulle jag såklart istället för tv-tittande påbörja det där kuddprojektet, fick nämligen en materialsats med en jämtlandsk brudkudde som alltså ska broderas av mig... Om en tio år eller sådär borde jag kanske ha den färdig..?

Brudkudde från Oviken
(färdigbroderad brudkudde från Oviken, kanske också mitt slutresultat?!)

Man vet att det är dags att gå hem när man...

Man vet att det är dags att gå hem när man jobbar över av misstag... Pappersarbete kan verkligen sluka tid! Nu ska jag hem till lilla familjen, dottern har visst knappt någon feber längre så jag hoppas det blir lite mer sömn inatt, för oss båda! Och håll nu tummarna för att min förkylning inte blommar upp igen, värk i nacke, ont i halsen och allmänt hängig den här veckan med. Kan ju bara hoppas på att det beror mer på sömnbrist än att jag blir håller på att bli dundersjuk...


Effektiv men mager lunch! Hunnit lämna lab...

Effektiv men mager lunch! Hunnit lämna labjobb som hamnat fel hos fd kollegan på nya adressen, sprang sedan på en gammal god vän och hux flux kommer en öppna-förskolan-mamma (höggravid!) gåendes. Bara prat och ingen mat men det blev så mycket av den varan i helgen så det skadar inte att hålla igen lite nu!


Baresso saved my life... Ja i alla fall id...

img_2966 (MMS)

Baresso saved my life... Ja i alla fall idag, efter en natt av 0 minuter kvalitetssömn så är det oslagbart att få gott kaffe, god service och få lyssna på bra musik på morgonkvisten. De har annars räddat många luncher åt mig, på den tiden då jag åt lunch dagligen, deras Heavenly Seafood-sallad är fantastisk. Inte bara ett dagens tips utan ett varje-dag-tips från Östermalm!


Som om det vore första dagen efter semestern...

Det känns som om helgen blev längre än vanlig. Kanske för att jag hunnit med så mycket. Både glam, tankenötter och familjeliv. På torsdag börjar den riktiga vardagen efter att ha haft hemmaman sedan i julas. Förskoletiderna ska hållas och matplaneringen ska väl helst inte spricka alls hädanefter, schemat kommer ju vara lite mer pressat när vi båda ska jobba hela dagar.
Så nu känns det verkligen som om sommaren är slut. Nu börjar allvaret, det som kommer sträcka sig sisådär en tio år framåt, innan det kanske börjar bli okej att gå hem själv efter skolan och ta en smörgås (sån't man själv gjorde men som inte alls är en självklarhet för barn nu i den åldern, skulle jag tro) till läxläsningen.

Men imorgon är det fortfarande en lös och ledig dag för far och dotter, de  blir hemma eftersom hon haft feber idag. Sista rycket, när jag själv såg jobbstarten framför mig fick jag plötsligt lite panik över att jag inte gjort tillräckligt med saker under "ledigheten" (är väl lite så tankarna snurrar i slutet av semestern också), men så mycket kan man ju faktiskt inte göra med ett spädbarn, och jag tror heller inte att de skulle må bra av att bli överstimulerade med mängder av aktiviteter redan från första månaderna. Själv hade jag ju förvisso en tanke om att man som nybliven mamma hängde med andra mammor men det blev ju inte alls så, jag var för det mesta själv och insåg rätt snabbt att andra inte heller hade tid (eller lust, många s.k vänner har jag inte sett skymten av sedan jag blev gravid) att hänga med mig och min fantastiska lilla bebis.
Omvärdera, utvärdera och framförallt värdera sin omgivning, människor och tiden. Bör nog göras lite oftare.

Utvärdering mascara

Gott betyg! Min nya mascara från MaxFactor varken lägger sig i ringa under ögonen, klumpar sig eller gör att ögonen svider. Jag är mycket nöjd!
Nagellacket var i blekaste laget när jag väl lackade naglarna, ett helt ok vardagslack men jag vill ju gärna ha något som känns lite piffigare. Förvisso kan jag ju inte ha lack i veckorna men på helgerna är det ju lite kul att se fin ut, framförallt om man som jag gått omkring i slapparkläder och sett riktigt sjavig ut sisådär två år. Vill tillbaka till mitt snygga välklädda jag!

Kom hem från Nynäshamn till en febrig lite...

img_0494 (MMS)

Kom hem från Nynäshamn till en febrig liten tjej, inte alls roligt att vara borta när man vet att gullungen mår dåligt. Fortfarande feber och hon ser ut att ha en rekordstor blåsa på tungan, så det kanske var höstblåsor ändå. Fast jag tycker prickarna i rumpan (vi misstänker att dottern inte tål blöjorna på förskolan) inte alls hade någon likhet med blåsor alls. Så den saken får vi fortsätta utreda...


Är i Nynäshamn för första gången, himla fi...

img_5959 (MMS)

Är i Nynäshamn för första gången, himla fint här och en del kloka saker kommer vi fram till! Ha en underbar kväll allesammans!!


De här skorna började jag skriva om igår, ...

img_0784 (MMS)

De här skorna började jag skriva om igår, men så skulle dottern nattas och jag somnade, som vanligt. Har fått dem av svärmor, som i sin tur fått dem och ett par hundra skor till, för något år sedan. Men känns de inte lite lite rätt? Stilpolisen anropas? Den där rostbrunröda tonen syns ju på kläder överallt. Här hemma har inte bara utetemperaturen stigit utan även dotterns, så nu har maken en snorig och febrig liten tjej att ta hand om, får väl vara jour, kommer ju befinna mig mindre än en timma bort. Sov bort all den tid jag igår tänkt lägga på att tvätta och lägga upp mina nya byxor, får väl rafsa ihop några rena plagg och nöja mig med det. Men först en dusch och sedan tror jag det blir kaffe på framsidan i solskenet!


