Det var skönt...

Jag somnade runt 17.30 igår och sov till kl 06 imorse. När det hände senast? Minns inte. Något år sedan skulle jag tro.

Så idag är jag som en ny människa, på väg till barnmorskan för att lyssna på magen, och får sällskap av maken å dottern. Sedan väntar en ytterst stillsam valborsmässoafton, min enda plan är att göra lax med potatis och romsås till middag. Om vi orkar kan det bli en tur till Lida och kika på elden.

Trevlig kväll!


Men ÅÅÅH!

Jag snöt mig bara, inget avancerat alls. Men ändå slås balanssinnet ut. Som tur är har jag alltid åksjuketabletter i väskan, så nu ligger jag och inväntar att de ska verka fullt ut. Jobbigt att känna sig småfull på jobbet liksom...

Idag är jag tacksam för morgonens två uteblivanden, om än irriterad över att ha åkt till jobbet extra tidigt för en patients skull, och sedan dyker hon inte ens upp! Dålig dålig stil, ny var hon dessutom, sådana kan inte vänta sig några fler fördelar!!!


Man hinner med mycket om man är uppe i ottan...

Det här med att vara gravid. Man är ju en slav under sin blåsa. Hade gladeligen sovit en timma till imorse, men det tyckte inte Kresselhos som låg och sparkade mig på urinblåsan. Bara att acceptera och kliva upp.

Så nu är jag så trött! Helgen har varit rätt ösig, igår fejande och teater, sedan hemmamys med svärmor och sen kväll, idag har vi hunnit med promenad & fika ute i Lida, handla försenad födelsedagspresent till dottern (från gammelmormor, hon valde ett set med Barbie som dagisfröken, iförd platåskor och kortkort kjol, och två barn som kan gunga och klättra i klätterställningen) och äta lunch på Ikea innan det var dags att åka hem igen och snabblanda i soffan innan vi skulle lämna svärmor vid pendeln för hemresa. Och nu har jag parkerat i soffan. Men borde verkligen ta itu med tvätten istället för att ligga här och lata mig...

Är i vecka 28 nu. Tiden har verkligen gått fort den här graviditeten! Och eftersom maj och juni är så himla uppbokade på aktiviteter redan kommer jag nog knappt märka av de närmsta 8-9 veckorna, och sedan är det ju nästan dags för nedsläpp, samt semester!


Lång-fredag

Massor av intensiva timmar i förskoleklass, men roliga! Blev bokad att hoppa in nästa vecka också, så med lite tur rullar det på så här mest varje vecka fram till sommaren.

Väl hemma möttes jag av grinungen, som sedan bytte skepnad till sprallisungen. Åkte till Heron City, köpte fåtölj på Mio, som med nöd och näppe gick in i bilen och sedan middag på Pizza Hut. Insåg sedan att det var ett gyllene tillfälle att slinka in på nästan folktomma XXL Sport och köpa nya joggingskor till dottern samt en ny hjälm.

Dagen har varit solig, passade på att känna mig lite extra vårig och tog jeansjackan när vi åkte, inte heltäckande men kändes snyggt! :)

Nu är vi till sist hemma, ska slänga barnet i säng och sedan slänga mig själv i soffan och låta de gamla benen få vila lite...


Det bidde jobb imorgon

Men det skulle ju ändå inte bli så kul väder. Får ta junibacken nästa vecka istället, och se fram emot en extra tusenlapp (ungefär) i nästa lönekuvert. Välkommet när jag varit sjuk i nästan två veckor och bara jobbar ca 60% numera.

Något mer välkommet är besök av svärmor i helgen, och teater! Himla skönt också att vi röjde undan så bra i helgen att minimal insats krävs för att få hemmet i ordning inför besöket. Håller tummarna för finväder så att vi kan grilla och vara ute!

Dags att sova och ladda för en heldag med trettio mer eller mindre vilda sexåringar... :)


Toppentorsdag!

Kroppen mår bra! Inga problem att få sittplats på tåget varken till eller från jobbet! Fått mig en promenad extra i solskenet!

Och bara snälla patienter, plus att dagen varit alldeles lagom stressig. Extra skönt även att inte behöva rusa hem utan i lugn å ro avverka listan med samtal, och bli positivt överraskad av patienter som annars brukar kunna vara ena riktiga surkartar.

