Mognadsprocess

Medan det febersjuka barnet sover tänkte jag passa på att skriva ihop en jobbansökan. Det gick riktigt bra, tills dess datorn bestämde sig för att stänga ner medan jag satt och knåpade ihop ett av min karriärs kanske viktigaste personliga brev. Hade det här hänt för tio år sedan hade jag tagit ut det på det döda ting datorn utgör, nu biter jag ihop och svär lite bara...

Frågan är ju bara när jag nu ska få ro att sätta mig?!? Sista ansökningsdag är idag och jag ska hämta Ingrid om en halvtimme. Jag har alla de här fantastiska formuleringarna klara i huvudet och ingenstans att sätta dem på pränt!

Jag är så sur på dig Lenovo. Skitsur är jag.

9% slutfört nu, och det går inte undan. Ibland önskar jag att man fick skriva för hand igen, för en bläckpenna behöver inte konfigureras, möjligen får den slut på bläck. Men då BYTER jag bara den mot en annan av alla mina miljoner reklampennor, lätt som en plätt! 



Sjukstugan

Märta vaknade upp sent igår och var kanonvarm, och febern den håller i sig än, näsan rinner och hon vill mest bara sova. Lilla skruttan, som tur är äter och dricker hon rätt bra, så vi får väl bara vänta ut bacillerna...

Igår blev jag med man igen! Jag och ungarna åkte upp till Arlanda och plockade upp honom och J, han var rätt sliten igår, resa långt och över tidszoner tar på kroppen. Barnen fick leksaker och till mig hade han köpt med sig två par jeans av min favoritmodell från Levis!

I helgen har vi inte gjort så mycket, varit hemma, hängt på lekplatsen och ätit resterna från fredagens middag. Gjorde en tacopaj som räckte ända tills igår eftermiddag, som sen lunch efter att ha kommit hem från Arlanda. Efterrättspajen räckte inte fullt så länge, under lördagen mumsade jag i mig den sista biten av min "frozen key lime pie", så himla god! Det receptet kommer jag använda mig av igen! Det var förresten en väldigt trevlig middag, jag är så glad över att jag lärt känna de här fina tjejerna!

Åkte till Plantagen med en mammakompis i fredags, men det hade jag ju knappt behövt! Fick så fina rosor och tulpaner till middagen!

Så härligt väder! Vi hängde på lekplatsen vid Rikstens skola tillsammans med granntjejen och tonårskillarna hade tagit fram sina skateboards och åkte där gruset var bortsopat.


Märta slapp overallen och satt i vagnen och åt smörgåsrån medan se stora tjejerna gungade.

Innan hon ens egentligen börjat sova ordentligt i sängen börjar det bli dags att sänka sängbotten verkar det som...


Världens tröttaste fining! ❤

Min rosiga lilla sjukis... Men medan hon legat och gosat på mig har jag hunnit se Niceville (the Help), väldigt bra film!




Ny trend till våren?

Nu har det lilla barnet sovit från sju på kvällen till morgonen två nätter i rad, med avbrott för flaska/bröst tre gånger. Kan jag hoppas på att det här är melodin som gäller nu? 

Själv har jag passat på att städa och se på serier medan barnen sovit, varvar Sons of Anarchy med Drop Dead Diva. Så lugnt och skönt! Passar dessutom min fysik, för även om ryggen blivit tusen gånger bättre gör det fortfarande ont, framförallt när jag bär omkring på Märta.

Nu vet jag ju inte om det är därför, men det känns som om det blivit bättre med rekordfart, kanske för att jag varit ute och rört på mig som vanligt. Idag blev det strax över en halvmil med en mammakompis, i finvädret!

Skruttisen, nyvaken efter att ha sovit en timme i vagnen!

Dagens lilla runda, får se om det blir en sväng till i eftermiddag...




Riktigt dålig planering

Igår fick jag plötsligt en släng av ryggskott, eller någon annan låsning i ländryggen. Ont gör det och jag går som en pensionär, bära barn är plågsamt. Lyckligtvis funkar det dels bra att ta vagnen i trappan, och nu när jag inte ammar mer än en gång per natt kan jag fläska på med lite starkare tabletter än Alvedon. Jag har fortfarande kvar tabletter som jag fick utskrivet för snittet tex. Har försökt gå för att få igång cirkulationen, tog en runda på över 6 km efter lämningen. Men jag tyckte liksom att vagnen kändes sned hela tiden. När jag kom hem och släppte min "rollator" insåg jag att det inte alls är något galet med vagnen, det är hela jag som är sned. Och bonusen på detta? Jag är ensam med barnen resten av veckan eftersom Mikael åker till Washington imorgon bitti (och sover över hos J inatt för att vara på rätt sida av stan i förhållande till Arlanda).

Ska testa att ta fram Wii Fit-brädan och köra lite yoga, det har fungerat förr och förhoppningsvis blir jag inte sämre åtminstone!