Efter otaliga försök att hitta den perfekt...

img_5040 (MMS)

Efter otaliga försök att hitta den perfekta mascaran tar jag chansen igen... MaxFactor har sällan gjort mig besviken, så nu får vi väl se om jag får de där fantastiska fransarna eller om jag med min vanliga tur kommer se ut dom en rockbrud som festat natten lång två timmar efter applicering. Blev ett nytt nagellack också, sörjer dock fortfarande att IsaDora inte har kvar sitt lack "cinderella pink" i sortimentet. Borde ha bokat klipptid också men kände att eftermiddagens timmar inte räcker till allt, har ju redan lovat maken att vi ska storhandla och sedan bör jag ta itu med övrig tillpiffning. Som att dra igång epilatorn ifall det blir aktuellt att visa benen i helgen... Men visst ja, jag köpte faktiskt en ny hårborste och uppenbarligen på rätt dag för jag fick 25% rabatt när jag drog kundkortet på Åhléns! Kan ju försöka ha ordning på kalufsen även om den inte är nyklippt...


Ojojoj vad trött jag var när väckarklockan...

Ojojoj vad trött jag var när väckarklockan ringde, inte nog med att jag faktiskt såg klart på Falling Down och därmed kom i säng sent, jag drack ju dessutom en kopp kaffe igår på restaurangen (vilket inte brukar påverka mig) och sedan vaknade dottern när jag precis slumrat till. Otröstlig. Så det blev en natt av sparkar och skrik efter vatten, nappen, nallen och täcket. Men egentligen är det ju bland det bästa som finns, att få snusa på den här underbara ungen hela natten, bara den varat lite längre och inte haft så många avbrott!


Heldag i Sollentuna

Först jobb och sedan middag med kollegan, chefen och chefens dotter, himla trevligt! Förvirrad som jag är på morgonen hade jag helt förträngt att vi skulle gå ut efter jobbet och tog bilen till Tullinge, så något vin blev det inte för min del.
Sedan, bara för att gallerian fortfarande var öppen, kilade jag och kollegan in och kikade lite! Kollegan är välkvalificerat shoppingsällskap, lyckades komma hem med en snygg skjorta och en mysig kofta, båda från 365 Sunshine på MQ, perfekt nu till hösten.


Rutig skjorta 399kr MQ

Rostbrun/nougat kofta 399kr MQ
Tillsammans lyckades jag och maken komma upp i guldnivån på MQ under ett år. Risken finns nog att vi tangerar det under det här "shoppingåret" också, det är tusen gånger roligare att handla kläder nu när jag faktiskt kommer i dem. Att kunna hänga undan en Large och hämta en Medium var något jag bara kunde drömma om förra sommaren. Det går inte snabbt, men det går nedåt! Visst läste jag också rubrikerna, och artikeln (i Aftonbladet, källan till alla sanning i denna värld), om hur "farligt" LCHF är men för mig fungerar det bra och så länge jag dessutom mår bra på den här kosten kommer jag fortsätta med den.
Passar på att slänga in två bilder på mina andra uppdateringar av garderoben de senaste veckorna. Önskar bara att jag kunde hitta några bra skor också, är dock lite i valet och kvalet vad jag ska ha, klack är ju snyggt men inte alltid så bekvämt. Alltid denna balansgång mellan det praktiska och det man känner sig fin i...
Nedan har vi alltså nya jeansen samt toppen jag köpte för ett par veckor sedan.


Svarta jeans 599kr MQ
Blå/vit randig top 199kr MQ
Nu ska jag fortsätta se på Falling Down (gamla klassikern med Michael Douglas) med maken, alternativt kanske övertala honom att vi kan fortsätta se senaste avsnittet av True Blood?! Här i hushållet tar det oftast minst två kvällar att se ETT avsnitt av serien eftersom jag tenderar somna mitt i det under tiden jag nattar dottern... Och för er som som undrar så hade maken förberett middagen igår! Korv i ugn bidde det (för övrigt förförarmaten han bjöd på till middag på vår första dejt), mumsmums!

Jippi SL. Efter en lång arbetsdag är det k...

Jippi SL. Efter en lång arbetsdag är det kul att ni låter ett tåg åka för tidigt, nästa för sent och dessutom på felskyltad perrong så att man nästan missar det. Alltid de rätta färgerna, tack för att jag slipper överraskas... Suck. Nu ska jag hem och slänga mig i soffan, har jag riktig bonntur har maken slängt ihop middag också! Den som lever får se...


Lite som askungen

Ja alltså, hela dagen får jag streta och ingen rast och ro på natten heller. Så idag är jag inte bara förkyld utan även rätt sänkt av sömnbrist, men det blir nog bättre, dotterns hosta är nästan borta.

Så istället rekommenderar jag er att förargas, provoceras, roas och inspireras genom att läsa andra bloggar, jag kommer inte att göra någotdera idag.

Mina tips är:
Underbara Clara
Katrin Zytomierska
Amanda Schulman
Cloo
Student i Sultanstaden
Arga bibliotekstanten

Inga länkar, man kan ju inte få allt gratis, mest för att jag har dem i mobilen och skriver från vanlig stationär dator. Ha en fin dag där ute i höstsolen!

Bra där posten! Nytt företagscenter vid Ös...

img_1281 (MMS)

Bra där posten! Nytt företagscenter vid Östermalmstorg, nu slipper vi släpa med oss labjobben hem (och riskera glömma dem i bilen över helgen, ajaj!), eftersom de nya brevlådornas inkast är för smala för våra kartonger. Små saker som gör dagen lite enklare! :)


I dagens Metro fanns en modebilaga, där si...