Nu är det helg, eller kanske inte, grannen ringde och eventuellt får jag hoppa in och vikariera i en förskoleklass imorgon. Men först stillsam eftermiddag med familjen, som visst satte ute på trappan och åt glass efter dagis, lyxigt!

Hoppas ni också haft en superb torsdag, och hunnit njuta lite av den härliga vårsolen!


Långhelg väntar

En halv mördardag kvar, fast imorgon ska jag bara vara sköterska. Och istället vara ledig på fredag, skönt med lugn nedtrappning av tempot!

Torsdagens stora utmaningar blir dels att ta mig genom alla obesvarade telefonsamtal som hopats på telefonsvararen, och än värre, att göra i ordning rotbrickorna inför nästa vecka. Jag visste det innan men har blivit påmind igen om hur otroligt viktig sköterskan är på kliniken, det är ju hon som har koll och roddar runt allt! Har senaste dagarna sprungit omkring som en skållad råtta för att hinna med både egna patienter och sterilen, ett evighetsjobb, för vi har varit väldigt produktiva den här veckan trots den reducerade personalstyrkan. Och hög produktivitet innebär disk i högar. Lyckades dock röja det värsta OCH hinna till dotterns utvecklingssamtal, känner mig som superwoman!

Så nog sjutton hade jag gjort mig förtjänt av stillsamt kvällsnöje: äta tiramisu-glass och läsa senaste numret av Mama.

Nu ska jag sova, och drömma ljuva drömmar om häng på Junibacken med dottern på fredag, och köpa nya vårskor till oss båda!


Veckans hatobjekt

Män i 40-årsåldern och kvinnor i 50-årsåldern. De sneglar på magen och kastar sig förbi mig så att jag aldrig hinner sätta mig på pendeln. Jag står där, med magen rätt it i vädret och belastar bäcken och rygg till max när jag försöker gångs med i balansen när tåget kränger, gör häftiga inbromsningar eller för den delen folk som MÅSTE tränga sig förbi och gärna blockera det enda lediga handtaget inom räckhåll.

Jobba är stressigt, en enorm belastning för bäcken och ryggen, plus att jag börjar få svårt att komma tillräckligt nära patienterna för att ha en ok arbetsställning. Men just nu känns det som om pendelresorna kommer bli den faktor som knäcker mig, jag orkar knappt ta mig sista biten till jobbet efter 20-25 minuter i kollektivtrafiken längs pendeln...

Det är ju DERAS skattesedel som kommer betala min presumtiva sjukskrivning, är det inte mer värt för samhället i stort om jag orkar jobba istället för att gå hemma och kosta pengar? Det kostar ju inget alls för dem att lämna plats för mig en station istället för att själva parkera sina lata bakar mellan södra station och centralen.

En vacker morgon kommer jag flippa ur och bli en "hysterisk gravid". Nu ska jg lägga upp benen i soffan på jobbet fem minuter innan den här mördardagen drar igång...


Håhåjaja

Det här bloggverktyget jag använder är allt annat än stabilt, därav ett par dagars tystnad. Men egentligen har det varit allt annat än tyst och lugnt i helgen. Dottern fick leka av sig med bästisen både lördag och söndag, med minimal insats från oss vuxna, de roade sig mycket bra på egen hand! Himla smidigt också att det tar mindre än fem minuter att gå mellan husen.

Under söndagen kände jag mig äntligen pigg nog att feja lite här hemma, tog åtminstone fönstren i köket, sedan påbörjades projektet att organisera om inför Kresselhos ankomst, lite röj i både sovrum och vardagsrum. Så det ser riktigt trevligt ut här hemma nu! Ska bara sälja av en soffa och se över om vi har råd med den där fåtöljen från Mio också.

Har jobbat i två dagar och det har varit stressigt, sköterskan är sjuk och min tidbok är knökfull. Det känns i fogarna och ryggen att jag blivit tyngre senaste veckorna, eller egentligen inte så mycket tyngre men framtung. Blir ju inte bättre av att pendeln är överfull och man blir tvungen att stå hela vägen till jobbet, för en gravidmage tas det ingen hänsyn till när ogravida och väskor behöver "sittplats"...