I eftermiddag ska vi ner till BVC, vår sköterska ringde och bokade in en snabbtid med oss. Inatt har det på sätt och vis gått bättre, den lilla banditen sov mellan ungefär 01.00 och 06.30 utan att vakna men från halv tio var det skrikcirkus här, hon nöp mig överallt, klöste på halsen, bröstet, ansiktet och armarna. Det gör riktigt ont, det är SVÅRT att känna sig ömsint och förstående under denna misshandel. Men man måste ju, ta ett djupt andetag, och fortsätta vagga, gosa, sjunga och truga på henne välling och vatten. Ammade en gång, runt halv ett, och nu på morgonen fick hon en smörgås. Ska bli intressant att se hur kurvan ser ut idag...

Skenet bedrar; det var inte alls så skönt som det såg ut att vara!

Den lilla banditen ligger i soffan och smular med smörgåsrån...



Hemma med båda

Den stora är lite förkyld, hon är nog mer mammasjuk än krasslig på riktigt, men för att hon ska ha en chans att mota bort bacillurerna som ändå finns i halsen får hon vara hemma idag. Den lilla har bitvis varit ett litet monster, att sluta amma (om än en slurk om nätterna fortfarande) är en stor sorg för henne, och trots att vi ger henne fullkornsvälling står hon sig bara halva natten. Sedan bryter det stora skrikkalaset ut. Hon får bröstet men där kommer det inte många droppar, och välling (med en slurk vatten efteråt, vill inte riskera någon nappflaskekaries på de små tänderna som ser ut att ha lite halvdålig emalj från start) går motvilligt ner. Det är svårt att veta om hon är hungrig, törstig eller bara vill ha närhet, så jag ger allt, och frustrationen blir än större när inget ändå hjälper. Så idag ringde jag till BVC och lämnade ett meddelande, jag behöver få lite råd om mat och sömn. Det var så lätt med Ingrid i samma ålder, hon fick sin flaska och sov sedan gott i egen säng hela natten.

MEN, på dagarna går maten mycket bättre nu. Till frukost blir det yoghurt med lite bär eller smörgås med leverpastej, till lunch 2 kuber barnmat berikat med grädde, som efterrätt 2-3 kuber fruktpuré, middag samma sak men andra smaker, och däremellan mellis bestående av smörgås, fruktpuré eller välling (beroende på om det ska sovas efteråt eller inte). Vatten både till och mellan målen. Till kvällen 200ml fullkornsvälling och sedan försöker vi få in rutinen med tandborstning. Det låter väl som ett bra upplägg? Men VARFÖR sover hon inte då?!?

Prinsessan med slängkappan har pärlat ett hjärta!

Ordning och reda på pärlorna, utan att jag ens behöver påpeka det! Skönt!


Nyäten busunge, sitter som en säck potatis...



Vi hann!

Jag låg och vilade med Märta på eftermiddagen men sedan tog vi oss i våra kragar och kom ut, till rosa solnedgångsmoln och en lekplats nästan helt för oss själva! Nytt för i år är att Ingrid lärt dig göra fart själv när hon gungar, och att hon har väldigt mycket positiv energi att göra av med när hon använt all den negativa på oss inne... Tydligen är städa det värsta som hänt henne under hennes hela liv!

Gunga högt!

Gunga fort!


Hålla balansen!

Märta och Mikael var såklart också med oss ute!




Är det här vad som kallas helg..?

Varför måste barnen tvinga upp mig vid sju på morgonen även på helgerna? Varför vänder de sig aldrig till sin pappa och hojtar om frukost? Jag känner mig rätt slagen, har börjat tokpressa tänder igen så att morgonhuvudvärken sitter som ett betongblock över huvudet, och muskelspänningarna når från rygg till panna och det krasar i käkarna när jag stretchar leden...

Vi har en hemmadag, en sekund tänkte vi åka iväg till Ikea eller något annat spännande ställe men så kom vi på att vi egentligen faktiskt bara vill vara hemma. Skönt. Jag ska försöka orka med lite tvätt, och skriva ihop en till jobbansökan (jag sökte ett jobb igår, kände mig helt urblåst i huvudet och hade svårt att sätta ord på mina kunskaper och kvalitéer). 

Jag borde även ställa mig och fixa fler mellisar till Märta, förvisso kokade jag ihop en laddning på ca ett kilo hjortron och två äpplen i fredags, men det är ju kul med lite variation! Igår när Mikael stod och lagade middag till oss tog jag undan lite köttfärs, tärnade upp potatis och lök, och slängde i en stor bukett blomkål, tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och vanlig peppar blev det en bra gryta att mixa till Märta. Jag är rätt nöjd med att jag hittills inte har köpt en enda barnmatsburk!

Vi är rätt dåliga på att äta bär, känns därför bra att göra mellisar på dem, för det vore ju synd att slänga hjortronen som det slitits så för!



Ett gott skäl

Blev väckt av en gosig Märta vid halv åtta och tänkte först åka ner till gymnasiet och gå på zumbapasset, men så tittade jag ut och såg solen! Det blev en långpromenad istället, nästan 8 kilometer med vagnen, men fick ett tråkigt skavsår, så nu kan jag skylla på det resten av dagen för att kunna slappa. Fast eventuellt gör vi cykelpremiär idag, så det kan bli lite mer friskluft...

