Ve och fasa!

Vår planerade tv- och champagnekväll igår gick om intet. Champagnen hade frusit under "snabbkylningen" i frysen och tv:n tog en sista suck. Eller ja, vissa saker fungerar fortfarande men det blir till att köpa ny. Jag är av åsikten att man inte behöver rusa ut och köpa ny tv på en gång, folk har ju klarat sig utan tv i årtusenden. Maken delar inte alls min åsikt och applicerar bittert mitt påstående på allt annat, som mat, folk har varit utan mat i årtusenden...

Jag och dottern åkte till badhuset medan maken gick på Dustins teknikmässa. Lagom tills dess vi skulle duscha av oss för att kunna bada så dog fjärrvärmen, inget varmvatten... Det hela löste sig till slut, vi badade oduschade och även i bassängerna kom värmen tillbaka efter en timme eller två. Dottern var jätteduktig och vågade gå själv i vattnet, låg ner i vattnet i plaskavdelningen och duschade frivilligt!

Imorgon blir det tv-jakt (för jag tror inte att maken lyckas få igång eländet, hur mycket han än skruvar och donar) och sedan ettårskalas hos fd kollegan N. Och så hoppas vi på solsken och att all snö töar bort...


Det här har jag faktiskt inte beställt.


Vinterns tillfälliga återkomst...

Frost, tjock isskorpa, jag skrapade och skrapade men bilrutorna verkar suga åt sig någon speciell is ibland som nästan är ogenomtränglig. Missade därför mitt tåg med en minut eller två och står här på perrongen och fryser. Längtar efter sommaren, att kunna cykla till tåget och framförallt värme.

Läste i DN att även SL-bussarna ska avgiftsbeläggas mellan Märsta och Arlanda. Nu vill jag väl inte direkt påstå att vi nyttjar den sträckan ofta men när vi gör det så är det faktiskt smidigare än att ha byten inne på centralen, trots att det tar lite längre tid. Men jag betalar ju redan 790 kr i månaden för mitt SL-kort, känns ju surt att betala ännu mer. Återstår att se vad direkttåget (Tumba-Arlanda-Uppsala) kommer kosta, mest intressant är det väl egentligen för släkt och vänner på besök.

Idag var jag SÅ trött, vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att bli pigg. Hade ju säkert varit bra med ett träningspass igår men det hade blivit så sent. Får hoppas på sol och att dottern sover när jag hämtar henne...

Maken hade hittat igen dotterns älskade mössa inknödd i dörren till ett av torkskåpen, bra det, synd att de trycker ner saker där så att de varken torkar eller syns, var ändå där och letade två gånger igår. Och då torkskåpen sällan ens sätts igång så borde väl kläderna till och med torka bättre om de hängde fritt i kapprummet. Att få med sig blöta handskar som luktar kattbajs och jord hem är sisådär kul, när de varit ute på förmiddagen och det i teorin hade varit lätt att få dem torra till kl 17 om torkskåpet bara sattes på också...

Dagens långa gnällinlägg. Jag ska jobba på att tina upp och bli munter under dagen!


Sladdar å teknik

Ibland önskar jag en tillbakagång till analog röntgen och pappersjournal. Vilken struldag det här har varit, och ju längre dagen gick, desto värre blev det. Slutade med att vi avbokade de sista patienterna hos tandläkaren. Jag hoppas verkligen för L:s och C:s skull att de får ordning på det imorgon! Det blir ju lite extra stökigt när ett företag står för hårdvara, ett för mjukvara, ett för själva kontakten med omvärlden och i mitten av dessa står vi teknikanalfabeter och bara vill få allt att fungera...

Strulandet fortsatte när jag skulle hämta dottern och inte hittar hennes mössa. Okej, det är inte pedagogernas primära uppgift att hålla reda på barnens kläder men det är så otroligt retligt att inte få med sig samma saker hem som hon haft på sig vid lämningen. Hur många andra barns strumpor vi fått med oss hem? Det har jag tappat räkningen på. Medan maten stod i ugnen gick jag iväg till förskolan igen och finkammade gården, ingen mössa.

Nu ligger jag i soffan och ser på Antikrundan, nyklippt! Har bokat in ny tid i början av juni så att jag är fin till gotlandsresan med jobbet och semestern, blir nog lite slingor också då...

Eftersom dagen mest bara varit regnig och stressig bjuder jag på en bild från förskolan där det bjudits på en ovanlig rätt till lunch?


Idag får bli min vilodag

Efter ett par nätter av dålig sömn fick kroppen bestämma igår, jag hade tänkt åka till gymmet men somnade istället inne hos dottern (som skiftade mellan monsterilska och strålande glädje lite hipp som happ under senare eftermiddag och tidig kväll). Maken väckte mig vid tio och efter att ha gjort iordning matlåda till idag rasade jag i säng, och kunde så klart inte somna. Eller ja, det kändes så åtminstone. Varit uppe ett par gånger under natten och var helt slut när mitt "ut och bränn fläsk"-alarm började pipa. Så idag, även med tanke på att det är veckans längsta arbetsdag, tar jag en vilodag. Fast det kanske blir ett pass till kvällen istället.

Bävar förresten inför bilresan till Varberg över påsk, de där bensinslantarna skulle jag gärna lägga på annat...


Stress å svett

Förmiddagens sista patient var så klart mer tidskrävande än vad journalen antytt. Så NU sitter jag på tåget hem, i vanliga fall hämtar jag henne vid den här tiden. Dottern får äta mellis på förskolan så hämtar jag henne om ungefär en timme istället, inte värt att storma in och ta henne när de andra barnen äter, och personalen var förstående. Vi är ju allra minst i tid alla andra dagar, hämtar så fort vi kan och sällan mindre än 10-15 minuter innan hämtningstiden.

Vi hade kurs imorse. Ingen av oss var nöjda efteråt. Och så har jag så svårt för människor som försöker visa att de kan mer när de inte kan de enklaste snabbkommandon och hela tiden ska sitta och klicka på saker (och säga det högt)...

Dottern har väckt mig ett par gånger under natten, lite hostig, ville ha vatten och nappen. Vaknade kvart i fem och kunde inte somna om, så jag klev upp och sprang istället, och åkte med tidigare tåget och gick idag med från Södra Station. Dagens motion avklarad! Ska göra lite lunch när jag kommer hem men känner mig faktiskt rätt mätt fortfarande, trots att jag åt frukost för över 7 timmar sedan, står mig riktigt bra på min äggröra!


Skaparverkstaden

Först gick vi på kott-, sten- och träpinnejakt, sedan målades det massor! Även den här mamman rycktes med och tyckte det var himlans skoj att måla kottar i alla möjliga färger... :)


Två alternativ för aftonen

Antingen slocknar jag i dotterns säng medan hon sitter och tittar på Ponyo eller så går jag ut. Alternativt kan jag ju slockna här vid köksbordet, med risk för nackspärr... Ut låter bättre, för då kan jag ju samla på mig lite kottar och grenar som vi kan måla. Kanske till och med ska ta med mig dottern... Hmmm...