Lite bilder från helgen, fint i köket (somriga gardiner, uppfräschade växter och fönster man ser it genom), fint i vardagsrummet (undanplockat och kandelabern vi fick i bröllopspresent fick komma fram ur "skamvrån" i sovrummet där den samlat damm och inte använts på jättelånge) och bakade en smaskig amerikansk äppelkaka, som kompletterades med makens vaniljsås.


Från en sittplats till en annan

Jag brukar försöka komma till hämtningen innan mellis för att slippa sitta och vänta en halvtimma. Idag kom jag hit i hos tid innan men eftersom det låg i luften så slapp jag inte undan, ledsen dotter ville fika med kompisarna, men jag får INTE gå hem och vänta!

Så nu sitter jag i passagen mellan avdelningen och matsalen, blir så stimmigt i gruppen om jag stannar kvar där inne. Och så funderar jag på de här träden, har spanat på liknande förut, om vi blir av med bokhyllorna i sovrummet skulle vi kunna ha ett träd på väggen istället och slippa använda fotändan på sängen som klädhängare...


Höjden av tristess

Jag orkar inget göra. Jag ser på mina skitiga fönster och önskar att jag hade ork nog att göra något åt dem. Men det får vänta.

Så det enda jag gör är att placera min bak i soffan och zappa mellan kanalerna. Och stör mig på att det bara är massor av repriser på program jag redan sett reprisen på. Det är verkligen så mycket mer givande att jobba än att vara hemma, om det inte vore för att jag är så fruktansvärt trött i kroppen skulle jag gärna jobba istället för att sitta hemma och häcka.

Men jag bävar lite. För vad är oddsen för att jag är på topp igen på måndag? Ganska låga är jag rädd. Men jag får väl försöka mjukstarta så gott det går, med nästan två veckors omflyttade patienter extra att ta hand om...

Om en timme ska jag hämta dottern, och idag åker sommardäcken på. Det sistnämnda blir nog det minst arbetsamma eftersom det är däckfirman som står för slitet. Så länge sitter jag väl kvar här och ser ett 6-7 år gammalt avsnitt av Grey's Anatomy som jag redan sett tidigare under veckan.


Veckans "spartips"

Se till att bli riktigt tjock, skräpmat är ofta billigt i förhållande till bra mat i stora mängder, tyvärr. Ät mindre, och nyttigare mat, bli smal igen. Vid ny graviditet, använd de gamla tjockiskläderna som preggokläder, slipp köpa dyra (och ofta så äckligt puttinuttigt mönstrade) tunikor etc.

Leggingsen, makens favoriter, gärna i kombination med den matchande överdelen i samma hysteriska mönster, är från PoP och köpta på Tradera.

Det fina med den här graviditeten är att jag faktiskt kan vara ute bland folk för egen maskin, och då är det ju kul att kunna känna sig lite välklädd. Igår testade jag tex förra vårens jeansjacka från Esprit, den blir ju tokbra till preggomagen i vår och sommar!


Sängläge

Ligger här i sängen och lyssnar på regnet som smattrar mot fönstren. Idag ska jag fokusera på att bli frisk, vila, barnet är nämligen tillbaka på förskolan efter att ha klättrat på väggarna i tre dagar och drivit mig halvt till vansinne.

Det här är min vy. Den kanske vi inte kallar för harmonisk? Det är travar med kläder som ska slängas (inte en chans att jag kommer sätta mig och laga gamla jeans som i vissa fall samlat damm i över fem år), gamla kursböcker från studier vid Mittuniversitetet 00-01 (det finns inget bohochict över flatbrödlådor med brun tejp, där nämnda böcker legat de senaste tio åren, orörda), och måhända att man kommer undan med att ha kläder som inredningsdetaljer om den är en puderrosa vintageklänning men makens dussintröjor gör inte att stilnivån höjs här inne...

Innan vi flyttade in hade vi en tanke om hotellkänsla i sovrummet. Just nu lutar jag mer åt att börja med ordning och reda. Och minimera synintrycken.

Men först en kopp kaffe, och om jag lyckas övertala mig själv till att gå ut till brevlådan i regnrusket blir det soffhäng med dagens DN innan jag tar mig för något annat!