Rosor på kinden och solsken i blick! Och min allra bästa musik i lurarna!

Gick nästan runt hela Riksten, skulle ha gått tio meter till bara så att jag landat på exakt 8 kilometer!



Lata fredagen

Det blåser för fullt här, tog en ynklig promenad på strax över en kilometer med imorse. Så mycket varmare och behagligare var det istället på mamma/pappafika, jag tog med egna mandelskorpor och höll mig ifrån såväl marmelad och juice (var lika duktig igår och åt varken bröd eller efterrätt, hur himla smaskigt det än luktade och såg ut). Det är egentligen inte så jobbigt, och jag vet att jag mår bättre och lättare blir av med mina överskottskilon utan kolhydrater, men ibland känns det lite fattigt, samt socialt hämmande. Var nog lite därför, samt att jag var less på allt som smakade ägg, som jag slutade äta enligt LCHF förut.

Nu är det snart dags hämta hem den stora, lagom tills dess har den lilla vaknat från sin tvåtimmarslur på min mage!

Ha en trevlig fredag, med mys å allt därtill!




Succé!

Teatern blev poppis! Det ska till ett krön och kanske lite mer dekor, men vi har ju hela helgen på oss att pyssla!

Något som var mindre kul var att komma till förskolan och bli påhoppad för att jag hade en åsikt om hur mycket utevistelse barnen hade. Jag sa att jag önskade ett utepass per dag, vilket i te alltid sker, men det hade visst omtolkats till att jag påstod att barnen ALDRIG var ute. Så jag fick stå och försvara mig i kapprummet, som om de väntat in mig när jag kom genom dörren... Men då vet jag det till nästa gång det är föräldraråd, håller man inte käft får man räkna med att bli ifrågasatt för att man har en frågan eller åsikt. Fast jag trodde ju faktiskt att meningen med ett föräldraråd var att vi föräldrar skulle kunna prata fritt om vad vi tycker och känner..? Uppenbarligen kom några ömma tår i vägen.





Pysslande!

Ingrid har varit lite ledsen över att jag varit iväg och tränat om kvällarna, så idag ska hon få komma hem lite tidigare tänkte jag. Har förberett lite av eftermiddagens planerade pyssel, Ingrid fick rita en skiss över hur hon vill att hennes dockteater ska se ut och jag har sytt ett draperi av en stuvbit grön sammet, och målat själva stommen av wellpapp i rött så den hinner torka. Det här blir nog bra!

Nog om detta, nu ska jag kila iväg på mammalunch!

Ingrids skiss!

Vattenfärg...


...sy draperi vid vardagarumsbordet, ergonomiskt!

En bit på vägen!




Tv-frukost

Det är SÅ skönt med sol på morgonen men köket förvandlas till ett drivhus... Lite vardagsdekadent känns det allt att sitta i soffan (med barnen) och äta frukost, fast de klagar inte! Jag och Märta delar favoritfrukost dessutom, hallon & turkisk yoghurt, och så till mig även linfrön, sesamfrön och solrosfrön. 

Har fått sova rätt bra inatt, banditen har vaknat en gång och hade sedan sovit färdigt vid 06.20, jag tror fullkornsvällingen gör sitt för att fylla upp den lilla magen! Om en halvtimme är det dags att gå till förskolan, tills dess ser vi på Barnkanalen och jag ska försöka klippa Märtas naglar, hon nyps och rivs när hon är sömnig och vill "gosa". Jag ser inte klok ut med alla rivmärken och blåmärken.

Stark i nyporna för att inte ens vara 8 månader gammal...

Gofrullen! Kaffe med grädde var jag visst värd idag, laddar upp inför promenad till centrum i minusgrader!



När man får ändan ur...

Då kan man komma långt! Eller åtminstone lite över en halvmil. Var ute på power walk med en mammakompis, snorkallt (mina lår var lilaröda när jag kom hem och hoppade in i duschen) men friskt. Och eftersom jag bara skrapade ihop 20 minuters promenad ned vagnen idag behövdes det verkligen! 

Imorgon blir det morgonpromenad med ett gäng, eftermiddagspromenad med ett annat och sedan ett pass Svettis i hallen på kvällen. Öser lite extra den här veckan eftersom jag inte kommer kunna ta mig ut nästa, eftersom Mikael reser bort onsdag-söndag.

Vi joggade några hundra meter, målet är att klara av större delen av rundan! När det blir snöfritt i spåret ska jag ge mig ut där, lite mjukare underlag för de här överbelastade gamla knäna...



Lite här och lite där

Idag har det mest bara "duttats", en liten promenad imorse, organiserat delar  av linjeskeppet, tagit hälften av tvätten och tog beslutet att laga middag idag kändes jobbigt. Men som tur var fanns det mat kvar från igår, så jag och maken fick varsin matlåda att smaska på istället. Ingrid får något lättare att äta när hon kommer hem från sin kompis, hon brukar sällan få i sig några större mängder mat på kvällarna.