Blev ingen vettig middag, bara stekta ägg och grönsaksjuice. Maken och dottern åt pytt i panna också, eller ja, dottern pillade kanske i sig någon liten liten bit, sedan var hon mätt påstod hon. Strax innan stod hon nedanför skafferiet och grät för att hon inte fick våfflor. Vi missade totalt Vårfrudagen igår!

Dagens positiva är ytterligare ett par hundra gram mindre på vågen. Om jag ligger i ordentligt kanske jag når mitt delmål innan sommaren, tänker lite att om de lyckas i Biggest Loser så kan väl jag också? Hittills har jag en viktnedgång på mer än 25% av ursprungsvikten, när jag kommer ner till 35-40% är jag i mål, då ligger jag på idealvikt för min längd. Bara att fortsätta kämpa!


Minnet är bra men kort!

Gick ut en sväng på lunchen, första stoppet var Panduro för att köpa lite vattenfärg och penslar till planerat pyssel med dottern. Det gick bra! Nu ska vi bara hitta fina stenar, kottar och pinnar att måla. Maken kommer älska dessa pysselalster... ;)

Andra stoppet var ÖB. Jag skulle ha en rulle sopsäckar. Vad jag kom därifrån med? Lite av varje, bland annat en ny burk med dagcreme från Garnier till det överkomliga priset av 35 kr. Men sopsäckarna glömde jag, så klart. Får springa upp till centrum och köpa mig en rulle innan jag brummar hemåt, det kan jag ju lyxa till det med nu när jag hann med ett fyra minuter tidigare tåg hem!

Imorgon förmiddag vankas kurs i nya röntgenprogrammet (som jag redan använt ett halvår på Nybrogatan), tre patienter och sedan slutar jag. Hoppas på härligt solsken så att vi kan vara ute och busa under eftermiddagen!


Mer nyttigheter

Trots alldeles för lite sömn (4-5 timmar med avbrott för hitta nappar och bistå med vatten) kom jag upp och ut! Joggade fram till stora vägen och tillbaka, lite över 3 km. Gjorde mig iordning, åt frukost och hann med god marginal med det tidigare tåget från Tullinge. Gick sedan från Södra Station till jobbet, småkyligt men skönt, ingen frost i stan!

Är nu på jobbet, där jag såklart inte kommer åt journalsystemet... Får väl bara glatt invänta de övriga (min patient har inte dykt upp) och lyssna på fler radiodokumentärer. När jag inte kunde somna igår och under promenaden lyssnade jag på en dokumentär om Vipeholmsexperimenten, som ligger till grund för hur vi arbetar inom tandvården idag gällande karies, har läst om det tidigare, bl.a när jag pluggade såklart men nu blev folk intervjuade och det fanns fler infallsvinklar. Idag skulle en klinisk studie aldrig kunna genomföras på samma sätt... Ladda hem som pod och lyssna!

Ser ni siluetten av Grand Hotell i motljuset? :)


Nytta och nyttigheter

Tagit reda på massor av tvätt och fått bort stora delar av kalkfläckarna på badrumsgolvet. Cillit Bang fungerar, på riktigt! Skönt även att äntligen ha återorganiserat hyllan under skötbordet som stått och förfallit ett par månader... Tog mig även i kragen och gick igenom dotterns garderob, parade ihop ledsna uddasockar med deras igenhittade likar och rensade ur alla kläder som blivit för små. Två kassar fylldes, vilket förvisso även inkluderade skor som vuxits ur.

Hann bli lite svettig av fejandet men tog mig ÄNTLIGEN i kragen och stack till gymmet. Två månader sedan. Körde löpband 20 min, cykel 20 min och sedan lite styrka. Fick räcka som mjukstart!

Imorgon blir det intressant att se om alla datorer fungerar som de ska på jobbet, kanske till och med har senaste versionen av Opus installerad?!

Dottern hostar rätt mycket. Håll tummarna med mig att det inte blir värre under natten! Ses i drömmarnas land, nu blir det dusch och sedan sängen. Kram på er!


Det SÅG fint ut åtminstone...

Idag var det inte mysigt ute! Vi åkte först till Lida, men där var det iskallt och jätteblåsigt, så vi vände bilen och åkte till Sätra, tänkte att det skulle kunna vara fint att promenera längs Hälsans stig som går i närheten av vattnet. Vi vände efter några hundra meter, försökte fika i det lilla solsken som uppenbarade sig men gav upp och fikade istället i bilen. Dottern kletade ner passagerarsidan fram i bilen med ägg och ville sedan fika på något annat ställe, fick bli Heron city och Waynes uppe på Mio möbler, där hon totalratade fikat och mest ville gunga på någon gunghäst och pilla på grejer. Så vi åkte vidare, Bauhaus, spanade på utemöbler och sedan åkte vi hem.

Jag och dottern satte oss på balkongen när vi kom hem, jag lyssnade på en dokumentär på P3 och dottern åt glass, men det var inte alls vindstilla och mysigt ute. Så nu är vi inne, igen, och jag skulle kunna somna nu. Har sprungit hela natten och bistått dottern med vatten och nya nappar eftersom hon lyckas tappa bort dem i sängen hela tiden...


80-90-talsparty?

Grannarna röjer. Jag har faktiskt aldrig störts av dem tidigare, och då har de haft rätt stora fester, 40-årsfirande, nyårsparty osv. Nu spelas det musik för fullt och skrålas. Och jag vill sova.

Kanske är lugnare i arbetsrummet eller dotterns rum, dock kräver det förstnämnda att jag städar och det sistnämnda att jag får ligga i fosterställning hela natten. Avvaktar och inväntar att gamlingarna tappar stinget istället...


Vilken härlig dag!

Tillbringat hela dagen inne i stan, och överlevt trots att det var löningslördag! Tog pendeln in med dottern och mötte upp K & barnen, handlade lite nya utekläder till dottern: regnställ och gummistövlar. Sedan promenerade vi bort från Drottninggatan och hamnade på Jensens där vi lunchade. Efter lunchen fick ungarna springa av sig i solskenet i Spökparken (mellan Holländargatan och Drottninggatan, ovanför Rådmansgatans t-bana).

Plötsligt var klockan eftermiddag, vi spanade runt lite på olika affärer och de två yngsta gullungarna somnade i sina vagnar. Strax innan dottern däckade var vi inne på H&M, och tappade sin fina Cloo-mössa! Förlusten uppdagades precis innan vi skulle åka hem och jag fick gå igenom i minnet var jag sist sett dottern ha den på sig... Småsprang tillbaka till H&M och hade väl egentligen ingen förhoppning om att återse mössan två timmar efter försvinnandet men som tur var hoppades jag fel! Den låg kvar och dagen var räddad, dottern ÄLSKAR den där mössan!