Lågintensivt hemmapyssel

Organiserade dotterns garderob och rensade ut alla kläder hon vuxit ur, det fanns storlekar från 92 cl som låg kvar och nu drar hon ju 110 cl, blev skönt luftigt. Och nu när vi slutat med blöjor behövdes ny plats för underkläder. Är nöjd med min insats och om ingen får för sig att ta fram kläder själv hoppas jag att ordningen består ett tag åtminstone!

Dottern är feberfri, men igår kväll hade hon hög feber igen och gick till sängs självmant. Jag blir inte klok på det där feberhoppandet. Hoppas bara att det inte kommer en topp till under dagen, så bör hon kunna gå på förskolan som vanligt imorgon.

Nu ska jag lägga mig och vila med senaste numret av Allt i Hemmet, medan dottern slår något rekord i multitaskande, ser på Barnkanalen och lyssnar på Gagnam style på youtube samtidigt som hon hoppar runt i soffan... Tur hon förströr sig så bra på egen hand!


Livet börjar återvända

Dristade mig till och med till att boka däckbyte på fredag. I dagsläget är det fortfarande en utmaning att gå ut och hämta tidningen.

Dotterns feber verkar också ha gett med sig, hon låg runt 39 grader hela dagen igår men var inte det minsta allmänpåverkad så vi hoppade över alvedonen. Och framåt senkvällen, då hon somnat, var febern borta. Kroppen är en fantastisk grej som kan klara av att läka själv.

Och apropå kroppen så börjar min anta former som är svåra att dölja! Det är fullt ös i magen om dagarna, det buktar ut lite här och var och ibland tror jag att någon i smyg stoppat in ett trumset i magen som Kresselhos går loss på... :)


Det där med att stå stilla EN sekund...

Maken hade lagt en beställning på mjukisjeansen från svägerskans barnklädesmärke Cloo, och jag försökte fota en förtjust sprallig febertjej när hon "poserade" i dem. Det är allt annat än lätt att få en treåring att stå eller sitta still så pass länge att man hinner få till ett foto där det syns att hon har armar, ben och ansikte också... :)


Sjuklingar vi äro allihopa...

Såklart. Dotterns feber har pendlat mellan 37 och 40 grader, vilket gör att vi nu får ta hand om varandra. Eller ja, jag passar upp och lägger mig igen. Och tittar på när det målas tåg och bebisar, medan jag tar första koppen kaffe på en vecka.


Cykelväder

Med pappans hjälp blev det cykelpremiär idag, tålamodet var sisådär men hon trampar på allt bättre för egen maskin men fokuserar fortfarande mer på hur fötterna ser ut än blickar framåt. Så det blir en del bekantskaper med buskage och grushögar...


Så bidde det

Fredagsmys i ny tappning innebar heldag i landstingets omsorg (Tullinge vårdcentral och därifrån remiss och sjuktransport till medicinakuten på Hudfinge sjukhus) prover, undersökningar, behandling med combivent och sedan en påse "lördagsgodis" för nästan 700 kr innehållandes bricanyl, pulmicort och nasonex.

Och så en veckas sjukskrivning på det. Jag är helt slut. Orkar vara uppe en liten stund åt gången, sedan är det sängen som gäller igen.

Igår kväll fick dottern feber upp mot 39 grader, var rädd att hon skulle gå samma väg som mig men idag är hon sitt vanliga pigga, intensiva jag igen, om än lite hes.


Sjukdag två

Feber, hosta, feber och hosta. Men idag slog jag på stort och duschade. Försöker få i mig vätska, eftersom jag förlorar så mycket framförallt nattetid. Vägde mig imorse och har på ett par dagar tappat 1-2 kilo. Som tur är har jag faktiskt viss aptit, för annars skulle det här vara väldigt ohälsosamt...


Denna tystnad

Jag har varit bortrest, stressat, varit trött och nu drabbats av Årets Förkylning. Det är liksom som om kroppen tycker att det är nog nu, snorat har jag gjort länge och under påsken höll det på att bryta ut men jag höll ihop rätt länge. Fram tills nu (eller egentligen natten till igår men jag proppade i mig alvedon, tog en kopp te och bet ihop på jobbet), hög feber, avgrundshosta och noll energi. Är beordrad vila och sängläge av barnmorskan, som ringde i ett annat ärende (ska dubbla levaxindosen). Så nu set jag fram emot massor av dåliga serier på tv mellan vilopauserna i sängen. Som tur är har jag Alvedon och bricanyl hemma, samt en lite friskare, om än förkyld han med, make som kan fixa med mat å sånt.