Det är rätt slitigt att vakna 06 varje dag, men nattammandet har åtminstone minskat. Och jag har inte dagammat de två senaste dagarna åtminstone, visst kändes det som om jag skulle sprängas igår men det gick bättre än förväntat. Är dock lite orolig över att vikten ska börja plana ut, hon är inte så väldigt pigg på att äta vanlig mat, en iskubsstor portion (berikad med grädde) och lite fruktpuré tar ungefär en halvtimme att peta i henne. Imorse gjorde jag smörgås, det var poppis som tur var, för gröt går inte hem alls och yoghurt mättar nog inte så bra. Det konstiga är att jag inte fått någon ny tid till BVC, och deras väga- och mätatider på drop in har jag för mig krockar med lämningen av Ingrid.

Ordning och reda i nya byrån, mycket mer lättåtkomligt än trådbacken i garderoben!

Gratäng på rotselleri, lök och morot, med grädde, crème fraîche, dijonsenap, salt och peppar, och ost på toppen så klart. Lätt överstekt kassler, så går det när pannan hinner bli för varm medan jag försöker multitaska...




Hej bloggen!

Det blir dåligt uppdaterat här under helgerna, man är liksom upptagen med annat, den stora är hemma och kräver sin uppmärksamhet, och den ännu större (maken) vill ju ha sin del av kakan han med. Och när det väl händer något så händer det liksom så mycket på en gång, och annars inget alls. 

Men för att sammanfatta helgen så bjöds det på den mumsiga blomkålspizzan i fredags, jag var trött som vanligt och har för mig att jag somnade sittandes i soffan och kravlade mig sedan i säng. Blir numera väckt kring 06 på morgonen, först drar den lilla banditen igång och sedan den stora. Vi tyckte att vi kom iväg sent på Ikea i lördags när vi såsat omkrin hemma i flera timmar men var där runt halv tolv, inte direkt sent med andra ord. Vi införskaffade två rätt höga vita byråar som skruvades ihop gemensamt, utan vare sig bråk eller svordomar. Har vi blivit vuxna nu, eller var det en för lätt uppgift? Nu står de i vårt sovrum och väntar på att fyllas med lite av varje. Mikael åkte iväg på grabbkväll med kollegorna och jag bjöd in grannarna i lördags kväll, så himla himla trevligt att bara hänga, ta ett glas (eller två blev det, sedan bytte jag till vatten) vin och surra hela aftonen. De hade sonen med sig, så det blev lugnt och stilla ändå, och C kom över efter kvällsjobbet och satt här en stund hon med. Skönt opretentiöst umgänge! Jag simmade mig sedan och såg på film till 02 och hade sedan fyra halvdana timmars sömn framför mig innan banditen slog på stora trumman igen. Någon träning blev det således inte igår, jag kände mig som en disktrasa.

Vi storhandlade, städade lite, lagade lite mat och såg på tv. Somnade sedan till senaste avsnittet av Scandal, i sängen denna gång eftersom Mikael installerat skärm och mediaspelare där inne..

Idag vaknade vi återigen till snö, det är verkligen varannandagväder, så promenaden vi oftast annars tar kändes inte alls lockande. Så istället blev det kaffe hos T tillsammans med C. Väl hemma vid lunch visade det sig att området skulle ha ett planerat strömavbrott, så jag fick skynda mig att fixa lunch till mig och Märta samt göra kaffe till eftermiddagen. Det känns lite lite handikappande att vara utan ström, ingen tv, inget internet (förutom telefonen då) och jag kan inte sätta igång med tvättberget heller. Och det är tyst! Men det ska jag snart råda bot på genom att hämta Ingrid från förskolan, och Märta har precis vaknat från sin mittpådagenlur.

Min bästa vän.



Det är ju skönt med helg...

Då får man ju sova ut. Eller hur var det nu? Två barn som tycker 6.30 är att ta sovmorgon. Men å andra sidan somnade jag ju vid tio igår kväll, tillsammans med banditen, som är en sån mammagris att inget annat duger...

Idag är våren försvunnen, vintern kom tillbaka på visit och det känns allt annat än upplyftande att kika ut. Blåser som sjutton gör det också, så idag håller jag mig hemma, eller tar bilen om vi får något ryck och åker på Ikea och kikar på lådor att förvara barnkläder i tills det är dags för lillasyster att ärva.

Ikväll ska maken på middag/galej och jag kör lite "öppet hus", får se om det kommer förbi några trötta mammor och hänger över ett glas vin eller om jag kommer däcka med barnen vid niotiden...

Piggelur 1, som inte riktigt förstått konceptet med pussel. Man KAN ju använda pusselbitarna som slaginstrument men det kanske finns andra användningsområden när vi blir lite äldre och får bättre finmotorik...

Piggelur 2, med avskavda tatueringar, ligger och tittar på film.


Tror jag tillfälligt går i ide tills solen skiner igen!



Äntligen!