I dagens Metro fanns en modebilaga, där sista sidan pryddes av kuvertväskor i prisklassen 179-3400 kr, på andra sidan stod det om svälten på Afrikas horn. I jämförelse tappar kuvertväskor ohyggligt i relevans... (annars med, har aldrig riktigt förstått mig på plånboksstora väskor, vad ryms då i den??)


En av de saker jag fruktar när jag åker ko...

En av de saker jag fruktar när jag åker kollektivt är att hamna bredvid en "tyckare". En morgon fick jag tex sitta och lyssna på hur bra det var med barnaga och att det var ren dumhet att sådant var förbjudet. Imorse fick en man bakom mig öronen proppade med åsikter om bilism i Dalarna v/s bilism i Stockholm, skatteläget i Botkyrka och allt om lokala väderförhållanden. Självklart med följdfrågor. Det är ju alltid lite speciella personer som håller låda med okända, och så måste de ju få vara men själv är jag som mest nöjd när jag får sitta i fred och läsa min Metro...


Dagen avklarad! Nu väntar hemmets göromål ...

Dagen avklarad! Nu väntar hemmets göromål men där kan jag ju enklare ta små pauser, känner mig förvisso piggare nu än imorse. Vilket är bra för ikväll får vi besök av min fina svägerska som gästar storstan långväga ifrån. Jag undrar jag undrar om det är meningen att jag ska ha en middagsplan? Matplaneringen sträckte sig ju bara till förra veckan och det blev inte av att vi satte oss med ny planering igår. För då slarvades det minsann - mat från MAX! Men till min stora glädje har de numera en delifresh low carb-burgare, kött i salladsblad! Dock missades min önskan om extra sallad, fick istället strips, inte så low carb det inte. Men å andra sidan åt jag inte av dem så det bekom mig inte så värst ändå. Imorgon hoppas jag på noll feber, noll regn och härlig morgonsol så att jag kan ta min morgonpromenad!


Profylaxpasta från Sensodyne? Är det någon...

img_3656 (MMS)

Profylaxpasta från Sensodyne? Är det någon där ute som hunnit testa den? Tyckte att den var lite väl grov (RDA250 uppskattningsvis) och det är ju inte vad som brukar rekommenderas om man behandlar känsliga tandhalsar. Ny produkt från Dentsply, hade en representant från dem på besök förra veckan, jag får väl utse någon patient till försöksperson och få en utvärdering!


Ja här sitter jag med en gnutta feber och dricker kaffe...

Jag kom till jobbet för tidigt, såklart, fixade som besatt en halvtimma innan jag innan jag insåg att jag hade inplanerat reception och öppning innan första patienten, så nu tar jag igen mig med en kopp kaffe (hemifrån, såklart, min termos är min livlina vissa dagar) och försöker komma på hur jag ska genomlida dagen med feber och den där känslan av att huvudet är fyllt med bomull.

Det sista jag har lust att göra är att åka hem igen, det har varken jag eller kliniken råd med. Finns ju alltid lite att jobba igen när man haft stängt en månad... Och vi har ju en månad kvar innan det börjar rulla in riktiga pengar igen för första gången på två år, sjukskrivning och föräldraledighet är inte gynnsamt för familjeekonomin. Så nej, jag tänker bita ihop så länge jag kan!

Var går gränsen för er? När stannar nu hemma från jobbet? Hosta? Ont i halsen? Feber? Mensvärk? Själv är jag nog ofta lite för plikttrogen och går omkring som ett vrak på jobbet, dels för ekonomins skull men också för att det är så bökigt att börja försöka planera om och boka av patienter sådär halv sju på morgonen...

Jag måste verkligen försöka synka alla klo...

Jag måste verkligen försöka synka alla klockor hemma (i klassisk Parker Lewis-anda, för er som minns 90-talsserien), så att jag inte riskerar missa tåget. Klockan i badrummet går nog 5-10 minuter för sakta, micron och bilklockan visar ungefär samma tid, ungefär 2-3 minuter för sakta och mobilen visar exakt tid, men den hinner jag å andra sidan inte kolla på när jag kör bil. Lyckades knipa sista ytan att parkera på i Tullinge innan jag fick tokspringa till tåget som rullade in medan jag klev ur bilen. Jag hann, och hoppas nu att bilen verkligen låstes när jag tryckte på knappen i farten...


De nya bacillerna

Jag har torkat grönt segt snor. De första förskolebacillerna har drabbat oss. Fast dottern låter sig inte påverkas så mycket, värre är det med mig som faktiskt känner mig aningen ynklig, ond hals och lite seg. Hoppas bara att det ger med sig under natten, får väl lägga mig nu bums och ta en mucoangin för halsen...
Idag har det varit full rulle här, först ett besök på Hågelby gård igen och sedan tog vi en lång runda på vägarna för att dottern skulle kunna sova lite extra, vilket även inkluderade ett besök på Biltema, en av de få butiker som faktiskt kan underhålla min något svårroade far. Svängde in till Lida också, utnyttjade till sist den där kupongen vi fick när vi flyttade hit, med erbjudande om kaffe + fikabröd för fyra personer, smakade på lite lite av den fantastiska morotskakan men kände mig rätt nöjd med att bara känt smaken.
Innan vi begav oss hemåt fick vi se en ambulanshelikopter gå ner på stranden, och någon låg på badbryggan, jag hoppas verkligen att det slutade väl.
Skjutsade mamma och pappa till flyget, har blivit mer bilkörning än vanligt denna vecka, två resor till Arlanda och igår var vi på besök hos min farbror med familj i Vallentuna. Känns oftast som om det räcker rätt bra att bara åka till Tullinge centrum och ställa bilen på infartsparkeringen, lättare att koppla av på pendeln, skulle aldrig sätta mig i morgonbilköerna och ta bilen till jobbet (förutom någon enstaka gång som jag tagit den till Sollentuna-jobbet, men då snurrar man ju inte omkring i stan och försöker åka innan köerna börjar)!
En ny vecka nalkas. I helgen som kommer, augusti har gått så snabbt, ska vi iväg på planeringshelg med hygienistföreningen, ska bli kul att träffa de andra i styrelsen och hoppas vi kommer på massor av bra idéer för det närmsta årets verksamhet!