Vi kom hem lite senare än beräknat, handlade lite smått och gott till middagen först, och nu sitter vi och tittar på film i väntan på maten.

 


Man slipper ju stressa åtminstone...

Dottern väckte mig halv sju. Halv sju på en LÖRDAG. Rent mammaplågeri. Men jag slipper ju stressa när vi ska in till stan i alla fall, och har hunnit köra igång en tvätt, plus gjort iordning mig själv. Ska bli kul att träffa K, som jag inte sett sedan innan hon fick barn, och nu har hon två varav den yngste är ett par månader äldre än dottern, det var ett tag sedan med andra ord!

På begäran...

Maken tror jag spelar Mass Effect 3. Ett fullkomligt absorberande spel... Imorgon har jag ev playdate i stan och maken suckade inte det minsta utan såg snarare förväntansfull ut, en hel dag utan gnat, blöjor och folk som passerar tv:n och skymmer sikten!

Är på väg hem från jobbet, helt fantastiskt väder! Det får nog bli lunch ute idag, hoppas dottern sover lite till. Ska förbereda middagen, maken hade beställt långkok men köttet är i frysen, så istället får det bli ugnsstekt kyckling med hemmagjord rub, sallad och chilibea. Mums!


Kvällsjogg och dagspromenad

Dottern vägrade sova inne men slocknade i vagnen mitt på dagen, så jag passade på att ta en längre promenad medan hon sov. Himla skönt väder! Lite kyligare nu under kvällen så jag tog bara en snabbrunda i området för att återvända lagom till Antikrundan. Fast eftersom maken kom hem med ett nytt tv-spel sitter jag fortfarande och väntar på att få se programmet...

Resultatet av morgonens läkarbesök blev att vi fick Ventoline utskrivet och att vi ska försöka utreda om det rör sig om krupp eller astma. Under dagen har hon varit rätt lugnt med hostandet, men så har vi på läkarens inrådan varit ute större delen av dagen. Vilket inte gjorde något alls i det här finvädret. Imorgon blir det förskolan igen och vi får hålla tummarna för att hon mår bra hela dagen. Lite väs och pip i luftrören strax innan hon lade sig, så vi håller öronen spetsade!

Åh, förresten, igår bakade jag kokostoppar med stevia, som visst ska vara godkänt enligt LCHF. Viss bismak, eller egentligen kvarvarande smak, stevia är ju väldigt sött, på ett lite kemiskt vis. Men de var goda, och inte alls lika smuliga som de kan bli av annat sockerersättningsmedel.

Bjuder på en bild från dagen i parken, där livsnjutaren (som fått en rejäl fläskläpp efter att ha snubblat på förskolan igår) låg och tog det lugnt i stora gungan...


Lilla lilla gumman

Jag trodde det var en hund som skällde, men nej, det var dottern som hostade. Så obehagligt att höra hennes ansträngda andning, det där väsandet i luftrören. Så nu är vi på vårdcentralen och väntar på att få träffa läkare.


För trött idag...

Idag orkar jag inte bli upprörd, bara peppad! Jättebra att sjuksköterskorna sätter ner foten och kräver högre ingångslöner, nästa yrkesgrupp att gå samman för bättre lönevillkor hoppas jag är vi tandhygienister!

Igår hade vi föräldramöte, hann precis färdigt med maten (torsk i ugn med spenat, västerbottenost och crème fraîche) innan vi rusade dit. Vi hade dottern med oss, maken gick sedan hem med henne en stund innan mötet var slut, men hon skötte sig exemplariskt! Sedan kom vi ju på att det trots allt vore bra att ha blöjor, mjölk och matiga saker hemma, så halv nio åkte jag iväg och storhandlade. Kom hem efter tio, stoppade undan i kyl, frys och skafferi, delade upp mina storpack i mindre familjeportioner och vid elva dråsade vi i säng. Min ambition att ge mig ut på långpromenad eller springa på morgonen var bara att glömma.

Idag är vi förberedda, tacos på makens begäran, och jag tror vi klarar oss utan att handla något större resten av veckan. Skönt. För jag avskyr att trängas med folk under löningshelgen.

Tänkte ta en bild på härlig blå morgonhimmel men det får bli ett klipp från Metro istället...


Nej men vad nu..?

Trodde vi lagt ner det här med vinter för i år, men igår var det snöstorm längs Kungsgatan och även idag singlar snön ner...

För att återknyta till gårdagens (enda) långa inlägg om otyget tobak, så fanns det två svar på den insändaren idag, och det känns ju betryggande att man inte är ensam om att tycka att rökningen bör begränsas mer. Tack Majja och Kajsa för kommentarer på mitt inlägg!

Idag kunde man på insändarsidan i Metro (människor med åsikter rör upp känslor hos mig!) läsa om en kille som tyckte man borde starta någon typ "taxifond" som skulle betala tjejers resor så de slapp bli våldtagna. Jag kan väl tycka att problemet är lite mer komplext än att tjejer behöver taxiresor för att slippa bli våldtagna. Och det vet vi ju att även stora bolag har fula fiskar i sin damm och taxi inte är en garanti för att undgå sexuella närmanden (Taxi Stockholm 2005, Östberga-Hökarängen, chauffören föreslår intimt umgänge istället för kontant betalning).

Borde det inte kunna vara så att män kunde ge fan i att våldta istället? Kostar ingenting och gör omvärlden tryggare... Istället för taxipengar till alla tjejer som riskerar att bli våldtagna kanske alla killar som känner att de ligger i riskzonen att våldta borde få sponsrad samtalsterapi så att de förstår hur FEL det är att ta för sig av någon annans kropp mot dennes vilja.

Återigen, en utopi är jag rädd. Det här är i grund och botten inte ett kvinnoproblem, det är männens problem att män våldtar. Där, och bara där, ska skuld och börda läggas.


Ojoj, trött och uttorkad

Jag måste lägga mig i tid, sluta dricka mer kaffe än vatten och sluta snooza 45 minuter. Det är bara att inse, man blir inte piggare av att dra sig...

Imorse läste jag ännu en upprörd insändare i Metro, en rökare som blivit trampad på tårna av förslaget att fler ställen ska bli rökfria. Skribenten tog visst hänsyn och tog för givet att alla gör det. Så är det ju inte riktigt... Jag skulle bli överlycklig om man minskade utrymmet för rökare ytterligare, bara för att något (missbruk) historiskt sett är socialt accepterat behöver det väl inte fortsätta vara så? Är det inte rätt bra att man inte dricker sprit som måltidsdryck och sedan kör bil tex? Eftersom rökare är rätt insnöade på sina rättigheter att fortsätta sitt missbruk (ja, missbruk, nikotin är oerhört beroendeframkallande, nästan i klass med heroin, skillnaden är social acceptans och att heroinet ger skadeverkningar tidigare), så förstår jag att de har svårt att förstå att den stora massan faktiskt störs av deras rökande. Min morgon är tex förstörd om jag måste gå in i någons rökmoln på vägen till pendeln, jag kan inte värja mig och blir alltså utsatt för passiv rökning. Jag kan ha en patient som rökt just innan de sätter sig i stolen, total nonchalans gällande de gifter personen utsätter mig för upp till minst en halvtimma efter sista blosset.