Så fint och rent det blev, badrummet alltså. Nu när jag gjorde kvällstoaletten njöt jag av att se de där rena fogarna mellan klinkersplattorna, och rymden! Flyttade nämligen om lite och genast blev det luftigare, dessutom fick jag ner mobilen med Bamse och fiskarna på en bättre höjd för Märta genom att hänga "bläckfisken" på handdukstorken. 

I övrigt har jag jobbat vidare med tvättberget (fyllt vardagsrumsbordet med vikta kläder, mest till barnen, som ska in i skåpen imorgon), tagit en promenad med barnen och plockat tussilago. Och haft styrelsemöte för hyresgästföreningen.

Busungen, som inte ville somna innan 23... Hon sov dock hela tiden då jag städade, vilket jag är glad för, man blir liksom inte lika effektiv om man måste springa efter nappen, leksaker, vatten, amma, mata och byta blöjor medan man hade tänkt städa! Igår fick vi se Märta klappa händerna för första gången, så sött!

Höstens fynd, mobilen med de roliga fiskarna!  Och så mycket roligare att nääästan kunna fånga dem med händerna istället för att ha fiskarna högt uppe i taket, tyckte Märta!



Den bästa tiden att vara föräldraledig på!

Nu ska det ju förvisso bli sämre väder i helgen, men vårdagar som den här är ju helt underbara! Har varit ute och gått en timme och en kvart med T, i strålande solsken och knappt någon vind. Det är väldigt tacksamt att dels vara föräldraledig nu och att dessutom bo här ute i skogen, det finns oändligt många små promenadstråk som lämpar sig bra för barnvagnar eftersom området varit militärt.

Tod delar av badrummet innan jag lämnade Ingrid på förskolan, Mr Muscle hjälpte mig med de ingrodda kalkbeläggningarna kring kran och sil på handfatet, vilket gör att det nu känns lite roligare att fortsätta med resten. Skulle behöva tvätta lite, och har ju tvättstället i badrummet, men nog borde jag väl kunna flytta ut det på balkongen..? Jag skulle så gärna vilja kunna hänga ut kläder på tork istället för att damma ner badrumsporslinet med dem.

Lutar åt att vi kanske tar en promenad efter förskolan och plockar lite tussilago, och innan dess kanske jag hänger på balkongen och solar näsan en stund...



Det enda som hjälper...

Jaha, då är min 7-månaders en Netflix-junkie. Just nu är det bara det som fungerar, så vi ligger i sängen och ser på Nalle Puh, hon är SÅ trött men trots idoga försök att få henne att somna lyckas jag inte. Och alternativet till att se på Netflix är att ha en hysteriskt gråtande bebis som kan väcka hela grannskapet med sina vrål.

Själv var jag och tränade med T, passet var lite ösigare än vanligt, och jag var lite tröttare än vanligt, inte en toppenkpmbo med andra ord. Och så störde jag mig så mycket på en annan tjej, jag kan inte dra mig till minnes att jag sett henne tidigare. Den där typen som är solbränd, vältränad och ska stå längst fram för att visa hur duktig hon är. Men grejen var ju att hon inte kunde passet, och istället gjorde egna rörelser, vilket ställde till det för mig som var bakom henne och blev störd när jag försökte koordinera mina egna rörelser. Jag MÅSTE kolla ledaren hela tiden och om någon då har en egen takt och gör egna saker så kommer jag fel hela tiden, det var så störande att jag nästan gick därifrån efter halva passet. Men jag stannade, och körde till och med alla magövningar, vilket var jobbigt men kändes bra i magen (förut har jag känt starkt obehag i området för snittet). Handleden gör heller inte alls lika ont så nu hade jag ingen ursäkt längre, massor av armhävningar fick det bli!

Imorgon är det morgonpromenad som gäller igen, och börja skriva jobbansökningar. Var i kontakt med flera gamla arbetsgivare idag och fick klartecken från dem alla att använda dem som referenser. Bara att rulla igång projektet nu då...

Man vet att det är vår när man behöver solhatt, och kan rita på asfalten igen! Ingrid ritade Rapunzel med det långa håret...

Fröken nattuggla...



Bra saker!

En av mina bästa vänner sprang på stora kärleken och hux flux lämnar hon Göteborg och flyttar ihop med honom här uppe! Hur kul som helst, vi har inte bott i samma stad sedan gymnasiet, äntligen kommer vi kunna hänga utan att behöva planera i veckor.

Nästa bra sak är vågen. Äntligen börjar det lossna igen, och sedan kommer jag ju ut och går massor nu. Igår knåpade jag ihop nästan en och en halv mil, idag har jag åtminstone fått ihop strax över sju kilometer. Ikväll är det dessutom dags för Svettis igen, kroppen börjar gilla det här!

Och så barnen, de är alltid på bra-listan. Den lilla sover rätt bra om nätterna nu och den stora lägger sig utan bråk. Det som skulle göra sig fint på bra-listan vore att ha fixat den där lilla detaljen 100% sysselsättning/lön , men det kommer nog, har ett par jobb att skriva ansökningar till.