Dagens fantastiska boktips är att ni beger...

img_0144 (MMS)

Dagens fantastiska boktips är att ni beger er till Sollentuna centrum och Akademibokhandeln, där de har rea på allt från barnböcker, studielitteratur, guideböcker, kokböcker, romaner på både svenska och engelska samt tex uppslagsböcker. Alla titlar max 40 kr. Boken på bilden hade varit superb att ha när jag pluggade och var enormt bra att friska upp kunskaperna med när jag läste igenom den igår kväll. Höll på att tappa hakan när tjejen i kassan sa "40 kr tack". De får visst kontinuerligt in restlager från övriga bokhandlar i Storstockholm och kör på med denna rea tills böckerna tagit slut.


Född den fjärde juli rullar på tv:n. Dotte...

img_6603 (MMS)

Född den fjärde juli rullar på tv:n. Dottern somnade utan ett knyst efter sin första nästan hela dag själv på dagis. Ser fram emot att stupa i säng efter filmen, om jag inte somnat i soffan innan dess!


En bra grej...

...är att man kan få tidningen på Pressbyrån istället, genom ett sms. Enligt tjejen i kassan var det många som inte fått tidningen idag, fast på DN hävdade de att de inte hade några driftstörningar. Well, jag har att läsa iaf!

Nu blir det jobba, jobba, jobba fram till halv fyra! Sedan heeelg!

Undersköna fantastiska fredag

En dag som ser ut att bli bra! Full fart på jobbet och framförallt innebär fredag idag att det är lördag imorgon (och plötsligt får jag den där låten av hon, Rebecca Black??, på hjärnan). Och på lördagar ringer inte väckarklockan kvart i fem!

Andra bra saker är att det var morgonsol och jag hann med bussen trots att jag gick hemifrån samtidigt som bussen skulle avgå, tur att vi bor nära hållplatsen och att jag hade spring i benen...

Enda smolken idag är att vi inte fått någon tidning. Jag trampar säkert på tår nu men jag undrar ibland om en del tidningsbud är analfabeter. För ett par år sedan försökte jag i tre månader att få SvD i lådan, fast då hävdade visst att han under dessa tre månader aldrig hittade mitt inkast, märkt med landets näst vanligaste efternamn och den enda i porten öht med det namnet. Rätt imponerande att konsekvent missa det, varje dag i de tre månader jag orkade bråka om att få min morgontidning. Sedan bar jag dem fara och flyga, vilket jag förvisso bad DN att göra också, efter att de ringt mig ett par gånger om dagen varje dag ett par veckor och försöka sälja på mig en prenumeration jag då inte ville ha. Slutade först efter att jag mailat någon som var ansvarig för den avdelningen och hotat med en polisanmälan för telefontrakasserier. Nog om detta för idag, om ett par minuter kan jag ringa och felanmäla dagens uteblivna tidning i alla fall.

Min pendellektyr just nu! Hittills, läst n...

img_0839 (MMS)

Min pendellektyr just nu! Hittills, läst nästan halva, är den mycket underhållande. Hörde jag ett rykte om att den skulle filmatiseras..? Kom ifrån jobbet i tid, börjar faktiskt bli en positiv trend! Maken kom på den briljanta idén att vi ska äta ute ikväll, helt ok med tanke på för lite sömn och superhungrig. Indiskt. Undrar bara om man kan få rätterna LCHF-anpassade?


Höst på riktigt

Hösten har ju legat i luften ett tag men nu syns den också, rönnarna tyngs under de enorma bärklasarna och får sällskap av de knalligt rödorangefärgade nyponen. Reflekterade över att höstens mode går i samma skala, menet upphetsande än att det känns som en dovare nyans av pastell var det inte...

Färden går till Sollentuna idag, där jag ska komma ihåg att tacka chefen för tipset om Runkeeper! Är det förresten någon av er läsare som bor eller jobbar i norrort och inte har någon tandläkare kan jag rekommendera Catharina, mer om henne hittar ni på: http://www.centrumtandlakarna.se/

Och såklart, hänger ni på Östermalm eller innerstan rent generellt, och saknar någon som har koll på tänder så kolla in:http://www.munhalsan.nu/

Lite reklam på morgonkvisten! :)

Så lika men ändå så olika

När kardemumma är granne med spiskummin i kryddskåpet gäller det att ta rätt burk, annars blir det inget gott kaffe!

Vilket påminner mig om när jag, pappa och min lillebror var på väg upp till Stockholm efter att mitt lag spelat Lindome cup utanför Göteborg. Vi stannade till för att äta, kan ha varit i Jönköping med omnejd, och min stackars bror tog fel på salt och socker till sina pommes frites. Usch, inte gott!

Själv brukar jag oftast annars missa att salta eller glömma bort något annat steg i matlagningen, som att vispa äggen & grädden INNAN de åker ner i kastrullen för att bli äggröra. Men den tabben ska jag inte göra idag!