Den försmådde rökaren tyckte att vi lika gärna kunde förbjuda mat och parfym också, och faktiskt finns åtminstone rekommendationer gällande parfym ofta inom vården. Men ve den som trampar på tobakmissbrukarens ömma tår!

Att minska utrymmet för tobaksbruk är väl något som borde uppmuntras, för folkhälsan generellt? Eller har rökarna med ömma tår så selektivt medvetande att de inte tar in information om tobakens skadeverkningar?

Om tobak är ett hjärteämne för mig? Absolut. Vad är din relation till nikotin?


Ett dagsverke

Hann ta fönstren på ena kortsidan och har satt om ett par blommor, tvättat och fått undan tvätt. Det jag inte orkade göra igår fick jag till viss del gjort idag. Önskar att helgen varit längre så att jag fått all fönsterputsning överstökad!

Maken gjorde superb lax till middag, så nu ligger vi och slappar på maten. Dottern har stängt in sig på sitt rum och ser på Ponyo. Lycka är att se hur stolt hon berättar att hon nästan simmade när vi var på badhuset, jag tror nog att vi övervunnit rädslan för vatten innan sommaren är här och västkustsbad väntar!

Härlig solnedgång över Riksten, snart kan vi sitta ute på balkongen och njuta av den...


Ett besök i simhallen

Oj så läskigt det var med vatten till en början men efter en timme drygt så hade dottern vant sig och åkte till och med rutschkana! Simhallen i Huddinge kändes rätt lagom, min lilla apunge klamrade sig fast i mig och var blå om läpparna men ville inte åka hem... Nu ska hon slängas i säng och jag ska ta itu med de två senaste veckornas ovikta tvätt...


Dessa vampyrer

Är de så förtrollande? Jag och maken satt och tittade på den senaste filmen i Twilight-serien (heter den så?) men jag kan framför allt inte låta bli att störa mig på att Bella ser ut som om hon har trosor som skär in i rumpan, eller något motsvarande som besvärar henne djupt hela tiden. Stone face Edward är ju också rätt trist, fast lite mer livlig i denna film än de föregående.

Jag sov bort eftermiddagen, lite tråkigt men det kändes välbehövligt. Jag är trött och har konstant mer eller mindre spränghuvudvärk, plus irriterade ögon. Dags att börja ta allergitabletter på riktigt nu va? Tog oss iväg sedan, köpte tre par byxor åt dottern på H&M, så har hon att slita på närmsta månaderna... Såklart var vi på Ikea också, åt en tidig middag och lät dottern provsitta alla soffor, fåtöljer och utemöbler. Avrundade besöket med att troligen reta upp en mamma när jag antydde att dottern riskerade att få något i huvudet när hennes sjövilda söner hetsvevade parasoll upp och ned, samma ungar hade två minuter innan dess slutit sönder en låtsasblomma, knölat in den i en tesil och sedan stått och trummat på porslin med tesilen. Cirka 30 cm från mig. De hade ett sånt där nyckfullt beteende att jag tyckte min kommentar var befogad, mamman däremot repeterade sedan ett par gånger lite småspydigt det jag sagt, dock inte till mig direkt.

Antingen irriterar jag folk eller blir irriterad på dem verkar det som.

Men nu tar vi väl och lägger ner för idag va? Maken sitter och ser på den gamla godingen Point Break, jag hoppar det och går och lägger mig istället. God natt!


Bullgänget

Fina de är, maken och dottern. Mina bullätande gobullar!


Åh nej, redan söndag!

Näää, det är ju lördag idag! Fick lite kortslutning när jag vaknade men kom snabbt fram till att jag tänkt helt fel...

Har varit uppe sedan kvart över åtta, vilket är rätt okej om man som jag kröp i säng vid elva igår, såg klassikern Jurassic Park och sedan Terminator 3, men där gav jag upp halvvägs in i filmen.

Dottern är på sitt allra bästa och spralligaste humör, springer omkring, frågvis och dräller grejer.

Är lite sugen på att "göra stan", men med en tvååring och trumpen make blir det ingen succé. Men kanske middag senare ikväll? Har ni några tips på barnvänliga restauranger i stan, som ändå håller högre klass än McD?

Medan jag låter funderingarna för dagen sjunka in får jag väl förströ mig med en dusch och toppa det med dammsugning och plocka grejer efter lilla fröken...


Människor, människor...

Varit i Skärholmen. Jag vet ju hur det blir när jag kommer dit, folk överallt och framförallt utan folkvett. Måste folk köra på mig om och om igen med barnvagnen (nej, snurrdörrarna går inte snabbare för att man kör på framförvarande med vagnen), trycka upp sina väskor och påsar i rygg och knäveck på mig (det är lugnt, ALLA får mat, McDonalds har ingen ransonering, och kön går inte snabbare för att man knuffar mig framåt) eller skälla och skrika på bussen (det är faktiskt inte mitt problem att folk väntat ute på bussen, vi väntade inomhus istället).

Fan, att gå omkring i det där centrumet är ju som att vara på konsert, där alla är fulla och vill stå längst fram.

Och vad gör jag nu? Jag sitter i bilen på en parkering i Tullinge centrum och bidar min tid. Dottern sover i baksätet och jag funderar på vad vi ska ha till middag... Förslag?!?


Mårbackan blommar igen

Jag vill gärna smycka hemmet med fina blommor men har under hela uppväxten haft en ansträngd relation till pelargoner, fina att se på men lukten har jag alltid upplevt som rätt obehaglig. Nu har det visuella fått ta över, jag kan ju faktiskt strunta i att pilla på blommorna (bara prata med dem). I somras köpte jag den här Mårbacka-pelargonen, och jag borde ha klippt ner den så att den fått lite mer kraft att blomma i år igen. Men det visade sig just att det nog går bra ändå...

Köpte några engelska pelargoner härom veckan också, de är småbladiga och har söta små blommor i lila och vitt. Längtar nu bara efter riktig vår så att jag kan sätta lite nya lökar på balkongen och kanske något fint till framsidan. Blir spännande att se om min rosbuske överlevt vintern...

Sitter här i särken och dricker kaffe fortfarande, om två timmar ska vi träffa E och bebisen i Flempan, dags att sätta fart kanske?


Huvaligen vad kallt!

Man vänjer sig snabbt vid ny temperatur. Nu fryser jag igen och önskar att det ska bli varmare, tills dess det är så varmt att jag inte står ut med värmen heller och vill ha kyla. Aldrig är man riktigt nöjd helt enkelt.