Mitt promenadsällskap, tillsammans med C och T och deras bebisar såklart!

Lägre tempo idag men då hinner man ju njuta mer av solskenet...


Sova på mamma är det bästa, näst efter sova i vagnen...



Denna sol!

Man blir så pigg! Orkade med en till långpromenad, gick med en mammakompis till centrum och tillbaka. Handlade det nödvändigaste på Konsum, så får jag försöka ta mig iväg till Willys någon annan dag. Märta sov nästan hela tiden, vilket förhoppningsvis gör att hon orkar med eftermiddagens drabbning...

Ska snabbröja lite och sedan gå och hämta de små, hann inte med så mycket nu mitt på dagen nämligen, promenaden tig ju sin tid och sedan ställde jag mig och kokade mellisar till Märta på äpple och jordgubbar, mycket populärt!

Bästa fika- och vika-tvätt-sällskapet!



Få in rutinen

I höstas var jag ju bra på att ta mig ut varje dag, sedan kom kylan, slasket, min evighetsurinvägsinfektion och olusten. Men nu är jag på gång igen! Var förvisso rätt sugen på att gå hem och dricka kaffe direkt efter lämningen men tog mig i kragen och började gå istället, efter halva vägen kom jag ikapp pappan till Ingrids bästis, som också är föräldraledig, så då gjorde vi sällskap ett par kilometer.

NU är jag verkligen värd den där koppen kaffe, strax över sju kilometer, lite högre tempo än vanligt och dessutom i delvis rätt kuperad terräng. Lite svettigt, men då märks det ju att jag inte bara såsat fram... Märta vaknade några kvarter hemifrån (igår sov hon över fyra timmar i ett svep på förmiddagen men sedan inget på eftermiddagen), så vi ska väl sätta oss och vika kläder ihop, och äta lite mellis!

En lagom promenad för att få igång kroppen, som förvisso gick och lade sig innan nio igår och blivit ovanligt lite väckt under natten av banditen. Var skönt att vakna kvart i sju (obs! utan att bli väckt av vare sig barn eller alarm!) och vara UTVILAD, när hände det sist?!?

Det är nästan sitta-ute-väder idag!



Mammas lilla solstråle!

Så glad man kan bli om man får sova ut ordentligt, fyra timmar i vagnen ute gör underverk. Under helgerna tappar vi alla rutiner, sover mest när tillfälle ges - om det ges! Vi har ju dessutom varit ute på vift hela helgen, på lördag först skojakt i Skärholmen (Mikael hittade ett par Rieker som han beskrev som att det var som att gå på moln) och sedan Mello i Hölö hos Mikaels gamla kompis med familj. Himla trevligt, och nog var det ganska rättvist att Sanna fick vinna (och ännu mer rättvist att Anton Ewald kom sist). Vi kom hem vid halv tolv och somnade båda två i soffan efter att ha lagt barnen. Lite sovmorgon fick vi faltiskt på söndagen, om än väldigt upphackad när barnen börjar tjoa vid sex, halv sju och sedan somnade om. Efter en sen frukost åkte vi till Sätra och gick på 13-årskalas, där bjöds det på både fika och middag, så när vi kom hem damp vi bara ner i soffan och stannade där! Så var den helgen över!

Nu har vi vardag igen, vilket innebär promenader, vara hemma och pyssla lite och idag även mammafika på förmiddagen (Märta sov sig genom det). Syndade med en semla, på hemgjorda vetebullar, så himla gott!

Strax är det dags att hämta hem den stora banditen, trotsungen... Det bråkas rätt mycket här hemma just nu, om precis allt. Storasyster verkar ha bestämt sig för att lillasysters behov kommer väldigt långt ner på hennes skala, hennes behov av att skrika och gapa är viktigare än att Märta får sova tex. Det är rätt frustrerande.

Utsövd och glad!



Upp i ottan!

Det är över nu. Jag lär inte få någon mer sovmorgon på ett tag. Så fort solen går upp sätter banditen igång, så det är väl lika bra att kliva upp och äta frukost, så är man inte nyäten till träningspasset kl 9!

Eftersom Märta inte gillar gröt får hon dela yoghurt med mig, 10%-ig turkisk ska det vara!



När energin återvänt

Då orkar man med två (blåsiga och korta) promenader, göra om i Ingrids rum, städa, byta sängkläder, tvätta, vika kläder och laga en god middag. Fredag, en bra dag!

Man kommer ganska långt på att bara röra sig i närområdet, men flygfältet (som hade gett mig 2-3 km till) hoppade jag över, det blåste alldeles för mycket! 

Flyttade om lite möbler och skruvade ihop ett bord vi redan hade (med Ingrids tidigare möblering var det alldeles för skrymmande), avrundade min "make over" med att äntligen få skruva upp de där söta klädhängarna/krokarna som jag köpte på Drömhuset (Östermalmstorg, har massor av saker jag vill ha men inte har användning för) redan innan vi flyttade hit till Riksten...

