En bil med tajming

Igår kväll kom vi hem från Jämtland, förutom vissa störande moment (läs män i dyra SUV:ar som tycker det är jättehäftigt att göra omkörningar över dubbla heldragna linjer och bränna genom små samhällen i 70-80 km/h istället för de rekommenderade 50 km/h...) gick resan bra. Fint väder och bara vägar.

Idag tog vi en fåtöljprovsittartur till Mio i Kungens kurva, planen var sedan att tvätta bilen men här i Tullinge var tvätten avstängd på macken, så vi rullade ner till Tumba istället, där det var långa långa köer till alla biltvättt, så om någon undrar vad folk i allmänhet pysslat med idag så kan jag meddela att det idag var bilvårdens dag. Vad gör man då? Ja bilen går ju inte sönder av att vara genomskitig ett par dagar till så vi tänkte ta en liten biltur och spana efter vårtecken längs "skingerbulten". Fast så långt kom vi inte, för bilen, med sitt fantastiska sinne för humor (i färskt minne har vi batteribytet för två veckor sedan) bestämmer sig för att det är rätt töntigt att ha en fungerande kylare. Vände om, fyllde på med kylarvätska på Statoil i Tumba (som har otroligt trevlig personal förresten!), men bilen läckte som ett såll... Som tur var ligger min bilverkstad två hus bort, och den korta turen klarade bilen av, så nu får den stå där och vänta på att bli omhändertagen. Jag är så innerligt tacksam att den inte fick för sig de här dumheterna igår, då hade det blivit riktigt jobbigt!

Dottern var otroligt duktig, trots omvägar, väntan och sedan en taxiresa hem från Tumba så klarade hon sig från olyckor. Vi är uppe i 3 blöjor på 4 dagar nu. Och bara en olycka i lördags, annars går det här med att sitta på potta som en dans!

Och vad tror ni vi gjorde när vi kom hem? Jojo! Vi hade minsann GRILLPREMIÄR! Spett med fläskfilé, ugnsrostade grönsaker, tzatsiki och grillad sparris. Jag är så mätt att jag inte klarar av något annat än att sitta i en fåtölj och pilla på telefonen... ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0