Jag sov inatt, trots gårdagens rekordhöga koffeindos. Var dock lite svårt att varva ner, kom trots allt inte hem förrän efter kl 22. Får väl bli nattning direkt efter Antikrundan ikväll istället!

Tog med solglasögonen idag, det sista som försvinner är hoppet, kanske blir det varmt nog idag att kunna sitta ute på lunchen! Fast jag borde gå på jackjakt, har tyvärr fått inse att min kära gamla vårjacka (inhandlad våren -04 på H&M) gjort sitt, dragkedjan delar sig när jag försöker stänga den och jag känner mig inte pysslig nog att byta dragkedjan och är för snål för att lämna in den. Synd, för den har funkat i alla år, nästan, ett tag var jag ju alldeles för tjock för den.

Bjuder på en himmelbild idag igen!


Alla goda ting måste ha ett slut

Jag har skrattat tills mungiporna gjort ont, tills tårarna nästan börjat rinna. En väldigt uppsluppen middag hos chefen tillsammans med ett gäng sköterskor, hygienister och tandläkare. Men nu måste jag hem och sova!

En dag kvar till helg, eftersom förskolan har stängt på fredag, den här veckan har verkligen susat fram! Idag fungerade journalsystemet igen, fast inte röntgen, och dagen har flutit på bra. Fast mycket kaffe har det blivit, jag undrar hur sömnen kommer bli, fast vanligen påverkas jag inte nämnvärt av koffein. Jag skulle kunna lägga mig ner på sätet och somna bums...


Nytt under

Sprang ut på lunchen och handlade lite, en ny BH och matchande trosor, plus ett par snygga strumpbyxor. Farligt att jobba nästan dörr i dörr med Triumphbutiken på Kungsgatan! Ack så trevligt det är med personlig service i butiker, det betalar jag gärna en slant extra för. Fast nu får det nog dröja ett par månader/kilon till innan jag handlar underkläder igen...


Vår, vår, vår!

Det här ser helt ok ut! Fast det var kallt imorse. Ska försöka ta mig ut på lunchen och kila ner på Triump-butiken eller Lindex, eftersom jag har ett par trosor som rullar ner sig och ett par strumpbyxor som är korta i grenen. Jag HATAR för korta strumpbyxor och korviga trosor.

Måste åtgärdas!

Men först en patient till. Hur är er onsdag?


Svårt att slita sig

I natt har jag varit på fest, med massor av gamla klasskompisar från grundskolan. Så levande drömmen kändes! Men sedan försvann plånbok och nycklar och jag var tillbaka i Sätra och letade mjölk till mitt té i grannarnas kylskåp. Och skulle sedan ta mig till fots över till andra sidan stan och "genade" genom skidspår. Det hade varit spännande att ligga kvar och fortsätta den här drömmen men det gick ju inte...

Idag önskar jag mig rensopade gator, eftersom jag har lågskor med klack, inte bekvämt att slira runt på gruset.

Insåg sedan att jag blivit den där personen jag aldrig trodde att jag skulle bli. Hon som lägger en omsorgsfull make up, fixar håret, läser tidningen och äter nyttig frukost. Och ser till att allt ser korrekt ut innan jag går ut genom dörren. Morgonrutinen jag hade förr, som innebar dusch, ingen frukost, sminka sig på tåget eller jobbet och borsta håret en gång i veckan känns rätt avlägsen nu! Skönt!


Succé till middag

Jag trodde inte dottern skulle gilla spenatsoppa, ack så fel jag hade! Hon slurpade i sig en hel tallrik och åt ägg till. Bra att veta till nästa gång jag har idétorka, soppa är ju både nyttigt och billigt.

Det är ju annars lätt hänt att man kör miljoner varianter på olika köttfärsrätter, biffar, bullar, såser, i gratänger eller paj, eller tacosrätter.

På torsdag ska jag nog testa det här smarriga receptet med kyckling som jag hittade i Per Morberg-kokboken (som innehåller massor av spännande recept och annat läsvärt):


Vårigt och soligt

Jag glömde både vantar och halsduk imorse, men det gör inget! Sitter och gottar mig i solskenet i väntan på tåget...

Har bokat in resa till Gotland i juni med jobbet, ska bli skoj, jag har ju aldrig varit där tidigare! Mindre skoj, men förvånandsvärt avkopplande faktiskt, var att huvuddatorn på jobbet slutligen gav upp idag. Som tur var hade vi skrivit ut dagens tidbok och jag råkade ha tidboken öppen på min dator så jag kunde köra en print screen, så vi vet vilka som kommer imorgon med. Har antecknat på papper istället för datorn. Enda bekymret är torsdagen, men med lite flyt har vi fått ny utrustning tills dess, för datateknikern kom förbi på en gång. Så sårbar vår verksamhet är, man vänjer sig snabbt av med pappersjournalerna (som vi dessutom permanent arkiverade i källaren för bara några veckor sedan)!

Pratade lite löst också om att anmäla oss som lag till Tjejmilen tex. Så nu måste jag fortsätta springa! Var himla skönt igår förresten att ha vettiga skor på fötterna.

Hoppas dottern sover när jag kommer så att jag bara kan rulla hem henne, så kan jag städa och tvätta medan hon snusar vidare. Och äta lite lunch.

Hur är er tisdag?


Pigg?

Njäe, men jag drömde att jag var utsövd. Kom upp lite sent men hann med det mesta, valde som sista moment att antingen blåsa håret eller borsta tänderna. Det blev det sistnämnda som fick bortprioriteras, eftersom det är lättare att borsta tänderna på jobbet än att släpa med borstfönen dit...

Vad rationaliserar ni bort i morgonstressen? Frukosten? Sminket? Duschen?

Appropå smink så har jag ett par gånger varit klantig och lämnat det framme på handfatet. I bästa fall häller dottern bara ut det men förra veckan stod hon och gjorde rent avloppet med min ögonbrynspenna och tillhörande borste, igår fyllde hon sminkväskan med vatten och det gick sisådär att applicera pudret idag när borsten inte hunnit torka ordentligt. Men jag minns hur kul det var att leka med mammas smink, fast dottern har ju inte kommit så långt att hon kletar på sig något än!

(tidigare bild, då hon lyckligtvis inte ännu kommit på idén att sätta på vattnet)


Nöjd å glad!

Okej, en genomsnittshastighet på 7.41 minuter per kilometer är kanske inte så mycket att hurra för. Men jag tog mig runt hela varvet joggandes, bara ett stopp för en snabb sko- och strumpjustering.

Jackan funkade bra, och skorna har jag ju bara använt på löpbandet tidigare. Traderafyndade tightsen satt som ett smäck. Så mycket roligare det är att träna när man har bra grejer!

Nu dusch, stretch och röja i köket... Godnatt!


Grönsaker

Så enkelt och så gott! Framförallt lök blir ju så sjuuukt god i ugnen. Vi åt oss proppmätta, eller ja, kan ju inte tala för dottern. Hon åt bara potatis och morot.