Färsbiffar smaksatta med (bland annat) dijonsenap, i såsen grädde, soja, svartpeppar, ännu mer dijonsenap och en gnutta honung (det är ju fredag!). Ingrid fick potatis till medan vi åt lätt förvälld blomkål, och lingon direkt ur frysen som fick tjna i såsen. Mums!


Freeeeedag!



Återbruk

Lite dockteater för lillasyster, som nog både roades och blev lite förskräckt över hur dockorna sjöng och tokade sig. Mina gamla handdockor fungerar fortfarande!

Vild dans till "Vem kan ro"

Sedan skulle prinsessan ut på vift med hästen, som bar henne i munnen...


Tokiga mamman och tokiga syrran, verkade Märta tycka!



Strålande solsken

Och vad händer här? Jag motade bort febern med Alvedon men huvudvärken från helvetet består, även om den också mildrades något. Magen är bättre idag och överlag känner jag mig bättre om än inte helt kry. Så istället för att gå ut och njuta av solskenet ligger jag på soffan och ser på serier. Ingrid fick också vara hemma, jag orkade inte gå iväg till dagis med huvudvärken som fick mig att röra mig i slow motion och knappt kunna prata rent. Skönt att hon liksom inte behöver så mycket omvårdnad, så medan banditen sover kan jag vila lite. För trots tio timmars "sömn" (feber, amma, ont i kroppen) känner jag att den här gamla kroppen behöver få vila lite till.

Om fem månader är det dags att gå tillbaka till jobbet, och även att ha sett till att jag fått ännu ett, eftersom mina 60% inte räcker för oss när Mikael går på föräldraledighet. Har hittat ett jobb som låter så himla intressant men jag får prestationsångest bara av tanken på att ansöka...

Det här var inte min plan!

Magknip, illamående och lätt feber. På min träningsdag! Är nedbäddad i soffan med banditen, framför reprisen av Så ska det låta. 

Längre än så kom inte tvätten igår, och idag orkar jag inte ens byta kanal. Kul att jag har på mig tre timmar att bli kry nog att hämta Ingrid...



Istället för fisk

Det känns ibland som om jag överdoserar mitt barn med fisk, så ikväll när vi ändå skulle äta kyckling- och bacongryta (med grädde, crème fraîche och ädelost) så sparade jag några bitar kyckling och kokade upp dem med potatis, palsternacka, lagerblad och vitlök, svartpeppar och på slutet tog jag några broccolibuketter ur frysen och slängde i dem i samma gryta. Mixade alltihopa med stavmixern och smulade sedan ner lite fetaost. Blev bra! Men när man är så van vid salt i maten blir smaken såklart lite platt, fast tydlig smak av broccoli åtminstone, vilket är en grönsak jag upptäckt att Märta är riktigt förtjust i.

Vi åt vår kycklinggryta med strimlad zucchini och haricot vert. Gott och mättande, hade ju inte så mycket utrymme kvar efter lunchen!

När man mixar allt får maten en kanske inte helt aptitlig färg, blir roligare när hon kan äta lite större saker!

En tur till stan

Jag tog min lilla Märtis, trots att hon var lite blek om nosen imorse, och åkte in till stan för att träffa kollegorna. Alltid lika trevligt och jag är rätt så pepp på att jobba i augusti! Blev bjuden på så god lunch, libanesisk buffé, jag gick två varv, superbt med buffé med kött, fisk, grönsaker och röror. Är mätt så att jag känner att jag skulle kunna rulla hem...

Nu är vi på väg hem, ska hämta Ingrid och sedan gå hem och försöka göra lite nytta, för igår orkade jag bara ta lite tvätt.

7 månader och redan en regelbunden besökare hos tandis!



Ny favorit i ugnen

Rotselleri är himla gott att ugnsrosta, en ny favorit jag tidigare lite ratat eftersom den luktar selleri, något jag har mycket svårt för. Idag finstrimlade jag rotselleri, morot och palsternacka, strödde ut i en ugnssäker form, tog fyra portionsbitar lax, saltade, pepprade, pressade lime över laxen och ringlade lite olja över rotsakerna. In i ugnen 20-30 minuter och sedan servera med en kall limesås (crème fraîche, majonäs, rivet skal av lime, pressad lime, salt och peppar). Ingrid fick potatis till sin lax, hon är inget större fan av ugnsrostade grönsaker.

Men någon bild blir det inte, för vi bara ÅT UPP allt! Mums! 

Vuxenkväll

Igår var jag på bio, en sån där vuxengrej jag sällan gör! Vi tog en kaffe innan och tog oss sedan till bion, American Hustle var bra, lite klurig, snygg och bra skådespelare. Absolut att rekommendera! Missade tåget hem så det blev sent, och vi stannade uppe för länge jag och maken, så när banditen började tjoa någon gång runt halv sju vag jag väldigt trött. Men det var bara att bita ihop, ta sig upp, fixa lite så att jag såg ut som folk inför lunchdejten med C och T. Tog faktiskt en promenad på 45 minuter innan vi träffades gör promenaden till centrum, så idag kan jag vara nöjd med min insats!