Dagens middag: kyckling i ugn!

img_9884 (MMS)

Egen rub gjord på blandade kryddor, in i ugnen 1,5 timma på 175 grader. Gott, billigt (en färsk kyckling räcker till 3-4 personer och kostar 20-25 kr) och helt i linje med min "diet". Enda minuset är väl egentligen tillagningstiden. Här serveras kycklingen med en sallad, broccoli och en klick bea. Mums!


Två saker som irriterar mig idag

För det första, vilket egentligen är en bagatell, men alla "tekniska fel" på pendellinjerna stör mig. Stressar som en dåre för att hinna med tåget och först efter utsatt tid meddelas det att tåget är sent. Tack för den, jag var ju inte alls törstig och skulle ha stannat och köpt en flaska vatten om jag bara vetat det här när jag läste på TRE elektroniska skyltar på vägen mellan t-banan och spärren...

För det andra stör jag mig djävulskt på nonchalanta patienter som glider in 20 minuter sena och ber inte ens om ursäkt. Detta, plus att det efter den redan försenade behandlingstiden ska börja tjatas om munsköljer av olika slag, gör att jag får bära det tunga hundhuvudet inför nästa patient, be om ursäkt och skämmas tusen gånger om och boka om den patientens tid samt lova att inte debitera som kompensation.

Jag jobbar varken på en välgörenhetsinrättning eller har drop-in-tider. Men jag hade kunnat svälja betydligt mer av det här beteendet (som dessvärre många patienter har) om man någon gång då och då fick ett "ursäkta mig, förlåt för att jag inte lärt mig klockan, debitera mig gärna för min uteblivna tid och sondera gärna lite extra hårt nästa gång som straff för att jag låter mitt beteende gå ut över andra patienter".

I wish...

En bra morgon

Äggröra, bacon och kaffe. Och det bästa frukostsällskapet, maken och dottern!

Om ett par minuter kliver jag av på södra station för att ta min morgonpromenad. Solsken, lätt kyla och när jag kommer till jobbet blir det en slurk kaffe till...

Vansinne

Så var det då sagt att vi ska äta frukost ihop, eftersom maken och dottern ska till förskolan tidigt idag. Jag är mer död än levande men en liter kaffe på det här så...

Även solen har sina fläckar...

Men tveksamt det är om solen gör sig till för att fixa dessa. Maken tycker alltid att min kvällsrutin tar en evighet, och så rätt han har! Det ska plockas, pillas, tryckas, fixas, tvättas, gnuggas, borstas, petas och sedan ta en vända till i köket och ordna med disken.

Min mamma har ett gammalt urklipp på kylskåpet med en tecknad bild på en kvinna dom rakar benen. "Så mycket hår, så lite tid" har jag för mig att det står, och kvinnan är omgiven av hårdrivor. Lite så är det ju, man "ska" fixa sig, hela tiden. Nu kanske en del tycker att jag har ett väldigt smalt universum som säger så men jag mår faktiskt lite bättre av att få klämma lite pormaskar och plocka bort något vilset ögonbrynsstrå på kvällskvisten. Epilatorn är min bästa vän om våren, så att jag kan gå länge i bara ben utan att behöva bry mig om dem.

OM jag NÅGONSIN skulle få en vansinnig idé och söka till ett program som Robinson skulle min personliga sak vara en pincett, oumbärligt för mig.

Drar mig förresten till minnes fjärde klass och A som gick i min klass, med avsmak och nyfikenhet studerade han min brådmogna näsa och frågade vad jag hade där. Pormaskar sa jag då, varvid han replikerade med "uääh vad äckligt, har du maskar i ansiktet?!" och var sedan bara äcklad, inte nyfiken. Nog fick denne gosse sin släng av acnesleven lite senare men det etsade sig fast hos den arma 10-åringen och här står jag nu kväll efter kväll och försöker deäcklifiera mig bäst jag kan. Nåväl, numera handlar det mer om inarbetade vanor än att jag faktiskt tycker att jag är äcklig. Det finns så mycket andra saker dom är tusen gånger äckligare och värda att lägga sin oro på...

Visste ni förresten att amerikanarna i snitt använder ca 30-40 cm tandtråd per person och år, undrar om det är samma siffror som gäller Sverige, appropå kvällsvanor..?

Äntligen hösttrafik!

Det är de små sakerna som gör det. Som att tågen går lite tätare och jag med lite flyt hinner med ett tidigare (och mindre proppfullt) tåg.

Det märks att skolorna inte dragit igång ännu och att många fortfarande har semester, lite lite lugnare i pendeltrafiken vilket förvisso kompenseras av gator knökfulla med semesterflanörer. Att gå ut på Nybrogatan lunchtid är som att gå in i en vägg av människor...

Idag tog jag bilen, för att komma hem lite tidigare men eftersom vi i skrivandes stund blev stillastående går det här nog på ett ut. Hurra för SL!

Dagens lunchpromenad!

img_4223 (MMS)

Som kommentar måste jag säga att jag tror de flesta bilister anser Valhallavägen vara en racingbana, så även om det var fint kring Sophiahemmet och parken tror jag att det är trevligare att förtsättningsvis gå på smågatorna. Skaderisken är lite för hög annars... Har några patienter kvar innan det är dags att åka hem och sanera lägenheten inför mamma- och pappabesöket, samt att makens syster visst kommer förbi på måndag! Vad är era bästa städtips?