Något positivt? Löste ut bilen igår, service och reparation gick på 2215 kronor, det hade ju kunnat vara mycket värre. Ser fram emot att slippa se ilskna röda/gula lampor lysa ett tag nu. Tack.

Och kursen! Den var bra! Nu kan jag palpera käkmuskler lite säkrare, måste bara öva på det där med ca 1 kilos tryck. Och alla fina människor jag hann träffa, önskar att det inte dröjer så långe till nästa gång! Och våren, den underbara våren hade nått Göteborg, längtar efter att den ska göra du lite mer påmind även här... Nedan en av de få bilder jag tog, skönt promenadväder, Göteborg är en väldigt promenadvänlig stad!


Det hade ju kunnat bli en lugn dag det här...

Ett femtontal samtal på jobbets telefonsvarare, drygt tjugo troligtvis arga patienter som ringt under mina behandlingspass och därför inte kunnat svara. Men jag kom åtminstone iväg i tid, till Tumba. Reseplaneraren gav helt vansinniga förslag så jag gick till verkstaden istället, alldeles för raskt. Hej och hå, sammandragningar i massor och efter ett par månader med förkylning i kroppen är min lungkapacitet bedrövlig. Skönt att vara hemma om ungefär en halvtimme, hem och packa om väskan. Imorgon åker jag ner till Göteborg på kurs och samkväm. Fast just nu längtar jag mest efter lugn och ro och att få sova fler nätter i egen säng än borta...

https://cdn1.cdnme.se/2632676/6-3/pic_515aca81ddf2b310786e0150.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2632676/6-3/pic_515aca81ddf2b310786e0150.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2632676/6-3/pic_515acacfe087c32c449061cf.jpg" class="image">


En bil med tajming

Igår kväll kom vi hem från Jämtland, förutom vissa störande moment (läs män i dyra SUV:ar som tycker det är jättehäftigt att göra omkörningar över dubbla heldragna linjer och bränna genom små samhällen i 70-80 km/h istället för de rekommenderade 50 km/h...) gick resan bra. Fint väder och bara vägar.

Idag tog vi en fåtöljprovsittartur till Mio i Kungens kurva, planen var sedan att tvätta bilen men här i Tullinge var tvätten avstängd på macken, så vi rullade ner till Tumba istället, där det var långa långa köer till alla biltvättt, så om någon undrar vad folk i allmänhet pysslat med idag så kan jag meddela att det idag var bilvårdens dag. Vad gör man då? Ja bilen går ju inte sönder av att vara genomskitig ett par dagar till så vi tänkte ta en liten biltur och spana efter vårtecken längs "skingerbulten". Fast så långt kom vi inte, för bilen, med sitt fantastiska sinne för humor (i färskt minne har vi batteribytet för två veckor sedan) bestämmer sig för att det är rätt töntigt att ha en fungerande kylare. Vände om, fyllde på med kylarvätska på Statoil i Tumba (som har otroligt trevlig personal förresten!), men bilen läckte som ett såll... Som tur var ligger min bilverkstad två hus bort, och den korta turen klarade bilen av, så nu får den stå där och vänta på att bli omhändertagen. Jag är så innerligt tacksam att den inte fick för sig de här dumheterna igår, då hade det blivit riktigt jobbigt!

Dottern var otroligt duktig, trots omvägar, väntan och sedan en taxiresa hem från Tumba så klarade hon sig från olyckor. Vi är uppe i 3 blöjor på 4 dagar nu. Och bara en olycka i lördags, annars går det här med att sitta på potta som en dans!

Och vad tror ni vi gjorde när vi kom hem? Jojo! Vi hade minsann GRILLPREMIÄR! Spett med fläskfilé, ugnsrostade grönsaker, tzatsiki och grillad sparris. Jag är så mätt att jag inte klarar av något annat än att sitta i en fåtölj och pilla på telefonen... ;)


RSS 2.0