Nu ska vi ta och slänga barnet i säng och sedan är jag lite sugen på att knyta på mig joggingskorna för första gången på evigheter...


En rosa dröm

Kilade in på Stadium efter jobbet och hittade där en löparjacka från deras egna märke SOC. Drygt halva priset mot märkesjackorna, hoppas att den inte är hälften så bra också! Men huvudsaken är ju en jacka som andas över huvud taget, och står emot lite vind. Rosa med grå detaljer, kommer matcha mina skor finfint!

Maken var hemma med migrän idag och hämtade upp dottern så jag för en gångs skull slapp tokstressa från jobbet. Ska handla lite innan jag brummar hemåt, blir baconlindad kycklingfilé och ugnsrostade grönsaker. Gott!

I veckan väntar middag med jobbet på onsdag kväll och på fredag helt ledig eftersom förskolan är stängd. Då ska jag tvinga med E och bebisen till ÖF i Sätra, något jag längtar mer efter än E... Saknar verkligen ÖF i Sätra. Så om någon, tänker på M och M tex, råkar vara arbetsbefriade på fredag vore det kul att ses i Sätra efter kl 12 på fredag! :D


Inte så illa ändå

När man vaknar upp till en sån här morgon glömmer man snabbt mardrömmarna om spindlar överallt... Vilken himmel!

Kram på er och ha en bra dag!


Söndagsgöromål

Jag skrev ett rätt långt trevlig inlägg på telefonen tidigare ikväll, men eftersom appen fungerat så länge nu utan problem var den tvungen att visa sitt rätta ansikte och radera allt jag skrivit. Hej hopp.

Det har varit en himla bra dag idag. Sovmorgon, dottern lång kvar i sängen tills dess vi masade oss upp. Sedan frukost, vi plockade fram dotterns nya cykel och tog ett varv runt kvarteret. Hon fattar inget av det här med att trampa och blir distraherad av precis allt och håller på att styra rakt ut i vägen. Det är ju helt klart vansinnigt att låta en tvååring cykla själv, men cykeln har som tur är ett handtag där maken gick och höll i/puttade på medan jag fick agera lockbete framför henne och hojta att hon skulle styra åt mitt håll.

Sedan blev det kalas i Sätra för kompis E:s dotter som fyllde 11 år i fredags, jag höll mig till kaffe, dottern åt tårta, kors i taket! Och så fick vi gosa med pyttebebis! Blev middag på MAX efteråt, sedan somnade dottern i bilen och vi bestämde oss för att åka en liten extratur till Slagsta (som vi just passerat nästan) så att maken fick stilla sin shoppinghunger på NetOnNet, vilket resulterade i en radiostyrd bil till dottern och en låda lakritspipor till maken.

Vi hann städa lite under dagen också, för jisses vad dammigt det var på dotterns rum, vi har slängt lite trasiga leksaker, samlat ihop teckningar, dammtorkat och försökt organisera hennes prylar lite. Om en dag eller två lär det med största sannolikhet se lika illa ut igen men med lite mindre damm åtminstone.

Söndagen avslutades med Contagion, som var lite äcklig men bra, lite klent slut bara. Innan dess hann jag även med att till slut boka biljetterna till Östersund veckan efter påsk, mitt velande kostade mig ett par sköna hundralappar men nu har vi åtminstone platser på tåget. Fast i vanlig ordning så tycker SJ:s bokningssystem att jag och dottern ska sitta i varsin ände av tåget, har ju hänt ett par gånger tidigare. Ska det vara så svårt att få platser i närheten av varandra? Jag får väl se om jag får tid över att skälla och gnälla i veckan, passerar ju trots allt centralstationen dagligen...


Contagion Poster


Och, jag har ju försummit min trogna skara kommentatorer! Martina, flextid finns nog knappt inom tandvården, man har ju sina inbokade patienter och det händer ytterst sällan att man inte har papper av olika slag att skyffla när man väl får en lucka. Och angående det där bilen, så är det ju bara jag som har körkort, och det är lite som med allt annat i hemmet. Man förväntar sig att det ska fungera, jag kan ju ingenting om bilar! Men vi ska försöka bli bättre på att hålla den ren, inte minst invändigt! Annelie, ja du har ju gått igenom det där en gång, är det lika illa omgång två? Eller får tvåan syskonbakterier som stärker immunförsvaret? För första gången på evigheter verkar det dock som som HELA familjen är friska, otroligt! Och Janne, jag hade nog inte överlevt utan min Otrivin Comp de värsta dagarna, framförallt hade jag inte kunnat jobba. När jag såg ovan nämnd film tänkte jag på senaste veckans förkylningselände, jag hade nog varit den första att stupa i en epidemi på grund av konstant nedsatt immunförsvar! :P

Jamen, för en gångs skull röstade folk rätt!

Jag gillade Loreens låt redan från början. Mer förvånande är att mormor (81 år senare i vår) hade Loreen och Danny som favoriter, och uttryckte sin glädje över att Christer&Lotta åkte ut i andra chansen... :)


Favorit i repris

Ingen helg är komplett utan ett besök på Ikea! ;)

Maken undrade var vi kunde få plats med en snurrstol till dottern, min åsikt är väl att hon faktiskt inte behöver få precis allt som finns på Ikea. Så vi nöjde oss med att fika, sedan blev det ett besök på Kvantum för att handla mat till kvällen, kycklingspett till oss vuxna och en ost- och skinkpaj till dottern.

På vägen hem svängde vi in på City Gross, där det var rätt luftigt på parkeringen för en gångs skull. Ändå, berättade maken när jag kom tillbaka med min DN efter ett par minuter, lyckades en bilist smita från att ha backat in i en annan bil och en annan från att ha dängt upp sin dörr ljudligt in i en annan bil. Bara det, risken för att få bilen kvaddad, är en anledning till att inte handla där.

(de har säkert massor av bra grejer men är alltid rörigt när jag är där)

Nu bli're Mello för hela slanten!


Näe

Det här bådar inte gott. Istället för DN (som uteblivit denna morgon) får jag läsa Hem&Hyra. Inte alls den lördagsfeeling jag vill ha!

Dottern väckte mig strax efter 07 och lyckades bara förhala uppstigandet tjugo minuter. Maken, den lille trynande grisen, han ligger kvar i sängen och slänger bisarra beskyllningar kring sig om att jag skulle ha smittat honom med min förkylning... Jag låter som en gammal whiskytant men känner mig rätt pigg, bihålorna har lugnat sig.

Då återstår bara frågan vad vi ska göra av denna dag? Jag drömde att jag var på badhuset och åkte vattenrutschkana. Vete sjutton om det är en bra idé, misstänker att det är rätt tjockt med folk på helgerna. Får passa på någon halvdag istället, eller på fredag, då förskolan är stängd.