Mmmmmm! Varmt gott kaffe idag igen!

img_4677 (MMS)

Hemligheten bakom just Mitt fantastiska kaffe? En gnutta kardemumma, ibland en gnutta kanel i bryggaren och sedan hälften grädde/standardmjölk. Krämigt och gottigt. Och så slipper jag köpa redan smaksatt kaffe utan kan alternera lite som jag känner för. Ha nu en strålande dag allesammans!


Hur kan det komma sig att jag första vecka...

Hur kan det komma sig att jag första veckan efter semestern kunde skutta upp ur sängen, cykla iväg extra tidigt och vara så oerhört pigg när de två följande veckorna mest känts som en enda lång baksmälla..? Detta trots att jag går och lägger mig som jag ska och varken arbetsbörda eller hemarbete skiljer sig ett dugg. Konstigt...gäsp...


Hello there stranger...

Jag och käre maken har väl i snitt 4-5 vakentimmar per dag ihop, fast av dessa går ofta en timma minst bort åt städ, plock och fixande i olika delar av lägenheten för oss båda, om vi dessutom delar på oss för att en ska handla tex så går ju ytterligare en timme bort. Och så har vi ju nattningen... Jag somnar 9 av 10 gånger stenhårt. Vilket gör att vår vakna tid ihop krympts till ungefär en timma.

Kan ju knappast vara bra för relationen i långa loppet? Och så undrar folk varför man inte ägnar sig åt någon timmas telefonpratande per kväll, då skulle jag ju helt och hållet missa tiden med maken!

Vad gör man som heltidsarbetande småbarnsföräldrar med lång pendlingssträcka för att inte helt plötsligt vara främlingar för varandra..?!

Man vet att det kommer bli folk av dotter...

...när hon tar "Sveriges historia - vad varje svensk bör veta" och sätter sig på hallgolvet med den och säger "läsa boken".

Igår satt jag faktiskt och läste min mammas gamla skolbok om Pelle Svanslös, tre kapitel hann vi med och trots att det bara var några enstaka bilder hängde hon med bra.

Jag hoppas innerligt att dottern kommer bli en lika stor bokslukerska som jag var. Böcker är för mig en upplevelse, avkoppling och ett sätt att berika sitt språk. Jag undrar dock om lösandet kommer se likadant ut på 2010-20-talet som det gjorde på 1980-90-talet när jag plöjde som mest böcker...

Små saker som förgyller min dag

Att jag hann med min morgonpromenad
Att jag hann ut så pass länge på lunchen
Att jag blev klar i tid med allt på jobbet och därmed kom med tåget som planerat hem till finingarna
Att min iPod är laddad så att jag kan lyssna på all min musik (oförändrad playlist sedan 2008)
Att vi får besök av mina föräldrar på onsdag!

Vad har förgyllt Din dag idag?

Konsten att gå en halvmil utan att lämna Ö...

img_8195 (MMS)

Konsten att gå en halvmil utan att lämna Östermalm... Skönt men lite fuktigt, nu ska jag kasta i mig ett ägg och ett glas vatten. Imorgon tar jag nog ett par skor utan kilklack, bränner lite under fötterna nu, ajaj!


Det blev en vanlig liten termos istället...

img_8010 (MMS)

Det blev en vanlig liten termos istället... Och efter att ha förvärmt den (hett vatten i den innan kaffet, så den inte är kallare än drycken från början, pensionärstrick jag lärde mig inom hemtjänsten) kan jag konstatera att kaffet fortfarande är som nybryggt drygt 3 timmar senare! Så, dagens rekommendation för er kaffesugna är Clas Ohlsson, ynka 49 kr (om jag minns rätt) och morgonen (och väskor & kläder) är räddad!


Broccoligratäng med ostsås och lite söndagsångest...

Till dagens middag testade jag för första gången Redix (http://lchfbutiken.se/90/redix-100g) som jag köpte k början av sommaren från LCHF-butiken. Lite svårt att röra ut, klumpade sig lite och konsistensen var lite skum (påminde om kokta mannagryn) men smaken var det absolut inget fel på! Redixen har ett hiskeligt kilopris, men man behöver bara drygt en tesked till ca 5 dl vätska, väldigt drygt med andra ord. Kan verkligen rekommenderas till den som inga kolhydrater i onödan önskar äta!

Dottern kom i säng i tid för en gångs skull, jag och maken förströdde oss med att se på Star Trek, filmen, som jag köpte i en box med lite olika filmer (bl.a. de två första Transformers-filmerna), Mediamarkt hade något sommarerbjudande, 99 kr för fem filmer. Vi kommer ju i princip aldrig iväg på bio numera, något vi roade oss tätt frekvent med tidigare. Vore skönt om kvällsrutinerna började funka igen så att vi åtminstone kan titta på film hemma!

Köpte förresten de fär jeansen från MQ, får bara jobba lite hårdare på mina promenader dö sitter de nog snart som ett smäck!

Imorgon börjar så allvaret, och nog är dottern en stor tjej ny, redo att börja förskolan, hon gick så nöjt omkring i nya skor och den egna ryggsäcken... Har även stått och strukit fast namnlappar i alla hennes kläder, samt namnat skor. Det ska nog gå bra, bara den nerviga mamman som tycker tiden gått så fort!

Rund färgglad matta efterlyses!

img_1566 (MMS)

Rund färgglad matta efterlyses! I senaste numret av Allt i hemmet fanns denna matta med, skulle göra sig fint i badrummet tänkte jag. MEN, den finns ju ingenstans! Varit på Åhléns, som inte hade fått in den, påstod att de väntade på en sen leverans, och på deras websida fanns den inte heller. Är det någon där ute som sett den måntro?!


Ett besök i Hågelby park

Sedan lång tid tillbaka har vi pratat om att besöka Hågelby park, det ligger ca 10 minuter bort med bil, tidigare residens till bl.a. Ericssons grundare. Idag slog vi till, vackert väder var det också!