Tog en sallad med räkor och annat gott på kafét i centrum, Märta fick smaka på oliver och räkor, och en välbehövlig stor kopp kaffe. Sedan gick vi upp på öppna förskolan, fick i Märta lite fiskgryta och hjortronpuré, innan det var dags för sångstund. Hon ville mest titta på de andra barnen, och många av sångerna sjunger vi redan varje dag hemma.

Gick sedan hela vägen hem också, vilket nu känns i fogarna. Jag undrar när man kan känna sig riktigt hel igen efter graviditeten egentligen?!

Nu ligger vi i soffan och ser på film, jag och barnen, lugnt och stilla. Men imorgon är jag på igen, man får ju inga storslagna resultat av att sitta hemma och titta på serier tyvärr!

För en gångs skull har jag sett en film innan maken! 



Effektiva familjen

Idag var vi uppe med tuppen, till viss del ofrivilligt eftersom. banditen väckte mig runt halv sju idag igen. Kvart över tio var vi ute på Djurgården och köade för att komma in på Skansen. Eftersom vi gick in gratis genom KF idag så lyxade vi med ett besök på skansenakvariet också, kikade på apor, ormar, ödlor, krokodiler, fiskar och andra spännande djur! Märta gillade jordekorrarna och de färgglada fiskarna bäst, hon fick åka sele och sprattlade vilt när djuren sprang omkring och de fina fiskarna simmade förbi henne bara ett par centimeter bort. Ingrid var mest intresserad av att "se mer djur" och stannade sällan mer än ett par sekunder på varje ställe...

Kom hem redan vid tretiden och har värmt upp oss med kaffe, och sett senaste avsnitten av Greys och Scandal. Satt och pumpade ur mjölk inför kvällen, för om en halvtimme ska jag åka iväg till stan med en mammakompis och gå på bio! Håller tummarna för att det finns platser kvar på American Hustle.

Mikael och Ingrid gick regnskogsslingan medan jag och Märta stod nedanför den och kikade på aporna.

Ingrid och Mikael tittar på hajarna...

...och sedan hittade vi några söta minikrokodiler.


Det fanns stora krokodiler också med de envisades med att hålla sig under vattenytan.


Märta fascinerades av de här stooora fiskarna...


...men de här små var ännu mer spännande!


Skulle kunnat gå omkring en timme bara för att titta på alla fiskar, koraller och vackra färger...


Från värmen inne på akvariet till kylan och duggregnet ute! Ingrid fick en puss på handen av en tjur född i november (enorm!) och ville krypa in i flera hägn...

Vargarna tog det lugnt. Var järven och uttrarna höll hus vet vi inte. Lodjuren kurade uppe på ett stort stenröse och sälarna gömde sig mest hela tiden under vattenytan.



Lördagsmys

Det stora barnet verkar friskt nu, hon sjunger, leker och förströr sig på egen hand. Dessutom har hon fått behålla all mat de senaste åtta-tio timmarna. Så nog ska väl vi kunna ta oss in till stan imorgon och gå på Skansen! Det är ju skönt att bara vara hemma men lite variation är ju trevligt det med.

Strax dags att laga kvällsmat och sedan leta upp någon bra familjefilm, vi har fått nog av mellon...

Liten somnade bums när hon fick ligga på min arm i soffan, medan jag kikat på Homeland.



Fyller frysen med barnmat

Eftersom jag inte åkte iväg på svettisen imorse kompenserade jag med en promenad ner till Tullinge, så Märta fick sova en stund i vagnen. Hon får sällan ro här hemma på helgerna, så mycket mer liv och rörelse än när det bara är hon och jag. 

Handlade på mig mer rotfrukter, kassen blev rejält tung, och var sedan så slö att jag tog bussen hem (men 40 minuters promenad är bättre än ingen alls) till Riksten. 

Väl hemma igen åt vi lite sen lunch, tomatsoppa med fetaost och sedan ställde jag mig och gjorde fiskgryta till Märta. Två portionsbitar torsk, två potatisar, två små morötter, en palsternacka, en liten lök, en fjärdedels rotselleri, vitlök, peppar, rapsolja och vatten använde jag mig av. Det smakade riktigt bra!

Tärna och koka...

...ta upp med hålslev (underskattat hjälpmedel i köket) och spara kokvattnet om purén behöver spädas...


...kör allt ordentligt slätt med stavmixer...

...och klicka upp i iskubsformar, och här även en silikonform från Ikea, egentligen till muffins men är superbra till barnmat som ska in i frysen!



En piggelur och en sjukis

Hoppade svettisen och sitter istället och ser på Röjar-Ralf, igen. Banditen väckte mig runt halv sju, och när jag annat henne och lyckats somna om hör jag Ingrid gråta, Mikael klev upp och tog henne på toaletten där hon kräktes. Så vi får nog ha en hemmadag idag och det är nog inte så troligt att vi kommer iväg till Skansen heller.

Gosig bandit ❤

En stackars liten kräkis ❤



RSS 2.0