Medan vi bestämmer oss så ser vi på Kulla-Gulla, Ponyo och Bilar, en stund i taget tills dottern ledsnat och vill byta film!


Det här är bra grejer...

Kvart över ett, barnet är hämtat och sover i vagnen utanför dörren. Jag får tid att bara ta det lugnt, dricka kaffe och läsa min inredningstidning. Nu ska här varvas ner ordentligt efter en riktig skitvecka på hälsoplanet!


Det var en gång en torsdag...

Den gick i stressens tecken mest hela dagen och avrundades med sen från jobbet, springa till tåget och nästan missa avgången eftersom SL-kortet väljer att fungera ungefär varannan gång. Jag hatar att stressa när jag ska hem, och än mindre tycker jag om utsikterna att nästan bli sen till förskolan, som stänger 17.30. Undrar vad de gör då? Om man inte kommer innan de stänger? De kan ju knappast lämna henne bara, men med tanke på att många av personalen tar bussen till centrum, som går med halvtimmastrafik, blir man nog ganska lätt utsedd till den minst populära föräldern om någon måste stanna en minut extra... Och jag förstår dem till fullo, arbetstid är inget man ska bjuda på.

Huvudvärk, lite ont från tänder och bihålor. Nu återstår en halvdag på Nybrogatan, sedan får jag hoppas att den här helgen bjuder på lite mer vila. Fast jag har varit himla sugen på att åka till Oxelösund och äta på fiskrestaurangen där, om den finns kvar?!? Kan sakna det enkla livet där när jag stressar här, tog mig 10 minuter att gå till jobbet i ena riktningen eller centrumet i den andra. Dock är det så mycket mer jag absolut inte saknar. Så DÄR hamnar jag aldrig igen.

Jag får väl fila lite mer på den där teleporten... Eller försöka hitta en flaxkikare!


Hjälp! Stress!

"Ska du va' hemma idag?"
Orden jag väcktes av. Nej det hade jag inte tänkt, och fick sekunden efteråt veta att försovit mig. Men jag är nöjd med mig själv, upp, duscha&tvätta håret, sminka mig, ta på kläder, plocka fram kläder till dottern, borsta tänderna och ut till bilen på mindre än 14 minuter.

Men håret, det fick jag bara dra borsten genom. Sedan hittade jag en passande over size-mössa i korgen, den är inte min. Kompis E, har du drällt mössor hos mig? Den enda jag kan komma på som använder den här typen av mössa. Praktiskt idag hur som helst!

Lite mindre ont av bihålan idag men det var svårt att somna inatt, maken klev upp och hämtade Ipren, det lindrade rätt bra. Får se hur det artar sig...


Kvällsmöte avklarat

Ikväll lämnade vi över till nya styrelsen. Mötet bra men med mycket få deltagare, av alla tandhygienister i Stockholm (550 st ca?) dök inte ens 15 stycken upp.

Jag har troligtvis bihåleinflammation på höger sida, gör sjukt ont hela tiden, som om jag fått en snyting. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig, de har ju varit så skötsamma hittills, mina bihålor... Får väl avvakta ett par dagar, blir det inte mycket värre lär jag överleva resten av arbetsveckan åtminstone...

Vi har nog spikat påskplanerna nu, först Varberg över själva påsken och sedan upp till Jämtland veckan därpå. Jag funderar dock fortfarande på om vi ska ta bilen eller tåget upp, bensinen är ju snordyr och det går snabbare med tåget, måste bara hitta prisvärda biljetter!


En lång dag

Vad härligt det är med allt LJUS på morgonen! För inte så länge sedan var det becksvart ute vid den här tiden, det har gradvist blivit ljusare och ljusare tills det slår mig att det nästan är dagsljust ute, kl 07... Jag anar våren...

Idag har jag veckans längsta arbetsdag framför mig och när den tagit slut tar årsmötet för lokalföreningen vid. Så jag är nog inte hemma förrän runt tio-elva ikväll, way past bedtime.

Fortfarande snörvlig och täppt, ont i nacken (kan ju bero på dubbla kuddar) och en lymfkörtel på halsen som svällt upp så den både gör ont och syns när jag vrider huvudet. Men det går framåt, ingen feber!

Nu är jag snart framme i stan, ha en toppendag i finvädret!


Alla djur vill bada?

Under ett oövervakat ögonblick lyckades dottern få tag i en bok. Jag antar att hon tyckte att djuren var smutsiga.

Pajen blev god! Det slutade med att jag föråt mig och nu sitter jag här, däst, och orkar knappt lägga vare sig mig själv eller dottern. Vi lägger pussel istället, en liten stund i alla fall!


Ett första försök

Jag har aldrig gjort västerbottenostpaj tidigare, men det är ju så gott! Vi är själva ikväll, jag och dottern, och hon tycker om ost. Och jag tycker om paj.

Ingen mer feber men rätt så täppt, blir nog tidig kväll för mig idag också.


Nu vänder det! Hurra!

Febern gjorde sitt jobb under natten, låg förvisso nästan på 39 grader när jag klev upp och var lite matt under morgonen men sedan har det bara flutit på. Jag tog en Ipren innan jag åkte hemifrån förvisso, annars hade det nog varit lite väl tungt att jobba!

Är på väg hem i det strålande vädret, om dottern sover i vagnen kanske jag kan ta något fönster? Blev ju inte gjort alls förra året, byggdam och elände till viss del kvar på dem, ser rätt solkigt ut. Och när man väl sätter igång med fönsterputsningen går det ju rätt snabbt.

Borde försöka sätta om några blommor också, köpte ny jord på Plantagen i helgen, men det är också något som jag ogärna pysslar med om dottern är vaken.


Vi är inte i fas

Det hade ju varit smidigt om vi varit sjuka samtidigt istället för att sprida ut eländet. Ännu smidigare skulle det vara om man kunde skruva fram klockan till den dag då vi slipper alla dessa förskolebaciller.

Jag har lagt mig, med min feber, tänkte ge kroppen en chans att slå ut det här viruset eller bacillerna som tagit min kropp i besittning, så inga mer Alvedon eller Ipren för min del ikväll. Nu skall här fajtas!


Jag v i l l inte

Något dottern skulle kunna säga. Fast nu är det min kropp som säger ifrån. Febrig. Helt slut. Ska försöka peta i mig lite middag om en stund, så länge hänger jag med dottern och ser på Ponyo (hon grät och skrek att hon inte ville se " Memo" när jag tog Ett småkryps liv ur Disney-boxen), igen, vi såg den igår också. Dottern har aldrig suttit stilla så länge och koncentrerat när vi sett på film tidigare!


Mer flyt

Ja, jag har ju klarat av hela arbetsdagen! Ett gäng Alvedon och så lite prat som möjligt, har nästan ingen röst. Nu längtar jag hem till vattenkokaren och en kopp te, för attans vad ont jag har i halsen.