Ett litet miniskansen (4H), vackra omgivningar och ett trevligt kafé med smaskigt fika (morotskakan, som doftade fantastiskt tog jag faktiskt en minimal smakbit av och ångrar mig inte, min diet till trots!). Funderar på om vi ska åka dit igen imorgon, då de har ponnyridning för barn, superbt för dottern som älskar djur...

De här ljusstakarna går jag och väntar på!...

img_8174 (MMS)

De här ljusstakarna går jag och väntar på! Hittade dem uppe i Jämtland , på Dvärsätts möbler (tillhör EM) men var i valet och kvalet då var de skulle passa, men efter att vi köpt ett sideboard till hallen så visste jag var de skulle vara perfekta! Så, min kära mor fick åka dit och köpa dem, så nu bara MÅSTE hon och pappa komma ner hit nästa vecka. Och för att det är roligt att få besök av dem! Den här helgen får vi dock förströ oss själva, hittills har faktiskt hela familjen ätit frukost - kors i taket! Funderar på Hågelby idag, eller kanske slå till på Skansen?!


Eftermiddagsmellis på Gullmars...

img_9278 (MMS)

Ska på möte med kollega i hygieniststyrelsen nu, hann springa en vända på MQ i Sturegallerian innan jag hoppade på tåget också. Mycket höstkläder nu, hittade ett par snygga byxor som dessvärre kräver lite mer slimning och en skön top som jag faktiskt köpte. Blå- och vitrandig med knappar och en dekorativ ficka, från 365 Sunshine.


Haha, dagens modereportage, direkt från Ny...

img_7510 (MMS)

Haha, dagens modereportage, direkt från Nybrogatan! En svettig kaffelös (Baresso var stängt - de som alltid öppnar senast 7.30!) tandhygienist redo att sparka igång dagen! Skor från fantastiska Rieker, byxor Levis (tror modellen heter slim curve eller så), rea-top från Only, kavaj från KappAhl, armband Fossil och glasögonen (de nya!!) från Dolce & Gabbana. Väskan har ju figurerat tidigare, köptes i Boston på Aldo (där jag ävn fyndade min snygga tantplånbok i orange-brunt med blanka detaljer, och vad jag förstår helt rätt i år enligt de som vet). Men idag är nig ett undantag, att jag ser ut som folk alltså... ;)


Våta glittrande gator i morgonens solgass....

img_8935 (MMS)

Våta glittrande gator i morgonens solgass. Hoppas nu det håller i sig i helgen! Nu blir det en kaffe från Baresso så att jag kommer igång med hjärnverksamheten...


Det har ju varit modevecka...

Och vad är det egentligen som gäller i höst? Har skummat igenom Metro och lite andra tidningar och lyckats förstå att ullkappor med maskulina drag är ett måste. Jaha. Har alltid varit oerhört trendokänslig, saker måste få vara inne så länge att de nästan är ute innan jag slår till på dem. Eller så har jag otrendiga saker på ren trots. Hänger med andra ord inte alls med! Trivs bäst i jeans, kavaj och en top, ett par skor med lagom klack...

Övrigt mode ska vi inte tala om, hår och smink hamnar så långt ner på priolistan att det nästan inte finns, håret (som inte klippts sedan juni förra året och ständigt ger upphov till hamsterliknande tovor i nacken) tvättas men fixas aldrig med, i snitt lägger jag väl ca 200-300 kr per år på make up.

Men i brist på andra intressen att utöva (nåja) får jag kanske ge det här med "mode, "inne" och "trend" en chans?!

Ja här står jag och pysslar! Äggröra har a...

img_6799 (MMS)

Ja här står jag och pysslar! Äggröra har alltid varit en favorit men jag har tyckt att det tar så lång tid att göra. Och visst, att göra en smörgås går snabbare, men det går ju inte att jämföra i mat eller mättnadskänsla! Jag använder alltid en nypa timjan, för det är ju så gott! Glasen i bakgrunden fick vi i bröllopspresent och används som vinglas då vi har gäster. Solig dag idag, då blir det promenad från söder innan jobbet, ha en härlig fredag allihopa!


Både ekonomiskt och tidssparande!

Ja ni vet, jag är ju helt LCHF-frälst, men bland det bästa jag kommit på nu efter semestern är ju att man både sparar pengar på luncher och dessutom tid. Förut kunde mina luncher ofta innebära stress ut på stan, stå i köer när man väl hittat ett ställe som inte är knökfullt, beställa mat som inte alltid var så god, betala en hiskelig hög summa för något som mest fungerade som bukfylla, stressa i mig maten i en stimmig miljö som fick min stackars IBS-mage att göra uppror och sedan rusa tillbaka till jobbet med andan i halsen.

No More Säger Jag.

Idag väljer jag en stadig frukost, äggröra & bacon är favoriten, ibland blir det fet yoghurt med bär och valnötter, stekta eller kokade ägg eller tex avocado, alltid en stor kaffe med grädde och standardmjölk. På detta står jag mig hela dagen, inga blodsockerdippar, fyller på med lite kaffe för sällskaps skull, om jag inte hunnit med en rejäl frukost händer det att jag tar med mig något kokt ägg. Men jag blir aldrig dödshungrig längre, och humöret klarar av tusen gånger fler motgångar utan att jag blir ledsen och arg över småsaker.

Bra va?

Den där klumpen i halsen...