Fick hjälp att slipa in nya bettskenan, återstår att se om den går att använda nu när jag är så förkyld, längtar verkligen efter lite mer avslappnade käkmuskler!


Oflyt

Jag ledsnade till sist på att försöka att inte göra allt för mycket ljud, dvs snora, hosta och snarka. Klev upp nästan 45 minuter tidigare än vanligt och var nere i centrum till ett tidigare tåg, tänkte att en långpromenad med kall klar luft skulle göra gott (så fort jag kommer ut släpper nästäppan!), men då är det ju bra om man har med sig plånbok och SL-kort. Så nu sitter jag på vanliga tåget, eftersom jag fick åka hem igen en sväng. Men en promenad från centralen hinner jag med åtminstone!

Hann äta frukost i sävlig takt och starta tvättmaskinen, och vika jobbkläderna. Jag borde nog kliva upp snarare halv sex än kvart över sex oftare.


Gaaah!

Ett sista gnällinlägg denna helg. Helgen som skulle bestå av städ och pyssel, inte snorpapper i drivor och en hals som driver mig till vansinne. Jag sitter och häller i mig skållhett te med honung för att tillfälligt försöka lindra, ack så brännande men skönt på samma gång. Nu bävar jag för natten, jag har vaknat av andnöd och mina egna snarkningar och andra konstiga ljud från näsa och svalg de senaste nätterna. Jag har överskridit rekommenderad dos av Otrivin comp samt kombinerat den med koksaltspray. Jag har skavsår kring näsan av snytandet. Och jag låter som om jag halsat whiskey och rökt non-stop senaste 20 åren. Tryck över bihålorna och huvudvärk. Men ändå inte den där riktiga sjukdomskänslan, och ingen feber alls. På tok för krasslig för att känna mig frisk men inte heller nog sjuk för att hålla mig hemma från jobbet. Nästan så att jag önskar att det skulle bryta ut på riktigt, så att jag kunde se ett slut på eländet också. Nu känns det bara som något ondskefullt är på väg att hända hela tiden. Huvaligen.

Nu slank sista slurken te ner. Dags att sova, så kanske åtminstone rösten är lite som den ska imorgon. Annars får jag hålla mig ovanligt tyst!

Ladda batterierna

Mina alltså. Om jag ska klara av en arbetsvecka så får jag nog passa på att vila resten av söndagen. Ögonen har svidit och känts irriterade ett par dagar så jag tog en allergitablett också, har ju annars de senaste två åren faktiskt varit rätt förskonad från sådana besvär.

Vi köpte en till fleecefilt på Ikea, är lite sugen på att sy dit dotterns namn och en bil, eftersom det ska få bli den nya bilfilten, den tidigare har hamnat inne istället och blandas lätt ihop med filtarna de har på förskolan.

Besöket på leksaksaffären resulterade i ett pussel men det var nyvakna dottern inte så intresserad av, roligare var istället modelleran (jag har under min uppväxt sagt "modde-lera" istället för "modell-lera", något galet dialektalt, kompis EG säger det på exakt samma sätt!).

Dotterns gnällnivå har varit rätt konstant idag men att få flyga helikopter med pappa en atund var en hit. Nu ska vi bara överleva resten av kvällen...

 


Vårfin bil

Senaste halvåret har vi pratat om att vi borde tvätta bilen. Nu sker det! Jag älskade att följa med pappa när jag var liten och är fortfarande barnsligt förtjust i att sitta kvar i bilen medan det sprutas vatten åt alla håll och de stora borstarna virvlar runt bilen...


Söndagsutflykt

Toys r us och Ikea. Ingen vagn. Det är på gränsen av vad jag och min förkylning klarar av...


Mellon!

Ja, vi såg som vanligt på Mellon, ikväll i sällskap av M&L. Vi är glada för två saker, att Thorsten Flinck gick vidare och att Sean Banan inte gjorde det.

Nu ser vi på Walking Dead och äter upp de sista grönsaksstavarna. Och dricker bubbel!


Pizza Hut

Vi blev rastlösa och åkte iväg, hamnade på Pizza Hut där dottern leker "snurra nappen" i väntan på maten.

Jag tog till Otrivin Comp istället för den klena nässprayen, känner mig som en ny människa!

Försökte ta en "dagens outfit-bild" men den blev bara suddig och konstig. Idag kör jag på jacka från -04 (H&M), top från -05 (Inwear), kofta från -06 (Vila), stövlar från -09 (Wedins) och sedan mina H&M-jeans från i år. Kul att kunna återupptäcka garderoben igen och igen ju mer jag krymper! Fick hem mina löpartajts i veckan och när förkylningen är över ska jag ut och testa dem. Så kanske jag kommer i sista lagret kläder innan sommaren... Sedan ska jag köpa nya! :D


Hej och hå!

Hur mycket snor kan det rymmas i en människa? Jag har vaknat under natten och fått kliva upp och snyta mig. Idag är jag så tjock i näsan (men halsen är mycket bättre!) att det känns som om huvudet väger ett par kilon mer än vanligt.

Så vad gör vi idag? Sitter hemma, trots att det är fantastiskt väder ute och jag fantiserar om grillad korv på pinne, över öppen eld. Och längdskidåkning. Och en termos i ryggsäcken. Måste upp till Jämtland, snarast!

Ser dock ut som om vi får ta det veckan efter påsk, tåg eller bil, för flyget blir för dyrt nu när dottern fyllt två år och måste ha eget säte. Ingen direkt rabatt för barn där inte, medan tåg t/r skulle kunna gå på en femhundring ungefär.


Nässpray och te

Kvällens räddning! Har sett på Horrible bosses med maken, dottern har varit gosig och medgörlig hela eftermiddagen och kvällen (hon sov till halv fyra och kom sedan frivilligt i säng innan åtta, helt otroligt!).

Nu är ju frågan om jag ska dundra på med Ipren innan jag lägger mig eller om kroppen ska få jobba lite själv?


Åh, äntligen...

Det är roligast med mycket att göra på jobbet. Men idag var jag lättad över de luckor jag fick. Förkylningen har inte gett med sig, snarare tvärt om.

När jag (till slut) klev upp imorse tröstade jag mig med att det åtminstone var mindre än 6 timmar kvar tills jag slutade. Idag passade det oerhört bra med halvdag!

Det är fantastiskt väder, jag köpte mig en stärkande latte och sitter på tåget som strax rullar ut från centralen.

Vi har inga helgplaner. Har ni några tips?


Våren...

Ljuset, solen, värmen. Att första mars kunna gå ut och hämta tidningen i bara kortärmad tröja och jeans är fantastiskt. Lite mindre fantastiskt är misstänkt begynnande pollensäsong kombinerat med förkylning (tog till ibumetin imorse för att ta mig genom dagen, det tog superbra men nu känner jag mig ordentligt risig igen).

En halvdag till. Sedan HELG. Maken utlovar köttbullar till middag. Kanske med gräddsås... mmmm...


RSS 2.0