Jag trodd ärligt talat att jag var hårdare än jag i själva verket är. Trots att Jag lämnat dotter (hemma alltså, med maken) varje dag sedan december då jag på allvar började jobba igen, och trots att jag vet att hon kommer finna sig tillrätta med en gång bland barn och pedagoger kände jag den där klumpen röra sig upp och ner i halsen och ögonen nästan svämma över när vi var på infomöte på förskolan igår.

Jag trodde i min enfald att jag skulle vara okej med att lämna dottern där, på den nybyggda fina förskolan med alla sina temarum och välorganiserade pedagogik. Logiken säger självfallet att det kommer gå bra men helst av allt vill jag bli hemmamamma istället. Fast det stämmer ju inte heller när jag tänker efter, jag skulle bli vansinnig och känna att mitt intellekt förminskade och till slut inte skulle finnas alls. Jag njöt ju av att komma tillbaka till arbetslivet igen efter sjukskrivning och föräldraledighet.

Så det är väl bara att bita ihop och inse att jag inte kan hindra dottern från att gå från bebis till stor förskoletjej, klumpen får väl lösa sig med tiden...

Det ligger en känsla av höst i luften nu. ...

img_8287 (MMS)

Det ligger en känsla av höst i luften nu. Borta är den kvalmiga mättade morgonluften, utbytt mot en kylig klar och lätt känning. Jag är en höstromantiker, hösten är en förändringens tid, full av förväntan efter en sommar av stiltje. Jag är upprymd, nyfiken! Kom igen hösten, drabba mig!


Dagens middag, ack så enkelt det är ibland...

img_4435 (MMS)

Dagens middag, ack så enkelt det är ibland... På menyn (vi veckoplanerar middagarna) stod korv i ugn men det kändes inte som någon korvdag idag, så det fick bli en sallad med bl.a. ägg och bacon, samt hemmagjord currydressing. Har man bara ägg, bacon och crème fraîche hemma så kommer man för det mesta rätt långt när fantasin tryter. Till och med dottern åt med god aptit!


Dagens glädjespridare: Mark Levengood och ...

Dagens glädjespridare: Mark Levengood och hans sommarprat! Dagens glädjedödare: återigen termosmuggen från Åhléns som trots att jag stoppat ner den i en fryspåse och inte ens cyklade idag utan tog bussen till Tullinge ändå lyckats söla ner mig med en stor fläck kaffe på magen. Dagens bonus: tvättmaskinen på jobbet...


Om det ändå ska ösregna hela dagen så får ...

img_0931 (MMS)

Om det ändå ska ösregna hela dagen så får jag väl fortsätta med den försummade tvätten... Vad gör ni när det smattrar mot rutorna och vädret föreslår inneaktiviteter?


Tre månaders väntan är över, äntligen har ...

img_2599 (MMS)

Tre månaders väntan är över, äntligen har jag fått en (av otaliga satta) lök att blomma! Vi hade gladioler på vårt bröllop för ett år sedan och jag tycker de är så himla fina! Nu återstår bara att se om det hinner komma mer blommor innan hösten nyper tag om oss...


"Bujje, bujje!"

Man vet att tv:n stått på lite för mycket när dottern hör en reklamjingel från badrummet, där vi stod och borstade tänderna båda två, och rusar ut i vardagsrummet för att se MAX-reklamen. Glatt ropandes "bujje, bujje".

4 av 5 arbetsdagar avklarade denna vecka, dagen blev relativt lugn och jag hann under lunchen och hemfärden lyssna klart på Birgitta Ohlssons sommarprat och påbörja Mark Levengoods prat. Ser fram emot morgondagen, inte bara för att det är fredag utan även för att jag återigen kommer få ta min underbara morgonpromenad. Jag tar nämligen ett tåg tidigare så att jag hinner gå från södra station till jobbet.

Stockholm visar sig från sin bästa sida, strax innan sju på morgonen, morgonsol över medborgarplatsen, några enstaka cyklister och tidiga flanörer längs götgatsbacken, morgondisigt slussen och gamla stan. Sista biten brukar jag passera nybroplan som just börjar bli lite mer stimmigt. Så länge vädret tillåter ska jag lyxa till det på morgonen med en skön promenad, och sommarpratare i öronen...

Okej, skarpt läge visade att termosmuggen ...

img_2938 (MMS)

Okej, skarpt läge visade att termosmuggen jag köpte på Åhléns inte är anpassad för cykelturer. Misstänkte det när jag skakade muggen lite ovanför diskhon och det stänkte en hel del. Är det någon där ute som kan tipsa om någon annan termosmugg som inte riskerar slaska ner hela väskan (idag stoppade jag ner den i en påse, som nu har en hel del kaffe i botten)? Men vad sjutton, kaffe på pendeln, i sällskap av Sommar i P1 i öronen, Alice Bah idag, Underbara Clara igår, är ju faktiskt helt okej ändå, även om det skvätt lite utanför...


Det här med vett och fason i trafiken...

Lata stockholmsbilister (ja jag generaliserar men efter en sommar på vägarna i både norr och söder så har jag noterat att det här fenomenet uppträder mest i Stockholm med omnejd), det är för jobbigt att blinka i rondeller, korsningar och tex vid filbyten. Men att hänga med armen utanför rutan och slänga ut fimpar i naturen, det är INTE jobbigt, uppenbarligen. Alla vill komma fram först men att trafiken skulle flyta bättre om man hade för vana att använda den där annars rikskända mojängen blinkers har inte slagit så många bilister i denna stad...

Så kan det gå om man inte har huvudet med ...

Så kan det gå om man inte har huvudet med sig... Fail #1 Glömma väskan med dotterns kläder i Jämtland. Fail #2 Glömma jobbnycklarna hemma första dagen efter semestern. Vilken himla klant jag är...


RSS 2.0